Wow! Finally Iam Here ;)

in , by YatieOwner, Tuesday, December 22, 2015
Holla fellas! Berapa hari tak update blog ni? Hehe. Tak la sampai tak update pun kan. Kalau korang perasan pun, template blog ni pun bertukar juga. Nak kata aku tak de kat sini, sebenarnya ada je ;P

9 Cara Orang Kaya Urus Kewangan Mereka

in , by YatieOwner, Monday, December 07, 2015
percaya atau tidak, rasanya semua orang nak jadi kaya. bedanya adalah bila engkau kaya, macam mana engkau nak handle kekayaan engkau nanti. engkau sendiri yang tahu. kalau aku, banyak benda aku nak buat. tapi jangan sampai lupa diri sudahlah.

Tarikh Pembayaran RM500 Pemberian Khas Kakitangan Awam 2015

in , by YatieOwner, Wednesday, November 25, 2015
Tarikh Pembayaran RM500 Pemberian Khas Kakitangan Awam 2015. Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 10 Tahun 2015 - Pemberian Khas Tahun 2015. Boleh download kat situ. Syukur alhamdulillah.

Old Town White Coffee ❤

in , by YatieOwner, Tuesday, November 24, 2015
Old Town White Coffee. pergh. PG jarang makan dekat Old Town White Coffee. tapi tak akan sesekali akan hilang deria rasa, rasa masakan yang ada dekat Old Town White Coffee. PG suka makan yang ada rasa kari tu. pergh. memang tak boleh nak cakap apa. memang mantap.

Jom Menabung ;)

in , by YatieOwner, Tuesday, November 24, 2015
syukur alhamdulillah. akhirnya gaji da masuk! giler menunggu sebulan lama. duit poket duit saving semua guna untuk rumah sewa hari tu. nasib ada saving sikit. kalau tak, tak tahulah macam mana nak menghadapi kehidupan mendatang dengan minyak kereta lagi turun naik turun naik. harga makanan yang tak boleh nak dikawal. segalanya memerlukan perbelanjaan yang lebih. belum lagi bab keperluan yang lain. huhu.

Idea Bekal Ke Pejabat ❤

in , by YatieOwner, Tuesday, November 17, 2015
morning fellas. since duduk sendiri ni, kerajinan untuk memasak dan bawa bekal ke pejabat, memang amat-amat mengembirakan diri sendiri. muahaha. selain tengah join biggest loser idea gila si mira office mate aku, membawa bekalan sendiri dari rumah sangat-sangat membantu aku untuk menang biggest loser tu nanti. amboi. yakin sangat kan. haha. 

Jualan Dana Untuk Meow

in , by YatieOwner, Thursday, November 12, 2015
morning fellas. kat sini PG nak uar-uarkan kepada rakan blogger PG, atau sesiapa sahaja yang membaca entri ini. dimana, satu Jualan Dana Untuk Meow tengah dijalankan oleh rakan blogger kita iaitu cik nurul. dimana juga, objektif utama Jualan Dana adalah demi membantu kucing-kucing yang ada dalam jagaan beliau dari segi pemakanan dan juga ubat-ubatan. semoga perkongsian PG ini dapat membantu cik nurul untuk lagi dan lagi mendapatkan bantuan dana untuk kucing-kucing dalam jagaan beliau. semoga membantu!
morning fellas.

i nak share info tentang cara mohon eKasih dan semakan permohonan eKasih yang boleh dibubat di Dewan Bandaraya Kota Kinabalu. I banyak kali diasak dengan soalan berkaitan tentang ini. Semoga dengan perkongsian i ini, akan dapat membantu korang yang ingin tahu cara memohon dan menyemak eKasih korang selepas ini, terutamanya yang tinggal disekitara bandaraya Kota Kinabalu, Sabah.

Bukan Sebab Isnin!

in , by YatieOwner, Monday, November 09, 2015
tak tau nak buat apa dekat office, bukan sebab hari ni memang isnin. isnin punya minggu-minggu lepas punya isnin pun sama juga i macam ni. istilah monday blues kat i bukan je takat hari isnin punya blues. hari-hari lain punya blues pun memang ada. kalau boleh tiap hari lah layan blues. thank god i bukan spesis pemalas nak tangguh-tangguh kerja dengan bahagia. sikit je lah. buek! ;P

Tips Melegakan Demam Selsema Tanpa Makan Ubat

in , by YatieOwner, Thursday, November 05, 2015
leceh bila selsema je kena pergi hospital jumpa doktor. jumpa tak sampai 5 minit, tapi menunggu sampai 5 jam. PG paling tak berkenan dalam hidup bila kena berurusan dengan doktor. tak kisahlah doktor gomen ke swasta. lebih prefer kalau dilanda sakit, duduk diam dekat rumah, rest. tak pun kalau terpaksa sangat, farmasi berlambak. tapi tapi. sebenarnya memang tak berkenan pun nak telan ubat-ubat. hehe. dan juga jangan risau. kat sini PG nak kongsikan tips jika dilanda selsema, dan apakah rawatan yang boleh melegakan selsema dengan segera mungkin tanpa perlu makan ubat. sesuai pula dengan diri sendiri kan. hehe.

Kalendar 2016 for Everything About Love

in , by YatieOwner, Friday, October 30, 2015
ar ambik. tajuk bukan main. i tengah cari kalendar untuk next year of course. tapi kalau boleh nak start cari kalendar untuk tahun hadapan tapi boleh selitkan untuk bulan november, disember tahun ni juga. payah nak cari macam tu. tapi. tapi. kalau rajin dan kreatif. boleh je nak buat sendiri kalendar tu kan. i tengah fikirkan beberapa idea untuk dapatkan kalendar seperti yang i nak. few thing blog yang i da terjah. dan the only one blog yang memang i da nampak arah apa yang i nak buat nanti. cuma cuma. colour printer dekat office ni bermasalah sikit. kena tunggulah colour printer tu ado nanti. mak ai. nampak sangat mempergunakan alat peralatan kerajaan. ada aku kisah? haha. 

Nak Follow blog tapi Tak de Button Follower!

in , by YatieOwner, Thursday, October 29, 2015
sapa ada masalah nak follow blog lain, tapi tak jumpa mana button follower owner blog? apa korang rasa? lebih-lebih lagi, da lama duduk dalam blog, tunggu punya tunggu tapi tak juga muncul button tu. stres tak?

Wangi Sepanjang Masa dengan Lux Obsession

in , by YatieOwner, Friday, October 23, 2015
zaman remaja aku dulu, tak mampu kot nak beli minyak wangi-wangi ni bagai. bedak je kot mampu. bedak pula bedak johnson baby. pergh. epik nama tu kan. turun temurun la PG kata. bila tak puas hati dengan kewangian bedak yang tinggi melangit dengan harapan bila orang lalu je terus tergamam 'wa wangi' gitu, beralih dengan sabun mandi yang kalau boleh pakai je terus melekat bau-bauan dekat badan. ambik kau. haha. la ni, suami duduk dekat belah tepi je, terus puji 'wanginya ayang'. ambooooiii. terangkat terus. muahaha.

Empat Blog Serentak

in , by YatieOwner, Friday, October 23, 2015
daebak. sapa yang punya blog sampai dua tiga empat blog, korang memang hebat. lebih-lebih kalau korang jenis memang akan update semua sekali. salute korang. 
U For Life Insurance Serendah RM9.85! tadi PG ada baca dekat blog kak kathyjem tentang Insuran U For Life ni. dimana, U For Life Insurans menawarkan insuran yang memang murah giler serendah RM9.85! memang sangat mampu milik kan harga tu?

Cabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA #7 | Gadget Tercinta

in , by YatieOwner, Wednesday, October 07, 2015
holla fellas. 

Cabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA dah masuk hari ke tujuh, hari terakhir. rindulah tak de cabaran lagi lepas ni. Apa pun, nak bagitau korang, cabaran terakhir 'gadget tercinta' i ada kaitan dengan kemenangan wang tunai dalam merebut hadiah sebiji iPhone 5 warna putih, 64GB yang ditawarkan pada contest anjuran denaihati blog sebelum ini.

KFC vs PIZZA | Bersebelahan Apartment Angkasa, Kota Kinabalu Sabah

in , by YatieOwner, Tuesday, October 06, 2015
 

hola. hari tu duduk lepak makan dekat KFC baru. baru tu kalau macam PG, duduk area belah inanam, menggatal, telipok macam tu, memang tahu tempat ni. nak describe dengan korang pun susah nak cakap. hehe. nanti PG cari map. KFC ni bergabung dengan PIZZA tau. so, kalau korang nak duduk lepak cari makan dekat sini, dua tempat ni lah korang boleh cuba. samada KFC atau pun PIZZA. oh. lagi senang kalau nak mai sini, cakap je KFC dekat apartment angkasa. ar senang. dekat sesangat ;)
hola korang.

masuk cabaran ke 5 instablog 7 hari EFGKBBA abang ben ashaari. kali ni cabaran dia 'breakfast wajib anda'. oh nice. I punya breakfast paling wajib ever, 'nasi lemak'. hari-hari makan nasi lemak pun boleh. korang? ;)

Dalam Kenangan SK. Kepayan Student 1991 - 1996

in , by YatieOwner, Tuesday, October 06, 2015
Assalamualaikum fellas. Tajuk lain macam. Abaikan. I nak share gambar sekolah rendah i dahulu. 20 tahun yang lalu. Hahaha. Gambar legen sangat kan. Of course pakai kamera yang kena beli filem tu kan. Sapa pernah kamera spesis pakai filem then kena hantar pegi kedai untuk cuci pula, kita geng. Hahaha. A few gambar yang i dapat dari group whatsapp sekolah rendah lagi. Kira bff punya group la ni. Ala kan sekarang banyak je group whatsapp. By the way, entri ni i post di tahun 2015, but then i edit semula on 2017. Muahaha :)
hola korang. 

lambat sikit nak update cabaran seterusnya kan. tengah mencari gambar sebenarnya. nasib jumpa. by the way, drama tv feveret i, drama popular dekat bawah ni. popular dalam tahun 1999. memang feveretlah drama ni. sekarang tak keluar lagi agaknya. kalau ada, memang i simpan buat koleksi ;)
Cabaran Instablog 7 EFGKBBA hari ke empat. 

apa i selalu cari dalam peti sejuk? haruslah air sejuk. haha. lain-lain, biasalah kalau nak masak, kena cari bahan mentah, bahan kering juga dalam peti sejuk. :D
Cabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA masuk hari ke tiga. hari ni task, Perkara Wajib Buat Setiap Hari. ele senang je kot. selain update blog, kenalah wajib blogwalking. surfing jangan cakap lah. hari-hari kot. haha.

Pekeliling Elaun Rumah 2015 Naik

in , by YatieOwner, Friday, October 02, 2015
Pekeliling Elaun Rumah 2015 Naik.

hollas fellas.

i baru perasan yang i tak baca lagi tentang pekeliling yang mengatakan elaun rumah naik pada bulan November 2015 tu. namun, i yakin rata-rata kengkawan gomen i pasti tunggu kenaikan ni kan? jangan risau, sebab pelaksanaan, pembayaran dengarnya akan dibuat berkuatkuasa November 2015 ini. sila tadah tangan sujud syukur ;)
itu dia bebenda yang ada dalam wallet i. duit sudah tentu. kad pengenalan, lesen memandu, kad bank, kad watsons! senang!
hollas. 

terjebak nak follow instablog 7 hari efgkbba. i kongsi!

apakah cabaran instablog 7 hari efgkbba? ar itu dia. 

Miliki Data Internet Lebih Murah dan Laju dengan U Mobile

in , by YatieOwner, Tuesday, September 29, 2015
holla fellas. sekarang punya zaman, zaman internet hanya di hujung jari sahaja. kan? dimana-dimana sahaja kita pasti akan memerlukan internet. suami PG paling memerlukan penggunaan data internet pada waktu kesesakan jalan raya. masa tu lah penggunaan WAZE amat penting dekat beliau.

Kawal Kulit Wajah Berminyak dengan THEFACESHOP

in , by YatieOwner, Monday, September 28, 2015
holla. cantiknya awak? pakai apa erk? ar. haha. kalau korang tanya, aku pakai apa dekat muka. tak de nya aku nak cakap aku pakai mary kay ke, atau produk memahal. tak de. muka biasa-biasa sahaja. kulit pun tak la normal sangat. kejap kering kejap berminyak. payah nak urus. pening kepala nak pakai produk apa yang sesuai. menyampah tiap kali masuk watsons then blank nak beli apa lagi. nak pakai produk memahal dengan harapan jadi lawa macam lisa surihani mak si yahaira tu. haha.

Jutawan Dinar Iraq Tipu?!

in , by YatieOwner, Sunday, September 27, 2015
Jutawan Dinar Iraq tipu? Assalamualaikum hallo fellas. Terlebih dahulu, i pesan, jangan buat spesikulasi yang bukan-bukan sebelum habiskan bacaan dekat sini ya.

I tak kata apa-apa berkaitan tajuk i hari ini, dan i tak kata benda ini menipu. Apa yang tertera, semuanya i dapat sumber daripada Harian Metro sendiri.

Home MakeOVER dengan KAODIM Such Like Maria Elena

in , by YatieOwner, Friday, September 25, 2015
Alhamdulillah hallo!

Doakan i dapat memiliki rumah sendiri satu hari nanti ya. Pegi tengok rumah Maria Elena the blogger, so jeles. How she makeover rumah mereka dengan Kaodim.

4 BE CPUV Nuffnang Tengah On Going

in , by YatieOwner, Friday, September 25, 2015
Assalamualaikum hallo!

Woot woot. Thank u nuffy. Ada empat ketul be cpuv nuffnang dekat situ yang masih on going. Moga lebih masyuk nuffy! Tips nuffy ada kat sini!. Few tips yang i amalkan untuk dapat Be Cpuv Nuffnang ni. Amboi. Dah macam amalkan jamu pula :D

Update Blog dekat iPhone

in , by YatieOwner, Thursday, September 24, 2015
since i'm using iphone 5 ni, ada few thing aplikasi yang i da explore dan aplikasi blogger memang sangat usefully. sangat memudahkan i nak kemaskini blog. oh bukan kemaskini blog such like nak edit template ke apa. tapi setakat nak tulis entri baru dan publish, memang sangat mudah dan sangat-sangat menyenangkan kerja i. even gambar tu sebenarnya besar bila dah publish kan, tapi setakat ini, ianya OK. 

Potluck di Hari Raya Aidiladha

in , by YatieOwner, Thursday, September 24, 2015
Assalamualaikum fellas.

Perut da kenyang jom update blog. Menu pagi ini di pagi hari raya aidiladha yang mulia. Tak de nya rendang ayam bagai, kita main bakar-bakar dan masak-masak ala kampung je k. Selamat Hari Raya Aidiladha semua!

Potluck di Hari Raya Aidiladha

Toodles!

Pengorbanan

in , by YatieOwner, Thursday, September 24, 2015
bila sebut tentang pengorbanan. banyak benda aku nak cakap. tapi pengorbanan yang satu ni banyak buat aku belajar dan berfikir dan apa yang aku harapkan moga pengorbanan aku berbaloi. dan hingga kini juga aku masih cuba untuk belajar, dan terus belajar.

Rasai Suasana 'ILLUSION' Yang Menakjubkan di Petrosains Sekarang!

in , by YatieOwner, Thursday, September 24, 2015
hollas fellas. ingin merasakan suasana ILLUSION dari sudut pandangan mata kasar anda? jangan lupa untuk datang ke pameran ILLUSION di Petrosains, KLCC bermula dari 04 September 2015 sehingga 10 Januari 2016!

Selamat Hari Raya Selamat Hari Trafik Juga ;)

in , by YatieOwner, Wednesday, September 23, 2015
hi fellas. morning. sebelum balik (waaa. awal lagi da plan sebelum balik. hehe) i nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha buat kengkawan bloggers i, yang menyambutnya. Semoga Sambutan Hari Raya kali ini, akan lebih bermakna dari tahun-tahun sebelum ini. InshaAllah.

Bila si Blogger Cantik Lyssa Faizureen Masuk Blog

in , by YatieOwner, Monday, September 21, 2015
ar amboi. aku pun da terjangkit perkataan 'BILA' kat situ. haha. apa pun. memang teruja kot bila blogger cantik masuk blog ni. erk? siapa kata tak cantik? siap disenarai pendekkan lagi tau. blogger yang i maksudkan tak lain tak bukan Lyssa Faizureen, empunya blog http://www.lyssasecret.com/. Kenal kan? ;)

Kedai Gunting Rambut Rozaimi | Mr_barbershop66

in , by YatieOwner, Monday, September 21, 2015
Kedai Gunting Rambut Rozaimi aka Mr_barbershop66. kalau PG sebut Kedai Gunting Rambut Mr_barbershop66, PG takut orang tak kenal (inshaAllah kenal) tapi kalau sebut Kedai Gunting Rambut Rozaimi, PG pasti seluruh Negara mengenalinya ;)
morning fellas. wa pagi ni masuk kereta je, rasa macam nak nampak cantik je. erk. macam cantik je macam comel je. haha. tak de maknanya. aku kalau nak nampak muka tu nak makeup bagai, tunggulah waktu mood terbilang dan gemilang tu datang dari penjuru dunia mana, barulah akan nampak muka tu bermakeup sikit. haha. kalau tak, tak de nya nak pink sana sini bagai. cukup natural. kekeke. 

Wall's Fruttare | BE CPUV NUFFNANG 2015

in , by YatieOwner, Saturday, September 19, 2015
woot woot. syukur alhamdulillah. duduk rumah hari ni, masyuk pula tiga ketul be cpuv daripada nuffnang dekat situ. rezeki bulan september wei. syukur alhamdulillah. kali ni datang daripada Wall's. korang tau kan Wall's ni satu jenama yang memang terkenal dengan aiskrim keluaran mereka yang memang sedap mantap lagi meletup. sebut pasal tu, kali ni Wall's ada mengeluarkan aiskrim baharu dimana ada dua perisa disitu, iaitu perisa pisang dan juga strawberi. hurm. juice! tengok gambar pun da nampak lazat dan sangat mengoda kan.

4790 Pageview Blog Last Month! Terima Kasih Bloggers!

in , by YatieOwner, Friday, September 18, 2015
woot woot. syukur alhamdulillah. i anggap ianya adalah sebagai satu semangat untuk terus berblog. bukan senang nak dapatkan pageview sampai 4 ribu sebulan. kena korbankan masa dan sebagainya. syukur alhamdulillah. ini bukan kerja seorang. for sure para bloggers yang sudi datang singgah, ziarah blog i of course. terima kasih ya korang ;) korang memang baik hati :D

Khidmat Masyarakat | JOM BELI NOVEL INI

in , by YatieOwner, Friday, September 18, 2015
morning fellos. assalam jumaat. penghulu segala hari. pagi ni PG nak berkongsi sedikit maklumat tentang novel yang ingin PG uar-uarkan untuk all bloggers atau sesiapa sahaja yang terbaca tentang ini. semoga dengan maklumat ini, dapatlah kita membantu empunya novel.

Petronas New Variant Laun...| BE CPUV NUFFNANG 2015

in , by YatieOwner, Tuesday, September 15, 2015
woot woot. lagi nak update. tiga ketul be cpuv nuffnang dekat situ daripada petronas. adoi. rezeki terpijak dibulan Dzulhijjah bulan yang mulia. syukur alhamdulillah. terima kasih nuffnang. terima kasih petronas (Link asal i dah delete ya).

Petronas New Variant Laun...| BE CPUV NUFFNANG 2015

toodles!

Sharp 4K TV Launch | BE CPUV NUFFNANG 2015

in , by YatieOwner, Tuesday, September 15, 2015
woot woot. blogwalking tadi nampak ada ads baru daripada Nuffnang. check-check dekat akaun sendiri, horey! PG pun dapat. syukur alhamdulillah. rezeki daripada Nuffnang lagi.

kali ni dapat daripada company sharp. rasanya untuk pelancaran TV baru mereka kot. apa pun, terima kasih Nuffnang! terima kasih sharp! ;)

Sharp 4K TV Launch | BE CPUV NUFFNANG 2015

toodles.

Blogwalking #1

in , by YatieOwner, Tuesday, September 15, 2015
  Blogwalking #1 
Gambar asal admin dah remove mengikut kesesuaian artikel ;)
Gambar thanks and credit to google.com
hollas fellas. i nak buat blogwalking tapi tahu nak masuk blog mana yang tengah aktif. sapa yang terbaca entry ni, nak i blogwalking dekat blog korang plus derma seketul dua ketul ads nuffy korang, bolehlah tinggalkan link blog dekat kotak komen entry ni ya. jom ;) tq semua!
toodles.

Laksa Penang Ala Sabah

in , , by YatieOwner, Saturday, September 12, 2015
Laksa Penang Cara Sabah? erti kata lain, cara masakan oleh orang sabah lah. hehe. cakap pasal laksa ni. honestly sebelum ini, PG memang tak reti nak makan makanan yang satu ni. tengok serius rasa terliur je. tapi kalau da start nak makan tu, sure, confirm akan keluar balik. mee tu memang tak boleh masuk. da lah besar size tali rupiah. memang tak la kot.

Welcome to Shell Campaign | BE CPUV NUFFNANG 2015

in , by YatieOwner, Saturday, September 12, 2015
kempen shell datang lagi. hari tu PG ada update pasal kempen ni juga pada 27 Ogos yang lalu, bersempena dengan pelancaran program baharu dari mereka dengan komitmen mereka untuk memberikan perkhidmatan yang terbaik dan tawaran yang terbaik untuk pelanggan mereka di seluruh Malaysia. daebak shell.

The Face Shop - Oil Contr...| BE CPUV NUFFNANG 2015

in , by YatieOwner, Saturday, September 12, 2015
woot woot. rezeki rezeki. syukur alhamdulillah. cpuv be daripada nuffnang bagi bulan september untuk kali keduanya PG dapat daripada The Face Shop. For sure bersempena dengan makeup terbaharu daripada mereka iaitu Oil Zer. Cushion! The Next Generation Makeup [Oil Control Water Cushion]. Tengok sapa model dia. uhuuu. hensem daebak! hahaha.

DOVE Hair Campaign [PC] | BE CPUV NUFFNANG 2015

in , by YatieOwner, Saturday, September 12, 2015
PG memang ada masalah dengan rambut gugur. memang stres. tak tahu nak buat apa da sebenarnya. asyik dok tukar shampoo pun macam tak de kesan je. kalau gugur dalam dua tiga helai macam tu tak pa la juga. tapi ni boleh kira dalam satu gumpulan. kalau kita nak tarik rambut nak bagi lurus tu kan, memang akan banyak la terkeluar dan melekat dekat tangan T_T. 

Sabtu Bekerja

in , by YatieOwner, Saturday, September 12, 2015
hollas fellas. good morning.

korang yang gomen memang bestlah kan hari ni cuti, santai duduk rumah. tapi kalau dapat arahan kena bekerja dihari sabtu yang mulia dan mengembirakan macam i sekarang ni, rasa patut tak, repeat ulang banyak kali baca senarai tugas tu. hahaha. arahan dari semasa kena patuh. makanya, 'saya yang menurut perintah' kenalah kerja juga gamaknya. kan. ;D

my dream workstation

in , by YatieOwner, Monday, September 07, 2015
hollas fellas.

selain dekat rumah, masa kebanyakkan i adalah dekat pejabat. keja dengan gomen, biasalah. masuk pukul 8 pagi. balik pukul 5 petang. dalam setahun, sebulan sahaja balik awal dalam pukul 3 petang. memang best everlah masa tu. hehe. oh. tu pun belum tentu i balik seawal jam 5 petang. sebab suami habis kerja pun dalam jam 5 petang, tapi nak kena ambik i tu, kena tempuhi jemnya lagi. selalunya paling lewat pun dalam jam 6 to 6.30 petang baru kena ambik.
tajuk bukan main panjang.

tetapi kalau ada sesiapa nak mencari buku rujukan untuk menduduki peperiksaan ini, bagi memenuhi salah satu syarat pengesahan dalam perkhidmatan, i kongsikan gambar buku-buku yang korang patut cari.

Hitman: Agent 47 Patut Tengok :)

in , by YatieOwner, Tuesday, September 01, 2015
Assalamualaikum hallo!

I baru pergi tengok wayang hitman ni kemarin lepas. Best giler. Starting wayang je memang dah penuh dengan babak aksi. Sepanjang wayang pun memang penuh dengan aksi. Tak de banyak sembang sangat. Memang sangat terkenan dihati. I dah nak balik. Apa pun, citer ni best, dan patut pergi tengok.

Hitman: Agent 47 Patut Tengok :)

Hitman: Agent 47 Patut Tengok :)

Toodles.

Uhuu Merdeka Merdeka Merdeka!

in , by YatieOwner, Tuesday, September 01, 2015
hi fellos. ni cerita kemarin. lambat sikit nak pergi turun bandar for acara perbarisan sempena hari kebangsaan peringat negeri sabah 2015. so sampai pun acara perbarisan da berjalan lalu depan pentas. tak pe. tujuan pun bukan nak tengok acara perbarisan sebab tahu kontinjen dari dbkk pun ada kat situ. amboi. tu nak cover sebab lambat bangun sebenarnya. jadi tertinggal nak tengok acara perbarisan tu. huhu.

Make Me A : Blogger

in , by YatieOwner, Tuesday, September 01, 2015
wow! make me a blogger? bunyi macam wonderfull. kalau ditukar dari tak cantik kepada cantik, memang ada bunyi satu perubahan dekat situ kan. tapi kali ini. untuk blogger pula. :)

KFC - KA$H Card Launch | BE CPUV NUFFNANG 2015

in , by YatieOwner, Saturday, August 29, 2015
sapa yang tak suka makan KFC kan? suami jangan cakaplah. memang hantu ayam goreng. kalau boleh hari-hari nak melantak ayam goreng. PG ok sahaja. tapi kalau makan ayam, plus hari-hari makan makanan yang sama, muak juga sebenarnya. officemate PG hari tu mengandung pun, dia suka makan ayam KFC hari-hari. PG yang temankan dia sekali makan, turut naik badan sama. haha. tak tahulah siapa yang mengandung sebenarnya. hehehe.

Tips Dapatkan CPUV BE dari Nuffnang

in , by YatieOwner, Saturday, August 29, 2015
morning. assalamualaikum fellow! amboi. gembira sungguh kan. ok hari ni hari bercuti sakan, mari kita buat cara-cara cuti. kan? ;D dan. nak share beberapa tips, bagi menjawap pertanyaan cik namy disitu. meh baca!

IKEA - August Sales | BE CPUV NUFFNANG 2015

in , by YatieOwner, Friday, August 28, 2015
Selamat Hari Kemerdekaan 2015 fellow. amboi. in advance ;) woot woot. syukur alhamdulillah rezeki. PG dapat BE CPUV dari nuffnang lagi. syukur syukur. kali ni pula dapat dari IKEA. rasanya bersempena dengan jualan sale mereka untuk bulan Ogos. dekat kota kinabalu sabah sekarang pun, da ada beberapa company such like chan furniture yang membuat jualan sales. huhu. sapa bergajian berbaki lebih tu, bolehlah kot grap dua tiga biji. macam PG yang cukup-cukup makan je. memang tak lah kot. tapi...bersyukur seadanya tau :)

Tips Hadapi Kemarahan Orang Lain

in , by YatieOwner, Friday, August 28, 2015
manusia tidak ada yang sempurna. pasti ada kelebihan dan juga kekurangannya. mana yang lebih. syukur alhamdulillah. jangan sombong. jangan riak. jangan lupa diri. mana yang kurang. bersyukurlah seadanya. pasti ada hikmah kenapa kita diberikan 'kekurangan' disitu.

Welcome to Shell Campaign | BE CPUV NUFFNANG 2015

in , by YatieOwner, Thursday, August 27, 2015
Welcome to Shell Campaign. woot woot. terima kasih sekali lagi nuffnang sebab sudi memberikan PG iklan lagi. lagi dan lagi. kali ni PG dapat dari Shell, bersempena dengan pelancaran program baharu dari mereka. Dimana dari sumber pembacaan PG, Shell menyatakan komitmen mereka untuk memberikan perkhidmatan yang terbaik dan tawaran yang terbaik untuk pelanggan mereka di seluruh Malaysia.

DKSH - Hiruscar | BE CPUV NUFFNANG 2015

in , by YatieOwner, Thursday, August 27, 2015
DKHS - Hiruscar. apa benda erk? tertanya-tanya apa bendalah hiruscar ni, buatkan PG nak google. so PG ada jumpa beberapa artikel yang menulis tentang hiruscar ni. ok. rupanya ianya adalah sejenis gel yang baik untuk mereka yang mengalami masalah dekat kulit wajah such like jerawat. dari pembacaan PG, pakai hiruscar seperti kita pakai foundation macam tu. tapi apply dekat kawasan yang bermasalah je. then boleh pakai another foundation. PG tak berapa nak cakap pasal produk ni, tapi PG ada jumpa 3 artikel yang menulis tentangnya. PG kongsi url link blog tu dekat bawah tu. korang bolehlah baca ye :)

Penulisan Mampu Beri Hasil Lumayan

in , by YatieOwner, Thursday, August 27, 2015
tapi for me bukan senang dan mudah nak menulis satu-satu artikel yang baik. perlu ada idea dan jika bernasib baik, pada waktu yang TEPAT, IDEA akan hadir dengan MENCURAH-CURAH.

Rezeki Terpijak :D

in , by YatieOwner, Wednesday, August 26, 2015
syukur syukur alhamdulillah. tak sikit tak banyak RM50.00 bukan sikit kalau nak beli topup Digi RM10.00 for one week. RM7.00 x 2 tiket wayang (hehe). Aiskrim RM1.00 x 10 orang. haha. ada lebih lagi dekat situ kan?

Cantiknya Awak? Pakai Apa Erk?

in , by YatieOwner, Tuesday, August 25, 2015
perempuan mana yang tak suka nampak cantik? meh bagitau kat aku. nak tanya sikit awat dia ada masalah dak. hehe. harap tak de la. cantik tu universal. tak semestinya cantik dari wajah. makeup lelawa bagai macam retis. lawa retis macam che tah memang tak boleh nak cakap apalah. but as long. cantik. lebih-lebih cantik depan suami. ar. kira ok dekat situ :D

Pensil Warna Anak Selalu Hilang Disekolah? Patut Cuba Ini.

in , by YatieOwner, Tuesday, August 25, 2015
Masalah pensil warna hilang dekat sekolah rasanya bukan satu masalah yang baru kan? sebab zaman PG dulu pun, memang ye pensil warna sekolah je hilang. huhu. kadang bila da hilang berkali-kali memang mak bapa bising la kan. PG pun macam tu juga. tapi tak la sampai berkali-kali hilang. since kita pun tahu kegunaan pensil warna itu untuk apa. kalau boleh memang sedaya upaya will simpan untuk tidak hilang. takut mak bapa marah satu hal. nak beli juga satu hal. ye la. dulu harga pensil warna even murah bagi PG sekarang ni, tapi dulu even murah tapi ianya agak satu keberatan juga bagi keluarga yang punya anak ramai dan bila da berkali-kali hilang, amboi, ingat anak orang kaya ke nak beli berkali-kali. na hado. tak mampu. huhu.

Selamat Hari Gaji Gomen!

in , by YatieOwner, Tuesday, August 25, 2015
hollas fellas. haha. masuk blog je, terus nampak tajuk artikel abang ben ashaari pagi ni 'selamat hari gaji'. amboi. memang terkenan dihati beta betullah. macam tau-tau je abang ben ni. hehe. apa pun. kemarin gaji da selamat masuk dalam account. Ya Allah. hanya tuhan sahaja je la yang tahu. memang menunggu sesangat gaji masuk. hehe. kalau boleh hari-hari nak call bahagian kewangan bila nak bagi masuk gaji :D

Maaf. Saya Hampir Kehilangan Awak.

in , by YatieOwner, Monday, August 24, 2015
hi fellow. hari ni saja hampir kehilangan iphone i. tak tahulah sikap pelupa ni da tahap mana. nak kata banyak benda nak fikir, tak juga. but hari ni totally lupa dekat mana letak handphone sendiri. jenuh juga cari satu office. nasib terfikir cepat-cepat nak call sebelum apa-apa kejadian lebih lanjut. dan thank god, student praktikal i dengar phone i berbunyi dekat library. Ya Allah. bagi markah 100% kat korang wei. Hahaha.

Luna & The Conteng Totebag Giveaway Contest!

in , by YatieOwner, Monday, August 24, 2015

Hi Guys! Let's join Luna & The Conteng Totebag Giveaway Contest by Wada Luna & The Conteng Totebag! The contest will end on 25 August 2015, 12 Noon. So, you better hurry!

Demam

in , by YatieOwner, Friday, August 21, 2015
hari ni aku cuti sakit. kemarin boleh dikatakan dekat office all the time tidur je. kemarin second day period tp kira macam first day pula. darah keluar dengan banyak kemarin sampaikan aku boleh demam. demam pula sampai tahap mengigil satu badan. da lah dekat office aircon sejuk giler. memang all time juga aku peluk air panas. mana lagi dengan pening, nak pitam. sejuk lagi. tak larat nak tanggung derita, husband ambik kemarin petang terus pergi hospital. satu hal pula nak tunggu giliran nak jumpa doktor. kalau ada katil kat situ, nak juga tidur kejap. 

Selamat Pengantin Baru Kalid :)

in , by YatieOwner, Sunday, August 16, 2015
cerita kemarin dekat kalid and beloved wife manja wedding. kalid another cousin lelaki yang memang rapat dengan aku since our childhood. lagi rapat sebab kalid sister my kakak ipar. hahaha. for kalid, kakak ucapkan selamat pengantin baru and please take care cik puan isteri elok2 ye. ;) kalid wedding 15.08.2015 ❤️

Selamat Pengantin Baru Kalid :)
Selamat Pengantin Baru Kalid :)
Selamat Pengantin Baru Kalid :)

another half of me. cousins. kalid parents, siblings, hubby, neighbours ;)

toodles.

mood ke laut

in , by YatieOwner, Monday, July 13, 2015
hi fellos. morning, assalamualaikum. maaf erk. again and again lately jarang nak update blog. bukan tak de mood. ada mood. hari-hari pun aku jenguk blog ni. cuma tak buat blogwalking dan nak update tu sebenarnya tak tahu nak start dari mana. da pula kenapa kan. honest, masuk office je sekejap mengadap kerja then lepas tu berlegar-legar dekat office sebelah. bukan pergi bergosip ke apa yer. puasa ni. ingat sikit. haha. sebab mata sebenarnya tak mampu nak mengadap skrin pc lelama. kena lari sat dari office ambik mood dekat office sebelah. da kenapa aku ni? adui. teruk betul perangai. ingatkan puasa ni perangai eloklah kot sikit T_T

Ramadhan 12

in , by YatieOwner, Monday, June 29, 2015
hi fellos. sedar tak sedar da 12 hari kita menjalani ibadah puasa kan. cabaran ketika puasa jangan cakap lah. ritu berita da siap-siap umum sepanjang bulan ramadhan kali ni, cuaca akan lebih panas kot. dugaan. biasalah kan. nak tak nak, kena juga hadapinya. dan kali ni dugaan kecil macam ni, kita pun kenalah lebih bersyukur dari mengeluh 'Ya Allah Panasnya cuaca'. da sah- sah kot memang panas. tak boleh nak harap masa tu juga nak hujan ;)

iPhone vs Samsung

in , by YatieOwner, Tuesday, June 23, 2015
kenapa iphone? hi fellos. yes, kenapa iphone? aku sebenarnya tengah dalam dilema nak beli iphone atau pun samsung. samsung memang aku boleh cakap, all the function memang tahu serba serbi apa kegunaan. da tahu mana nak buka mana nak tutup. erti kata lain, da tahu lah segalanya tentang samsung. tapi tak lah samsung yang mahai mahai macam samsung edge tu. tu tak pakai lagi. samsung edge giler lawa kan. tapi sebenarnya masih tak tahu apakah fungsi dekat tepi fon tu :D
Imbuhan Tetap Perumahan Naik ke RM300, juga Bayaran Bantuan Khas Kewangan RM500 akan diberikan. 

Alhamdulillah, dengar berita dari kengkawan i tadi, pasal pengumuman PM mengenai imbuhan tetap perumahan yang dinaikkan kepada RM300 dari RM180 sebelum ini, berkuatkuasa 01 November 2015. Alhamdulillah. 
Gambar Sekitar (Gambar lain i dah delete) Majlis Resepsi Perkahwinan Blogger Dr. Fatin Liyana dan Suami Dr. Anwar Fazal | Sweetnya Fatin Liyana kan. Sebelum ni sesiapa yang mengikuti cerita-cerita fatin, we baca tentang sekolah dia, kecantikan, kerja doktor dia kan. But now, we akan baca story tentang kehidupan bekeluarga fatin pula. hehe. tak sabar nak tahu kisah hidup fatin lepas ni. :)
Gambar Sekitar (Gambar lain i dah delete) Majlis Pernikahan Blogger Dr. Fatin Liyana dan Suami Dr. Anwar Fazal | woot woot. tahniah fatin dan suami. Siapa tak kenal dengan blogger femes amos fatin liyana dekat Malaysia kan? PG yakin all the blogger pasti kena dengan empunya blog honeykoyuki yang memang jarang sekali blog beliau sepi tanpa pengunjung.
sweetnya hanis zalikha. warna putih memang sesuai sangat dengan kulit hanis kan. orang da lawa, pakai apa-apa pun memang lawa dan cantik je kan :)


Gambar di Sekitar Majlis Resepsi Hanis Zalikha & Hairul Azreen
Gambar di Sekitar Majlis Resepsi Hanis Zalikha & Hairul Azreen

Gambar di Sekitar Majlis Resepsi Hanis Zalikha & Hairul Azreen


Gambar di Sekitar Majlis Resepsi Hanis Zalikha & Hairul Azreen
 kredit: beautifulnara
toodles.
Selamat Pengantin Baharu buat Hanis Zalikha dan Hairul Azreen. So sweet kan depa dua PG ucapkan selamat berbahagia dan please kapten jaga our keknis bebaik ok :D


Gambar di Majlis Pernikahan Hanis Zalikha & Hairul Azreen
Gambar di Majlis Pernikahan Hanis Zalikha & Hairul Azreen

Gambar di Majlis Pernikahan Hanis Zalikha & Hairul Azreen
kredit: beautifulnara
toodles.

e-Curve Doraemon | BE CPUV NUFFNANG 2015

in , by YatieOwner, Tuesday, June 09, 2015
e-Curve Doraemon ! hi fellas. berita baik untuk para peminat siri kartun yang memang giler popular dari zaman kanak-kanak aku sampai la ni da nikah kawen iaitu doraemon, hehe. sebut pun da buat aku nak tergelak. Doraemon si kucing yang paling updated aku cakap akan menemui para peminatnya yang tersendiri di eCurve, Selangor pada 29 may hingga 14 jun 2015 ini. PG share info dekat bawa ya :) sebelum itu, PG wanna say thanks so much dekat nuffnang, juga eCurve sebab sudi beriklan dalam blog PG. tq!

Glico Pocky | BE CPUV NUFFNANG 2015

in , by YatieOwner, Tuesday, June 09, 2015
nyummy. woot woot. itu dia pocky. nyaman pula nampak gambar dekat atas tu kan. hehe. PG pernah rasa pocky ni. serius sedap dan ranggup. tapi honest, rasa tak puas pula. sebab pocky ni kurus cekeding pula. haha. terima kasih nuffnang, terima kasih pocky sebab sudi beriklan dalam blog PG ;)

Maxis OnePlus One | BE CPUV NUFFNANG 2015

in , by YatieOwner, Tuesday, June 09, 2015

woot woot. itu dia on going dekat situ. dapat be cpuv lagi. terima kasih nuffnang! terima kasih maxis oneplus one. PG tak berapa tahu tentang maxis sebenarnya. sebagai pengguna tegar digi, memang tak pandang orang lain lagi da. hehe. apa pun, tidak bermakna maxis PG tak pandang langsung tau :D depends la. lagipun dekat rumah, kakak ipar, sepupu menggunakan maxis :)

Maxis OnePlus One | BE CPUV NUFFNANG 2015

last. again. thanks again nuffnang. thanks maxis :)

toodles!

Arwah Nenek dan Arwah Bapa New Batu Nisan

in , by YatieOwner, Monday, June 08, 2015
Assalamualaikum fellas. Aktiviti kemarin dengan familiar, tukar batu nisan for arwah nenek dan arwah bapa. Kubur both sebelah menyebelah sahaja. Jadi senanglah nak make it. Lega da tukar kotak kubur arwah nenek. Al-fatihah untuk nenek dan bapa :)

Arwah Nenek dan Arwah Bapa New Batu Nisan

Malam ni ada kenduri untuk arwah dan kenduri nak sambut ramadhan yang bakal tiba. later update lagi ya.

toodles.

Punca Gempa Bumi | Gegaran Yang Melanda Sabah Pagi Ini

in , by YatieOwner, Friday, June 05, 2015
hi fellos. pagi ni keadaan dikota kinabalu sabah agak kucar kacir dengan berita Sabah Dilanda Gempa Bumi. macam tu la kot. PG yakin, bukan sahaja dikota kinabalu kawasan tempat bekerja, malah sekitar bandaraya, sepanggar tempat tinggal kakak PG, inanam tempat PG tinggal, papar tempat kengkawan officemate PG, penampang dan banyak tempat lagi dan terutama sekali gegaran yang amat kuat sekali terasa adalah di kundasang, ranau sabah. jika korang rajin tengok berita atau facebook, pretty sure akan ramai yang berkongsi, gunung kinabalu adalah yang paling teruk terjejas. check point untuk turun sama sekali runtuh. para pendaki kabarnya tidak dapat turun. memerlukan bantuan heli untuk menurunkan mereka dari atas puncak. Ya Allah. itu amat menakutkan. nyawa dihujung tanduk. Ya Allah. takutnya.

Tengok Wayang San Andreas

in , by YatieOwner, Wednesday, June 03, 2015
Assalamualaikum hallo!

Sapa dah tengok movie San Andreas lakonan Dwayne Johnson aka Ray, kita geng! Best namati. Haha.

McDonald's Family | BE CPUV NUFFNANG 2015

in , by YatieOwner, Wednesday, May 27, 2015
McDonald's Family. Woot woot. itu dia on going kat situ. maaflah pakcik nuffnang. saya buzy giler. (ceh) tak sempat menyempat nak update pasal kamu. T_T.

McDonald's Family | BE CPUV NUFFNANG 2015

kali ni dapat daripada McDonald's! McDonald's memang one of fast food yang suami memang hantu giler dengannya. PG jarang makan burger bagai ni. nak makan kalau teringin. tapi selera suami, tak payah nak tunggu ada teringin dekat situ. nampak je signboard McD tu, mulalah nak ajak masuk. haha. apa pun, terima kasih nuffnang, terima kasih McD!

toodles.

Selamat Hari Pekerja 2015

in , by YatieOwner, Wednesday, May 27, 2015
hi fellos. selamat hari pekerja PG ucapkan. even lambat, tapi tak pe la kot kan. dia ikut empunya badan bah tu. hehe. kalau lambat nak update blog, lambatlah juga nak wish. hahaha. tak de la. by the way, kemarin sambutan hari pekerja 2015 dekat tempat PG bekerja. melibatkan dekat seribu kakitangan juga. sebagai salah satu penghargaan sama dekat kakitangan dbkk sendiri, sudah pasti cabutan tiket bertuah dengan grand prize kali ini iaitu televisyen, flat screen, 32 inci adalah yang dinanti-nantikan. sapa dapat memang bertuah. dan yang tak bertuahnya sudah pastilah PG. haha.

Selamat Hari Pekerja 2015


apa pun. Selamat Hari Pekerja Semua!

PG tak berapa nak sihat. later sambung lagi T_T
toodles.
Blogger Sabah | PG anak jati sabah. Tapi jujur tak reti nak beribundakan bahasa sendiri. Lahir dengan bangsa jawa plus dusun kadazan. Tapi juga haram tak reti cakap pelat dusun kadazan. Mama kata kena belajar juga tak kira apa sekalipun. Tet. Me like, buat muka blur while mama cakap macam tu. Hehe. 

Sepetang Bersama Blogger & Yeos 2015 #SBB2015

in , by YatieOwner, Thursday, May 21, 2015
Sepetang Bersama Blogger & Yeos 2015 #SBB2015 | woot woot. itu dia. SBB2015 kembali lagi. Bagi blogger yang biasa menghadirkan diri ke majlis ni seperti tahun-tahun yang sudah, pastinya tahun ini korang tak sabar kan. hehe. Untuk info, sepetang bersama blogger anjuran blogger hebat malaysia, denaihati memang bukan lagi satu rahsia. Pernah keluar dekat tv1 tau. rasanya dua tahun yang lalu. daebak tuan denaihati. kenangan indah dengan blogger denaihati ni memang tak abis kalau aku nak cakap. lebih-lebih lagi menang tiga kali hadiah wang tunai dari denaihati :D later citer pasal tu k. hehe.

Iklan Nuffnang Di Sekat Dekat Pejabat

in , by YatieOwner, Thursday, May 21, 2015
Iklan Nuffnang disekat dekat pejabat? ah'ah. ada sapa-sapa yang mengalami benda yang sama dengan i tak? iklan akan keluar sekejap je tau sebelah pagi. tu pun tak lama. kejap je. lepas tu sure iklan nuffnang tak munculkan diri. tak tahu la kenapa. tengok tu, iklan pun tak nak bangun-bangun da. merajuk kot kan.

Waktu Yang Sesuai Membeli Belah di Zalora!

in , by YatieOwner, Wednesday, May 20, 2015

Assalamualaikum.

Kalau tanya i, memanglah waktu sesuai adalah pada hari gaji masuk. haha. Amboi. Sejak berkolaborasi dengan Zalora ni, rajin je i nak tulis pasal Zalora kan. :D

Nak Beli Apa Dekat Zalora?

in , by YatieOwner, Tuesday, May 19, 2015
Nak beli apa ni? bingung nak beli apa for second voucher collab dengan Zalora hari tu ;) ada few thing yang i pilih tapi terhad dengan voucher yang bernilai rm100. ok jom cuci mata dekat Zalora but before, jangan lupa baca link yang i share dekat bawah ya :)

Koleksi Tips Blogging Untuk Blogger Blogspot

in , by YatieOwner, Monday, May 18, 2015
Koleksi Tips Blogging Untuk Blogger Blogspot. hi fellas. jika korang adalah pengguna blog yang totally menggunakan blogspot sebagai medium untuk korang berblog, korang memang tak silap masuk blog PG ni. Sebab dekat sini, PG nak kongsikan dengan korang, bahawanya (wa. macam ada kes mahkamah pula kan :D) ada 150 Tips Blogging Blogger Blogspot yang menarik ditulis sendiri oleh Malaysia Top Blogger
Kepada adik-adik yang membaca ini, kalau ada orang sentuh adik di bahagian merah macam dalam gambar ni, adik jerit dan lari. Ceritakan pada mak atau cikgu okay? Orang itu salah, dia buat benda tak betul. Adik rasa tak selesa, adik kena cerita dekat kakak / mak / cikgu. 

TomorrowLand | BE CPUV NUFFNANG 2015

in , by YatieOwner, Friday, May 15, 2015
TomorrowLand Movie | woot woot. syukur alhamdulillah dapat Be Cpuv dari Nuffnang lagi. kali ni dapat atas nama tomorrowland. PG ingatkan tomorrowland tu ala-ala iklan katil. hehe. rupanya movie ye. TomorrowLand akan berada dipawagam berdekatan korang pada 22 Mei 2015 ni. minggu depan. sabar sikit erk :)
Hi Fellos. Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri! Alamak. in Advance pula ucapan tu kan. Ramadhan tak mai lagi, da sebut-sebut Syawal :D Haha. Apa pun, korang tak salah baca tajuk PG tau. Sebab dekat sini PG nak kongsikan dengan korang, 3 Fesyen Terkini Baju Hari Raya 2015 dari Butik Zalora Malaysia untuk korang peminat setia Zalora!

Audit MS-ISO Dah Lepas Lega Jiwa dan Raga !

in , by YatieOwner, Tuesday, May 12, 2015
amboi. tajuk title memang tak boleh nak blah. hehe. tu sebab hati da lega, jiwa da tenang seketika sebab audit untuk bahagian latihan dan pembangunan, tempat PG da selesai. en. bos kata ada satu di kena kan NCR. uwargh! tak pe. inshaAllah, teguran yang ada akan diambik untuk penambahbaikan dimasa akan datang. :D

Raily CC Cream

in , , , , by YatieOwner, Sunday, May 10, 2015
Collagen CC Cream by Raily. Hi fellos. Memiliki raut wajah yang bersih, suci, murni, tulus mulus bak kapas sememangnya menjadi idaman para kaum hawa seperti kita kan? Lebih-lebih bagi mereka atau kita yang mengalami masalah kulit wajah yang berminyak, kusam, cela-cela, blackhead dan whitehead dan yang pasti apabila krim dimuka cair. PG la tu.

Zurich Insurance 3 Point ...| BE CPUV NUFFNANG 2015

in , by YatieOwner, Friday, May 08, 2015
Wot wot. terima kasih nuffnang. terima kasih zurich insurance, sebab sudi memberikan iklan lagi dekat blog PG. thanks so much. PG dont wanna talk  about this dengan banyaknya. sebab PG tak reti bab-bab insuran ni. alamak. nampak sungguh tak de insuran nyawa kan :D adeh.

Blogwalking Segment By JuliaJamaludin.Blogspot.Com

by YatieOwner, Wednesday, May 06, 2015

http://juliajamaludin.blogspot.com/2015/05/blogwalking-segment-by.html
 
ar mai jemput join, klik banner atas ni ya :D

Syarat simple-simple: 
  1. Follow dulu blog SukaGelak.
  2. Create satu entri dengan tajuk 'BLOGWALKING SEGMENT BY JULIAJAMALUDIN.BLOGSPOT.COM'
  3. Letakkan banner segmen kat atas ni lepas tu 'link'kan semula ke entri ini.
  4. Hantar link penyertaan anda hanya di ruangan komen entri ini.
  5. Dah join segmen ni korang WAJIB singgah dekat blog peserta-peserta lain jugak tau.
holla fellas!

hari tu ada baca dekat blog yumida, mengenai isu ini Blogger Copy Paste Tanpa Bagi Link Kredit (Sumber Asal) - (http://umikasum.blogspot.com/2015/04/blogger-copy-paste-tanpa-bagi-link-kredit-sumber-asal.html). akui, i pun kadang terlupa nak tinggalkan pesanan kredit dekat blogger asal. Minta ampun, minta maaf owner blog asal. Haha. Lepas baca je, terus i ambil masa semula untuk edit mana-mana entri yang telah copy paste kan dan kreditkan semula dekat owner blog asal. Haha.

Bersangka Baiklah

in , by YatieOwner, Tuesday, May 05, 2015
honestly. bab kerja, aku memang jenis yang suka siapkan sesegera mana mungkin even ada halangan atau depan mata aku ada lisa surihani sekali pun. aku akan cuba tetap akan cuba selesaikan kerja aku tanpa tangguhan yang melampau sampai naik darah tinggi.

Korang Pakai Laptop Apa?

in , by YatieOwner, Sunday, May 03, 2015
Since tak pakai laptop, segala update blog, blogwalking dari rumah, totally pakai asus fonepad sahaja. memang rindu nak update segala media sosial menggunakan laptop. evendo sekarang guna tab tau smartphone sahaja da menyenang segala perkara, sebenarnya kepuasan dari segi menaip menggunakan jejari dengan kadar kecepatan yang membina, memang tidak boleh disangkal. dekat setahun juga PG tak pakai laptop. i mean, laptop bermasalah. tak boleh nak diselamatkan.
tajuk memang tak boleh blah kan. suka letak tajuk panjang-panjang sekarang ni. biar korang tahu dan lebih detail apa benda yang aku melalut dalam blog ni. hehe. tak de la. gurau sahaja. 

Tips Kecantikan Menggunakan Buah Pisang

in , by YatieOwner, Thursday, April 30, 2015
Tips cantik menggunakan buah pisang? hehe. aku baru tahu. jom baca. inshaAllah, cuti 4 hari ni, bolehlah mencuba. save bajet untuk lebih cantik dan menawan :) :D PG la tu! hehe.

Jawapan Nuffnang Mengenai Iklan Lain Selain Iklan Nuffnang

in , by YatieOwner, Thursday, April 30, 2015
ar ambek kaw. panjang bebenor tajuk dekat situ. hari tu i ada hantar tiket ke nuffnang. untuk korang yang tak tahu, bila korang selalu hantar tiket dekat nuffnang, itu adalah salah cara  juga untuk nuffnang memberikan iklan untuk blog kita. itu yang i pernah baca la. sebab apa? sebab nuffnang alert yang blog kita aktif dan blog yang aktif tu la nuffnang sukerrr :D itu kata i la. hehe.

20 Tahun Bina Pulau Terapung Impian Mereka

in , by YatieOwner, Thursday, April 30, 2015
20 tahun? bukan satu jangka masa yang cepat. 20 tahun aku tengah mencari hala tuju lagi. tapi bagi pasangan ini? dalam masa 20 tahun, mereka membina impian untuk membina pulau terapung mereka sendiri. apa yang aku boleh cakap. mereka berjaya membina impian mereka. bestnya. sangat jeles. sebagai pencinta alam semula jadi. memang aku akui tengok pokok-pokok menghijau disitu.
hi fellos. remember entri PG mengenai jemputan menulis dari Zalora Malaysia ritu? hehe. mood nak siapkan assignment, memang totally zero. since sibuk seminggu ni, mood nak karang tu, memang tak de langsung. bayang ayat nak mula dari mana pun tak terbayang-bayang lagi. harap-harap Zalora Malaysia boleh bersabar dengan karenah aku satu ni. hehe. oh by the way, jumaat minggu ni dan isnin minggu hadapan, cuti umum kan? horey! hopely, masa tu, mood nak karang dan siapkan assignment tu, ado la ye. ;)

IKEA - BED & BATH (Phase .. | BE CPUV NUFFNANG 2015

in , by YatieOwner, Tuesday, April 28, 2015
maaf. maaf. saya (amboi. jadi budak baik seketika :D) agak buzy beberapa hari ni. lepas je balik dari program transformasi negara, bz kan diri dengan program kemarin. later talk bout program tu. tapi la ni, nak say thanks so much dekat nuffnang juga ikea sebab telah sudi beriklan dalam blog PG, even beberapa hari tak update tentang pakcik nuffnang sorang ni :D terima kasih!

IKEA - BED & BATH (Phase .. | BE CPUV NUFFNANG 2015
  
The key to a happy home is a happy private life.
When you unlock the doors to your most private
areas, happiness can enter. Click to experience
new possibilities for your bedroom and bathroom. 
IKEA - BED & BATH (Phase .. | BE CPUV NUFFNANG 2015


IKEA - BED & BATH (Phase .. | BE CPUV NUFFNANG 2015

IKEA - BED & BATH (Phase .. | BE CPUV NUFFNANG 2015
 
IKEA - BED & BATH (Phase .. | BE CPUV NUFFNANG 2015

dapur atas ni, ikea kata, in coming :)

yup. kali ni dapat daripada ikea. ikea, suami kata, shopin dekat sana, murah giler. tak tahu la murah tu macam mana. sebab PG tak pernah lagi sopin dekat sana. tapi masa abah dengan mama mentua pindah rumah hari tu, memang depa sopin barang perabot, katil semua dekat ikea. macam best je kan :) thanks again nuffnang, thanks ikea!

toodles.

Skirt Labuh Mia Ahmad dalam Drama Hati Perempuan

in , by YatieOwner, Saturday, April 25, 2015
skema sedikit tajuk dekat atas tu kan. tapi honest, PG memang suker giler dengan all the skirt labuh yang pelakon mia ahmad wear dalam drama hati perempuan yang tengah hot di tv3 sekarang ni. kalau kenakan dekat pejabat, its nice kan. now, memang kena grap 2 3 helai skirt labuh tu la kiranya. cuma tak tahu mana nak dapatkan dekat sini. kena-kena lagi PG yang jenis tak de masa dan weekend duduk rumah sahaja, kalau ada rajin baru nak keluar rumah, memang tak jumpa la kan :) mei tengok skirt labuh mia ahmad dalam drama hati perempuan tu. serius, cantik :) super B ngam dengan beliau. :)

Untitled :)

in , by YatieOwner, Saturday, April 25, 2015
hi korang. happy weekend!. just now aku dekat office. awal pagi tadi attending as 'cikgu exam' for program pendidikan lalulintas shell bagi tahun 2015 peringkat gabungan kota kinabalu, tuaran, penampang, plus etc. nama program panjang sangat. after that tak buat apa, masuk office sekejap sementara tunggu suami balik kerja dan plan sat lagi nak pergi tengok wayang avengers - age of ultron tu. sampai centre point terus beli tiket, tengok dalam pukul 3.50 macam tu. sebab tak nak suami rushing balik dari kerja terus kena pegi sini then kena-kena lagi jammed nak masuk pusat bandar.
Invitation to collaborate with ZALORA Malaysia! Ya Allah, rezeki wei. syukur alhamdulillah. sekali lagi, blog PG menerima jemputan untuk bekerjasama dengan Zalora Malaysia. giler engko tak happy. hehe. baru dapat check email semalam, terus reply berminat dekat depa. horey! lepas ni tunggu balasan daripada Zalora je la ;) tak sabar nak buat tugasan ;D

Home Sweet Home

in , by YatieOwner, Sunday, April 19, 2015
hi fellas. Syukur alhamdulillah,,da selamat sampai rumah petang tadi. malam terakhir di kem biro tatanegara kemarin dan hari terakhir di kem pagi tadi, tak banyak benda nak update. Sebelah pagi the peserta di uji dengan aktiviti kerja berpasukan. kesimpulan dari aktiviti awalan tak lain menguji kesabaran pasukan untuk menyelesaikan tugasan yang diamanahkan, and mereka berjaya. Congrats!

Malam Terakhir di Biro Tatanegara Kundasang

in , by YatieOwner, Saturday, April 18, 2015
hi fellos. hari ni malam terakhir dekat kem biro tatanegara, kundasang sabah. Esok gonna back to kota kinabalu semula. of course meneruskan rutin dan kerja macam biasa. InshaAlla, kabarnya akan ada sesi ke 3 pula pada bulan 5 nanti. InshaAllah kalau dikehendaki menjadi urus setia semula, bertemu dan bersua kembalilah dengan kem bina negara ni nanti ;)

Hari Ke - 2 di Biro Tatanegara Negara, Kundasang

in , by YatieOwner, Saturday, April 18, 2015
Morning fellos. hari ni hari kedua aku dekat kem biro tatanegara, kundasang sabah. cuaca pagi ni agak sedikit ok. Tak berapa sejuk sangat. Tapi tetap kena pakai baju tebal sikit. Cuaca sejuk boleh berubah bila-bila masa sahaja. Tak nak masuk angin, kang susah juga tu kalau masuk angin. 

Malam Cepatlah Berlalu~

in , by YatieOwner, Friday, April 17, 2015
wa. title bukan main lagi kan. hi fellos. hari ni hari pertama dekat biro tatanegara kundasang, sabah for program transformasi negara, just for dbkk staff. just now, da masuk pukul 10.40 malam. last dengar sesi perkongsian daripada one of fasilitator btn sendiri, terus masuk bilik. mata tak boleh blah. mengantuk tahap gaban. sedangkan dekat rumah pun, waktu-waktu macam ni sebenarnya tak tido lagi. tapi mungkin ni kesan penat dari kota kinabalu nak naik ke btn, dengan handle staff, duduk dekat dalam 2 jam dalam bas, then singgah makan, then plus cuaca dekat sini yang sejuk tahap mengigil, oh lunch tadi tak ambik too, terus rasa nak tido segera sebab mata da berat sangat dan kepala da naik maigrain.

so. jumpa next entry maybe? good night.

toodles.

Biro Tatanegara, Kem Bina Negara Kundasang Sabah Siri II 2015

in , by YatieOwner, Friday, April 17, 2015
hi fellas. jumpa lagi dekat siri kerja oh kerja. hehe. as usual bertugas selaku urus setia program transformasi negara di kem bina negara kundasang, ranau. siri ke dua bagi tahun 2015, for staff DBKK. on 27 februari 2015 till 01 mac 2015 hari tu, first untuk tahun 2015, tapi tak ramai peserta, sebab that time, gabungan dengan jabatan-jabatan lain such like bomba, majlis daerah lahad satu dan sebagainya. but kali ni, just for DBKK staff sahaja seramai lebih kurang 80 orang kakitangan. amboi. gagah aku update pasal ni kan :D

Review Safi Balqis White Trilogy - Pek Orange

in , by YatieOwner, Thursday, April 16, 2015
PG adalah pengguna Safi Balqis White Trilogy yang pek warna oren tu. lepas tukar dari Safi Balqis White Trilogy pek biru. sebagai pengguna, keberkesanan selepas menggunakannya memang diambil kira la kan. tak nak la just pakai sahaja tapi tak de kesan langsung dekat wajah. hehe. PG suka dengan pek warna oren tu sebab ada butir-butir dekat situ. rasa segar selepas pakai. rasa raut wajah ringan je selepas menggunakannya. dan juga sangat jimat tau pakai pek ni. letak sikit je dekat tapak tangan dan apply. erk. tu pun nak kena ajar ker?  hahaha.

Bantu Azzri Fickri Lawan Kanser Tulang

in , by YatieOwner, Thursday, April 16, 2015
melihat orang yang kita sayang berada dalam keadaan sihat walafiat adalah satu moment yang tidak boleh di jual beli. begitu juga dengan Azzri Fickri. mari baca sedikit mengenai beliau dan sama-samalah kita membantu.

Siapa Zery Zamry?

in , by YatieOwner, Thursday, April 16, 2015
Zery Zamry the Fashion Designer. hi morning fellos. semalam i ada share pasal Baju Melayu Hipster Kini di Zalora, tapi i sebenarnya wonder siapa Pereka Fesyen untuk baju melayu tersebut. while google, oh rupanya zery zamry. bukan lagi satu nama yang asing dekat dunia fesyen. sebelum ni, zery zamry sendiri pernah mereka pakaian untuk beberapa orang artis, such like dato siti nurhaliza, yana samsudin also baju pertunangan fauziah gous. gempak kot.

Baju Melayu Hipster kini di Zalora

in , by YatieOwner, Wednesday, April 15, 2015
Sumber:
"Baju kurung pun baju tradisonal tetapi adanya baju kurung moden. Kenapa nak kecohkan baju Melayu yang sememangnya menutup aurat?" kata Zery Zamry, pereka fesyen baju Melayu Hipster yang akan mula dijual di Zalora esok. 

Mencuri idea Blogger Berjaya?

in , by YatieOwner, Tuesday, April 14, 2015
Mencuri idea Blogger Berjaya. Betul. Sesiapa yang perasaan mengenai tajuk dekat atas, korang memang hebat.

Sebab apa? sebab empunya kenyataan ada mengatakan 'Saya cuma mahu lihat samada mereka yang singgah dan baca ada kesungguhan untuk menjadi seorang blogger berjaya. Jika keinginannya tinggi, pasti mahu cari dan godek ilmu percuma yang dikongsikan.'

McDonalds Frozen Fanta - BE CPUV NUFFNANG 2015

in , by YatieOwner, Monday, April 13, 2015
on going on going. syukur alhamdulillah. hehe. nuffnang memang baik hati lately ni kan. suka bagi BE dekat kengkawan blogger termasuk che. :D terima kasih nuffnang! by the way, kali ni dapat daripada McDonald.

McDonalds Frozen Fanta - BE CPUV NUFFNANG 2015

terima kasih nuffnang. terima kasih McDonalds!

toodles.

Sunsilk Pink Variant - BE CPUV NUFFNANG 2015

in , by YatieOwner, Monday, April 13, 2015
syukur alhamdulillah. rezeki. terima kasih nuffnang, terima kasih sunsilk sebab sudi beriklan dalam blog PG. rasanya kempen terbaharu daripada sunsilk kot, dan yang menariknya adalah, bagi mereka yang suka ber selfie tu, kalau rasa-rasa nak menang kamera Kamera Selfie Casio EX-TR50 bernilai RM3000, bolehlah ambil gambar selfie korang dengan Sunsilk Smooth & Manageable. inshaAllah, manalah tahu rezeki melekat kan :)

Sunsilk Pink Variant - BE CPUV NUFFNANG 2015

terima kasih nuffnang, terima kasih sunsilk sekali lagi!

toodles.

Lama Tak Dapat Nuffnang Blogbuster Campaigns

in , by YatieOwner, Monday, April 13, 2015
ar ni nak bagitau, i lama tak dapat kempen blogbuster daripada nuffnang. sob. ni mesti nuffnang merajuk dekat i ni. T_T. apa pun, siapa yang tak tahu lagi apakah itu Nuffnang Blogbuster Campaigns, meh sini baca, entri lama dekat blog i dulu :D

Good Morning Beautiful Bloggers :)

in , by YatieOwner, Monday, April 13, 2015
morning fellos :) isnin datang lagi dan lagi. rasa macam sekejap je duduk rumah. tido pun rasa sekejap je. dulu masa zaman sekolah, rasa lambat sangat masa tu nak berlalu. dalam kepala da fikir macam-macam dah nak buat apa lepas sekolah. nak tido sampai lebam biji mata. tapi bila kenal erti nak cari duit, survive segala, rasa macam Ya Allah, nak je kembali ke zaman lampau. erk? zaman batu ke apa? :D tak.

Ada 3 Hal | Terima Kasih Sahabat

in , by YatieOwner, Sunday, April 12, 2015
its nice to share. tadi dapat dari group wechat kengkawan office PG. then nak kongsikan dekat sini. buat sahabat bloggers PG, thanks untuk kamu juga ya :)

50501 Pageviews | Terima Kasih Followers!

in , by YatieOwner, Sunday, April 12, 2015
giler gaban tak thankfully kat situ. blog personal yang tenggelam timbul dengan entry yang merewang apa benda ntah. merapu sana sini. Warna warni bersepah. Iklan yang macam-macam sebelum ni. Header yang buruk. Hehe. copy paste artikel orang. tapi kenalah bagi kredit kan. Hurm apa lagi. Oh ya. Join contest sana sini. Review sana sini. tips nuffnang bagai tapi tak juga nak reti-reti gagahkan diri tulis tentang nuffnang kadang. paling teruk tu, malas nak blogwalking kadang. :D
wot wot. morning fellos. syukur alhamdulillah, dapat be cpuv daripada pakcik Nuffnang lagi. terima kasih Nuffnang! ads by nuffnang kali bersempena dengan seminar HITV IMMUNOTHERAPY FOR CANCER. Seminar yang akan diadakan pada hari ni, pukul 3.00 petang, bertempat di Plenary Thearte, Kuala Lumpur Convention Centre. Bestnya seminar ini adalah 'FREE PUBLIC FORUM". So, sesiapa yang ingin pergi, bolehlah segera mendaftar di www.seminar.hitvlab.com (Link i dah delete) atau bolehlah menghubungi di talian 03-2284 0995.

Sinopsis Drama Ayuni Safira di TV9

in , by YatieOwner, Saturday, April 11, 2015
Drama Ayuni Safira, gandingan lakonan Siti Saleha dan Aqash. Drama ini diambil daripada cerpen Hello My Slave karya Shuhadatul Ain Zakaria, diarahkan oleh Keoi Hj Khalid. Tayangan dari start since 9 April 2015 lagi, setiap Khamis dan Jumaat jam 8.30 malam di slot Ratu TV9.

Mencari Buku Terbitan Lama Bukan Senang

in , by YatieOwner, Friday, April 10, 2015
jika di dunia ini semua benda adalah senang, maka oleh itu, senang dan mudahlah bagi aku nak mencari satu buku, yang satu-satunya the only one. bos aku cakap. jadi tak la aku rasa pening kepala mana nak dapatkan that book. buku yang aku kena cari pula terbitan tak tahu, tapi ianya dalam tahun dan semasa pemerintahan bekas mayor bandaraya kota kinabalu sebelum-sebelum ini. dan yang sadisnya adalah juga, sebab nak cari artikel yang telah disumbangkan oleh orang lain. so korang rasa, aku akan jumpa ke tidak buku tu? :D

Nak Berjaya Dalam Dunia Blog?

in , by YatieOwner, Friday, April 10, 2015
i agak tertarik dengan kenyataan uncle hasrulhassan, seorang pakar seo malaysia dimana beliau ada menyebut "jika mahu berjaya, kena ikut plan dan langkah orang berjaya, jadi itulah yang saya lakukan - http://www.hasrulhassan.com/2015/04/kenapa-pilih-jadi-house-husband-blogger.html."

Melegakan Period Pain dengan AMELTZ YOKO YOKO!

in , by YatieOwner, Friday, April 10, 2015
Berita baik haruslah sentiasa wajib untuk dikongsikan bersama kan. Ini berita baik untuk para wanita dan golongan remaja, as nisa kay say it. erti kata lain, untuk para kaum hawa la kan. setiap bulan pastinya akan didatangi oleh our bestfriend yang satu ni, dan pastinya juga bagi yang mengalami period pain, agak satu masalah sebenarnya. PG salah seorang yang mengalami period pain ni.

Fast and Furious 7 Review

in , by YatieOwner, Friday, April 10, 2015
Assalamualaikum fellas!

bagi para peminat wayang fast and furious, totally furious 7 memang dinanti-nantikan oleh seluruh peminatnya yang tersendiri even engko dekat negara mana sekalipun kan. aku? jangan cakaplah. memang da plan awal-awal dengan suami plus abang, wife abang, anak buah segala.

Tugasan Baru dengan Email 24 Jam

in , by YatieOwner, Thursday, April 09, 2015
hari tu aku ada mention akan berpindah office kan. ala pindah office pun, pindah ke pejabat lama. sama je. tugasan ada masih yang sama dan ada yang baru. yang sama as usual kena teruskan seperti biasa, dan yang baru pula kena buat dengan tanpa rasa gagal. amboi. skema je. hehe. 
 
Tugasan Baru dengan Email 24 Jam
Pakcik google pinjam gambar!

sebut tentang tugasan baru ni, its just like mentoring pada kursus yang telah dihadiri oleh peserta kursus. reminder peserta to sharing with others. contoh n41 yang pegi kursus tersebut, then sekembalinya dari kursus yang dihadiri, then tugas aku email to person bagitau untuk buat satu sesi perkongsian dengan pegawai seliaan dibawah n41 ni tadi. pemerhatian akan dibuat dibahagian aku. part aku, just email remind, keep remind and attend sesi perkongsian and selepas done sesi perkongsian, sijil akan diberikan. that one sesi perkongsian pula akan di anggap satu latihan dan akan direkod untuk keperluan 7  hari berkursus. untuk yang kerja gomen, memang pretty sure tahu la kan benda ni. dekat our depart pula, baru je nak start buat benda ni. and for that. wish me luck ok. sebab ini tugasan baru untuk aku :)

ok. tu je la nak cakap pasal tugasan baru dengan email 24 jam. hehe. tak la sampai 24 jam kan. sebab kerja pun dari pukul 8 pagi sampai 5 petang. lalala. next week ada taklimat nak ke program transformasi negara lagi. fuh~ lap peluh :)

toodles.

Chipsmore 25th Anniversar...- BE CPUV NUFFNANG 2015 [17]

in , by YatieOwner, Sunday, April 05, 2015
Chipsmore 25th Anniversary! Happy Anniversary to u Chipsmore! ;) Wot wot! dapat Be Cpuv dari pakcik Nuffnang lagi. Syukur alhamdulillah. Rezeki. Rezeki blog ni dan juga rezeki Chipsmore and the geng. Chipsmore memang biskut kegemaran semua orang kan :) tak sangka da masuk 25 tahun chipsmore bertapak membina dan mengeluarkan rangkaian pelbagai biskut depa kan ;) Tahniah!

Chipsmore 25th Anniversar...- BE CPUV NUFFNANG 2015 [17]

Oleh itu. Berita baik untuk semua orang, sempena menyambut ulangtahun ke 25 chipsmore, chipsmore sedang menganjurkan satu pertandingan 'ucapan untuk chipamore' and you could win RM2,500! ar. Sapa nak kasi kan? hehe. Jom klik sini (Link i dah delete ya) cepat! ;)

As usual. Ini adalah entri ucapan terima kasih buat pakcik nuffnang dan juga chipsmore sebab telah sudi beriklan dekat blog PG. Terima kasih both of u :)

Toodles.

Perfecto Crisps Awareness... - BE CPUV NUFFNANG 2015 [16]

in , by YatieOwner, Sunday, April 05, 2015
Perfecto! amboi. da ala-ala spanyol pula kan. wot wot. on going on going!! :D terima kasih pakcik nuffnang. terima kasih Perfecto Crisps Awareness!!

Perfecto Crisps Awareness... - BE CPUV NUFFNANG 2015 [16]

toodles.

SENHENG Franchise Aademy ... - BE CPUV NUFFNANG 2015 [15]

in , by YatieOwner, Sunday, April 05, 2015
on going. wot wot. terima kasih nuffnang. kali ni iklan dapat daripada Senheng. terima kasih sama Senheng. :)

SENHENG Franchise Aademy ... - BE CPUV NUFFNANG 2015 [15]

toodles.

Colgate Total Charcoal La... - BE CPUV NUFFNANG 2015 [14]

in , by YatieOwner, Sunday, April 05, 2015
another entri dalam blog PG mengenai BE CPUV Nuffnang. Datangnya daripada Colgate Total Charcoal La. Terima kasih Nuffnang. Terima kasih Colgate. Colgate memang wajib ada la kot kan dekat setiap rumah. ;)

Colgate Total Charcoal La... - BE CPUV NUFFNANG 2015 [14]

Toodles.

MATRADE Brand Awareness C - BE CPUV Nuffnang 2015 [13]

in , by YatieOwner, Friday, April 03, 2015
another entri yang juga dalam simpanan dalam kategori BE CPUV NUFFNANG 2015. kali ni datang daripada MATRADE. alhamdulillah. still dapat BE dari pakcik nuffnang, even memang da agak lama tak update pasal pakcik nuffnang sorang ni. apa pun. terima kasih pakcik nuffnang dan juga MATRADE sebab telah sudi beriklan dalam blog PG :)

MATRADE Brand Awareness C - BE CPUV Nuffnang 2015 [13]


toodles.

British Council (Educatio... - BE CPUV Nuffnang 2015 [12]

in , by YatieOwner, Friday, April 03, 2015
lalala. lagi entri cpuv dalam simpanan. terima kasih pakcik nuffnang :) kali ni dapat daripada British Council (Educatio..) think, education la tu kan. Earning telah dicreditkan untuk ini. apa pun, terima kasih pakcik nuffnang!


toodles.

Status Glitterati Kembali Pulih | Terima Kasih Nuffnang

in , by YatieOwner, Thursday, April 02, 2015
Hi hi fellos. Syukur alhamdulillah. Status Glitterati sah sahih telah kembali pulih. Sebenarnya punca mengapa hari tu ter non-glitterati adalah kerana blog lagi satu tak aktif tapi i masih mengekalkan code nuffnang dekat situ. Jadi, nuffnang tak terima :( agak sedih juga sebab bila hilang status glitterati tu, memang satu kerugian sebenarnya. Syukur alhamdulillah. Selepas hantar tiket dekat pakcik nuffnang, terus pakcik nuffnang bagitau sebab mengapa. I da baiki dan status pun kembali pulih.

Status Glitterati Kembali Pulih | Terima Kasih Nuffnang πŸŒΈπŸ’
Terima kasih pokcik nuffnang.
i sayang awak tau.

Toodles.

MCMC: Klik Dengan Bijak - BE CPUV Nuffnang 2015 [11]

in , by YatieOwner, Thursday, April 02, 2015
pakcik nuffnang kalau nak bagi iklan sekarang ni, memang tak menentu kan? :) tiba-tiba je muncul macam tu. amboi. tapi che suka :D. tapi yang susahnya dekat situ if telah update yang terkini cpuv, tiba-tiba kena update iklan yang lama pula :)

iklan dekat bawah masih on going. lalala. terima kasih nuffnang ;)

MCMC: Klik Dengan Bijak - BE CPUV Nuffnang 2015 [11]

toodles.

DiGi Project Byte - BE CPUV Nuffnang 2015 [10]

in , by YatieOwner, Thursday, April 02, 2015
hi hi fellos. lagi entri dalam simpanan. hehe. syukur alhamdulillah. walau terlambat nak update, tapi la ni, cpuv dari nuffnang masih ada yang on going. syukur alhamdulillah :) ok. kali ni dapat daripada Digi. Sempena dengan Digi Project Byte mereka. Rasanya projek seperti gambar dekat bawah kot.

DiGi Project Byte - BE CPUV Nuffnang 2015 [10]


terima kasih nuffnang. terima kasih digi :)
toodles.

Brighter Smile, Better Co. - BE CPUV Nuffnang 2015 [9]

in , by YatieOwner, Thursday, April 02, 2015
hi hi fellos. lagi iklan daripada pakcik nuffnang. kalau nak gigikan putih, boleh kot korang cuba google tajuk dekat atas and apa kepenggunaannya beliau. hehe. apa pun. terima kasih nuffnang sebab telah sudi beriklan dalam blog PG ya :)

Brighter Smile, Better Co. - BE CPUV Nuffnang 2015 [9]

terima kasih nuffnang :)
toodles.

Sensodyne Campaign - BE CPUV Nuffnang 2015 [8]

in , by YatieOwner, Wednesday, April 01, 2015
hi hi fellos. nampaknya akan gigih update tentang pakcik nuffnang beberapa hari ni :D tak nak pakcik nuffnang merajuk sebenarnya ;) syukur alhamdulillah. kali ni PG dapat iklan daripada Sensodyne Campaign pula. Terima kasihlah sebab telah sudi beriklan dalam blog PG ya. by the way, campaign ni da lama berakhir kot rasanya. sebab ini adalah salah satu entri yang ada simpanan yang sudah di kreditkan earningnya. :)

Sensodyne Campaign - BE CPUV Nuffnang 2015 [8]

terima kasih nuffnang. terima kasih sensodyne
toodles.

Digi Live - BE CPUV Nuffnang 2015 [7]

in , by YatieOwner, Wednesday, April 01, 2015
hi hi fellow. lagi entri pasal nuffnang yang juga ada dalam simpanan PG, menunggu masa nak publishkan tetapi ada sahaja benda yang menghalang. hehe. kali ni, dapat cpuv daripada Digi Live. terima kasih Digi. terima kasih nuffnang :D

Digi Live - BE CPUV Nuffnang 2015 [7]

as usual. ini adalah entri khas mengenai pakcik nuffnang kita dan juga digi live sebab telah sudi beriklan dalam blog PG :). terima kasih ya. muah-muah. lain kali bagi lah lagi. hehe.

toodles.

Mi Sedaap Krispi Digital - BE CPUV Nuffnang 2015 [6]

in , by YatieOwner, Tuesday, March 31, 2015
nyummy. mi sedaap krispi. mestilah krispi kan. PG tak berapa sangat makan maggi ni. kalau nak makan pun bila rasa tekak nak makan. Oh by the way, ini adalah entri khas buat nuffnang dan mi sedaap krispi digital, sebab telah sudi beriklan dalam blog PG. Terima kasih both of u ;) untuk korang yang rasa nak merasai kesedapan krispi mi sedaap ni, bah apa lagi, cepat dapatkan sekarang di kedai berdekatan anda :D.

Mi Sedaap Krispi Digital - BE CPUV Nuffnang 2015 [6]

Toodles.

Maggi Kari - Curry Festiv - BE CPUV Nuffnang 2015 [5]

in , by YatieOwner, Tuesday, March 31, 2015
lagi entri yang ada dalam simpanan blog ni. Hehe. maaf erk encik nuffnang. fahamilah cik puan blog, sibuk sikit (tet). hehe. syukur alhamdulillah. Cpuv ke 5 dapat dari nuffnang kali ni, datangnya daripada Maggi Kari - Curry Festiv. festiv tu, do no if festival ke apa sebenarnya. sila abaikan ya :)

Maggi Kari - Curry Festiv - BE CPUV Nuffnang 2015 [5]

as usual, entri ni adalah entri khas ucapan terima kasih buat nuffnang dan juga maggi sebab telah sudi beriklan dalam blog PG ;). terima kasih both of u :)

toodles.
Gambar Blogger dan Pelakon Hanis Zalikha Bertunang. entri yang ada dalam simpanan draft. nampak sungguh tak update blog :D Tahniah diucapkan buat blogger dan juga pelakon Hanis Zalikha yang telah selamat menjadi tunangan orang hari tu. tahniah. sweet je tengok hanis dekat sini kan. :) tak sabar pula nak tengok pelamin hanis nanti. pelamin untuk bertunang da lawa. belum lagi pelamin di hari perkahwinan beliau nanti kan :)










cantik giler mak hanis kan :)
selamat menjadi tunangan orang :D

toodless.
© Yatie Owner · THEME BY WATDESIGNEXPRESS