Maaf. Saya Hampir Kehilangan Awak.

24 August 2015

hi fellow. hari ni saja hampir kehilangan iphone i. tak tahulah sikap pelupa ni da tahap mana. nak kata banyak benda nak fikir, tak juga. but hari ni totally lupa dekat mana letak handphone sendiri. jenuh juga cari satu office. nasib terfikir cepat-cepat nak call sebelum apa-apa kejadian lebih lanjut. dan thank god, student praktikal i dengar phone i berbunyi dekat library. Ya Allah. bagi markah 100% kat korang wei. Hahaha.

Maaf. Saya Hampir Kehilangan Awak.
Picture Credit: Google

Nasib tak kehilangan laki kan. Hahaha. By the way, i share tips kurangkan risiko jadi pelupa. Muahaha.

Tips Kurangkan Risiko Jadi Pelupa
  1. Membaca Al Quran
  2. Banyakkan membaca
  3. Amalkan tidur yang cukup
  4. Mengawal tekanan
  5. Bersenam
  6. Elakkan kemurungan
  7. Belajar sesuatu yang baru
  8. Awas dengan pengambilan ubat
  9. Fokus
  10. Sebut berulang kali - (kredit and tq : mamaasz - http://mamaasz.blogspot.com/2015/02/tips-kurangkan-risiko-jadi-pelupa.html)
Toodles.
Yatie

2 comments

  1. memang nervous habis kalau fon hilang kan PG

    ReplyDelete
    Replies
    1. of course nik. lagi-lagi kalau dalam fon da memang set segalanya. no fon, akaun bank etc. huhu.

      Delete

For coming and comment, thank u ♥ ;)

© Yatie Owner