Safi Balqis White Trilogy - Pek Orange

21 December 2014

Assalamualaikum hallo.

Before this, i pakai Safi Balqis White Trilogy yang pek biru tu tau. Itu pun sebab bila dah sedar diri sikit, kena pakai pelembab dekat kulit wajah for wajah sentiasa nampak bersih, plus halus tulus mulus. Sebelum tu i pakai Nutox. Nutox pun okey for me cuma gatal sungguh nak cuba produk lain. Nampak je rentis pakai itu ini, startlah nak cuba. Kot-kot pakai boleh cantik macam rentis. Haha. Perasan sungguh.

Safi Balqis White Trilogy - Pek Orange
 Ok dekat atas tu yang i pakai.
Let me share apa kah kebaikan on this product.
Moga bermanfaat ya.

Pelembab Muka Hydragel

Pelembab Muka Hydragel Safi Balqis White Trilogy berasaskan air dengan tekstur gel yang sesuai untuk kulit berminyak. Formulasi yang bertekstur ringan ini pantas meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit. Kandungan asid hialuronik di dalamnya mengekalkan kelembapan dan kesegaran kulit pada wajah.

Safi Balqis White Trilogy dengan formulasi Arbutin, Nano BioWhite dan Limau Gedang bertindak menerusi 3 lapisan kulit untuk 10 aksi pada kulit wajah:
  • Mengawal lebihan minyak
  • Mencerahkan kulit
  • Memudarkan pigmentasi
  • Menyamaratakan tona kulit
  • Melindungi kulit dari radikal bebas
  • Menghidratkan kulit
  • Mengekalkan lembapan
  • Melembutkan kulit
  • Menghaluskan kulit
  • Menyegarkan kulit

Pembersih & Penyegar Kawalan Minyak & Jerawat 2 dalam 1 SAFI BALQIS White Trilogy

Pembersih & Penyegar Kawalan Minyak & Jerawat 2 dalam 1 SAFI BALQIS White Trilogy dengan rumusan bebas sabun bertindak 2 dalam 1 sebagai pembersih dan penyegar di samping mengawal minyak dan jerawat pada kulit wajah. Bersama dengan ekstrak Limau Gedang, manik-manik kecil yang mengandungi minyak tea tree bertindak sebagai antioksida yang memberi perlindungan kepada kulit. Ia membersih secara mendalam untuk mengeluarkan sisa kotoran di samping mengembalikan kesegaran tanpa menghakis lembapan semula jadi kulit wajah.

SAFI BALQIS White Trilogy dengan formulasi Arbutin, Nano BioWhite dan Limau Gedang bertindak menerusi 3 lapisan kulit untuk 10 aksi pada kulit wajah:
  • Membersih secara mendalam
  • Mengecilkan pori
  • Memudarkan cela
  • Melindungi dari sinar UV
  • Mencerahkan kulit
  • Melindungi dari radikal bebas
  • Menyamaratakan tona kulit
  • Mengekalkan lembapan
  • Menghaluskan kulit
  • Melembutkan kulit

Hasilnya: Kulit menjadi halus, mulus dan cerah sempurna.

Ok kan? So jom cuba. Kali ni senang je i pakai. Pelembab and foundation terus. Krim malam siang, memang i jenis tak pakai.

Toodles!

7 comments

  1. Alemak, samelah kita kak, mudah sangat terpengaruh dengan iklan, nak2 iklan artis2 lawa,cute miut.. dah tau dah, depa tu smmgnya lawa dah, tapi gatai gak nk try.. heehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. #tapi diri ini gatai gak nk try

      Delete
    2. Yup wanie :)
      PG pakai tu je. tak pasti kalau nak pakai apa lagi kan. Sebab PG jenis tak makeup sangat, so dua benda ni PG pastikan akan sentiasa pakai. Selain buat treatment sendiri, macam buang blackhead macam tu.

      Delete
    3. Hehe. Sha, konon² akan cantik macam depa kan. hehe. PG selalu terpengaruh lagu tu :D

      Delete
    4. Menarik ulasan yatie tentang pencuci muka safi balqis ni. Mama pakai juga produk safi untuk kegunaan harian. Pernah juga Mama review tentang face cleanser safi di blog nikmatterbaik Biasalah nak jaga penampilan :) Siapalah nak jaga kalau bukan diri sendiri kan.

      Tiap kali keluar iklan baru di tv, rasa teringin nak cuba. Tapi sebab dah jumpa yang serasi dengan kulit sendiri, tak nak cari penyakit. Nanti keluar balik jerawat.

      Delete
  2. sy pun pakai safi juga.. tp yg warna biru punya hehe..
    Belum cuba lagi kalau yg ini..

    ReplyDelete

For coming and comment, thank u ya ♥ ;)

Thanks for Droping By! ;)

© Yatie Owner