Sinopsis Drama Ayuni Safira di TV9

11 April 2015

Drama Ayuni Safira, gandingan lakonan Siti Saleha dan Aqash. Drama ini diambil daripada cerpen Hello My Slave karya Shuhadatul Ain Zakaria, diarahkan oleh Keoi Hj Khalid. Tayangan dari start since 9 April 2015 lagi, setiap Khamis dan Jumaat jam 8.30 malam di slot Ratu TV9.


Sinopsis Ayuni Safira

Mengisahkan seorang wanita iaitu Ayuni Safira yang berkahwin dengan Zafran. Zafran pada mulanya berkahwin atas sebab ibunya ingin membalas dendam kepada ibu Ayuni Safira. Lama-kelamaan timbul perasaan cinta kepada Ayuni Safira. Apakah yang terjadi seterusnya? Jangan lupa tonton ya :). Sumber : infotaip

Episod : 14 Episod (Khamis-Jumaat - 8.30malam)
Tarikh : 9 April 2015
Siaran : Slot Ratu TV9
Karya : Shuhadatul Ain Zakaria
Pengarah : Keoi Hj Khalid
Terbitan : Global Station Sdn Bhd
Pelakon : Siti Saleha dan Aqasha, Zarina Zainuddin, Sasqia Dahuri, Marifa Farida, Afiq Muiz Fakri, Nizen Ayob, Mak Wan latah, Siti Nabila

Watak Pelakon

Siti Saleha sebagai Ayuni Safira
Aqasha sebagai Zafran
Zarina Zainuddin sebagai Puan Sri Liana
Sasqia Dahuri sebagai Geena
Marifa Farida sebagai Emelda
Afiq Muiz sebagai Fakri

Lagu Tema Ayuni Safira

Black - Mana Mungkin

Toodles

5 comments

 1. salam perkenalan mrs yatie... salam blgwalk :)...eija tak minat sgt tgk drama2.. tgk sat2 ja... hihi..

  #follower 178 ^_^

  ReplyDelete
  Replies
  1. salam perkenalan miz eija :) hehe. PG ni sebab terjebak dengan anak-anak buah punya pasal, tu yang terminat sama tengok drama-drama ni :D

   Delete
 2. Sebelum cakap apa-apa, paling penting kami semua suka Siti Saleha, dan Aqasha, dan lain-lain tu, terutama sekali Mak Datin ibu Zafran. Orangnya ayu cantik walaupun bukan lagi lapan belas tahun. Nampaknya wanita ini akan cantik selamanya, nasib orang, bertuahnya macam gitu. Dulu ketika jadi Kak Long, Teduhan Kasih, dia pun watak yang lebih menarik dari heroine cerita itu. Se-gila-gila dia punya jahat, ada sesuatu tentang actress ini. Bagus!! Nahh sekarang, kami punya review. Ini bukan satu orang punya pendapat - tetapi tiga. Nasihat kami pada actors, actress, pilihlah skrip dan jalan cerita betul-betul bila menilaikan diri untuk cerita-cerita. Cerita yang lembab boleh membayangkan kelemahan diri sendiri - nanti tak pasal-pasal lain kali orang pakai remote control tukar channel. Ada penulis bagus, ada yang tak bagus, ada yang betul-betul teruk walaupun bukunya dikatakan bagus - jadi carilah yang betul sesuai.
  Sifat Ayuni menghampakan. LEMAH, LEMAH, LEMAH!!!!!!!! Dah sampai Episode 10 belum lagi jumpa mak angkat dia, orang tua tu dah pucat sangat!
  Status Zafran suami yang bodoh. Lembu cucuk hidung. Tak pandai buat keputusan. Kejam tu dah memang expected supaya menunjukkan yang itu character dia tetapi yang lain-lain perangai tu bodoh lembab sangat!
  Emelda pula susah nak kasihankan dia, jadi tak payah lah kena racun macam padan juga!
  Fakri yang paling kuat dalam cerita ini, buat suka hati dia, bagus juga dia punya acting - bila peluk-peluk bantal tu muzik pun bagus, nak tak nak kasihan juga. Ya lah, bila lihat orang menyinta hingga begitu, love is love no matter how it is.
  Mak Tam nak dikatakan watak yang paling teruk, tat patut dibayar gaji! Tak guna untuk Ayuni, Emelda atau adik yang satu lagi.
  Orang yang dicafe tu semua acting boleh kencang tetapi tak dibanyakkan skope, kasihan! Padahal semua tukang masak dengan Abang Bud tu ada kebolehan memberi lebih cahaya pada cerita ini.
  Yang kasihan si Abang angkat. Mat ni stylo milo - patuh jaga keluarga, berkebolehan, sayang pada semua. Ini baru despatch rider, kalau dia yang duduk dikerusi Zahran cafe yang tak seberapa itu barulah jadi boom town!!
  Si Mak Datin pula, orangnya cantik sangat! Hitam manis, profile paras dia very interesting dari semua angles. Sayang dia punya watak asyik nak suruh anaknya membuntingkan bini. Bukannya senang kerja made to order ni. Yang bodohnya dia tak periksa si Ayuni tak disukai mama dia yang gila sombong tu. Padanlah dibodohkan-ditinggalkan lakinya dulu. Sebab dah bertahun pun tak pandai-pandai!!
  Sorry lah, saya yang tergila-gila terhegeh-hegeh kan cerita ini sangat sangat sedih cerita ni lembab sangat!
  Sebenarnya Aqasha actor yang bagus tetapi skrip yang diberinya dalam cerita ini, rasanya dia pun penat - muka tu dah nak macam cari kerja lain aja laa.
  Nak tunggu lagi empat episode aja. Tapi dari garis sini saja nampaknya endingnya pun bukan yang boleh membuat kita lompat bagi High 5!!

  ReplyDelete

Hi, Awak ;)

Yup. Thanks for coming by on my blog and comment on my article too ya.

And. Ya, sorry to say, i will deleted any comment yang tidak menjurus kepada article i kot.
For our safety and SPAM on my blog juga tau ;D

Thanks with ♥ ;)

Latest on Instagram

Thanks for Droping By! ;)

© Yatie Owner