yes. i'm designer too :D

11 March 2015

disebalik kerjaya aku sebagai seorang gomen yang berwibawa dan sepatutnya membuat kerja bab-bab pentadbiran sahaja. sepatutnya. tetapi kini bukan sahaja membuat kerja-kerja hal ehwal perihal pentadbiran. tapi kini sudah menyandang sepenuhnya (muntah hijau) jawatan tetap dan berpencen sebagai seorang designer.

yes. i'm designer too :D

salah satu contoh design yang aku siapkan.
gambar 100% ambik dari google :)
google telah berjaya sepenuhnya membantu aku. terima kasih google!

in malay? reka cipta? reka mereka? what ever is. sebarang cover kertas cadangan atau cover nota kursus untuk kursus yang bakal diadakan, masa itulah kerja aku, yang aku rasa nak tengok muka en. bos aku pun, aku tak nak :D

sebagai seorang pereka untuk ini, benda penting yang harus korang tahu adalah, tajuk satu-satu kursus. after that, bolehlah tahu apa benda yang korang nak reka. letak gambar macam mana. pemilihan gambar macam mana. jenis font. size font dan how korang edit korang punya design. sebenarnya benda yang simple sahaja.

tetapi. ada masanya bila otak beku. otak tak jalan nak reka apa. masa tu lah juga bertambah parah, memang tak nak terus tengok muka bos. haha. lebih-lebih lagi kalau bos tolak mentah-mentah design korang. aku. aku memang selalu kena lah kot. tu pasal aku menyampah tengok bos masa tu. haha.

tapi apa pun. kerja tetap kerja. oh by the way. bulan ni adalah bulan terakhir aku bekerja dekat sini ;) talk later k. banyak kerja nak siapkan. :)

toodles.

2 comments

  1. Google memang membantu dalam banyak kerja kan? Hihihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. betul ;)
      kalau tak de google, memang tak berjaya kot PG design :)

      Delete

For coming and comment, thank u ♥ ;)

© Yatie Owner