musim sejuk dan berangin di kundasang, sabah

28 February 2015

aku memang allergic dengan suasana, keadaan atau tempat yang peradaannya (ayat apakah itu? Hehe) sejuk! contoh dekat duduk dalam office ekon sejuk pun, memang aku bising. Selalu jadi mangsa aku si madi, penguatkuasa yang jaga floor tempat kitaorang kerja. sekejap-sekejap minta tolong slow kan ekon. But sat lagi rasa panas nak mampus tahap bos aku tanya kenapa ekon tak de, memang madi juga menjadi sasaran aku. nasiblah madi faham perasaan aku. :D

musim sejuk dan berangin di kundasang, sabah

oh by the way. sebut pasal sejuk dan berangin, hari ni, hari kedua aku dekat kundasang sabah. sebelum ni aku ada update pasal Btn, kundasang. and i was here! memang sejuk giler giler aku cakap! when aku siapkan artikel ni, aku da kembali pulih sedikit. sebab bangun pagi tadi then nak ke dewan makan, bahu belah kiri tetiba sakit and dada (u know dada kan?) menyucuk sungguh-sungguh dekat situ tanpa memberi salam dan bertanya samada aku mampu untuk menghadapi sakitnya atau tidak. T_T.

musim sejuk dan berangin di kundasang, sabah

kak nets (my officemate) say, masuk angin. Sob! semalam yes, mandi around 7.30 pm and basahkan rambut, terus mengadap kipas nak keringkan rambut, sebab sat lagi kena ke dewan makan semula for our dinner. memang sejuk giler kot. tapi gagah juga kena keringkan rambut kan. pakai shawl nanti, tak pasal-pasal pula lembab rambut. and the natijahnya is! padan dengan muka sendiri, badan da masuk angin T_T. Ya Allah! Memang sakit. Rasa macam tak mampu nak bergerak. masa ni lah teringat dekat suami (hehe) .

so. what the point is aku nak cakap is, dekat kundasang ni, sejuk dan berangin memang tidak dapat dipisahkan lagi. nauzubillah, aku pun tak paham macam mana manusia-manusia dekat kundasang ni boleh duduk dalam cuaca yang sedemikian rupa. kalau boleh, nak balik malam ni juga! then, kalau da sejuk dan berangin macam ni, do not! please! janganlah mandi di waktu yang mudah angin masuk dalam badan.

musim sejuk dan berangin di kundasang, sabah

belanja satu gambar untuk mr. secret admire. amboi :D

aku lapar! sejuk-sejuk macam ni pun, memang akan menyebabkan perut cepat lapar. hehe

toodles!

6 comments

  1. wow... bestnyer sis... sejuk sangat tu... akak dah lama teringin nak p kundasang nie lum ada rezeki... mmg cantik tpt dia kan.... bila la bolh pg ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. Best². nanti update apa yang best dekat sini ya. inshaAllah ;D
      tak pe. ada rezeki nanti bolehlah mai ya :)

      Delete
  2. wahhh.. bestnya kalau sejuk.. ritu pergi panas dan berangin jee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. Bukan rezeki ;D
      Tak pe! Jom naik sekarang ;)

      Delete
  3. saya ke sana masa adik ipar kawen memang sejukkkkk sangat dan masa tu baru tiga bulan lebih lepas bersalin. hari ke berapa entah tak ingat. naik situ terus demam urat. ape pun tak boleh buat, nak berjalan ke mana pun tak boleh. sedih betoi

    ReplyDelete

For coming and comment, thank u ya ♥ ;)

Thanks for Droping By! ;)

© Yatie Owner