Jawapan Nuffnang Mengenai Iklan Lain Selain Iklan Nuffnang

30 April 2015

ar ambek kaw. panjang bebenor tajuk dekat situ. hari tu i ada hantar tiket ke nuffnang. untuk korang yang tak tahu, bila korang selalu hantar tiket dekat nuffnang, itu adalah salah cara  juga untuk nuffnang memberikan iklan untuk blog kita. itu yang i pernah baca la. sebab apa? sebab nuffnang alert yang blog kita aktif dan blog yang aktif tu la nuffnang sukerrr :D itu kata i la. hehe.

Jawapan Nuffnang Mengenai Iklan Lain Selain Iklan Nuffnang
Picture credit and thanks to google :p

berbalik dengan tajuk tu. yes. hari tu i hantar tiket, bertanya kan tentang perletakan iklan lain selain nuffnang, such like iklan affiliate, ok ke tidak. dan jawapan yang aku dapat adalah seperti berikut:
Hi Noorhayati,

Thanks for writing in.

For your information, we usually update our competitor database once every few months.

It is advisable not to serve the ads in your site to avoid any changes in your glitterati membership.
ar nampak tak not to serve dekat situ T_T

Jawapan Nuffnang Mengenai Iklan Lain Selain Iklan Nuffnang

i bukan nak kondem para blogger yang letak iklan tambahan selain nuffnang tau. itu hak masing-masing. i bertanya untuk blog aku sendiri dan untuk kepastian. sebab apa? sebab blog aku sebelum-sebelum ini pernah hilang status glitterati selepas letak iklan lain selain nuffnang. memang sedih kot. da penat-penat kumpul earning, then bila status berubah memang hampeh je kat situ.

tak nak tertanya-tanya bab tu, i tanya direct dekat nuffnang sendiri. tak nak ambik risiko lepas letak iklan lain terus status glitterati berubah ke non glitterati semula T_T.
Status Glitterati Nuffnang Bertukar ke Non-Glitterati
Iklan Nuffnang Telah Kembali Muncul
Status Glitterati Kembali Pulih | Terima Kasih Nuffnang
korang. jangan patah semangat pula bila baca ni. blog korang mungkin lagi hebat daripada aku, trafik korang meletup-letup, letak iklan apa sahaja, earning sentiasa mencurah-curah. selalu update blog. aku tak. T_T trafik tak sampai 50 sehari kot. hahaha. harap earning nuffnang naiklah lepas ni. ;D

so. apa pendapat korang samada nak letak iklan lain selain nuffnang? share sikit :)

toodles.

2 comments

  1. Whaa. Sabahan blogger rupanya.. Jom senaraikan diri anda disini:

    https://www.daftarturiol.com/2019/01/senarai-Terbaru-orang-sabah-blog-sabahan-blogger.html

    ReplyDelete

Hallo kamu ;)

For coming and comment, thank u ya ♥ ;)

Thanks for Droping By! ;)

© Yatie Owner