Jollibee merancang untuk membuka lebih 100 buah cawangan di Malaysia

| on
Wednesday, February 20, 2019
Kota Kinabalu, Malaysia, 20 Februari 2019 – Bagi memenuhi permintaan para peminat di Malaysia, Jollibee Foods Corporation (JFC) – syarikat pengendali restoran Asia yang terbesar dan paling cepat* berkembang di dunia – mengumumkan bahawa mereka akan membuka lebih 100 cawangan Jollibee yang baharu di Malaysia dalam tempoh 10 tahun yang akan datang.

Jollibee merancang untuk membuka lebih 100 buah cawangan di Malaysia

Sebelum melalui perkembangan yang pesat, JFC hanya bermula dengan dua buah kedai aiskrim di Filipina dan kini telah berkembang kepada 14 jenama di 21 buah negara dengan lebih 4,500 buah cawangan di seluruh dunia. Lebih 1,300 buah cawangan tersebut adalah restoran Jollibee.

Jollibee merancang untuk membuka lebih 100 buah cawangan di Malaysia

Jollibee telah menerima sambutan yang amat menggalakkan daripada para pelanggan apabila cawangan yang pertama dibuka di Centre Point Sabah, Kota Kinabalu pada Disember tahun lepas.

Jollibee merancang untuk membuka lebih 100 buah cawangan di Malaysia

Pada hari pembukaan itu, para pelanggan sanggup beratur panjang dan menunggu berjam-jam semata-mata mahu menikmati Chickenjoy daripada Jollibee, yang hidangan ayam yang enak ini telah mendapat sambutan di peringkat antarabangsa termasuk mendiang chef selebriti yang terkenal, Anthony Bourdain. Barisan yang panjang ini sebenarnya telah berterusan selama seminggu selepas pelancaran.

Encik Tony Tan Caktiong, Pengerusi dan Pengasas JFC, semasa pembukaan rasmi hari ini berkata: “Kami sangat gembira dengan sambutan yang diterima daripada para pelanggan sempena pembukaan cawangan pertama kami di Malaysia. Perkembangan ini memberi semangat kepada kami untuk memperkenalkan menu yang enak dan perkhidmatan kami yang mesra kepada lebih ramai warga Malaysia”.

Jollibee telah berjaya menakluki pelbagai pasaran dan juga selera. Ini dapat dilihat daripada sambutan yang diterima oleh jenama ini di banyak negara. Di negara asal iaitu Filipina, jenama ini adalah lebih besar daripada gabungan dua pesaingnya yang terdekat. Restoran makanan segera yang paling cepat berkembang ini sudah pun memiliki 100 buah cawangan di Vietnam. Jollibee juga merupakan restoran makanan segera nombor satu di Brunei. Di Hong Kong dan Singapura, separuh daripada pelanggan adalah terdiri daripada warga tempatan.

Jollibee merancang untuk membuka lebih 100 buah cawangan di Malaysia
Dennis Flores, Presiden dan Ketua Perniagaan Antarabangsa JFC - EMEAA.

“Rancangan pengembangan perniagaan kami bukan sahaja akan mengukuhkan lagi kedudukan Jollibee, malah akan turut menyumbang kepada ekonomi dan peluang pekerjaan tempatan. Buat masa ini kami ada seramai 45 orang kakitangan di cawangan Centre Point Sabah. Kami menjangkakan akan mengambil secara purata 30 orang kakitangan tempatan bagi setiap cawangan Jollibee yang baharu, bergantung pada saiz restoran,” tambah Dennis Flores, Presiden dan Ketua Perniagaan Antarabangsa JFC - EMEAA.

Jollibee merancang untuk membuka lebih 100 buah cawangan di Malaysia
Sumbangan untuk Rumah amal Caring for the Future Malaysia

Bagi berkongsi kegembiraan pembukaan restoran di Malaysia, Jollibee turut berbesar hati dengan sumbangan derma kepada rumah amal Caring for the Future Malaysia untuk menyokong kanak-kanak di bawah penjagaan badan amal ini. Jollibee sebelum ini telah menjemput kanak-kanak dari rumah amal ini ke restorannya di Centre Point Sabah untuk menikmati hidangan makanan dan menyertai pelbagai aktiviti yang menghiburkan mereka.

“Kami di Jollibee berpegang pada falsafah untuk memberi balik sumbangan kepada komuniti yang menyokong kami. Kami sentiasa komited untuk membawa kegembiraan dan sokongan kepada kanak-kanak dan keluarga yang kurang bernasib baik di mana sahaja restoran kami beroperasi,” tambah Flores.

*Terbesar daripada segi modal pasaran, paling pesat berkembang daripada segi rangkaian cawangan

###

Jollibee merancang untuk membuka lebih 100 buah cawangan di Malaysia
Photo 1:
 
(Left – right) Jollibee inaugurates its milestone store in Malaysia. In photo are (L-R): Shahzul Zulkefli (Jollibee Malaysia Restaurant Manager), Dennis Flores (JFC President and Head of International Business-EMEAA), Patrick Chong (Golden Beeworks Sdn Bhd Director), YB Assafal P. Alian (Assistant Minister from the Ministry of Sabah Tourism), Tony Tan Caktiong (Founder and Chairman of JFC), H.E. Charles Jose (Philippine Ambassador to Malaysia), Jennie Chua (Shareholder of Golden Beeworks Sdn Bhd), Col. Jamal Salleh, (Director of Golden Beeworks Sdn Bhd), Mr. Kenny Chan (Deputy Chief Director, Finance Department of DBKK), and Richard Wong (Director of Golden Beeworks Sdn Bhd) during the ribbon cutting ceremony.

Jollibee merancang untuk membuka lebih 100 buah cawangan di Malaysia
Photo 2:

Jollibee celebrates the inauguration of its milestone Malaysia store with an iconic Chickenjoy Toast.

In photo from left – right:

(Front row) Patrick Chong (Director of Golden Beeworks Sdn Bhd), Jennie Chua (Shareholder of Golden Beeworks Sdn Bhd), YB Assafal P. Alian (Assistant Minister from the Ministry of Sabah Tourism), Tony Tan Caktiong (Founder and Chairman of JFC), H. E. Charles Jose (Philippine Ambassador to Malaysia), and Col. Jamal Salleh, (Director of Golden Beeworks Sdn Bhd).

(Back row) Mr. Joseph Abuan (a friend of JFC), Dennis Flores (President and Head of International Business, JFC EMEAA), Shahzul Zulkefli (Restaurant Manager), Mr. Kenny Chan, Deputy Chief Director (Finance Department of DBKK), Mr. Edward Arandia (Vice President and Head for Jollibee International Marketing РEMEAA), Mr. Rodel Alcantara (AVP and Head for International Business of Brunei, Singapore, Malaysia and Europe), Mr. Mitsuhiko Abe (President, Caring for Future Malaysia), Ms. Pauline Lao (Head of Media and Corporate Communications, JFC), Ms. Rosa Katrina Banzon (Commercial Attach̩, Philippine Trade and Investment Center, Kuala Lumpur), and Mr. Richard Wong (Director of Golden Beeworks Sdn Bhd)


Jollibee merancang untuk membuka lebih 100 buah cawangan di Malaysia
Photo 3: 
 
Jollibee executives, led by JFC President and Head for International Business – EMEAA Dennis Flores, and Golden Beeworks Directors Col. Mohd Jamal Salleh, Patrick Chong, and Richard Wong, hosted a fun-filled afternoon of activities for the children of Caring For the Future Malaysia (CFFM) at the Jollibee store in Centre Point Sabah. Jollibee partnered with CFFM as a way of giving back to the community, in line with its commitment to spread joy to everyone.

GALERI
 
Jollibee merancang untuk membuka lebih 100 buah cawangan di Malaysia
Jollibee merancang untuk membuka lebih 100 buah cawangan di Malaysia
Jollibee merancang untuk membuka lebih 100 buah cawangan di Malaysia
Jollibee merancang untuk membuka lebih 100 buah cawangan di Malaysia
Jollibee merancang untuk membuka lebih 100 buah cawangan di Malaysia
Jollibee merancang untuk membuka lebih 100 buah cawangan di Malaysia
...

Tentang Jollibee Foods Corporation

Jollibee Foods Corporation merupakan syarikat restoran Asia yang terbesar dan paling cepat berkembang di dunia.

Jollibee merancang untuk membuka lebih 100 buah cawangan di Malaysia

Ia beroperasi di 21 buah negara, dengan lebih daripada 4,500 kedai di seluruh dunia dengan cawangan di Filipina, Amerika Syarikat, Kanada, China, United Kingdom, Itali, Vietnam, Brunei, Singapura, Arab Saudi, Emiriyah Arab Bersatu, Qatar, Oman, Kuwait, Bahrain, Indonesia, Costa Rica, Mesir, El Salvador, Panama and kini di Malaysia. Syarikat ini mempunyai 8 jenama yang di milik penuh (Jollibee, Chowking, Greenwich, Red Ribbon, Mang Inasal, Yonghe King, Hong Zhuang Yuan dan Smashburger), 2 jenama francais (Burger King di Filipina dan Dunkin 'Donuts di wilayah-wilayah tertentu di China), dan pemilikan 60% dalam SuperFoods Group yang memiliki jenama Highland Coffee dan PHO24.

JFC mempunyai pelaburan dalam Titan Dining LP, entiti induk muktamad bagi Tim Ho Wan Pte. Ltd (Franchisee Induk Tim Ho Wan di rantau Asia Pasifik tidak termasuk Hong Kong); dan usaha sama perniagaan dengan Chef Rick Bayless yang pernah memenangi pelbagai anugerah, untuk membina perniagaan restoran kasual segera Mexico di Amerika Syarikat. JFC baru-baru ini telah menandatangani perjanjian usaha sama untuk membuka Panda Express di Filipina.

Jollibee Foods Corporation telah dinamakan sebagai syarikat Filipina yang paling dikagumi oleh Asian Wall Street Journal selama lapan tahun berturut-turut dan diberi penghormatan sebagai salah satu daripada '200 Syarikat Terbaik Di Bawah Satu Billion di Asia' dan salah satu daripada 'Fab 50 Companies Asia' oleh Majalah Forbes Asia.

Jollibee Foods Corporation telah mengembangkan jenama yang memberikan pengalaman menikmati hidangan yang menyenangkan kepada para pelanggannya di seluruh dunia, sejajar dengan misi untuk memberi makanan yang hebat dan menyebarkan kegembiraan makan kepada semua orang.

Tentang Jollibee

Jollibee adalah jenama utama Jollibee Foods Corporation. Terkenal dengan hidangan ayam goreng Chickenjoy, Jolly Spaghetti dan Yumburger, Jollibee adalah peneraju utama pasaran di Filipina, dengan rangkaian cawangan yang lebih besar berbanding gabungan dua pesaingnya. Jollibee merupakan QSR yang paling cepat berkembang di Vietnam dengan lebih dari 100 buah cawangan, dan QSR nombor satu di Brunei. Jenama ini juga telah menyaksikan kejayaan dalam memenuhi pasaran utama di Singapura dan Hong Kong di mana kira-kira separuh daripada pelanggannya terdiri daripada warga tempatan. Jenama telah memulakan pelan pengembangan antarabangsa secara pantas.

Jollibee mempunyai lebih daripada 200 buah cawangan antarabangsa termasuk di Amerika Syarikat, Kanada, United Kingdom, Itali, Vietnam, Singapura, Brunei, Arab Saudi, Emiriyah Arab Bersatu, Qatar, Oman, Kuwait, Bahrain, Malaysia, dan wilayah khas Hong Kong dan Macau.

Chickenjoy Jollibee telah dinamakan sebagai antara ayam goreng yang paling lazat oleh penerbitan yang dipercayai seperti South China Morning Post dan Foodbeast. Ia juga telah dinamakan sebagai antara rangkaian makanan segera antarabangsa yang teratas oleh Thrillist dan The Daily Meal.

Untuk pertanyaan media, sila hubungi:
Zulfadli Yusmar (zulfadli@bridgespr.com.my) atau Aiden Pang (aiden@bridgespr.com.my) di 03 – 79821750/51.

YatieOwner

Please Update Nuffnang

| on
Sunday, February 10, 2019
Assalamualaikum fellas,

Ada ker yang masih bernaung dengan iklan Nuffnang? Haha. I? I of course alhamdulillah masih setia dengan Nuffnang. Selagi tak de sapa nak taja blog i. Haha. Adakah nak taja? Muntah. ;D

Tips Nuffnang

Ok! I lama sudah tidak berbicara mengenai Nuffnang. Namun tidak bermakna, i terlupa akan ke wujudan beliau. As i say, Nuffnang one of tempat, medium untuk menjana pendapatan paling mudah. I punya history dengan Nuffnang sepanjang berblog is the  best, even! Sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Hey, siapa zaman i dahulu kala, berblog sebab nak jana duit dengan Nuffnang, kita geng ok! Sapa bangun sahur sambung hadap blog hanya sebab nak cek iklan Nuffy tu berterbangan dalam belog ke idok, kita lah tu. Hahaha. Psst, ada lagi tak korang ni wujud? ;D

Update Survery Nuffnang

Gais, jangan lupa update Survery Nuffy. Rasanya i pernah kongsi before, tips nak jana pendapatan dengan Nuffnang ni, salah satunya adalah dengan update survey. Do please siapa yang tak pernah lagi nak update yang terkini, do update. I baru lepas Update. Alhamdulillah, dan moga iklan Nuffy akan ada lagi dalam blog ni. InshaAllah, gais juga tolong jika nampak iklan itu berterbangan di 3 posisi santai disitu, tolong ler sumbangkan klik seketul dua tiga ketul yer. Haha. Lepas tu tinggalkan ler komen se dua tiga ker, senang i tahu awak siapa. Muahaha. Ok! tips update survey itu jangan lupa buat tau ;D

Selesai bab itu, jangan lupa pula update lah code iklan-iklan korang tu. Tukar lah yang baru. Jika rajin lah. Kot-kot lah lepas update survey itu, akan ada penambahbaikan dekat code iklan pula kan. Untung rugi, kita je tahu. :D

Ok! till then! Oh before, i ada tulis beberapa tips mengenai iklan Nuffy, how to jana pendapatan dengannya before, jika rajin - selongkar, jika tak rajin, dekat bawah ni i ada letak Label Tips Nuffnang, klik and there u go.

Good luck!
YatieOwner

Cuti Tanpa Rekod Bagi Urusan Kematian

| on
Sunday, February 10, 2019
Cuti Tanpa Rekod bagi Urusan Kematian - Assalamualaikum fellas.

I nak share info semula berkaitan dengan kemudahan cuti tanpa rekod yang diberikan kepada para penjawat awam di Malaysia ini, iaitu kemudahan Cuti Tanpa Rekod Bagi Urusan Kematian Ahli Keluarga Terdekat yang KINI telah ditambahbaik;-

Cuti Tanpa Rekod Bagi Urusan Kematian
Selaras dengan hasrat untuk menjaga kebaikan pegawai Perkhidmatan Awam, Kerajaan telah menambah baik pelaksanaan kemudahan Cuti Tanpa Rekod tersebut dengan memperluas kemudahan ini kepada urusan kematian ibu dan bapa mentua, ibu dan bapa angkat yang sah di sisi undang-undang serta anak angkat (termasuk anak angkat dan anak pelihara) yang sah di sisi undang-undang.

I share link untuk info penuh pada korang yang mungkin mencari pekeliling berhubung dengan kemudahan cuti ini.

Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 4 Tahun 2005 (JPA)
Kemudahan Cuti Tanpa Rekod Bagi Urusan Kematian Ahli Keluarga Terdekat

Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 4 Tahun 2005 (JPANS)
Kemudahan Cuti Tanpa Rekod Bagi Urusan Kematian Ahli Keluarga Terdekat 


Ada soalan yang i terima, sekiranya nenek meninggal dunia, adakah kemudahan cuti ini boleh digunakan? Jawapannya TIDAK.

Moga bermanfaat.

Love Much,
YatieOwner

CHINESE NEW YEAR OFFERINGS AT HYATT REGENCY KINABALU

| on
Wednesday, January 30, 2019
KOTA KINABALU, MALAYSIA – To celebrate the upcoming Chinese New Year, Hyatt Regency Kinabalu introduced its selections of festive offerings featuring delectable spread of buffets, prosperity Yee Sang, Dim Sum buffets and sweet Chinese New Year goodies.

CHINESE NEW YEAR OFFERINGS AT HYATT REGENCY KINABALU 

Executive Sous Chef, Chef Adrian Chong and his team has crafted exquisite mouth-watering Chinese New Year-themed buffet from 4 February to 6 February 2019 at Tanjung Ria Kitchen, so diners can sit and reconnect with friends and family. Welcome the auspicious New Year with our three delicious varieties of Yee Sang and Chinese New Year treats, available for purchase at Mosaic starting from 22 January 2019.

CHINESE NEW YEAR OFFERINGS AT HYATT REGENCY KINABALU
 
Savour an authentic taste of the New Year with our 8-course Chinese New Year Reunion Dinner at The Residence from 22 January to 19 February 2019 featuring hybrid garoupa with Chef soy sauce, butter prawn or prawn mayonnaise, steam corn-fed chicken and roast duck, and fried rice with dried scallop. For diners who want to enjoy dim sum, Nagisa got it covered with their Chinese New Year Dim Sum Brunch Buffet available from 5 to 6 February 2019 from 9:00 am to 2:00 pm. 
 
CHINESE NEW YEAR OFFERINGS AT HYATT REGENCY KINABALU
 
Savour an authentic taste of the New Year with our 8-course Chinese New Year Reunion Dinner at The Residence from 22 January to 19 February 2019 featuring hybrid garoupa with Chef soy sauce, butter prawn or prawn mayonnaise, steam corn-fed chicken and roast duck, and fried rice with dried scallop. For diners who want to enjoy dim sum, Nagisa got it covered with their Chinese New Year Dim Sum Brunch Buffet available from 5 to 6 February 2019 from 9:00 am to 2:00 pm. 
 
CHINESE NEW YEAR OFFERINGS AT HYATT REGENCY KINABALU
CHINESE NEW YEAR OFFERINGS AT HYATT REGENCY KINABALU
CHINESE NEW YEAR OFFERINGS AT HYATT REGENCY KINABALU
CHINESE NEW YEAR OFFERINGS AT HYATT REGENCY KINABALU
CHINESE NEW YEAR OFFERINGS AT HYATT REGENCY KINABALU
CHINESE NEW YEAR OFFERINGS AT HYATT REGENCY KINABALU
CHINESE NEW YEAR OFFERINGS AT HYATT REGENCY KINABALU
 
Usher into the New Year with our annual Lion Dance performance on 6 February 2019 at 8:00 am located at Parking Lot of Hyatt Regency Kinabalu. For enquiries and booking, please call our team at +60 88 1234 or email us at kinabalu.regency@hyatt.com.

CHINESE NEW YEAR OFFERINGS AT HYATT REGENCY KINABALU

About Hyatt Refgency Kinabalu

Hyatt Regency Kinabalu, a 288-room hotel, is located in the heart of Kota Kinabalu’s business, shopping and entertainment hub, overlooking the South China Sea and the beautiful coral islands of the Tunku Abdul Rahman Marine Park. Hyatt Regency Kinabalu offers newly renovated guestrooms, exceptional service, modern comfort and a dazzling choice of local and international cuisine. Reservations for Hyatt Regency Kinabalu can be made by calling +60 88 22 1234 or visiting kinabalu.regency.hyatt.com

About Hyatt Regency

The Hyatt Regency brand prides itself on connecting travelers to who and what matters most to them. More than 185 conveniently located Hyatt Regency urban and resort locations in over 30 countries around the world serve as the go-to gathering space for every occasion – from efficient business meetings to memorable family vacations. The brand offers a one-stop experience that puts everything guests need right at their fingertips. Hyatt Regency hotels and resorts offer a full range of services and amenities, including the space to work, engage or relax; notable culinary experiences; technology-enabled ways to collaborate; and expert meeting and event planners who can take care of every detail. For more information, please visit hyattregency.com. Follow @HyattRegency on Facebook, Twitter and Instagram, and tag photos with #AtHyattRegency.

Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations

| on
Wednesday, January 23, 2019
It's delicious and auspicious Chinese New Year celebration this year at Le Méridien Kota Kinabalu.

Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations

Begin your festivities with our fresh and delightful - Prosperity Salmon Yee Sang available from 22 January to 19 February 2019. Price at RM98nett for small, RM128nett for medium and RM168nett for large, the Yee Sang Platter is available for dine it or takeaway. Let's welcome the Lunar new year with good wishes for fortune, happiness as well a healthy and long life.

Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Lamb Shoulder with Black Pepper Sauce
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Fried Mussel with Cincaluk Sauce
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Beef Ginger
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Fragrant Fried Rice with BBQ Chicken and Anchovies
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Steamed Hybrid Grouper
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Steamed Sticky Glutinous Rice with Chicken
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Organic Vegetables
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Japanese Yam Roll and Kui Fei Abalone
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
To-Fu with Chinese Mushroom and Ginger Soy
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Flossy Butter Prawn
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations

Chinese New Year is a time for reunion of friends and families, and what better way to complement these delightful gatherings with an array of sumptuous cuisines. Indulge in our lavish Chinese New Year Buffet offerings this year featuring popular dishes like Stir Fried Lamb with Honey Sesame, Creamy Mussel Salted Egg, Wok-fried Butter Prawn with Egg Moss as well as Braised Chinese Cabbage with trio of Mushrooms.

Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Szechuan Soup
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Chicken Herbs Broth
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Braised Assorted Seafood with Seaweed
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Mantou (Chinese Fried Buns)
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Mantou (Chinese Steamed Buns)
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Appetizers
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Chicken and Glass Noodles with Juliene Smoked Duck Breast
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Chinese Pear Salad with Poached Prawns
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Jelly Fish Salad with Roasted Sesame Street
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Sesame Chicken Salad with Lime Chili Dressing

Enjoy these and more appetizing dishes with our Reunion Dinner Buffet (4 February) at RM138nett per adult, Lunar Lunch Buffet (5 February) at RM108nett per adult, Auspicious Dinner Buffet (5 & 6 February) ar RM138nett per person, Chap Goh Mei Dinner Buffet (19 February) at RM138nett per adult.

Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Desserts
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Mandarin Orange Cheese Cake

In Conjuction with the lunar celebration, we are pleased to introduce our Oriental Weekend Dinner Buffet available only this February (8 to 24 February) with a wide selection of Chinese style gastronomy. The appetizing buffet is available every Friday, Saturday and Sunday at RM138nett per adult.

Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations

For a private and luxurious celebration, Le Meridien Kota Kinabalu also offers four delectable Chinese New Year Set Menus at RM888nett, RM1,088nett, RM1,288nett and RM1,888nett. Each set menu features a harmonious of 8 or 9 combination of scrumptious dishes with free flow of Chinese Tea. Call our Event Specialist at +6088 322 215 for more perks and details.

Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations

Le Meridien Kota Kinabalu will be hosting a Lion Dance Showcase by Yik Nam Lion Dance on the first day of Chinese New Year (5 February 2019) at the hotel lobby at 11am followed by Yee Sang Toss with the management of the hotel and hotel guests.

Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations

This bountiful Chinese New Year dishes was exclusively prepared by the hotel's Chinese Chef - Chef Lum Kai Man and his culinary team. According to Executive Chef Fahdrul Abd Malek, Chef Lum Kai Man has a long culinary spanning over 30 years, speacializing in Chinese cuisines. "Chef Lum's approach on food, taste as well as use of ingredients are creative and innovative. His menu boasts authentic and high quality Chinese culinary experiences,''. he added.

Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations

GALERI
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious CelebrationsLe Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious CelebrationsLe Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious CelebrationsLe Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious CelebrationsLe Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious CelebrationsLe Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious CelebrationsLe Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious CelebrationsLe Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious CelebrationsLe Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
Le Meridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations
 
For more information on our Chinese New Year speacial, please call +6088 322 227 or check out our Facebook page @lemeridienkotakinabalu
 
Much Love,
YatieOwner

Custom Post Signature

Custom Post  Signature