Basic Makeup Class Bersama SheShell | Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah

| on
Tuesday, October 24, 2017
Basic Makeup Class Bersama SheShell | Kelas Makeup Murah. Assalamualaikum fellas. I nak update segera, aktiviti i sabtu lepas. Ini pun kebetulan terjebak dengan kakak. Kalau tak, memang tak la kan nak pegi kelas-kelas makeup macam ni. But yang bestnya is, harga untuk kelas makeup basic ni sangat murah. Which is for me, semua orang mampu untuk bayar, iaitu sebanyak RM50, bahan-bahan peralatan makeup yang disediakan, dan juga yang penting is, ilmu perkongsian daripada MUA iaitu sheshell sendiri. Tak lokek ilmu. Tanya je apa soalan, pasti ada jawapan. Ok! Mari i kongsikan. Tengok gambar je la. hehe
 
Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah 
  Ini peralatan makeup yang disediakan. Pakai sahaja. Free ketika kelas berjalan. 
Untuk sponge bob tu (hahaha) sponge muka tu la bah kan, if korang wil be pergi kelas macam i ni, make sure la basuh betul-betul the sponge. Sebab juga sponge tu kan telah bertukar-tukar dikulit muka orang lain then ke muka kita pula. Takut nanti ada apa-apa dibelakang hari. Menyesal pula tak sudah. Hehe. In Case tau :D

Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah
Pantang larang thesisterhood. Kena selfie sebelum apa-apa :D

Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah
 Kelas berlangsung. Mendengar perkongsian daripada sheshell. Fungsi-fungsi setiap peralatan. Dari berus kecik ke besar. Muahahaha. I tahu pakai je, fungsi-fungsi i tolak tepi. :D

Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah
 Ambik gambar before untuk model pada hari kejadian. The modal pun da lawa. Look like jermanis. Apa lagi after dimakeup, kan? The modal muka dia after kena makeup, sebiji kakak nealofa si nabila tu :D

Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah
 I sempat snap the thing yang i pakai.

Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah 
 Before After! :D
Ni i pakai kamera Iphone 5 i je :)  

Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah 
 After :D
Ni jangan terpedaya ya. Sebab i pakai kamera OPPO my sista :D

Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah

 After juga :D

By the way, i jenis tak makeup ye. I pegi kerja cuma pakai foundation. Foundation apa i pakai? Later i talk :) da pegi kerja. Mohon jangan jatuh cinta dengan i. muahaha

Xoxo.
Love Korang

Terbang Pada Harga Yang Murah Bersama Air Asia

| on
Friday, October 20, 2017
Terbang Pada Harga Yang Murah Bersama Air Asia. Assalamualaikum fellas. Nowdays, i selalu je ternampak kengkawan i post pasal travel depa dekat facebooklah, instagramlah, twitterlah, plus etclah. Dan mana je laman media sosial i masuk, mesti ada terselit pasal travel. Wah. Itu sudah bikin hati i jelous sebenarnya. Bilalah masa i pula pergi bercuti. SOB :(

Terbang Pada Harga Yang Murah Bersama Air Asia

Dan sebut pasal travel, i nak kongsikan kat sini satu berita yang mengejutkan dan mengembirakan untuk korang yang kaki travel. By the way, before. Korang yang kaki travel ni selalu pergi bercuti tak kisahlah ke mana pun, korang lebih prefer naik transport apa erk? I wondering lah juga, setahu i, kebanyakkan yang kaki travel ni, depa lebih suka naik bas, kereta dan kereta api. Jaranglah juga i dengar dan nampak yang naik flight. Mungkin, mungkin juga disebabkan tiket flight kan mahal. Kadang ada yang plan nak travel tiba-tiba tu, buka laman web then tengok harga tiket flight, boleh tahan besar juga modal tu kan. 

But! Hahaha. Ada tapi kat situ. KINI. Korang yang kaki travel tu tak payah risau lagi, SEBAB! Sebab sekarang ni, Air Asia tengah buat AirAsia promotion online tau! Dan, macam mana nak dapatkan harga tiket promosi ini? Senang sahaja iaitu dengan book online ticket di Air Asia secara online, then barulah korang dapat tiket flight harga promosi. Senang je kan? So lepas ni korang bolehlah dapatkan harga tiket ke destinasi yang korang nak pergi dengan harga yang terendah. I pun kalau nak travel, for sure memang pilih penerbangan Air Asia, dan before pun beberapa kali ke Semenanjung Malaysia bercuti, memang menggunakan penerbangan Air Asia. Best! Ok, dan kalau korang tak percaya apa yang i da bagitau ni, korang boleh je search it now di laman web Traveloka ye. Sure confirm ada yang menangis tepi bucu katil :D.

Ok korang, sebenarnya Air Asia ni da lama tau menyediakan harga tiket yang murah macam ni, cuma ianya hanya terhad kepada penempah yang awal booking sahaja. Maksudnya, siapa yang book awal akan dapatlah harga promosi, then siapa yang lambat maybe u olls can try it next time. Hehe. Tapi jangan risau sayang-sayangku semua, sebab sekarang ini, Air Asia tengah buat promosi harga tiket yang murah tau. Harga yang di tawarkan pula bermula dari RM35.00 - RM1++. Jangan terkejut! Hahaha. Sebab i sendiri pun terkejut dan terkesima. Bukan senang nak dapat harga murah macam tu dengan Air Asia. Tiket flight kot bukan tiket bas. So korang kena la cepat booking tiket korang lepas ni ya. Takut nanti terlepas pula peluang keemasan macam ni. Bukan selalu Air Asia nak buat promosi macam ni kan. Untuk maklumat tambahan juga, apa yang Air Asia tawarkan ialah korang boleh bawa baggage yang seberat 15kg, then korang juga boleh bawa cabin baggage yang seberat 7kg. Sebelum itu, please ya, kena pastikan sebelum berlepas, u olls kenalah berada seawal 45 minit di lapangan terbang sebelum berlepas. Jangan lambat pulak sebab Kapal Terbang tak tunggu korang ye, korang yang kena tunggu Kapal Terbang. :D
Ok guys, now i nak kongsikan dengan korang pula cara untuk booking online ticket Air Asia. Ye lah, tak semua orang tahu kot kan macam mana nak book online ticket ni. Korang yang da biasa tu da tau tak apa, so bagi korang yang baru pertama kali nak mencuba jom lihat cara-cara nak book. For sure, it's a simple way nak book online ticket ni, sama juga macam korang book hotel tu. Ok, ada tiga cara yang korang kena buat. Senang je tau. Jom baca dekat bawah. I bagi step mudah untuk korang senang fahami.

Cara-cara Book Online Ticket di Air Asia:
Terbang Pada Harga Yang Murah Bersama Air Asia

  1. Cara yang pertama ialah korang kena taip atau pilih destinasi penerbangan u olls dari mana korang naik dan kemana korang nak pergi. 
  2. Cara yang kedua pula, korang kena pilih date untuk penerbangan korang dan kat situ juga korang boleh pilih sama ada nak book tiket untuk sehala atau pergi dan balik terus. Most of people yang booking tiket ni, setahu i dorang akan book tiket pergi dan balik terus. Kira senang, sekali jalan sekali harung orang kata. Hahaha. Tak payah book dua tiga kali. I pun lebih suka buat kerja sekali jalan. Nanti tak payah pening kepala nak beli tiket untuk balik pula. Lagipun kena ingat tau, harga sentiasa akan berubah dari masa ke semasa. Harga promosi lagi lah akan berubah. Hehe.
  3. Cara yang ketiga dan last! Korang pilih la nak book tiket ni untuk berapa orang dan pilih class seat dan klik cari! 
Mudah jer kan


Air Asia Seat Class



Economy Standard

Economy seats are available across all AirAsia flights and airbuses. The legroom is quite spacious and the seats are covered with leather, providing extra comfort for all passengers in Economy Class.


Hot Seat

As well as in the Economy Class, Hot Seat is available across all AirAsia flights and airbuses. Nevertheless, Hot Seat is only situated on row 1 to 5 and next to the emergency doors (row 12 and 14). In addition to getting more spacious legroom, passengers in the Hot Seat will also be prioritized when boarding the plane.


Premium Flatbed

Premium Flatbed is specifically designed by AirAsia to provide more comfort for passengers on long-distance flights. That is why Premium Flatbed is only available in AirAsia X. This spacious seat reclines to a full flatbed whenever passengers desire to do so. It also features a privacy screen, an adjustable headrest and footrest, and pillow and duvet for maximum comfort. Additionally, it also comes with a reading light and a universal power port.


Quiet Zone

Everyone needs a little peace and quiet. That is why since February 2013, AirAsia has provided a Quiet Zone to facilitate passengers who want to fly with a peace of mind. Quiet Zone is located on row 7 to 14 and can only be ordered exclusively, either during booking or check-in process. Passengers who are traveling with guests under the age of 10 (child or infant) are not allowed to sit in the Quiet Zone. For now, Quiet Zone is currently only available in Airbus A330.

So selesai tiga cara diatas, dalam beberapa saat akan terpapar la senarai flight, masa dan harga tiket penerbangan yang korang pilih tadi. Time ni la yang penting, korang kena la pilih mengikut apa yang korang nak. Lepas dah pilih tu, korang bolehlah teruskan dengan membuat bayaran. Untuk pengetahuan korang, pembayaran boleh juga dibuat dengan menggunakan online banking dan kad kredit. I kalau beli tiket online, i guna maybank2u i sahaja. Sangat senang. 

So macam mana? Sangat mudah step dia kan? I sangat suggest dekat korang, gunakanlah online booking ni sebab proses menempah tiket flight sangat cepat, mudah dan menjimatkan masa korang. For now, itu je la i nak share dengan korang ye. Selamat menempah tiket penerbangan u olls! :)

Dan, Selamat Bercuti-cutian! ❤️

Xoxo. 
Love Korang.

Drama Review : Titian Cinta Episod 22

| on
Thursday, October 19, 2017
Titian Cinta Episod 22 | Assalamualaikum fellas. Siapa tengok drama Titian Cinta lakonan hebat Zul Ariffin kita geng. I siap habis marathon the drama for one, two day sahaja. Mata jangan cakaplah. Sanggup dan demi Zul Ariffin punya pasal. Watak lain i tak nak cakap kat sini, sebab nak bagitau yang i suka Zul je. Muahaha.

Titian Cinta Episod 22

Titian Cinta Episod 22 Review
 Gambar Kredit to : Myinfotaip.com

Semalam punya review yang best is Nenek (Dian P. Ramlee) si Umayr Harris (Zul Ariffin) da tahu Rahadatul Aisy (Farah Nabilah) mengandungkan anak Harris. Both happy. Sweet je. Siap nak buat kenduri doa selamat lagi di penghujung episod. Sebelum tamat drama episod ke 22 semalam, Aisy dikejutkan dengan kehadiran tetamu yang tidak diundang. Ar, siapakah? Jom cepat tengok episod 23 malam ni pula. :)

Xoxo.
love Korang.

October Book Giveaway By Blog Siqahiqa

| on
Thursday, October 19, 2017
Assalamualaikum fellas. Jom follow giveaway rakan blogger kita sorang ni. Katanya bersempena dengan bulan kelahiran beliau. Hadiah berupa buku, buku kegemaran untuk dihadiahkan kepada para pemenang yang bertuah. Kot-kotlah rezeki melekat kat kita kan. Syukur alhamdulillah. By the way, untuk si birthday girl in coming maybe (tak tahu date :)). I nak ucapkan Selamat Hari Jadi, Semoga dipermurahkan rezeki, Diberikan kesihatan yang baik, Dipanjangkan usia dan Sentiasalah update blog. Hahaha. Gitu :) Ok, klik gambar kat bawah sekiranya nak joinkan diri ya :D

October Book Giveaway By Blog Siqahiqa
Giveaway berlansung selama sebulan dari 12/10/2017 - 12/11/2017

Xoxo
Love Korang!

Bonding With Sabahan Blogger | Selamat Bertugas Eca!

| on
Tuesday, October 17, 2017
Assalamualaikum fellas. Last few weeks, sempat bonding dengan mereka. Itu pun secara kebetulan dan tidak dirancang (boleh macam tu? hahaha). Whatsapp dalam group asking sapa free dan tak free dan memang paksaan pun, tak free memang kena free kan diri. Muahaha! Kira makan-makan dan celebrate last dengan Eca sebelum beliau melaporkan diri bertugas sebagai seorang pendidik di SMK. Tagasan, Semporna, Sabah. 

How i Meet Them? Boleh baca kat sini Bonding With Our Sabahan Blogger :) 

Our aktiviti tak banyak. Meet, sembang, makan, selfie dan balik. Tapi, dalam aktiviti tu, kalau alif satar ada kat restoran beliau, memang sah-sah kot kitaorang kena halau. Sembang memang tak ingat dunia. Belum lagi masuk selfie. Selfie je da berapa banyak kali pose. Wajah tak de nur je padam. Selfie balik. Tudung tak ngam posisi sanggup tukar. kan jun? hahaha. Nasiblah yang diraikan ok je. Muahaha. Belum lagi tahap cari angle yang sesuai. :D

Let gambar berbicara gais. 

Bonding With Sabahan Blogger | Selamat Bertugas Echa!
 Sebelum makan-makan. Tunggu makanan sampai. Muahaha :D
berapa kali punya percubaan untuk cari angle pose yang lawa. kekeke

Bonding With Sabahan Blogger | Selamat Bertugas Echa!
Sudah habis makan-makan. Selfie lagi :)

Bonding With Sabahan Blogger | Selamat Bertugas Echa!
Selfie jak lagi. My iphone 5 hampir jatuh :D

Bonding With Sabahan Blogger | Selamat Bertugas Echa!
Kejadian sebelum balik. Hujan lebat waktu ni. Handphone jun hampir jatuh :D

Jun-Zie | Eca | Nat | Mini Me | Liza

So, itu je la nak update. Wei rindu korang sudah :)
Selamat bertugas cikgu eca!

Xoxo
Love Korang

Nuffnang Ads Are Displaying Perfectly Fine

| on
Monday, October 16, 2017
Assalamualaikum fellas. Setelah sekian lama tidak menulis mengenai Nuffnang, Nuffnang macam agak merajuk dengan i. Sedih pula i. I pun perasan lately blog i jarang keluar iklan Nuffy tu. Mana yang sedih sekarang ni? i ke Nuffnang? Hahaha. 

Salah Letak Code Ads Nuffnang?

Dan sekian lama juga tidak mengemaskini tentang Nuffnang, since bertukar template blog dan i bertukar url blog ke dot com pula, of course code iklan Nuffnang i terganggu. Minta maaf ye Nuffy. Then, i letak balik code ads Nuffy, but still iklan Nuffy tak muncul. Serius, i think mesti i salah letak code ads Nuffy dalam blog. Tak sedap hati punya pasal, semalam juga i send tiket kat Nuffy. 

Dan jawapan yang i dapat. Walla! :D

Nuffnang Ads Are Displaying Perfectly Fine

Terima kasih Nuffnang. Hopely dapatlah seketul dua ketul Iklan Nuffnang dalam blog ni. 
Boleh juga menambah pendapatan dengan Nuffnang setelah sekian lama tidak menerima earning. 

Thanks again Nuffnang

Xoxo
Love Korang

Custom Post Signature

Custom Post  Signature