11 September 2017

Delima Delete Entry Blog dan Blog Lama ;(

Assalamualaikum fellas. Delima. Sangat-sangat delima. Tapi untuk kebaikan. Akhirnya dan this time, i starting clearkan entry-entry lama i dan blog lama i yang lain. Wa, nampak bloggers sangat kan, and which is, if ada yang mencari entry-entry lama i sebagai rujukan atau apa sahaja, dan perasan ianya telah tiada, i minta maaf ya. For own good. Hopely, and ya. Untuk entry-entry lama yang rasa macam entry budak hingusan tu, i minta maaf ye. Hahaha. That was so DELIMA. Oh no! Hahaha.

So. Itu sahajalah for right now. Till then ;)

Xoxo.
Love korang!

Giveaway by Alia Farhan

Assalamualaikum fellas! Mari jemput join giveaway rakan blogger kita. Hari isnin yang berbahagia dengan kerja yang pack tapi! mari lari dari kerja kejap. Klik banner tau! :)

 Giveaway by Alia Farhan

30 September 2017 Giveaway Tamat :D

Xoxo
Love Korang

08 September 2017

First Giveaway By Blog Buku Pinky!

Assalamualaikum fellas. I join giveaway ni dan i nak jemput semua sekali join giveaway ni sama. Syarat pun sangat mudah. Pakat ramai-ramai join jom. Klik banner


The syarat:
1.Beralamat di Malaysia.
2.Follow Blog saya Buku Pinky
3.Follow Google+
4.Buat entry ringkas dan letak banner giveaway ni serta backlink pada gambar.
5.Copy & paste URL entry korang ke dalam ruang komen.

The hadiah:
Hadiah pertama : RM30
Hadiah kedua: RM20
Hadiah ketiga:RM10
Hadiah keempat: Reload RM5
Hadiah Saguhati (5 Orang) : Bookmark magnet comel

Entry paling kreatif: RM20

Sponsor Giveaway:
Luar Teko, Mulut Orang & Amer Jaya Blog

Xoxo.
Love Korang.

07 September 2017

Kondis Point Kiulu Sabah - Campsite and Picnic Centre

Kondis Point Kiulu Sabah! Assalamualaikum fellas. I nak sharing favourite place our family right now. Sebab da banyak kali pergi tapi tak sharing sharing pun pasal ni. Kot-kot yang berminat nak pergi hangout plan dengan keluarga kot kan. Bolehlah datang ke KampungKU sudah berjaya. Lalala. Tiba-tiba i rasa nak nyanyi. 

KONDIS POINT KIULU, TAMPARULI SABAH - Campsite and Picnic Centre
 

Full name i bagi. Boleh tengok mengenai Kondis Point dekat Laman Web Facebook mereka juga di SINI. Suasana yang nyaman dan segar mata memandang. Pelbagai aktiviti boleh diadakan disini selain korang rasa keluar je dari pintu kereta dan nak terjun terus masuk sungai. Hahaha. Air sungai jangan cakap. Sejuk boleh mengigil satu badan. Letak kaki dekat gigi sungai je pun da meresap sejuk kat satu badan. Apa lagi kalau da berendam dalam tu. Rasakan sendiri!


Jambatan ni baru siap buat tau. Last i pergi sebelum hari raya aidilfitri tak de lagi jambatan ni.


 
The View


 
The View



Ni namanya semangat nak mandi sampai hujan turun lebat pun gagah juga nak mandi.
Lepas family naik darat je, air sungai da mulai naik. Hujan turun dengan lebat sangat-sangat. Air da bertukar jadi warna coklat. Time ni kalau nak mandi sangat, please bercareful ya. Nampak je air tenang tapi dalam air, air deras sangat. Tak reti berenang macam i, memang lenguhlah kaki. 

Ok, itu je la i nak update pasal Kondis Point Kiulu Sabah. Dan, those yang nak pergi dan ya kat sana boleh menginap tau. Ada rumah yang comel boleh disewa dengan harga yang berpatutan. But sorry, i lupa nak tengok senarai harga. Hahaha. Dan! Please please, do contact my brother from another mother father but whe share same blood from our nenek-nenek disini:

MR. LASMIN (The Hensem Boy!) HP: 013-876 3878 | 016-845 3887

Selamat Merancang Cutian Gais!

Xoxo.
Love Korang

06 September 2017

Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1

Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1 | Mohd Zaki Yamani Azman 28, atau lebih di kenali dengan pangilan Zaki Bijak. Berasal dari Jerantut Pahang, Zaki di diagnos menghidap kanser darah atau Hodgkin Lymphoma Tahap 3, ekoran bengkak di belakang leher pada Julai 2014. Namun beliau telah berhasrat ingin melengkapkan misi Hitch Hike ke seluruh kepulauan Borneo dengan hanya berbekalkan RM1 yang telah bermula pada 29 Ogos 2017 lalu.

Dengan membawa misi menjelajah #cancerbukantikeruntukmati dan erti kata lain cancer bukan bermakna kematian. Zaki mejelajah dengan hanya menumpang kenderaan orang awam dalam menyampaikan mesej tersebut. Negeri di bawah bayu, Sabah merupakan destinasi pertama beliau.

Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1
Gambar Zaki Bijak Ketika ingin bertolak ke Sabah.
Walaupun beliau menghidap kanser tahap ke 3 , namun beliau tak pernah berputus asa dan menganggap bahawa penyakit ini merupakan satu semangat untuk beliau terus berjuang dan mengembara bagi memberitahu kepada semua bahawa #cancerbukantikeruntukmati.

''Program ini diinspirasikan rakan saya dari Finland yang pernah menumpang di rumah saya semasa mengembara. 

''Jadi, untuk program ini saya menyiapkan diri dengan maklumat berkaitan perjalanan, dokumen penting seperti lesen, mykad, wang RM1, sedikit pakaian dan peralatan khemah. 

''Tetapi, saya sangat bersyukur hidup di bumi Malaysia yang tinggi budi pekerti.. Walaupun tidak saling mengenali, saya bukan sahaja dibenarkan menumpang kenderaan, malah diajak bermalam dan diberi makan di rumah mereka sebelum meneruskan perjalanan pada keesokan hari,'' Zaki Bijak.

Menerusi laman Facebook beliau Zaki Bijak kini beliau telah 50% mengeliligi Kepulauan Sabah. Dan bakal menamatkan kembara Borneo Sabah dan masuk kepulauan Sarawak Pula. Sepanjang perjalananan beliau juga, beliau banyak memuji masyarakat Sabah yang sangat prihati dan bantuan dari pelbagai bentuk beliau dapat. Allahamdulilah Orang Sabah Bagus Bah !!!!

Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1
Kami orang Sabah Support Zaki Bijak.

Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1
Kami orang Sabah Support Zaki Bijak.

Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1
Kami orang Sabah Support Zaki Bijak.
Kalau korang nak ikuti kisah beliau yang penuh liku-liku, korang boleh la follow Facebook beliau, setiap detik perjalanan beliau akan kongsikan bersama anda. Yang pastinya kekuatan dan ketabahan beliau sungguh luar biasa bukan seperti pesakit Kanser.

Kalau-kalau nampak beliau jangan segan-segan hulukan bantuan tau.. Sesungguhnya tangan yang memberi itu lebih baik dari menerima. Bukan wang ringgit yang di pinta namun nilai kemanusia itu lebih bermakna.

Jum kita support Zaki Bijak dalam misi ''CANCER FIGHTER'' Jelajah Borneo Dengan RM1 #cancerbukantikeruntukmati.

Segala pertanyaann atau bantuan yang ingin di salurkan ( mana tahu beliau singgah perkampungan kamu ) boleh la berhubung terus dengan beliau. PM je kat facebook Zaki Bijak.

Kredit : Sabahanblogger.com

Xoxo
Love Korang

02 September 2017

Happy Giveaway by Mrs Pip (28/8/17 - 16/9/17)

Assalamualaikum fellas! i jemput semua join giveaway by Mrs Pip ni. Hadiah pun boleh tahan. Syarat lagilah boleh tahan. Jom. Klik banner kat bawah ya. Selamat bersegmen!
 
happy
 
Good Luck Semua :)
 
Xoxo
Love Korang.

30 August 2017

its www.yatieowner.com official

Its www.yatieowner.com official! Assalamualaikum fellas. Syukur alhamdulillah. Finaly i terjebak juga pakai domain dot com ni. Terima kasih kepada partner in crime i kerana saranan merekalah i terjebak sama. Junzie, Eca. Thanks so much. Finaly i akhirnya merealisasikan impian i selama ini. Lepas ni, kita tunggu Liza lagi pakai dot com sama tau. Haha. Lepas ni baru semangat sikit nak menulis nampaknya. Hahaha.

YatieOwner.com


Yup. its Me. i da lama sangat nak pakai dot com ni. Cuma tak tahu macam mana nak buat, dan tak tahu langsung mengenainya. Dulu ingat pasang dot com ni nak blogger yang femes amos bagai. Then mesti bayaran untuk pasang tu mahal dan mungkin banyak prosidur ke apa ke kan. Rupanya tak langsung. Bayaran sangat murah ya. Dan prosidur pun sangat senang. Admin yang buat blog i pun Ya Allah, baiknya. Sopannya. Hahaha. By the way, i share dengan korang tau pasal ni. Then if korang berminat nak dapatkan, then just whatsapp. Sangat senang.

Beli Domain Dot Com Murah
Hosting Rajawali,
Kota Kinabalu Industrial Park,
Kota Kinabalu, Sabah Malaysia.
Whatsapp : +60 12-859 0020
Masa pertukaran blogspot ke dot com 10 minit sahaja
Bayaran : RM60.00 (Setakat i punya blog. Mungkin akan berubah mengikut permintaan)

Done. i da share. Jangan cakap i tak share tau. Then, till now maybe? I tengah bersemangat nak selongkar blog ni. Hahaha.

Xoxo.
Love Korang!

25 August 2017

Merdeka! Merdeka! Blogger Contest

Merdeka! Merdeka! Merdeka! Assalamualaikum fellow. Sebelum i pergi lanjut, i nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke 60 Tahun untuk semua rakyat Malaysia. Walau dimana juga berada ya. Selamat hari Kemerdekaan Malaysia! Dan, dengan itu juga, i nak kongsikan bersama dengan para kengkawan i, dimana bersempena dengan bulan Kemerdekaan Malaysia ke 60 tahun ini, Lazada Malaysia sedang dalam menganjurkan Contest untuk para blogger yang telah pun bermula pada 21 Ogos baru-baru ini, dan contest akan berlangsung sehingga 31 Ogos 2017. Syarat contest juga sangat senang, blogger hanya perlu menjawab beberapa soalan dan pemenang akan dipilih secara random. Kot-kot rezeki terpijak diantara kita kan? Syukur alhamdulillah panjat doa. Jom sertai beramai-ramai tau. Hadiah pun menarik.


What do you love about being Malaysian?

KEPELBAGAIAN. Bila i cakap pasal Malaysia. I akan sentiasa ingat, Malaysia penuh dengan kepelbagaian. Bukan sahaja agama, bangsa, kaum, budaya, etnik. Malah! Malaysia more than that. Dan apa yang penting is, Malaysia negaraku tercinta, aman damai, tanah tumpah darahku, sudah pasti i proud to being Malaysian!

Choose your favorite local brand


i seperti mak-mak, kakak-kakak i juga. i pilih apa yang depa telah menggunakan sebelum i guna. that mean, jenama produk tu oklah kan? Boleh dan telah dipercayai. Dan i pilih Pensonic Brand. Yang memang sudah satu jenama yang sangat dikenali, dipercayai dan mempunyai hampir semua peralatan yang memang memudahkan kita sehari-harian.

Select two product from that brand that you love.

1. Pensonic 12Litre Food Steamer PSM-162S With Stainless Steel Housing

Kalau disuruh memilih, semua benda i nak.  Tapi untuk sekarang, memandangkan i nak jaga kesihatan tubuh badan luar dan dalam (amboi), i pilih Food Steamer ni. Senang i nak stim sayur-sayuran, ikan, ayam ke dimsum paling senang. Campak je dalam tu. Selesai.


2. Pensonic Tower Fan PTW-200

Pilihan kedua i Pensonic Tower Fan PTW-200. Kecil kurus tinggi dan mudah i nak letak kat mana-mana penjuru. Macam mana dengan pilihan korang? Jom share dengan i.


Ok, ni ada lagi berita baik untuk semua, bukan sahaja untuk contest lazada blogger, namun Merdeka! Merdeka! Sale di Lazada Malaysia juga memberikan potongan harga diskaun yang sangat istimewa sehingga 80% bermula 25 Ogos sehingga 31 Ogos 2017. So macam mana? Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan barangan idaman di Lazada tau. ;)

Hadiah Untuk Pemenang Merdeka! Merdeka! Blogger Contest.

1st Prize: 1 x RM600 
2nd Prize: 2 x RM300 
3rd Prize: 3 x RM200
 
Xoxo
Love Korang