Pensil Warna Anak Selalu Hilang Disekolah? Patut Cuba Ini.

25 August 2015

Masalah pensil warna hilang dekat sekolah rasanya bukan satu masalah yang baru kan? sebab zaman PG dulu pun, memang ye pensil warna sekolah je hilang. huhu. kadang bila da hilang berkali-kali memang mak bapa bising la kan. PG pun macam tu juga. tapi tak la sampai berkali-kali hilang. since kita pun tahu kegunaan pensil warna itu untuk apa. kalau boleh memang sedaya upaya will simpan untuk tidak hilang. takut mak bapa marah satu hal. nak beli juga satu hal. ye la. dulu harga pensil warna even murah bagi PG sekarang ni, tapi dulu even murah tapi ianya agak satu keberatan juga bagi keluarga yang punya anak ramai dan bila da berkali-kali hilang, amboi, ingat anak orang kaya ke nak beli berkali-kali. na hado. tak mampu. huhu.

Pensil Warna Anak Selalu Hilang Disekolah? Patut Cuba Ini.

Idea sorang ibu di kelas tahun 1 untuk menangani masalah anaknya selalu kehilangan pensel warna.

so PG rasa. percubaan untuk buat seperti gambar dekat atas. patut dicuba. hehe. nampak macam skema je kan. tapi ianya nampak selamat disitu. ar lepas ni. bolehlah mencuba. inshaAllah, tak hilang. hehe.

Toodles.

7 comments

  1. bagus jugak idea ni. sebab budak budak suka hilangkan pensil warna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kan nik. hehe. risiko hilang lepas ni pasti berkurangan :D

      Delete
  2. Boleh tunjuk kat anak murid kat sekolah esok ni! Bagi dorang buat macam ni. Kalau tak, asyik dengar komplen dorang; pensel hilang, kawan curi dll.

    Jemput singgah ke blog saya, VitaminSuci. Saya dah add link blog awak di bloglist saya. Terima kasih.

    ReplyDelete
  3. Kreatif mak budak ni. Kreatif & efisyen =)

    ReplyDelete
  4. menabung untuk PG petang ni heheh shell & gem five

    ReplyDelete
  5. Camaana nak tebuk lubang kt pensil tuuu.hehe

    ReplyDelete
  6. Walaupun post ni dah 3twhun berlalu, sy sgt berminat utk tahu, Puan tebuk lubang pada pensel warna tu pakai apa ye? Gerudi ke? Adakah Warna atau pensel kayu tidak pecah?

    ReplyDelete

For coming and comment, thank u ♥ ;)

© Yatie Owner