Nak Follow blog tapi Tak de Button Follower!

29 October 2015

sapa ada masalah nak follow blog lain, tapi tak jumpa mana button follower owner blog? apa korang rasa? lebih-lebih lagi, da lama duduk dalam blog, tunggu punya tunggu tapi tak juga muncul button tu. stres tak?

Nak Follow blog tapi Tak de Button Follower!

i nak cakap menyampah pun, tak juga. kena juga tunggu dengan penuh kesabaran. kalau da kena ikut rule GA, Contest bagaikan. tapi. tapi. sapa-sapa owner blog yang rasa ada buat GA ke Contest ke, tau korang one of sponsor ke apa ke, tolonglah, tolong. tolong alert dengan button follower korang. check samada berfungsi atau tidak. tengok juga sama blog korang loading cepat atau lambat. banyak kelebihan juga kalau blogger rajin semak tahap 'kebersihan' blog sendiri. lebih-lebih lagi yang letak iklan berbayar. check tahap loading blog korang. percayalah. korang akan terima manfaat kat situ nanti.

berbalik dengan button follower tadi tu. i cuma nak pesankan sahaja. tolonglah check button follower tu. takut nanti bakal para peserta (amboi) GA, Contest macam i ni, give up dan sudah pasti, satu kerugian disitu sebenarnya dekat blogger yang tengah anjurkan GA, Contest atau pun pada para sponsor GA, Contest.

toodles.

13 comments

  1. ahah sellau gak kena macam nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? heee. memang mencabar kesabaran betullah. kalau kuota limit, memang boleh habis kuota terus :D

      Delete
  2. aah selalu jugak jumpa takde button. jenuh duk cari tang mana. kadang2 duk dibawah je cenonet susah nak follow kan. terus left je blog tuh. hihihhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ah'ah. jenuh nak tunggu kan. rugilah kalau left sebenarnya. nanti 10 blog kita pergi blogwalking, terus terlupa blog yang kita nak follow tu :)

      Delete
  3. Fida pun pernah tgk ada jugak blog yang tak ada button utk difollow...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu. hopely para blogger alert tentang button tu kan :)

      Delete
  4. Replies
    1. haha. kena ada kesabaran yang tinggi kalau jumpa blog macam tu punya =D

      Delete
  5. Acap kali kena. Terjah blog, niat hati nak follow tapi buttun follow tak jumpa. Maybe owner dia sorokkan kowt, tak nak bagi kita follow.
    Mungkinlah kowttt T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. mungkin juga owner blog hadapi masalah dengan button tu kan ;)
      PG pun pernah alami juga. tapi kena berusaha cari dimana kesalahan tu. rugi tak letak button tu :D

      Delete
  6. Sama ! dan disebabkan ini jugak, pagi ni dah up entri pasal ni. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. tu la pasal. ada dua blog kemarin PG tunggu punya tunggu, ar fed up! terus buat entry pasal ni :D

      Delete
  7. Susah gak nk cakap..kadang2 browser juga memainkan peranan....Kalau yang 'not to update' browser...apa pun tak keluar....kadang2 tu blog layout dah huru hara jadinya....pastikan sistem semuanya update....

    Singgah & follow sini yer...

    ReplyDelete

For coming and comment, thank u ♥ ;)

© Yatie Owner