Review Safi Balqis White Trilogy - Pek Orange

16 April 2015

PG adalah pengguna Safi Balqis White Trilogy yang pek warna oren tu. lepas tukar dari Safi Balqis White Trilogy pek biru. sebagai pengguna, keberkesanan selepas menggunakannya memang diambil kira la kan. tak nak la just pakai sahaja tapi tak de kesan langsung dekat wajah. hehe. PG suka dengan pek warna oren tu sebab ada butir-butir dekat situ. rasa segar selepas pakai. rasa raut wajah ringan je selepas menggunakannya. dan juga sangat jimat tau pakai pek ni. letak sikit je dekat tapak tangan dan apply. erk. tu pun nak kena ajar ker?  hahaha.

Review Safi Balqis White Trilogy - Pek Orange

pelembab muka hydragel botol kecik
yang tinggi tu pembersih dan penyegar (2 dalam 1)

Untuk safi balqis white trilogy, pelembab muka hydragel tu, yes, memang sesuai sangat dengan PG. sorrylah sebab PG tak letak gambar muka sendiri kat sini. kamera smartphone murah-murah je. hehe. then, what i can see there is, kulit wajah memang nampak segar selepas pakai.

kelebihan pelembab hydragel safi balqis white trilogy ni adalah seperti berikut:

  • Mengawal lebihan minyak
  • Mencerahkan kulit
  • Memudarkan pigmentasi
  • Menyamaratakan tona kulit
  • Melindungi kulit dari radikal bebas
  • Menghidratkan kulit
  • Mengekalkan lembapan
  • Melembutkan kulit
  • Menghaluskan kulit
  • Menyegarkan kulit

oh by the way, selepas apply pelembab dekat kulit wajah, selalunya PG akan terus pakai foundation BB Cream from maybelline. benda ni wajib PG pakai. ye la, PG kan bekerja. so untuk nampak lebih more naturality gitu, so PG pakai this one product. memang sangat sesuai dengan PG. sepanjang hari akan nampak lebih fresh. amboi. promote nampak :D


Review Safi Balqis White Trilogy - Pek Orange

so, sesiapa yang mencari info mengenai safi balqis white trilogy ni diatas, bolehlah juga masuk ke laman safi (Link i dah delete memandangkan sudah tidak berada dalam carian). moga membantu korang tau ;) selamat mencuba!

toodles.

Post a Comment

Hallo kamu ;)

For coming and comment, thank u ya ♥ ;)

Thanks for Droping By! ;)

© Yatie Owner