Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

| on
Wednesday, December 31, 2014
Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan. Betul! Memang bagus untuk kesihatan. Moga shaklee menjadi pilihan utama masyarakat kini yang mementingkan pengayaan hidup secara sihat!. Kenali Shaklee. Satu Produk Kesihatan, vitamin dan supplement (makanan tambahan) berasaskan bahan semula jadi, yang telah diperakui sendiri oleh Islamic Services of America (ISA), badan yang diiktiraf oleh JAKIM, dan diakui sama oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) bahawa produk ini adalah satu produk yang selamat diambil tanpa was-was! dan untuk pengetahuan semua, Produk Shaklee mempunyai rangkaian pengedar jualan terbesar di Malaysia!

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan
Kredit: NutrisiMaya

Pembayaran BR1M 15 Januari 2015 Ini. Terima Kasih PM.

| on
Wednesday, December 31, 2014
Syukur alhamdulillah. Nampaknya, pembayaran BR1M juga akan dipercepatkan iaitu pada 15 Januari 2015 ni. Pembayaran akan dibuat secara berperingkat-peringkat dan keutamaan akan diberikan pada mereka yang berada di negeri yang terjejas akibat banjir. Tidak mengapalah. Syukur alhamdulllah. Bagi penjawat awam, kiranya mendapat durian runtuh tu, dengan pembayaran bonus kakitangan seawal pada 05 Januari 2015 juga, bersyukurlah, dan gunakanlah kelebihan yang ada ini sebaik mana mungkin okey ;)

Pembayaran BR1M 15 Januari 2015 Ini. Terima Kasih PM.

KUALA LUMPUR 29 Dis. - Pembayaran Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) yang dijadualkan pada akhir bulan depan, akan dipercepatkan mulai 15 Januari 2015.

Menteri Kewangan II, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah berkata, pembayaran akan dibuat secara berperingkat-peringkat dan penerima di negeri yang terjejas banjir diberi keutamaan dalam proses penyaluran BR1M.

“Kerajaan prihatin dan mengambil berat tentang kesulitan yang dihadapi oleh mangsa-mangsa banjir, khususnya kepada penerima BR1M. Oleh itu, kerajaan bersetuju pembayaran BR1M dipercepatkan mulai 15 Januari depan,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Selain itu, menurut beliau, permohonan dan proses kemas kini BR1M juga dilanjutkan sehingga 31 Januari 2015. - Utusan
toodles.

Hari Terakhir Kerja di Tahun 2014 ;)

| on
Wednesday, December 31, 2014
Morning fellas!. Hari ni hari terakhir i bekerja di dalam tahun 2014. Alhamdulillah. Setahun berlalu. I begini juga. Hahaha. So lets selesaikan mana yang patut hari ini, sebab tak nak semak kan otak berharga i ditahun baru pula. Muahaha.

Hari Terakhir Kerja di Tahun 2014 ;)
 Picture Credit: Google

Kerja i senang je sebenarnya. Update apa yang patut sahaja. Staff nak pinjam buku, then rekod dalam buku, fail. Lagi senang sekarang terus update dalam excel. Settel. Update Laporan Kursus, Nota Kursus, Laporan Pelajar Praktikal. Benda ni kena masuk dalam kabinet. Rekod dalam excel and settel juga. Cutting news pun almost done. Cari artikel melibatkan DBKK sahaja and put in the fail. Esok lusa ada yang nak dirujuk semula, senang cari semula. Yeah selesai! But hebahan buku-buku dilibrary sahaja yang i tak selesaikan dengan jayanya. Maaf en. bos ;(

Office sunyi sepi. Wei awal korang sambut New Year!

Toodles.

Pembayaran Bonus Kakitangan Awam Pada 05 Januari 2015

| on
Tuesday, December 30, 2014
Holla fellas!. Syukur Alhamdulillah. Dimaklumkan bahawa Pembayaran Bonus Kakitangan Awam 2015 akan dipercepatkan iaitu pada 05 Januari 2015. Alhamdulillah. Semoga pembayaran bonus ini juga sedikit sebanyak membantu para keluarga ahli penjawat awam yang kita sedia maklum, terjejas akibat banjir agak luar biasa di pantai timur. InshaAllah. Gunakanlah sebaik mana mungkin.

Pembayaran Bonus Kakitangan Awam Pada 05 Januari 2015 

http://www.mysumber.com/tarikh-bayaran-bonus-kakitangan-awam-2015-pada-januari.html

Toodles.

iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger

| on
Tuesday, December 30, 2014
iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger!. Betul. Begitu juga dengan i. Impian untuk memiliki telefon pintar keluaran Apple ini memang telah lama i impi dan idam-idamkan, sejak mengikuti kali pertama Contest iPhone 5 Gadget Impian anjuran Denaihati.com pada tahun 2012, dan kini, Denaihati sekali lagi berbesar hati menganjurkan Contest iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger. Sudah semestinya impian setiap rakan blogger yang mengikuti contest ini juga!

iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger

Sesuai dengan tagline blog Denaihati.com itu sendiri "Hidupkan Untuk Memberi", maka, tidak salah jika i katakan, Denaihati.com berbesar hati untuk memberi peluang kepada tiga (3) orang pemenang untuk merebut peluang memenangi bukan satu (1) iPhone 5s, tapi!, tiga (3) unit iPhone 5s untuk dimenangi.

iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger

Rasanya tidak salah jika i katakan, iPhone atau apa pun siri keluaran Apple memang menjadi impian semua orang, bukan. Bukan sahaja blogger. Malah, semua orang inginkannya jika diberi kesempatan ataupun peluang untuk memilikinya. Tetapi, mungkin dek kerana harganya yang agak mahal sedikit disitu, maka, tidak semua orang mampu mendapatkannya.

Tak Kenal Maka Tak Cinta

Masih belum berjaya memiliki sebarang siri keluaran Apple, lebih-lebih lagi iPhone, tidak bermakna i tidak ambil pusing tentang telefon pintar ini. Benar, tak kenal maka tidaklah jatuh cinta, kan. Bagi i, ada beberapa perkara yang i titik beratkan untuk memiliki sebarang jenis smartphone yang ada, lebih-lebih lagi jika berjaya mendapatkan iPhone 5s. Jom baca. Mungkin ianya bakal menjadi panduan buat korang yang ingin mendapatkan iPhone 5s selepas ni?.

Kamera
iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger

Kualiti kamera Apple iPhone 5s vs Asus Fonepad 7 i

Bagi i, yang memang hantu "selfie". Kualiti kamera memang menjadi keutamaan i. Dengan kualiti kamera yang ada pada iPhone 5s itu sendiri, sudah cukup awesome disitu. Lepas ni, tidak perlu lagi usung kamera canon pinky ke sana sini. Hanya menggunakan iPhone 5s, ianya nyata memuaskan!

Aplikasi

Menggunakan iOS 7, upgradable to iOS 7.1.2, planned upgrade to iOS 8 (sumber: gsmarena), dan antara review yang i sempat baca mengenai aplikasi ini adalah, ianya membantu kita mengakses segala kemudahan yang ada dalam iPhone 5s dengan lebih cepat, dengan menjanjikan satu kepuasan kepada pengguna telefon pintar ini, terutamanya ketika kita ingin download pelbagai aplikasi melalui App Store iPhone sendiri. Hebat bukan? (sumber: amzanimokhtar)

Saiz

Saiz iPhone 5s ini memang i respect. Just nice. Masuk dalam poket jeans pun memang cantik je kat situ dia duduk. Maka, saiz iPhone 5s memang sudah praktikal dan memang sesuai sebenarnya untuk para gegirl. Hahaha.

Kepuasan Diri Sendiri

Apa yang lebih bererti tika memiliki iPhone 5s jika bukan kepuasan diri sendiri kan. Bagi i, bila memiliki sesuatu smartphone, lebih-lebih lagi iPhone 5s, itu adalah satu reward dan kepuasan untuk kita. Ye la, jika kita memiliki atas usaha sendiri, lebih-lebih lagi jika menggunakan tabungan yang dikumpul setahun pasti ianya adalah satu kepuasan! Tapi lagi puas jika ianya diberikan percuma melalui contest iPhone 5s Gajet Impian Setiap blogger anjuran Denaihati.com ini. Kan? ;)

Contest iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger

Berbalik dengan contest iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger tadi. Betul, ini adalah realiti dan bukan fantasi tau, dan dengan contest anjuran Denaihati.com ini, pastinya impian i dan impian ke semua peserta yang turut serta contest ini akan bakal menjadi kenyataan. InshaAllah.

Memandangkan, ini baharu tugasan edisi pertama, that mean, i sure akan ada beberapa cabaran lagi nampaknya yang bakal menyusul. Apa pun, jangan lupa support blog ni tau :)

Ingin turut serta Contest ini? Boleh sahaja. Jom jemput ziarah blog Denaihati sekarang - Tiga iPhone 5s Untuk Dimiliki.
Man Jadda Wa Jada –
Sesiapa Yang Bersungguh Pasti Dapat!
Contest iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger ini dianjurkan oleh Denaihati.com bersama para penaja yang hensem-hensem belaka, tetapi tidak lawan AbangEnsem kat situ dan para penaja jelitawan terutamanya sis AkmaOmar bersama geng-geng bas sekolah mereka iaitu

Penaja Utama

  1. http://amariman.com
Penaja Individu

  1. http://www.ombakcreatives.com
  2. http://ejamothman.com
  3. http://www.eridy.com
  4. http://www.hilalazmi.com
  5. http://www.eizil.com
  6. http://www.asamboi.my
  7. http://www.diarymama.com
  8. http://pendekarberkuda.org
  9. http://www.saji.my
  10. http://abangensem.com
  11. http://www.enveeus.com
  12. http://www.pakarniaga.com
  13. http://anarm.net
  14. http://www.daddydee.net
  15. http://www.sunshinekelly.com
  16. http://sweetkurma.com
  17. http://awn.my
  18. http://mawarmerah2008.com
  19. http://www.blogieta.com
  20. http://www.broframestone.com
  21. http://www.akmaomar.com
  22. http://khairilmazri.com
  23. http://wowberita.org/
  24. Japan Budget Trip

Arwah Syuhada Baharudin (http://www.syuhada1981.com @ http://syuhadabaharudin.com) juga adalah salah seorang penaja contest iPhone 5 Gajet Impian Setiap Blogger ini. Mari sama-sama sedekahkan Al Fatihah untuk arwah dan semoga tajaan ini menjadi sedekah yang terima oleh ALLAH.

Toodles!

Blogger Buat Duit Online

| on
Tuesday, December 30, 2014
Blogger buat duit online, bukan lagi satu topik yang asing atau baharu bagi kerjaya seorang blogger. Jika korang adalah seorang kaki google, sudah pasti korang akan temui pelbagai informasi berkaitan blogger buat duit secara online dimana-mana sahaja!

Blogger Buat Duit Online
Picture Credit: Google

Seiring dengan kemajuan teknologi maklumat kini, ianya juga bukan lagi satu masalah bagi kita untuk cuba membuat duit secara online atau dalam talian kan. Samada kita berani mencuba atau tidak sahaja. Dewasa ini juga, kita boleh melihat, para peniaga online wujud bagai cendawan tumbuh selepas hujan. Satu peribahasa yang bertepatan sekali. Tidak melepaskan peluang yang ada, blogger sendiri adalah salah seorang yang tidak terlepas dari merasai tempias kemajuan teknologi maklumat ini dengan membuat duit secara online.

Untuk makluman, buat duit online atau secara dalam talian ini, sebenarnya bukan mudah. Tetapi bukan juga susah untuk kita pelajari tentangnya. I percaya, jika kita berada di landasan yang betul, cara yang betul, inshaAllah, melalui medium blog, kita akan berjaya buat duit.

Blogger Buat Duit Oline

Apakah yang dimaksudkan dengan buat duit online?

Bagi i, buat duit online atau bisnes online (secara dalam talian) membawa maksud mudah, iaitu satu proses transaksi urus niaga jual beli yang dijalankan secara dalam talian (online), dan masih menggunakan konsep yang sama iaitu peniaga masih memerlukan produk untuk dijual dan memerlukan pelanggan untuk membeli.

Bagaimanakah cara untuk buat duit online? 

Satu persoalan yang bagus dan yang pasti, memang soalan ini selalu ditanya oleh mereka yang ingin membuat duit secara online kan? Sememangnya banyak cara untuk kita buat duit online ni. Pengalaman i, paling mudah dan utama adalah, pertama, kita kena ada produk, kedua sebuah blog dan ketiga iaitu ilmu. Dengan ilmu yang ada, bak kata blogger hebat Tuan Denaihati dalam artikel Asal Jangan MLM, zero menjadi hero! konsepnya tetap sama. Kena ada ilmu untuk mencapai kejayaan.
Oleh itu dekat sini, i kongsikan bersama adalah beberapa artikel yang ditulis sendiri oleh Tuan Denaihati juga, selaku penganjur utama Cabaran iPhone 5s, yang menjurus kepada buat duit dengan blog, sebagai panduan untuk blogger atau sesiapa sahaja yang berminat untuk mencuba sendiri, bagaimana buat duit secara online.
Antaranya adalah:
Buat duit dengan blog secara affiliate - 17 August 2009
Buat duit dengan blog hanya dari iklan 27 July 2013
Buat duit hari-hari dengan World of Hijab - 18 September 2014
Moga perkongsian artikel diatas dapat membantu sedikit sebanyak buat rakan blogger baharu atau lama yang mulai berminat untuk menjana pendapatan sampingan melalui blog ya. Blogger Buat Duit Online

Ok, berbalik dengan tajuk utama, disini i kongsikan bersama adalah, sedikit pengalaman peribadi, bagaimana dengan hanya menggunakan blog, i berjaya menjana pendapatan sampingan atau erti kata lain, buat duit online sebagai panduan atau rujukan atau mungkin boleh memberi satu suntikan semangat buat rakan blogger lain, untuk cuba menjana pendapatan sampingan secara online.
Antara adalah:

  • Meletakan iklan dari Syarikat Pengiklanan (Nuffnang dan ChurpChurp)
I telah meletakkan iklan Nuffnang dalam blog since mengetahui bahawa melalui blog, kita boleh menjana pendapatan sampingan. Betul, dan syukur alhamdulillah, melalui pengalaman beriklan dengan Nuffnang dan masih menggunakan Nuffnang sebagai medium untuk menjana pendapatan sampingan, i berjaya mendapat sedikit tidak banyak insentif dengan memperolehi pendapatan sebanyak RM400 ke RM500. syukur alhamdulillah. Mungkin bagi sesetengah blogger, Nuffnang bukan sebuah syarikat pengiklanan yang terbaik, tetapi bagi i, jika ianya memberikan insentif secara percuma, kenapa perlu menolak, kan. Syukur alhamdulillah, Churpchurp juga begitu.

Melalui pengiklanan Nuffnang juga, i mendapat insentif disitu apabila dijemput untuk menulis tentang Pelakon Wanita Popular Malaysia, Fasha Sandha, selain mendapat peluang sama, iaitu menulis mengenai Pelancaran dan Percubaan Escape! Syukur alhamdulillah. Semua ini memberikan satu moment yang paling indah bila diberi peluang untuk tulis mengenainya. Bukan juga semata-mata kerana buat duit tau. ;)
  • Review Produk
Buat duit melalui review produk juga salah satu cara blogger buat duit online. I sendiri pernah diberi peluang membuat duit dengan menulis tentang produk Aura White Beauty Pure Glutathione Collagen atas jemputan blogger AkmaOmar, salah seorang penaja individu Tugasan Akhir Cabaran iPhone 5s disini, dan begitu juga baharu-baharu ini i mendapat jemputan dari pihak Zalora Malaysia dengan menulis tentang produk barangan mereka. Syukur alhamdulillah, melalui cara review produk i berjaya buat duit secara dalam talian. Jangan tidak percaya, ada sesetengah syarikat pengiklanan, peniaga, orang perseorangan malah ada juga dikalangan blogger yang menawarkan sejumlah bayaran yang agak besar juga semata-mata untuk "review produk" hasil keluaran mereka. Kelebihan yang ada ini, memberikan peluang untuk blogger lain buat duit melaluinya.
  • Mengikuti Segmen | Contest
Ini adalah cara paling mudah bagi blogger buat duit secara online. Pengalaman i melaluinya apabila menang hadiah wang tunai sebanyak RM400.00 dalam segmen Cabaran iPhone 5 anjuran denaihati dua tahun lalu, selain mendapat RM100 dalam segmen Malaysia disini Lahirnya Sebuah Cinta baharu-baharu ini. Syukur alhamdulillah. Memang buat duit jika kita pandai menggunakan medium blog, internet ini sebenarnya. ;)
Nampaknya, itu sahaja serba sedikit perkongsian dari pengalaman i sendiri mengenai blogger buat duit online, dan untuk makluman, topik hari ini adalah bersempena dengan Tugasan Akhir Cabaran iPhone 5s, anjuran denaihati, bagi memenuhi salah satu syarat akhir tugasan tersebut yang akan berakhir pada 30 November 2014 tidak lama lagi.

Berharap sangat, artikel ini akan menarik perhatian para penganjur, sekaligus melayakan i untuk memenangi salah satu unit iPhone 5s yang ditawarkan. InshaAllah.

Penaja Utama
  1. http://amariman.com 
Penaja Individu
  1. http://www.ombakcreatives.com
  2. http://ejamothman.com
  3. http://www.eridy.com
  4. http://www.hilalazmi.com
  5. http://www.eizil.com
  6. http://www.asamboi.my
  7. http://www.diarymama.com
  8. http://pendekarberkuda.org
  9. http://www.saji.my
  10. http://abangensem.com
  11. http://www.enveeus.com
  12. http://www.pakarniaga.com
  13. http://anarm.net
  14. http://www.daddydee.net
  15. http://www.sunshinekelly.com
  16. http://sweetkurma.com
  17. http://awn.my
  18. http://mawarmerah2008.com
  19. http://www.blogieta.com
  20. http://www.broframestone.com
  21. http://www.akmaomar.com
  22. http://khairilmazri.com
  23. http://wowberita.org/
  24. Japan Budget Trip

Sebelum i mengundurkan diri, kiranya disini, i ingin mengucapkan ribuan terima kasih yang tidak terhingga kepada Tuan Denaihati atas penganjuran hebat Contest Cabaran iPhone 5s dengan hadiah 5 Unit iPhone 5s sebagai hadiah utama, malah hadiah wang tunai juga turut disediakan!, juga tidak lupa, ucapan ribuan terima kasih ikhlas dari i kepada Para Penaja Utama dan Para Penaja Individu untuk Contest Cabaran iPhone 5s ini. Semoga kerjasama antara Denaihati dan Para Penaja tidak akan pernah berakhir. InshaAllah.
Memetik kata-kata Tuan Denaihati...“Untuk buat duit online perlu ada KEBERANIAN untuk mencuba mencuba mencuba kerana KEGAGALAN berkali-kali adalah guru yang paling baik”. 
Toodles.

Carian Google Paling Popular 2014!

| on
Monday, December 29, 2014
Carian Google Paling Popular 2014! Hebat! Memang menjadi idaman para blogger nak duduk dalam carian paling popular. Siapa tak nak, kan? tahu tak korang, menjadi carian google tu boleh memberikan seribu satu trafik dalam blog kita. Bukan takat ribu riban, puluh ribu plus ratus ribu plus siapa yang letak iklan berbayar tu, memang awesome kot earn korang  bakal dapat. Hebatkan? :) Apa yang menjadi carian google paling popular 2014? Jom find out this. This one, i share sebab denaihati.com update bout this too. Memang awesome. Untuk makluman, setiap carian ada kategorinya memasing. lets find out more here Google.

Carian Google Paling Popular 2014!

Carian Kategori Menyeluruh
  1. MH370
  2. World Cup 2014
  3. MH17
  4. Astro Awani
  5. Perodua Axia
Carian Orang Perseorangan
  1. Karpal Singh
  2. Robin Williams
  3. Jennifer Lawrance
  4. Felixia Yeap
  5. Hanez Suraya
Carian Kategori Kereta
  1. Perodua Axia
  2. Proton Iriz
  3. Honda City
  4. Honda Jazz
  5. Proton Zaara
Carian Kategori Selebriti
  1. Felixia Yeap
  2. Hanez Suraya
  3. Keith Foo
  4. Sharifah Aini
  5. Erra Fazira
Carian Kategori Filem Malaysia
  1. The Journey
  2. Abang Long Fadil
  3. Balistik
  4. Pengantin Malam
  5. Kami Histeria
Carian Kategori Filem Dunia
  1. Annabelle
  2. Frozen
  3. Interstellar
  4. Maleficent
  5. Godzilla
Carian Kategori Laman Berita
  1. Malaysiakini
  2. Berita Harian
  3. Kosmo
  4. Sinar Harian
  5. Harian Metro
Carian Kategori Laman Membeli-Belah
  1. Lazada
  2. Mudah
  3. Lelong
  4. Groupon
  5. Zalora
Carian Kategori Personaliti Sukan
  1. Michael Schumacher
  2. Juan Mata
  3. James Rodriguez
  4. Luiz Suarez
  5. Angel Di Maria
Carian Kategori Siri TV
  1. Rindu Awak 200%
  2. Ariana Rose
  3. Projek Memikat Suami
  4. Line Walker
  5. Temptation of Wife

Carian Kategori World Cup Matches (Lawan Piala Dunia)
  1. Brazil vs Germany
  2. Germany vs Argentina
  3. Brazil vs Colombia
  4. Brazil vs Chile
  5. Argentina vs Belgium
Carian Google Paling Popular 2014!

love both of u! ;D

Hebat! Memang hebat. Nampak tak carian kategori siri tv Rindu Awak 200%, mendahului di tangga pertama dari siri tv Ariana Rose disitu. Ni gara-gara penangan lakonan Zul Ariffin dengan Ayda Jebat la ni. Hehe. Hopely, drama siri Istikharah Cinta pun akan menjadi carian google paling popular pula pada tahun 2015. Tengok sahaja how Zul Ariffin berlakon dengan Faye Kusairi tu, Ya Allah, sweet wei!. Jatuh cinta betul dekat Zul ;)

Apa pun, bagi blogger yang rasa nak duduk dalam carian google tu, boleh saja. Rajin update blog dan rajin-rajinlah cari ilmu dalam dunia blog ni :)

Toodles!

Jom Teh Secawan

| on
Saturday, December 27, 2014
Morning fellow. Jom teh secawan. Teh tarik? Tak. I tak berapa berkenan dengan teh tarik yang letak susu tu. Tak tahulah kenapa. But teh kosong masuk pula. Cuma i jarang ambik teh. Tapi khasiat teh tahu pula. Hahaha. Ok i share.

Jom Teh Secawan 
Picture Credit: Teh Sabah Web
Khasiat Teh, khususnya untuk kegunaan amalan kesihatan yang sihat sudah pun diketahui ramai, malahan beberapa kaji selidik dilakukan di seluruh dunia mengesahkan kebaikannya.

Teh hijau misalnya, dapat menyediakan lebih banyak antioksida berbanding mana-mana makanan atau minuman lain dalam pemakanan, disamping membantu mereka yang ingin mengurangkan berat badan. Jurnal Institut Kanser Negara pula menyiarkan hasil keputusan kajian epidemologikal menunjukkan, minum teh hijau mengurangkan risiko bahaya barah kepada lelaki dan wanita China hampir 60 peratus.

Begitu juga teh putih yang mempunyai beberapa kebaikan atau khasiat tertentu. Kajian Universiti Pace pada tahun 2004 menunjukkan, teh putih mempunyai kualiti antivirus dan antibakteria lebih daripada teh hijau. Selain itu, teh putih dikatakan membantu membuang toksin dalam sistem penghadaman dan membantu membaik pulih sel yang rosak. Pengambilan yang kerap pula dikatakan, mampu menyihatkan gigi dan gusi secara semula jadi.

Khasiat teh, ternyata tidak terbatas untuk kesihatan saja, sebaliknya turut memberi manfaat untuk rawatan dan penjagaan kecantikan. Kini, terdapat banyak produk pemuliharaan dan perlindungan kulit yang menggunakan rumusan teh iaitu daripada krin dan pencuci hinggalah deodoran. sumber: websabah
Toodles.

Pencarian Bloglist 2015 By BBL - Contest

| on
Friday, December 26, 2014
Hola fellow. Jom join segmen pencarian bloglist 2015 by BBL - Contest sekarang. Kata BBL "Tujuan nak masukkan blog korang dalam MY bloglist untuk memudahkan BBL blogwalking & menabung tabung Nuffnang korang tu." Wa. memang bestlah kan kalau ada yang sudi menabung dalam tabung Nuffnang kita. Jom join sekali dengan i ya. 

http://budakbandunglaici.blogspot.com/2014/12/pencarian-bloglist-2015-by-bbl-contest.html
klik banner kalau nak join sekali ya :)

Toodles!

Ayuh Rakan Blogger! Dengan 1 Komen daripada Kita, Boleh Membantu Mangsa Banjir !

| on
Friday, December 26, 2014
Assalamualaikum rakan sahabat Blogger i.

Disini, iG ingin meng ura-ura kan pada rakan sahabat semua, untuk sama-sama membantu rakan-rakan sahabat, rakan-rakan saudara sesama islam atau sesiapa sahaja rakan masyarakat kita di Pantai Timur yang mana kita sedia maklum, dilanda banjir yang luar biasa, dengan hanya memberikan komen dalam blog denaihati yang mana, satu komen datang daripada kita, akan bernilai RM1.00.

Ayuh Rakan Blogger! Dengan 1 Komen daripada Kita, Boleh Membantu Mangsa Banjir !
Ayuh Rakan Blogger! Dengan 1 Komen daripada Kita, Boleh Membantu Mangsa Banjir !
Ayuh Rakan Blogger! Dengan 1 Komen daripada Kita, Boleh Membantu Mangsa Banjir !

Bagaimana cara untuk kita membantu? 

Senang dan Mudah! Dengan hanya memberikan KOMEN sahaja, di dalam blog Denaihati.com. Komen sebanyak mana sahaja mungkin, kerana setiap satu komen daripada kita, adalah bernilai RM1.00. Untuk makluman dan pengetahuan rakan sahabat blogger i, Komen yang bernilai RM1.00 ini telah pun bermula kemarin 25.12.2014 dan akan berakhir pada 31.12.2014 ini

Apa tunggu lagi, jika ini adalah satu cara atau tanggungjawab kita sebagai blogger untuk membantu rakan-rakan kita disana yang sedang berduka, jangan lengahkan lagi. Jom kita memberikan komen sebanyak mana mungkin dalam blog denaihati.com. Semoga bantuan yang kita hulurkan ini, sedikit sebanyak dapat membantu mereka di Pantai Timur. InshaAllah.

TABUNG BANTUAN MANGSA BANJIR 
  1. Setiap satu komen di blog Denaihati dari 25/12/2014 sehingga 31/12/2014 bernilai RM1 jadi komenlah sebanyaknya.
  2. Kepada pembaca yang nak membantu secara tunai sila bank in ke SINI. Tabung bantuan tunai akan ditutup pada 11.59 pm, 31/12/2015.
  3. Sila klik “Info Banjir Terkini” untuk mengetahui status bencana secara online.
Toodles.

Segmen 12 Jam Bloglist #12 Mialiana.com

| on
Wednesday, December 24, 2014
hi fellow. jom join segmen blogger hebat kak Mia Liana, semoga persahabatan antara kita sesama rakan blogger akan terjalin sampai bila-bila. Lagi pun, kak Mia Liana, memang suka buat segmen bloglist ni tau. Dengan segmen yang ada juga, pasti akan menaikkan trafik pada blog kita sendiri. Percayalah. :D Jom join sama ya :)

Segmen 12 Jam Bloglist #12 Mialiana.com

Pencarian bloglist bagi bulan Januari dan Februari 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 24 Disember 2014, iaitu tepat jam 10.30 pagi sehingga 10.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #12 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Toodles!.

Library Suria Sabah Kota Kinabalu, Sabah

| on
Wednesday, December 24, 2014
Hi fellow. I memang jarang masuk library. Masa kecik-kecik dulu, arwah bapa pernah hantar pi masuk library. Time cuti sekolahlah kan. Masa tu library dekat Kota Kinabalu, Sabah ni, masih berada di tapak lama tau. Orang Kota Kinabalu, Sabah memang tahu tapak library lama. Kata je depan bangunan mahkamah, memang semua orang tahu. But then, dengan lamanya tidak menziarahi library, alih-alih library da bertukar tempat rupanya. Nasiblah tahu kan. Hehe.

Library Suria Sabah Kota Kinabalu, Sabah

Library Kota Kinabalu, Sabah dalam Kompleks membeli belah Suria Sabah. Hebat kan? Lepas ni, kalau da bosan dan penat berjalan dekat shopin mall tu, bolehlah kot duduk santai dalam library ni sekejap. Oh by the way, rasanya dekat dalam shopping mall Suria Sabah, tidak ada kemudahan cyber tau. I ada tanya dekat kaunter pertanyaan sebelum ni, dan jawapan mereka adalah, satu-satunya cyber yang ada dalam kompleks membeli belah suria Sabah adalah dalam library ni. So, korang yang tercari-cari atau tertanya-tanya, cyber ada atau tidak dalam suria sabah, jawapannya tiada. (kalau i silap, please. let me know ya) 

Library Suria Sabah Kota Kinabalu, Sabah

Bangunan lama Library Kota Kinabalu, Sabah

Library Suria Sabah Kota Kinabalu, Sabah

sudah semestinya koleksi novel melayu menjadi pilihan untuk aku

Library Suria Sabah Kota Kinabalu, Sabah

the view

Library Suria Sabah Kota Kinabalu, Sabah

again. the view. sangat selesa. sejuk dan sedap mata memandang.

Library Suria Sabah Kota Kinabalu, Sabah

see? the cyber? hehe. aku duduk paling hujung (pc no. 1 tika menaip entri ini :D)

Library Suria Sabah Kota Kinabalu, Sabah

yes. the point of view. duduk tepi tu memang best kot. tapi lagi best kalau library ni mengadap laut belakang suria sabah ni. lagi sedap mata memandang kot. lepas ni bolehlah i risik-risik kabar nak minta jawatan kosong. hahaha.

Ok. Tu je la nak update pasal library at suria sabah ni. Later i talk pasal library ni lagi. lagipun, kebetulan hari ni half day kerja. Suami pun lambat sikit jemput, then ambil peluang datang masuk sini. boleh je update blog kan :D

Toodles!

Segmen Jom Kenal Blogger Baru Bro HH

| on
Tuesday, December 23, 2014
Hi fellow. Berkesempatan untuk joinkan diri dalam segmen anjuran salah seorang blogger hebat dan handal dalam SEO di Malaysia, HasrulHassan, adalah satu pilihan yang tepat bagi para blogger newbie yang baharu nak menapak dalam dunia blog seperti i. Tidak ingin lepaskan peluang yang ada. Ingin mendapatkan peluang untuk direview secara percuma daripada blogger HasrulHassan dari dahulu lagi, memang menjadi idaman i.

Menepati syarat yang dipersyaratkan. I kongsikan bersama sedikit tentang i dan juga harapan i menerusi blog sendiri.

http://www.hasrulhassan.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html
Mengenali dunia blog dari zaman persekolahan lagi, tapi tidak terdedah dengan banyaknya mengenai ilmu blog itu sendiri tetapi tidak bermakna minat ke arah dunia blog terkubur begitu sahaja. Minat menulis dalam diary sendiri, menginginkan i untuk menulis dan terus menulis lebih daripada itu. Bukan sahaja untuk berkongsi cerita peribadi, tetap jugai ingin berkongsi kata hati, kata rasa dan sekaligus, ingin berkongsi apa sahaja yang ada dalam fikiran i.

Membawa tagline Be Ur Self itu Perlu, dan harapan menerusi blog sendiri adalah dikenali dengan membawa satu nama yang lain daripada yang lain. Itu adalah antara sebab lain, apa yang i harapkan menerusi blog sendiri. Bila HH sebut tentang misi dan visi disitu, i seolah-olah tersedar daripada lamunan yang panjang seketika, what my blog use for? Setakat nak kongsi cerita peribadi ke? setakat nak kongsi rasa hati ke? :) nampaknya, fungsi blog kena sasarkan sedikit laluannya, jika ingin lebih berjaya sebagai seorang blogger.

Antara harapan lain i melalui blog adalah seperti berikut:
  • Dapat menjana pendapatan sampingan secara online
  • Dapat menguasai ilmu blogspot
  • Dapat memperbaiki penggunaan bahasa dengan betul
  • Dapat mengenali mereka yang hebat dalam dunia blog sambil menimba ilmu blog
  • Lagi penting adalah dapat mendisplinkan diri untuk berblog
Nama Blog: Mrsyatie kini : YatieOwner
Email : yatieowners@gmail.com
Url Blog: www.mrsyatie.blogspot.com kini : www.yatieowner.com

Toodles!

Giveaway 2014 Bersama MyStoryMory.com

| on
Tuesday, December 23, 2014
Murah rezeki para penganjur yang menganjurkan segmen dengan memberikan pelbagai hadiah yang super awesome disamping para penaja yang baik hati yang mensponsorkan sama hadiah yang comel loteh. Hehe. Kali ni i nak join segmen daripada blogger mystorymory blog pula. Jom korang. Nampaknya i agak terlambat sedikit menjoinkan diri, tetapi masih sempat juga sebab tarikh akhir contest adalah pada 08 januari 2015 ni. Ada masa lagi la kan :)

http://www.mystorymory.com/2014/12/giveaway-2014-bersama-mystorymorycom.html
klik banner to join sama ya :)

Toodles!.

Simple Giveaway By Licha

| on
Tuesday, December 23, 2014
Hi fellow. Jom support segmen rakan blogger kita lagi. Sambil bersegmen, bolehlah kot menang hadiah yang super menarik. Moga-moga ada rezeki i. Untuk makluman, segmen telah pun bermula pada 12 disember 2014 lagi sehinggalah pada 05 januari 2014. masih sempat lagi kalau nak join sama :) jom!

http://lilylicha.blogspot.com/2014/12/simple-giveaway-by-licha.html 
klik banner kalau nak join sama ya :)

Toodles!

Barangan daripada Zalora Dah Sampai~

| on
Monday, December 22, 2014
Lupa nak update pasal barangan daripada Zalora yang i tuntut menggunakan hadiah voucher hari tu. Yes, barangan da sampai dengan selamatnya. Terima kasih abang posmen. Hehe. Engko datang masa i tak de dekat office. Suami orang pertama yang tak sabar nak tengok barangan yang beliau pilih. Hahaha. Sebelum tu nak bagitau korang, for the first time membeli belah dekat zalora, i dapat voucher lagi! Giler best! Terima kasih Zalora ;) muah² love u!

Barangan daripada Zalora Dah Sampai~

Terima kasih Zalora!

Barangan daripada Zalora Dah Sampai~

Jam tangan + belt + tshirt suami

Barangan daripada Zalora Dah Sampai~

My bag ;)

Barangan daripada Zalora Dah Sampai~

Kasut suami! Tapi yang warna hitam tak ngam dengan suami. 
Then bagi dekat anak buah :D


Yes. Itulah dia barangan yang i berjaya dapatkan, dengan voucher RM100 yang diberikan oleh Zalora. Again. Terima kasih banyak Zalora! 

Toodles!

Segmen GA Jalan-Jalan Tambah Kenalan by Ema Hasan

| on
Monday, December 22, 2014
Hi fellow. Jom join and support segmen rakan blogger kita sorang ni, sempena her birthday. Sambil bersegmen, mudah-mudahan boleh menang hadiah yang ditawarkan. hehe. Before that, nak say happy birthday in advance or belated sebab tuan blog tak mention bila her birthday. Happy birthday awak! pssst. Nak tengok hadiah? klik banner sama dibawah.

http://chenta-shima.blogspot.com/2014/12/segmen-jalan-jalan-tambah-kenalan.html
klik banner untuk join!
Toodles!

Safi Balqis White Trilogy - Pek Orange

| on
Sunday, December 21, 2014
Hi fellow. before this, i menggunakan Safi Balqis White Trilogy yang pek biru tu tau. tu pun sebab bila da sedar diri sikit, kena pakai pelembab kalau nak kulit wajah sentiasa nampak bersih, plus halus mulus dan tulus. Sebelum ni  i pakai nutox. Ok juga. Cuma saja gatal nak cuba benda lain. Tau-tau je la, pengaruh artis yang cantik-cantik ni kuat dekat jiwa dan raga, nampak je hanis zalikha lawa gitu, terus rasa patut cuba. Kot-kotlah cantik kulit wajah tu macam hanis kan. Hehe.

Safi Balqis White Trilogy - Pek Orange

Pelembab Muka Hydragel

Pelembab Muka Hydragel Safi Balqis White Trilogy berasaskan air dengan tekstur gel yang sesuai untuk kulit berminyak. Formulasi yang bertekstur ringan ini pantas meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit. Kandungan asid hialuronik di dalamnya mengekalkan kelembapan dan kesegaran kulit pada wajah.

Safi Balqis White Trilogy dengan formulasi Arbutin, Nano BioWhite dan Limau Gedang bertindak menerusi 3 lapisan kulit untuk 10 aksi pada kulit wajah:
  • Mengawal lebihan minyak
  • Mencerahkan kulit
  • Memudarkan pigmentasi
  • Menyamaratakan tona kulit
  • Melindungi kulit dari radikal bebas
  • Menghidratkan kulit
  • Mengekalkan lembapan
  • Melembutkan kulit
  • Menghaluskan kulit
  • Menyegarkan kulit
Pembersih & Penyegar Kawalan Minyak & Jerawat 2 dalam 1 SAFI BALQIS White Trilogy

Pembersih & Penyegar Kawalan Minyak & Jerawat 2 dalam 1 SAFI BALQIS White Trilogy dengan rumusan bebas sabun bertindak 2 dalam 1 sebagai pembersih dan penyegar di samping mengawal minyak dan jerawat pada kulit wajah. Bersama dengan ekstrak Limau Gedang, manik-manik kecil yang mengandungi minyak tea tree bertindak sebagai antioksida yang memberi perlindungan kepada kulit. Ia membersih secara mendalam untuk mengeluarkan sisa kotoran di samping mengembalikan kesegaran tanpa menghakis lembapan semula jadi kulit wajah.

SAFI BALQIS White Trilogy dengan formulasi Arbutin, Nano BioWhite dan Limau Gedang bertindak menerusi 3 lapisan kulit untuk 10 aksi pada kulit wajah:
  • Membersih secara mendalam
  • Mengecilkan pori
  • Memudarkan cela
  • Melindungi dari sinar UV
  • Mencerahkan kulit
  • Melindungi dari radikal bebas
  • Menyamaratakan tona kulit
  • Mengekalkan lembapan
  • Menghaluskan kulit
  • Melembutkan kulit

Hasilnya: Kulit menjadi halus, mulus dan cerah sempurna.

Ok, apa lagi. Jom cuba sekarang. Kali ni senang je bagi i. Pakai pelembab and foundation terus. Krim malam siang, memang i tak pakai sebenarnya ;)

Toodles!

Menang hadiah Online Contest daripada Schaz Shoppe

| on
Sunday, December 21, 2014
Syukur alhamdulillah. Join online contest yang suka-suka join dan join disaat akhir, Syukur Alhamdulillah, dipilih sebagai pemenang pula. Ya Allah. rezeki. I wanna say thanks to Schaz Shoppe sebab telah memilih i untuk menjadi pemenang kedua untuk online contest beliau. Terima kasih bebanyak ya Schaz Shoppe. 

Menang hadiah Online Contest daripada Schaz Shoppe

 Hadiah No. 2 - Obuse eyebrow + Mini Brow Class Card
Untuk pengetahuan semua, Schaz Shoppe Menjual Product ORIGINAL KARMART & Product kecantikan & kesihatan ORIGINAL pada harga berpatutan. Menjual Pakaian, Handbag Gred AAA dgn harga mampu milik.
Toodles!

Fakta Perempuan Bertudung

| on
Friday, December 19, 2014
Terkena betul dihati i bah. Memang betul pun kan. Bukan sahaja i kot mengalami benda yang sama. Mama i pun sama. Biasalah tukang jahit. Kadang bila tak jumpa mana pin tu kat mana, anak-anak selalu usik mama, cari pakai gps. Hehe. Mama, mama.

Fakta Perempuan Bertudung
Picture Credit: Google
Toodles.

Giveaway Ilmu Buat Duit Dengan Affiliate

| on
Saturday, December 13, 2014
Hi fellow. Jom join sama giveaway ni. Tarikh tutup giveaway pada 16 disember 2014 ni tau. I nak menang sama, sebab nak sangat belajar dan cuba praktikkan buat duit dengan affiliate ni. Wish me luck!

GA Ilmu Buat Duit Dengan Affiliate

Toodles!

BE Nuffnang ke-13 : Jimat-Jimat McDonald's

| on
Saturday, December 13, 2014
Lagi CPUV atau BE Nuffnang yang i dapat pada tahun ini sahaja dan untuk yang ke-13 nya adalah daripada McDonald's iaitu Jimat-Jimat McDonald's. Masa dapat ni, memang da siapkan draf mengenainya, tapi mungkin masa tu tengah sibuk kot, tak ingat, tu yang mungkin tak terpublish. ;) Harap-harap Nuffnang tak merajuk dengan i lepas ni :D

BE Nuffnang ke-13 : Jimat-Jimat McDonald's

As usual, ini adalah entri penghargaan untuk Nuffnang dan juga penaja iklan yang sudi memberikan iklan dalam blog ni dan sekaligus memberikan i peluang untuk menjana pendapatan melaluinya. terima kasih ya Nuffy, McDonald's :)

Toodles!

Soalan Kuiz Ketiga Cabaran iPhone 5s - Denaihati

| on
Saturday, December 13, 2014
Soalan kuiz ketiga cabaran iphone 5s. Hi fellow. As korang tahu sebelum ini i berada dalam senarai para peserta yang sedang berebut untuk memenangi hadiah super giler batak awesome iaitu iPhone 5s daripada blogger hebat plus terlajak laris iaitu denaihati. Siapa yang tidak mengenali beliau lagi, please, rajinkan diri korang mengenali siapakah empunyai pemilik nama denaihati tersebut. Hahaha.
 
Soalan Kuiz Ketiga Cabaran iPhone 5s - Denaihati
Sumber: Google 

please be mine dear iphone 5s! T_T

Berbalik dengan tajuk entri ni, yes, soalan kuiz ketiga yang memang dinanti-nantikan untuk melalui atau melepasi atau pun sebelum melayakkan diri berjaya menang atau tidak seunit gajet mahal yang memang menjadi pilihan hati orang ramai, lebih-lebih lagi para blogger yang tengah bersaingan hebat untuk mendapatkannya, para peserta kena melepasi soalan kuiz ini dahulu. Memang menantikan lah sangat soalan kuiz ketiga ni kan.

Terdahulu soalan kuiz pertama dan soalan kuiz kedua telah keluar dan telah selamat dijawab, dan pada soalan kuiz pertama, telah ada yang berjaya menjawab dengan baik, tepat dan berjaya memenangi hadiah wang tunai dari pihak penganjur iaitu denaihati sendiri disamping para penaja beliau yang memang super hensem dan cantik. Bagi mereka yang menang di soalan kuiz pertama, korang memang super handal sebab mencari jawapan dengan super hebat boleh betul :D haha. Termasuk cikgu naman dekat situ. Wa memang respek lu cikgu. Alamak. Ter wa, lu pula dekat sini :D

Soalan Kuiz Ketiga Cabaran iPhone 5s - Denaihati

Siapa punya iphone lah ni yang super cantik :D Jeles!

Bagi soalan kuiz kedua pula, pastinya para pemenang akan diumum bila keluarnya soalan kuiz ketiga pula. Soalan ketiga cabaran iphone 5s yang memang dinanti-nantikan oleh semua para peserta. Hehe. Sabar ye. I pun lagi menanti ni. Lagilah tak sabar sebab nak tahu siapakah yang berjaya memenangi bukan seunit iphone 5s, tetapi lima (5) unit iphone 5s untuk si pemenang! mudah-mudahan adalah rezeki untuk i berjaya menang seunit ye dak. Hehe.
entri berkaitan:
soalan kuiz pertama cabaran iphone 5s - denaihati
soalan kuiz kedua cabaran iphone 5s - denaihati
soalan kuiz ketiga cabaran iphone 5s - mrsyatie
Good luck untuk semua peserta!

Toodles!

BE Nuffnang ke-12 : Digi - Device Campaign

| on
Saturday, December 13, 2014
hi fellow. lagi draft mengenai ads Nuffnang yang ada dalam peti drafting i adalah dari Digi - Device Campaign!. Maaflah agak terlewat nak publish tentang Nuffnang dan juga dari penaja iklan iaitu Digi. Maaf ye. Jangan banned i tau digi :D

BE Nuffnang ke-12 : Digi - Device Campaign

Ini adalah entri penghargaan buat Nuffnang dan Digi - Device Campaign dek sebab sudi beriklan dalam blog i. Harapnya i akan menerima lagi dan lagi ads dari mereka. InshaAllah :) Terima kasih Nuffnang, Digi :)

Toodles!

Shopping RM1212 di Lazada Malaysia [Contest]

| on
Thursday, December 11, 2014
hi fellow.
Lazada Malaysia akan mengadakan Online Revolution Lazada pada 12 December 2014 iaitu 12 hari sebelum perayaan Krismas. Lazada akan menawarkan promosi menarik serta tawaran eksklusif untuk pelbagai kategori selama 24 jam. Dapatkan apa yang anda inginkan musim cuti ini, dari telefon bimbit, tablet dan peralatan elektronik hinggalah ke fesyen, barangan rumah, alat permainan dan peralatan sukan.
menarik bukan? :)
Shopping RM1212 di Lazada Malaysia [Contest]

Shopping RM1212.00 di Lazada Malaysia?! Jika ada duit banyak tu, rasanya bukan i sahaja yang meroyan satu badan, sesiapa pun pasti akan meroyan nak shopping dengan jumlah banyak tu kan. hehe. Dah alang-alang i joinkan diri dekat Shopping RM1212 di Lazada Malaysia [Contest], dan jika dipermurahkan rezeki untuk menang hadiah wang tunai tersebut, ada tiga (3) item yang menjadi pilihan i dihati, yang memang tidak mampu untuk i tolak. hehe. Antaranya:-

1. (REFURBISHED) Apple iPhone 5s 16GB White!

Shopping RM1212 di Lazada Malaysia [Contest]

Harga Selepas Diskaun : RM 999.00
Harga Sebelum Diskaun : RM 1,399.00 , Anda jimat 29%
iPhone keluaran Apple memang telah lama i impikan untuk mendapatkannya. Lihat sahaja kepada rekabentuk pada iPhone 5 diatas. Memang mengoda hati i. Fungsi kamera yang ada pada iPhone adalah perkara utama yang menyebabkan i memang idam-idamkan iPhone keluaran Apple ni juga. ;) 
 Specifications of (REFURBISHED) Apple iPhone 5 16GB White

SKU
AP564ELAQ9YWANMY-766147
Harga
RM 999.00
Model iPhone 5
Size (L x W x H) 13.5 x 0.99 x 6.82
Weight 0.6
Color White
Display Size (inch) 4.0
Capacity (GB) 16
Megapixels 8.0
Operating System iOS 6
Battery Type Li-Polymer Rechargeable Battery
Wattage Nano SIM
Voltage 4G Network LTE 700 MHz Class 17 / 1700 / 2100,WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n,dual-band,Wi-Fi hotspot,Bluetooth v4.0,A2DP,LE
Network 4G Network LTE 700 MHz Class 17 / 1700 / 2100,WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n,dual-band,Wi-Fi hotspot,Bluetooth v4.0,A2DP,LE
SIM card type Nano SIM
Warranty Period 1 Month
Warranty Type Local Supplier Warranty


2. Hitachi (HGST) Tuoro Mobile 500GB Portable Hard Drive


Shopping RM1212 di Lazada Malaysia [Contest]
http://www.lazada.com.my/hitachi-hgst-tuoro-mobile-500gb-portable-hard-drive-477032.html
Harga Selepas Diskaun : RM 149.00
Harga Sebelum Diskaun : RM 199.00 , Anda jimat 25%
Kenapa i nak portable hard drive ni? Ar, ni sebab i memerlukan lebih banyak tempat untuk menyimpan segala data kerja pejabat i yang semakin bertambah dan bertambah tu. hehe. Selain, boleh digunakan sebagai simpanan untuk koleksi movie drama korean kegemaran i dan juga sebagai simpanan koleksi gambar-gambar i sendiri ;) Sizenya yang ringan juga memang memudahkan sangatlah nak bawa kemana-mana kan portable ni :)
 Specifications of Hitachi (HGST) Tuoro Mobile 500GB Portable Hard Drive

SKU
HI950ELAK82WANMY-496121
Price
RM 149.00
Model Tuoro
Size (L x W x H) 12.6 x 8 x 1.5
Weight 1.00
Color Black
Capacity (GB) 500
Warranty Period 3 Years


3. Naked Ur Decay

Shopping RM1212 di Lazada Malaysia [Contest]

Harga Selepas Diskaun : RM 50.00
Harga Sebelum Diskaun : RM 128.00 , Anda jimat 61%
Yes. I memang jarang mengenakan make up bila ke pejabat sebenarnya. Maksud, selain pelembab dan foundation sebenarnya. Tetapi, bila terpandang akan warna yang ada pada gambar diatas, memang i patut dapatkannya segera! Selain warnya yang natural, dan i yakin, ianya amat sesuai dengan warna kulit wajah i, dan yang lebih penting adalah, i memang suka mengenakan warna-warna yang natural. Tak la nanti kawan seoffice i kata, i look like "nenek". haha.
Specifications of Naked Ur Decay

SKU
NA952HBAPO5VANMY-730016
Price
RM 50.00
Size (L x W x H) 8X3.5X5
Weight 0.28

Yes. itulah tiga (3) item pilihan hati i. Macam mana? Menarikkan? hehe. Ok, itu sahaja perkongsian daripada i. Bagaimana pula dengan korang? Apa korang akan beli jika mempunyai wang tunai sebanyak RM1212.00 tersebut? Jom kongsi dekat Shopping RM1212 di Lazada Malaysia [Contest] sekarang! Good luck semua!

Toodles!

Iniblogke 600 Bloglist

| on
Thursday, December 11, 2014
Iniblogke 60 Bloglist. Menariknya segmen ni. PG datang support sekali tau tuan blog ;) Hi fellow. Jom sama-sama support entri ke 600 tuan blog. InshaAllah, semoga kita mendapat sedikit kebaikan bersama apabila menyertai segmen ini ya. Siapa tahu, boleh naikkan trafik blog kita sama kan? :)

http://iniblogke.blogspot.com/2014/12/iniblogke-600-bloglist.html#.VIfKkTGUfGR

 Jom, klik banner sekiranya ingin sertai sama ya. :)

Toodles.

Pengalaman Membeli belah di Zalora

| on
Thursday, December 11, 2014
Hi fellow. Remember artikel Heel Shoes to Wear on Your Birthday yang i pernah tulis hari tu? Klik dekat tulisan pink tu. Haha. Itu artikel collaboration dengan Zalora Malaysia. Syukur Alhamdulillah. Tulis-tulis je rezeki dapat voucher RM100. Terima kasih Zalora Malaysia. Moga ada rezeki lagi lepas ni. Amin!

Dan, setelah sebulan lebih dapat voucher tersebut, petang tadi baru ada masa nak selongkar laman web Zalora. Nasiblah due date tamat voucher on 31 Disember. Masih sempatlah nak selongkar laman web depa. Korang yang ada dapat voucher apa-apa selain daripada Zalora sekalipun, pakai cepat-cepat voucher tu tau. Selain boleh cuci mata, boleh juga menjimatkan duit poket sendiri kan. Hehe. 

Pengalaman Membeli Belah di Zalora Malaysia!

Pengalaman membeli belah di Zalora Malaysia? Memang sukar sebenarnya. Haha. sebab nak cari barangan yang betul-betul berkenan di hati tu, memang agak payah sikit kot. bukan apa. memandangkan zalora punya item yang memang menarik hati, jadi, nak pilih yang betul-betul berkenan dihati tu yang memang agak sukar sesangat. sampai kena tanya pendapat kawan sepejabat lah. hehe. yang tu part bag je.

selongkar punya selongkar. akhirnya 6 item aku da letak dalam wishlist dahulu. kalau tak berkenan di hati, nanti boleh selongkar balik laman web zalora.......akhirnya, da lenguh mata nak selongkar, terus grap 6 item tu sekali. ambik bag kerja seketul warna putih untuk aku, jam tangan juga untuk aku dan satu tali pinggang bunga-bunga juga untuk aku. 3 barangan yang lain, tshirt satu dan dua kasut untuk suami. suami punya main terkejut bila dapat harga murah macam tu. oh, voucher aku dapat tu dalam RM100 je tau. then, total barangan yang kena is, RM102.00 sahaja. RM2.00 tu kena bayarlah juga nanti tau :D


tak sabar nak tunggu barang order sampai :D

ok. itu sahajalah pengalaman aku membeli belah dekat zalora. that was my first time membeli belah secara dalam talian (online) dekat zalora. takut juga jika tersalah tekan ke apa ke kan. tapi syukur alhamdulillah, segalanya selamat. tinggal nak tunggu barang mai sahajalah dekat office nanti. lagi senang menggunakan alamat pejabat, sebab dekat rumah, menggunakan alamat kampung, takut juga posmen tak jumpa rumah :D

apa pun, untuk zalora, terima kasih sebab telah sudi memberikan PG satu peluang dan kenangan manis ketika mendapat voucher dan membeli belah di zalora sendiri. inshaAllah, ini bukan yang terakhir untuk membeli belah di zalora. sebab, tengok item yang ada dekat zalora, rasa macam nak beli semua sekali! hahaha.

Toodles.

Kemaskini BR1M 2015 Kini Dibuka!

| on
Wednesday, December 10, 2014
Hi fellow. Jangan ketinggalan untuk membuat pengemaskinian br1m untuk tahun 2015 korang. Walaupun kita telah mendaftar dengan br1m pada tahun sebelum-sebelum ini, tetapi itu tidak bermakna kita tidak mengemaskini atau melihat apa yang baharu yang disediakan oleh br1m untuk rakyat yang layak menerimanya ya.


Macam PG, PG da kemaskini br1m ni atas nama suami. Ada satu kolum yang perlu diisi disitu, iaitu Skim Khairat Kematian. Boleh baca info dibawah apa itu Skim Khairat Kematian.

Info Skim Khairat Kematian
  • Skim Khairat Kematian akan diberi kepada waris penerima BR1M kategori isi rumah dan warga emas yang meninggal dunia di dalam tempoh 1 Januari 2015 sehingga 31 Disember 2015
  • Maklumat waris perlu didaftarkan secara online atau manual (guna borang)
  • Hubungan waris dengan pemohon BR1M adalah terhad kepada suami/ isteri/ ibu/ bapa/ anak sahaja
Pautan sumber : mysumber.com
Untuk lanjut, kemaskini secara online boleh masuk disini : https://ebr1m.hasil.gov.my

Toodles!

BE Nuffnang Ke-11 : British Council - Education UK Exhibition

| on
Sunday, December 07, 2014
Another entri BE Nuffnang yang masih ada dalam simpanan draft aku. Iaitu BE ke-11 daripada British Council - Education UK Exhibition! Siapa yang rasa nak further study ke luar negara, mencuba sesuatu yang baharu, bolehlah cuba merisik khabar mengenai kos-kos yang ditawarkan oleh British Council - Education UK Exhibition segera. Mana tahu, untung nasib dapat biasiswa mungkin? ;)


Maklumat lanjut, layari laman web : http://www.educationuk.org/malaysia/

Entri ini adalah entri khas untuk British Council - Education UK Exhibition dan Nuffnang, sebab telah sudi beriklan dalam blog PG yang tak seberapa ni. Terima kasih ya :)

Toodles!

Custom Post Signature

Custom Post  Signature