Transformers: Age of Extinction

08 July 2014

Hi. Assalamualaikum!

I dah tengok dan honest, i jarang nak buat movie review, sebab i tak nak bagi spoiler dekat korang. Sapa tak tengok lagi, kena pegi tonton, as korang pun tahu transformers punya edisi semua best-best. Never disappointed at all lah kan. Wayang ni 2 jam. So tengok time bulan puasa, nothing u can do. Makan minum tak boleh, kecuali para kaum hawa sekalian alam yang tengah bendera merah lah kan. Dimaafkan. So ya, sila tonton dengan fokus.
 
Transformers: Age of Extinction
Picture credit and thansk to google

Transformers: Age of Extinction kesinambungan dari episod Transformers: Dark of The Moons. I memang simpan koleksi citer ni. So kalau rasa nak tengok ulang tayang 2 3 5 kali pun boleh. 

Spoiler sikit ja ya. Haha. Episod kali ni menyaksikan pertarungan sesama robot paling hebat di abad dorang tu. Semua abad transformers semua hebat-hebat kot. Dua musuh tradisi, autobots dan juga deceptions. Selepas the edisi autobots semua menghilangkan diri dari bumi, seperti dalam episod lalu juga, kali ini the geng balik kampung ditemui semula oleh manusia secara tidak sengaja.

Mark Wahlberg of course masih menjadi hero utama citer ni.  Memegang watak jurutera yang gemar mereka cipta objek dari bahan terbuang dan tidak menyangka akan menemui Optimus Prime di sebuah pawagam lama.

OPTIMUS PRIME THE HENSEM AUTOBOTS

Bermula dengan penemuan Optimus Prime. Apakah yang terjadi dengan optimus prime sehingga beliau ditemui di sebuah panggung wayang lama? Haha. Korang kenalah tengok sendiri. Sikit ja pun spoiler. Ok lah kan. ;)

Love,
YatieOwner.

Post a Comment

For coming and comment, thank u ♥ ;)

© Yatie Owner