Segmen Jom Kenal Blogger Baru Bro HH

| on
Tuesday, December 23, 2014
Hi fellow. Berkesempatan untuk joinkan diri dalam segmen anjuran salah seorang blogger hebat dan handal dalam SEO di Malaysia, HasrulHassan, adalah satu pilihan yang tepat bagi para blogger newbie yang baharu nak menapak dalam dunia blog seperti i. Tidak ingin lepaskan peluang yang ada. Ingin mendapatkan peluang untuk direview secara percuma daripada blogger HasrulHassan dari dahulu lagi, memang menjadi idaman i.

Menepati syarat yang dipersyaratkan. I kongsikan bersama sedikit tentang i dan juga harapan i menerusi blog sendiri.

http://www.hasrulhassan.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html
Mengenali dunia blog dari zaman persekolahan lagi, tapi tidak terdedah dengan banyaknya mengenai ilmu blog itu sendiri tetapi tidak bermakna minat ke arah dunia blog terkubur begitu sahaja. Minat menulis dalam diary sendiri, menginginkan i untuk menulis dan terus menulis lebih daripada itu. Bukan sahaja untuk berkongsi cerita peribadi, tetap jugai ingin berkongsi kata hati, kata rasa dan sekaligus, ingin berkongsi apa sahaja yang ada dalam fikiran i.

Membawa tagline Be Ur Self itu Perlu, dan harapan menerusi blog sendiri adalah dikenali dengan membawa satu nama yang lain daripada yang lain. Itu adalah antara sebab lain, apa yang i harapkan menerusi blog sendiri. Bila HH sebut tentang misi dan visi disitu, i seolah-olah tersedar daripada lamunan yang panjang seketika, what my blog use for? Setakat nak kongsi cerita peribadi ke? setakat nak kongsi rasa hati ke? :) nampaknya, fungsi blog kena sasarkan sedikit laluannya, jika ingin lebih berjaya sebagai seorang blogger.

Antara harapan lain i melalui blog adalah seperti berikut:
  • Dapat menjana pendapatan sampingan secara online
  • Dapat menguasai ilmu blogspot
  • Dapat memperbaiki penggunaan bahasa dengan betul
  • Dapat mengenali mereka yang hebat dalam dunia blog sambil menimba ilmu blog
  • Lagi penting adalah dapat mendisplinkan diri untuk berblog
Nama Blog: Mrsyatie kini : YatieOwner
Email : yatieowners@gmail.com
Url Blog: www.mrsyatie.blogspot.com kini : www.yatieowner.com

Toodles!
18 comments on "Segmen Jom Kenal Blogger Baru Bro HH"
  1. jom bersegmen confirm dapat trafik

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum..Selamat bersegment dan semoga maju jaya..singgah dari segmen yg sama..

    http://hooreey.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam :)
      selamat bersegmen sama ya awak :)
      thanks sebab sudi ziarah blog PG juga! :D

      Delete
  3. join segmen yg sama jugak.. http://yoorinmelacolea.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    ReplyDelete
  4. dr segmen yg sama....
    http://alkisah-amy.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    ReplyDelete
  5. salam perkenalan.. saya join jugak segmen ni..

    jemput singgah http://gadiscokelat87.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. dari segmen yang sama datang menziarahi tetangga blog.
    Harap singgah kembali dan kalau dan saya juga sedang mencari bloglist. Kalau nak join please visit my blog

    pentekan.blogspot.com/2014/11/pen-tekan-blog-mencari-bloglist.html

    ReplyDelete
  7. dari segmen yang sama datang menziarahi tetangga blog.
    Harap singgah kembali dan kalau dan saya juga sedang mencari bloglist. Kalau nak join please visit my blog

    pentekan.blogspot.com/2014/11/pen-tekan-blog-mencari-bloglist.html

    ReplyDelete
  8. Haaa ... mengelamun je ehh .. hmmm saya pun dulu pun gitu gak, tak ikut sangat .. main sebat je menulis dalam blog .... tapi lama lama jadi satu benda kosong lak. Takkan tak ada benda boleh dapat dari blog ye tak?

    Jadi kena ada misi, visi, rujukan, mentor dan azam yang kuat. Kena rajin usaha dan pastikan blog penuh dengan entri dan kandungan yang boleh berikan sesuatu kepada orang lain. In sha Allah... boleh punya.

    ReplyDelete
  9. Salam singgah dari Blog hasrulhassan.com

    ReplyDelete
  10. dari segmen sama, datang berkunjung dan follow blog baru

    ReplyDelete
  11. Salam PG, jangan lupa untuk 'undi' entri blog Bro HH berkaitan Malaysia Best Blog 2015.

    Berikan sedikit kasih sayang pada entri tersebut ye nanti, atau klik je pautan diberikan di bawah ini.

    Malaysia Best Blog 2015

    ReplyDelete

terima kasih komen ❤
komen anda sangat Kakak hargai! ;)

Custom Post Signature

Custom Post  Signature