Segmen Jom Kenal Blogger Baru Bro HH

23 December 2014

Assalamualaikum hallo fellas!

Yup, sempat join segmen anjuran HH. Blogger hebat, handal dalam SEO di Malaysia. Newbie macam i, baru nak menapak dalam dunia blog ni, pilihan yang tepatlah kalau dapat review percuma dari HH. Haha.

Menepati syarat yang dipersyaratkan. I kongsikan sedikit tentang i dan juga harapan i dengan blog ini.

http://www.hasrulhassan.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html
(Link asal segmen i da delete, memandangkan link tersebut sudah tidak ada dalam carian)
Kenal dunia blog dari zaman sekolah lagi, tapi tidak terdedah banyak tentang ilmu blog. Blog bagi i seperti satu tempat untuk menulis tentang diri sendiri. Bukan sahaja berkongsi cerita peribadi, malah apa sahaja yang berlalu dalam fikiran i nak kongsikan dan tulis dalam blog.

I suka Tagline Be Ur Self itu Perlu, dan harapan menerusi blog sendiri adalah dikenali dengan cara penulisan sendiri.

Bila HH sebut tentang misi dan visi, i seolah-olah tersedar daripada lamunan yang panjang seketika, what my blog use for? Setakat nak kongsi cerita peribadi ke? setakat nak kongsi rasa hati ke? Nampaknya, fungsi blog kena sasarkan sedikit laluannya, jika ingin lebih berjaya sebagai seorang blogger.
Antara harapan lain i melalui blog adalah seperti berikut:
  • Dapat menjana pendapatan sampingan secara online
  • Dapat menguasai ilmu blogspot
  • Dapat memperbaiki penggunaan bahasa dengan betul
  • Dapat mengenali mereka yang hebat dalam dunia blog sambil menimba ilmu blog
  • Lagi penting adalah dapat mendisplinkan diri untuk berblog
Nama Blog: Mrsyatie kini : YatieOwner
Email : yatieowners@gmail.com
Url Blog: www.mrsyatie.blogspot.com kini : www.yatieowner.com

Toodles!

6 comments

  1. Assalamualaikum..Selamat bersegment dan semoga maju jaya..singgah dari segmen yg sama..

    http://hooreey.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam :)
      selamat bersegmen sama ya awak :)
      thanks sebab sudi ziarah blog PG juga! :D

      Delete
  2. Haaa ... mengelamun je ehh .. hmmm saya pun dulu pun gitu gak, tak ikut sangat .. main sebat je menulis dalam blog .... tapi lama lama jadi satu benda kosong lak. Takkan tak ada benda boleh dapat dari blog ye tak?

    Jadi kena ada misi, visi, rujukan, mentor dan azam yang kuat. Kena rajin usaha dan pastikan blog penuh dengan entri dan kandungan yang boleh berikan sesuatu kepada orang lain. In sha Allah... boleh punya.

    ReplyDelete
  3. dari segmen sama, datang berkunjung dan follow blog baru

    ReplyDelete
  4. Salam PG, jangan lupa untuk 'undi' entri blog Bro HH berkaitan Malaysia Best Blog 2015.

    Berikan sedikit kasih sayang pada entri tersebut ye nanti, atau klik je pautan diberikan di bawah ini.

    Malaysia Best Blog 2015

    ReplyDelete

For coming and comment, thank u ♥ ;)

© Yatie Owner