30 April 2015

Tips Kecantikan Menggunakan Buah Pisang

Tips cantik menggunakan buah pisang? hehe. aku baru tahu. jom baca. inshaAllah, cuti 4 hari ni, bolehlah mencuba. save bajet untuk lebih cantik dan menawan :) :D PG la tu! hehe.


  1. Ambil pisang separuh masak, lenyek, dan sapukan pada muka dan leher anda. Biarkan ia selama 20-25 minit sebelum membasuhnya dengan air suam. Ia berfungsi sebagai pelembap semulajadi untuk kulit kering. Jika anda mempunyai kulit yang sangat kering atau kusam, anda boleh tambahkan sedikit madu. Pisang juga membantu untuk membuang jeragat hitam pada wajah.
  2. Lenyekkan pisang masak, tambahkan dua sudu teh jus lemon, gaul rata, dan kemudian sapukan pada muka dan leher anda. Biarkan ia selama 20 minit. Kemudian, basuh dengan air suam. Mask muka ini membantu dalam pengurangan bintik dan noda pada wajah sekaligus memberikan kesan wajah yang lebih berseri.
  3. Tambahkan sedikit gula kepada pisang masak yang telah dilenyekkan, kemudian sapukan pada muka anda, dan urut dalam gerakan membulat. Kemudian, basuh wajah anda. Ia berfungsi sebagai krim penyental semulajadi. Pisang bertindak sebagai pelembap, manakala gula pula membantu menyingkirkan sel-sel mati.
  4. Lenyekkan avocado dan pisang, sapukan pada kulit anda. Biarkan selama 20 minit, kemudian basuh. Pek ini berfungsi sebagai krim anti-penuaan yang cukup berkesan.
  5. Ucapkan selamat tinggal untuk mata yang bengkak! Lenyekkan setengah pisang dan letakkan di sekitar mata yang bengkak. Biarkan ia selama 10-15 minit, kemudian basuh dengan air sejuk. Bengkak pada mata akan hilang serta-merta.
Selamat mencuba tau ;)
kredit: wanista
 
toodles. 

Jawapan Nuffnang Mengenai Iklan Lain Selain Iklan Nuffnang

ar ambek kaw. panjang bebenor tajuk dekat situ. hari tu aku ada hantar tiket ke nuffnang tau. untuk korang yang tak tahu, bila korang selalu hantar tiket dekat nuffnang, itu adalah salah cara  juga untuk nuffnang memberikan iklan untuk blog kita. itu yang aku pernah baca la. sebab apa? sebab nuffnang alert yang blog kita aktif dan blog yang aktif tu la nuffnang suker :D itu kata aku la. hehe.




berbalik dengan tajuk tu. yes. hari tu aku hantar tiket, bertanya kan tentang perletakan iklan lain selain nuffnang, such like iklan affiliate tu, samada ok ke tidak. dan jawapan yang aku dapat adalah seperti berikut:
Hi Noorhayati,

Thanks for writing in.

For your information, we usually update our competitor database once every few months.

It is advisable not to serve the ads in your site to avoid any changes in your glitterati membership.
ar nampak tak not to serve dekat situ T_T


aku bukan nak kondem para blogger yang letak iklan tambahan selain nuffnang tau. itu hak masing-masing. aku bertanya untuk blog aku sendiri dan untuk kepastian aku. sebab apa? sebab blog aku sebelum-sebelum ini pernah hilang status glitterati selepas letak iklan lain selain nuffnang. memang sedih kot. da penat-penat kumpul earning, then bila status berubah memang hampeh je kat situ.

tak nak tertanya-tanya bab tu, aku tanya direct dekat nuffnang sendiri. tak nak ambik risiko lepas letak iklan lain terus status glitterati berubah ke non glitterati semula T_T.
Status Glitterati Nuffnang Bertukar ke Non-Glitterati
Iklan Nuffnang Telah Kembali Muncul
Status Glitterati Kembali Pulih | Terima Kasih Nuffnang
bukan apa tau. blog aku ni lah satu-satunya yang kini aktif. aktif dan boleh dijadikan salah satu punca pendapatan sampingan juga. so, kena jaga dengan betul dan bebaik je. hehe.

korang. jangan patah semangat pula bila baca artikel aku ni tau. aku cuma ingin berkongsi. mungkin blog korang lagi hebat daripada aku, trafik korang meletup-letup, letak iklan apa sahaja, earning sentiasa mencurah-curah. selalu update blog. aku tak T_T trafik tak sampai 50 sehari kot. hehe. harap earning nuffnang naik hasil bantuan 'klik' dari korang. ;). syukur alhamdulillah.

so. apa pendapatan korang samada nak letak iklan lain selain nuffnang? share sikit :)

toodles.

20 Tahun Bina Pulau Terapung Impian Mereka

20 tahun? bukan satu jangka masa yang cepat. 20 tahun aku tengah mencari hala tuju lagi. tapi bagi pasangan ini? dalam masa 20 tahun, mereka membina impian untuk membina pulau terapung mereka sendiri. apa yang aku boleh cakap. mereka berjaya membina impian mereka. bestnya. sangat jeles. sebagai pencinta alam semula jadi. memang aku akui tengok pokok-pokok menghijau disitu. 
20 Tahun Bina Pulau Terapung Impian Mereka
nampak tak pokok-pokok hijau dekat situ :)

Pulau terapung yang dibina pada tahun 1992 oleh pasangan ini iaitu Wayne Adams 66, yang juga seorang pengukir, dan Catherine King, 59, seorang pelukis, penari, penulis dan ahli muzik ini terletak di pantai Vancouver Island British Columbia. Rumah yang dinamakan sebagai Freedom Cove, terdiri daripada 12 platform terapung, antaranya lantai tarian, galeri seni, rumah api, studio dan lima rumah hijau.

20 Tahun Bina Pulau Terapung Impian Mereka

20 Tahun Bina Pulau Terapung Impian Mereka

20 Tahun Bina Pulau Terapung Impian Mereka

20 Tahun Bina Pulau Terapung Impian Mereka

20 Tahun Bina Pulau Terapung Impian Mereka

20 Tahun Bina Pulau Terapung Impian Mereka

20 Tahun Bina Pulau Terapung Impian Mereka

20 Tahun Bina Pulau Terapung Impian Mereka


kredit: wanista

Toodles.

29 April 2015

28 April 2015

Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah

Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah



meh join sekaki, klik banner ya :)

Khas untuk pembaca dan blogger sekalian. Ok, syarat-syaratnya :

1. Follow blog Nisa [wanhanisahwanmat.blogspot.com]
2. Like page-page "Berhantu Nisa":

3. Follow google+ Nisa di [sini] kalau takde takpe.
4. Tulis entri yang bertajuk "Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah"
5. Copy banner di atas dan linkkan ke entri ini.
6. Publish dan paste link penyertaan anda di ruangan komen.


OK! Kepada followers yang bertuah, Nisa akan hadiahkan Instant Shawl Magic khas untuk 5orang sahaja, istimewa dari nisa !!

"Segmen Blogwalking +Hadiah Bertuah"
akan tamat pada
15 Mei 2015.

selamat bersegmen semua ;)
toodles.

Belum Siap Assignment ;)

hi fellos. remember entri PG mengenai jemputan menulis dari Zalora Malaysia ritu? hehe. mood nak siapkan assignment, memang totally zero. since sibuk seminggu ni, mood nak karang tu, memang tak de langsung. bayang ayat nak mula dari mana pun tak terbayang-bayang lagi. harap-harap Zalora Malaysia boleh bersabar dengan karenah aku satu ni. hehe. oh by the way, jumaat minggu ni dan isnin minggu hadapan, cuti umum kan? horey! hopely, masa tu, mood nak karang dan siapkan assignment tu, ado la ye. ;)



Zalora, sila bersabar dengan saya ya :D

toodles!

IKEA - BED & BATH (Phase .. | BE CPUV NUFFNANG 2015

maaf. maaf. saya (amboi. jadi budak baik seketika :D) agak buzy beberapa hari ni. lepas je balik dari program transformasi negara, bz kan diri dengan program kemarin. later talk bout program tu. tapi la ni, nak say thanks so much dekat nuffnang juga ikea sebab telah sudi beriklan dalam blog PG, even beberapa hari tak update tentang pakcik nuffnang sorang ni :D terima kasih!

  
The key to a happy home is a happy private life.
When you unlock the doors to your most private
areas, happiness can enter. Click to experience
new possibilities for your bedroom and bathroom. 



 

dapur atas ni, ikea kata, in coming :)

yup. kali ni dapat daripada ikea. ikea, suami kata, shopin dekat sana, murah giler. tak tahu la murah tu macam mana. sebab PG tak pernah lagi sopin dekat sana. tapi masa abah dengan mama mentua pindah rumah hari tu, memang depa sopin barang perabot, katil semua dekat ikea. macam best je kan :) thanks again nuffnang, thanks ikea!

toodles.

25 April 2015

Skirt Labuh Mia Ahmad dalam Drama Hati Perempuan

skema sedikit tajuk dekat atas tu kan. tapi honest, PG memang suker giler dengan all the skirt labuh yang pelakon mia ahmad wear dalam drama hati perempuan yang tengah hot di tv3 sekarang ni. kalau kenakan dekat pejabat, its nice kan. now, memang kena grap 2 3 helai skirt labuh tu la kiranya. cuma tak tahu mana nak dapatkan dekat sini. kena-kena lagi PG yang jenis tak de masa dan weekend duduk rumah sahaja, kalau ada rajin baru nak keluar rumah, memang tak jumpa la kan :) mei tengok skirt labuh mia ahmad dalam drama hati perempuan tu. serius, cantik :) super B ngam dengan beliau. :)

Skirt Labuh Mia Ahmad dalam Drama Hati Perempuan

Skirt Labuh Mia Ahmad dalam Drama Hati Perempuan

Skirt Labuh Mia Ahmad dalam Drama Hati Perempuan

gambar random ambik dari google.

nice kan. tengok sweet sangat. nampaknya kena beli satu juga ni :D

toodles.

Untitled :)

hi korang. happy weekend!. just now aku dekat office. awal pagi tadi attending as 'cikgu exam' for program pendidikan lalulintas shell bagi tahun 2015 peringkat gabungan kota kinabalu, tuaran, penampang, plus etc. nama program panjang sangat. after that tak buat apa, masuk office sekejap sementara tunggu suami balik kerja dan plan sat lagi nak pergi tengok wayang avengers - age of ultron tu. sampai centre point terus beli tiket, tengok dalam pukul 3.50 macam tu. sebab tak nak suami rushing balik dari kerja terus kena pegi sini then kena-kena lagi jammed nak masuk pusat bandar.




Avengers - Age of Ultron

tak nak baca review pasal ni lagi. kang tak best pula kan. jadi korang tunggu review dari aku pula pasal avengers ni k. paling sedap sebab menyebab aku nak tengok is ada si thor dekat situ. hensem kacak bergaya lagi sasa even dia suka bawa tukul tu kan. hehe. lagi lagi ada kapten amerika. kuat kapten amerika aku tak paham sebenarnya dekat mana. hehe. tapi gila engko macho :D lagi-lagi juga ada iron man dekat situ. kuat dekat sut dia la kan :P hehe. apa pun, sapa tak tengok lagi, bolehlah pergi tengok sesama PG ;) 

jumpa next entry? happy weekend!

toodles.

24 April 2015

20 April 2015

Segmen 12 Jam Bloglist #14 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 20 April 2015, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #14 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 April 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Toodles.

Invitation to collaborate with ZALORA Malaysia Kali Ke - 2

Invitation to collaborate with ZALORA Malaysia! Ya Allah, rezeki wei. syukur alhamdulillah. sekali lagi, blog PG menerima jemputan untuk bekerjasama dengan Zalora Malaysia. giler engko tak happy. hehe. baru dapat check email semalam, terus reply berminat dekat depa. horey! lepas ni tunggu balasan daripada Zalora je la ;) tak sabar nak buat tugasan ;D

kali pertama mendapat jemputan daripada Zalora Malaysia dan tugasan mengenainya Heel Shoes to Wear on Your Birthday! AYAT memang agak skema juga. ye la, kali pertama kan. hehe. dan bila da tuntut hadiah voucher RM100, rasanya kena buat lebih baik daripada itu sebenarnya, sebab hadiah memang best giler yang korang boleh pilih sendiri. muahaha. tapi, tapi lagi best kot pasangan yang bergaduh tu, dapat bekalan setahun daripada Zalora Malaysia wei! haku jeles. :(

sementara menanti balasan daripada Zalora, Malaysia. Jom kita baca sedikit mengenai Zalora k. (psst. puji-puji ni, ada makna ni. kakaka)



Berkenaan ZALORA

Selamat datang ke ZALORA, satu destinasi perhentian anda untuk fesyen dan kasut. Memberi anda gambaran tentang trend dunia, kami mencari sumber terbaik yang boleh ditawar oleh pereka fesyen Malaysia dan juga pereka antarabangsa kegemaran anda.

Kami senantiasa menambah rekaan-rekaan baru yang hebat dan tip-tip trend terkini serta nasihat berkenaan fesyen agar anda dapat membeli belah dengan penuh keyakinan.

Di ZALORA kami percaya bahawa pengalaman membeli belah anda sepatutnya mudah dan menyeronokkan.

Layari laman web dengan mudah berserta operasi yang intuitif


Kedai online kami adalah teratur dan mudah digunakan. Semasa lawatan pertama anda ke ZALORA atau ketika mencari sesuatu model yang spesifik, pelanggan-pelanggan serta klien-klien kami akan mendapat panduan secara terperinci bagi melengkapkan pembelian mereka dengan cepat dan mudah.

Membeli belah dengan cara yang mudah dan selamat

Sesudah item-item yang diingini berada di dalam bakul, pelanggan-pelanggan boleh memilih untuk membuat pembayaran menggunakan pelbagai pilihan pembayaran yang selamat yang disediakan. Pembayaran dengan mudahnya boleh dibuat menggunakan invois, debit secara terus, pendahuluan pembayaran atau kad kredit. Setelah sesuatu pesanan berjaya dilakukan, pelanggan-pelanggan kami akan dimaklumkan tentang status terkini pesanan mereka. Setiap pelanggan akan menerima satu nombor pengesanan di mana mereka boleh menggunakannya untuk mengesan pesanan mereka sehinggalah penghantaran diterima.

Penghantaran Laju

Pelanggan-pelanggan kami memanggilnya "flash shipping" - kerana kami kebiasaannya akan menghantar pesanan-pesanan pada hari yang sama!

Penghantaran percuma disediakan

Di ZALORA, pelanggan-pelanggan layak mendapat penghantaran PERCUMA sekiranya mereka mempunyai saiz bakul minima RM75 bagi kedua-dua Malaysia Timur dan Barat. Lihat butiran berkenaan Bayaran Penghantaran.

Kasut dan pakaian akan sentiasa mempunyai kelainan - contohnya, kasut tidak muat. Di ZALORA, kami menerima pemulangan dalam masa 30 hari selepas penghantaran diterima.

Perkhidmatan yang menyeluruh dan bersifat peribadi

Pelanggan-pelanggan dan klien-klien kami boleh menggunakan talian hotline perkhidmatan pelanggan atau perbualan live chat perkhidmatan pelanggan berkenaan topik "footwear and fashion" dan juga mengutarakan soalan-soalan mereka kepada pegawai penyokong pelanggan yang pakar. Ada disediakan satu rangkaian perkhidmatan yang luas untuk pelanggan-pelanggan kami - peribadi, profesional dan pantas.

Rangkaian Produk

Dalam ZALORA, pelanggan-pelanggan akan dapat mencari jenama-jenama besar seperti Nike, Tom Abang Saufi, Area 27 oleh Bernard Chandran, Nose dan banyak lagi akan datang.

Daftarlah untuk newsletter kami, sertai kami di Facebook dan ikuti kami di Twitter agar anda akan sentiasa mendapat berita tentang penjumpaan produk kami yang terbaru, gaya-gaya yang terhangat dan trend-trend yang terkini. 

Kredit: Zalora

Toodles.

19 April 2015

Home Sweet Home

hi fellas. Syukur alhamdulillah,,da selamat sampai rumah petang tadi. malam terakhir di kem biro tatanegara kemarin dan hari terakhir di kem pagi tadi, tak banyak benda nak update. Sebelah pagi the peserta di uji dengan aktiviti kerja berpasukan. kesimpulan dari aktiviti awalan tak lain menguji kesabaran pasukan untuk menyelesaikan tugasan yang diamanahkan, and mereka berjaya. Congrats!

Home Sweet Home

ar nampak. depa kena pastikan bola lalu dekat tiang (tiang kan? Hehe) dan masuk dalam botol tu. denda kalau tak masuk atau arahan tidak diterima dengan tepat, denda tengok gambar dekat bawah :D

Home Sweet Home

amboi. santai :D
ni bukan santai tau. ni kena denda ;)

Home Sweet Home

belanja 1 gambar untuk korang's :D

dan keseluruhan program kali ni, thanks for the peserta sebab memberikan kerjasama yang agak baik for urus setia team and memberikan kerjasama yang baik untuk fasilitator btn sendiri. apa yang diharapkan, semoga the all perkongsian, kita ambik dan terapkan dalam diri masing-masing. Thanks!

till the fellas. Aku mengantuk sungguh da ni ;) good night.

Toodles.

18 April 2015

Segmen: Saya Sayang Blog Saya

Segmen: Saya Sayang Blog Saya



Join? mai klik banner :)

Syarat-syarat:
  1. macam biasa mana yg belum jadi follower ayu ...sudi2kan la jadi follower ayu yer...takde paksaan..
  2. kalau nak like pages ayu pun di alu2kan..
  3. buat tajuk " segmen: saya sayang blog saya "
  4. macam biasa... letakkan banner diatas yer...simple je..hehee..nanti backlink kan ke entry ni yer..
  5. dah siap...boleh hantar...hehehe....letakkan link entry kawan2 kat ruangan komen dibawah yer...
Segmen Tamat: 30.04.2015 | 10.00 Malam.
Jemput Join Semua!

Toodles.

Malam Terakhir di Biro Tatanegara Kundasang

hi fellos. hari ni malam terakhir dekat kem biro tatanegara, kundasang sabah. Esok gonna back to kota kinabalu semula. of course meneruskan rutin dan kerja macam biasa. InshaAlla, kabarnya akan ada sesi ke 3 pula pada bulan 5 nanti. InshaAllah kalau dikehendaki menjadi urus setia semula, bertemu dan bersua kembalilah dengan kem bina negara ni nanti ;)

tak banyak nak update malam ni, pasal the all peserta pun da masuk dalam grouping. Ada sorang staff tadi kena demam plus tonsil sakit. dua urus setia PG and urus setia btn da bawa officer tu pegi hospital ranau. oh ok, baru tahu yang klinik dekat pekan kundasang awal tutup. So apa-apa hal kes kecemasan, masyarakat dekat sini kena lari pegi hospital ranau. Sedangkan pukul 8.00 malam rasanya masih awal untuk klinik tutup operasi beliau. But, as korang tahu, pekan ranau tu masih ala-ala pekan kampung 'kecil' for me. so, aku rasa, masyarakat dekat kundasang ni, da tahu kot waktu-waktu klinik atau kedai berhenti beroperasi pada waktu malam.

ok, till then. Jumpa next entry dalam BTN ya :)


Toodles!

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015

Lagi giveaway menarik untuk disertai. Jemput join semua! :)


mai join, klik banner ;)

Syarat-syarat @ Cara Penyertaan:
1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia
2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015"
3) Letak banner IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015 dalam entry
4) Letak link sponsor dalam entry:

Jubah Muslimah Moden & Gorgeous Dresses
Awanazstyle Muslimah Shop

5) Hantar link entry u all ke kotak komen entry ini
6) Nak lagi senang, copy je entry ni.. (",)

Tarikh Tutup: 30 April 2015
HADIAH UNTUK PEMENANG IntaNBerliaN MEGA GIVEAWAY 2015
PEMENANG DIPILIH SECARA CABUTAN BERTUAH.. ALISHA & AQILAH YANG AKAN CABUT UNDI (",)

Toodles.

Segmen Bloglist willYOU readTHIS?

duduk free dekat btn bukan alasan tak update blog. hehe. nak senang update blog, jom join segmen. sekurang-kurangnya, ada juga terupdate blog kan ;) segmen dekat atas, jemput join ya :D


jom join. klik banner ye :)

Syarat-syarat simple je:
> Buat entri bertajuk Segmen Bloglist willYOU readTHIS? <
> Copy paste banner dan link kan ke entri ni <
> Optional: Tag dua orang rakan blogger korang <
> Copy paste link entry korang dalam bahagian komen ENTRI INI <

Hadiah Awesome:
10 blog yang bertuah akan disenaraikan dalam blog list di sidebar blog willYOU readTHIS?
2 blogger bertuah akan menerima doodle hasil lukisan saya :)

toodles.
Hari Ke - 2 di Biro Tatanegara Negara, Kundasang

Hari Ke - 2 di Biro Tatanegara Negara, Kundasang

Morning fellos. hari ni hari kedua aku dekat kem biro tatanegara, kundasang sabah. cuaca pagi ni agak sedikit ok. Tak berapa sejuk sangat. Tapi tetap kena pakai baju tebal sikit. Cuaca sejuk boleh berubah bila-bila masa sahaja. Tak nak masuk angin, kang susah juga tu kalau masuk angin. 

Oh by the way, cuaca sejuk macam ni, kalau tak gagah diri tu dengan air sejuk tahap ais batu, jangan nak paksa diri nak pi mandi pula. Jangan minta puji nak follow rakan tu da mandi, engko yang jenis cepat sakit sikit bila sejuk tiba, baik tak payah k. bagus-bagus boleh join aktiviti riadah, tak dapat pula join lepas tu. Ala, bersihkan apa yang patut, kira mandi la tu :D

makanan dekat btn ni pun cepat sejuk tau. bukan kita jak yang cepat sejuk. makanan jangan expect yang sedap-sedap la ye. :D as long boleh makan, isi perut, ber syukur alhamdulillah lah jawapnya. ;)

ok. hari kedua tak banyak yang dapat aku update. sebab lepas sesi perkongsian pertama pagi ni, after that the peserta di asingkan mengikut kumpulan yang telah ditetapkan kemarin. as a urus setia, we tak boleh masuk dalam setiap sesi by grouping tu tadi. so, apa aku buat? hehe. tidurlah kejap lagi! :D that why aku cakap, aku sangat free dekat sini. muahaha.

till then dear? :)

toodles.

17 April 2015

Malam Cepatlah Berlalu~

Malam Cepatlah Berlalu~

wa. title bukan main lagi kan. hi fellos. hari ni hari pertama dekat biro tatanegara kundasang, sabah for program transformasi negara, just for dbkk staff. just now, da masuk pukul 10.40 malam. last dengar sesi perkongsian daripada one of fasilitator btn sendiri, terus masuk bilik. mata tak boleh blah. mengantuk tahap gaban. sedangkan dekat rumah pun, waktu-waktu macam ni sebenarnya tak tido lagi. tapi mungkin ni kesan penat dari kota kinabalu nak naik ke btn, dengan handle staff, duduk dekat dalam 2 jam dalam bas, then singgah makan, then plus cuaca dekat sini yang sejuk tahap mengigil, oh lunch tadi tak ambik too, terus rasa nak tido segera sebab mata da berat sangat dan kepala da naik maigrain.

so. jumpa next entry maybe? good night.

toodles.
Giveaway Awesome by Dianarashid.com dan Rakan-Rakan

Giveaway Awesome by Dianarashid.com dan Rakan-Rakan

hi fellos. Jemput Join Giveaway Awesome by Dianarashid.com dan Rakan-Rakan dekat sini ya. Kenapa aku kata Awesome?! sebab hadiah super awesome untuk dimenangi. Rugi kot tak join kan :) jemput join ya semua.


mai cepat join, klik banner :D

Senarai hadiah:
  1. Wang Tunai RM20 x 1 pemenang
  2. kufi saiz A4 x 2 pemenang
  3. Tudung x 2 pemenang
  4. 5 shishedo mask x 1 pemenang
  5. topup RM10 x 1 pemenang
  6. 1 BB cream Seqy Beauty Natural Tone
  7. dan 1 Cleanser Seqy Beauty X 1 Pemenang
  8. Produk shaklee (chewable vita c) x 1 pemenang
  9. Hijab pins by mommylin x 1 pemenang
  10. Novel (Kalau Sungguh Bagai Dikata) x 1 pemenang 

Syarat:
  1. Buat entry dengan tajuk bebas..lagi mengancam tajuk nya lagi best..
  2. heheheh
  3. Letak banner kat atas tu dalam entry awak.link kan ke entry GA ni.
  4. Wajib Follow dan like semua penaja yang saya senaraikan di bawah.
  5. tinggalkan link GA awak di kotak komen di entry ini sahaja.
Giveaway tamat pada 28 April 2015 ni. Sempatlah kalau nak join sekaki :D

Toodles.

Biro Tatanegara, Kem Bina Negara Kundasang Sabah Siri II 2015

hi fellas. jumpa lagi dekat siri kerja oh kerja. hehe. as usual bertugas selaku urus setia program transformasi negara di kem bina negara kundasang, ranau. siri ke dua bagi tahun 2015, for staff DBKK. on 27 februari 2015 till 01 mac 2015 hari tu, first untuk tahun 2015, tapi tak ramai peserta, sebab that time, gabungan dengan jabatan-jabatan lain such like bomba, majlis daerah lahad satu dan sebagainya. but kali ni, just for DBKK staff sahaja seramai lebih kurang 80 orang kakitangan. amboi. gagah aku update pasal ni kan :D


entri berkaitan:

haha. ok. as usual juga, aku tak rajin nak update kesinambungan entri-entri btn sebelum ni. maaf. hehe. rajin nanti, will update lah. bukan apa. jadual aku sama je. urus depa naik bas, turun bas. balik pun sama. then selesai dekat situ. so, masa aku dekat sana, memang free! horey. tapi nak bagitau mood memang malas nak update blog masa tu, sebab cuaca yang sejuk, memang gerenti ajak bawa tido dengan jayanya :D

so if korang nampak entri aku beberapa hari ni, aku da siap-siap letak buat schedule. senang! kekeke


belanja korang 1 gambar gemuk aku :D

toodles.

16 April 2015

Jindrisska First Anniversary Giveaway

hi fellow. bersempena dengan setahun keberadaan blog cik aisya kita sorang ni, beliau tengah buat First Anniversary Giveaway tau. Oleh itu, sebagai tanda menyokong rakan-rakan blogger kita, jom, PG jemput korang semua join sama First Anniversary Giveaway ni. tamat 30 april ni. sempat lagi kalau nak join. :)

http://jindrisska.blogspot.com/2015/04/jindrisska-blog-anniversary-giveaway.html

saya nak menang giveaway ni sebab, saya suka kumpul hadiah-hadiah dari giveaway dari kengkawan. lebih-lebih lagi giveaway daripada rakan blogger yang suka travel  macam cik aisya. rasa seperti kita pun sama-sama pergi travel.
 
TAMAT 30 APRIL 2015
 
PG follower ke-38.

toodles.

Review Safi Balqis White Trilogy - Pek Orange

PG adalah pengguna Safi Balqis White Trilogy yang pek warna oren tu. lepas tukar dari Safi Balqis White Trilogy pek biru. sebagai pengguna, keberkesanan selepas menggunakannya memang diambil kira la kan. tak nak la just pakai sahaja tapi tak de kesan langsung dekat wajah. hehe. PG suka dengan pek warna oren tu sebab ada butir-butir dekat situ. rasa segar selepas pakai. rasa raut wajah ringan je selepas menggunakannya. dan juga sangat jimat tau pakai pek ni. letak sikit je dekat tapak tangan dan apply. erk. tu pun nak kena ajar ker?  hahaha.


pelembab muka hydragel botol kecik
yang tinggi tu pembersih dan penyegar (2 dalam 1)

Untuk safi balqis white trilogy, pelembab muka hydragel tu, yes, memang sesuai sangat dengan PG. sorrylah sebab PG tak letak gambar muka sendiri kat sini. kamera smartphone murah-murah je. hehe. then, what i can see there is, kulit wajah memang nampak segar selepas pakai.

kelebihan pelembab hydragel safi balqis white trilogy ni adalah seperti berikut:

  • Mengawal lebihan minyak
  • Mencerahkan kulit
  • Memudarkan pigmentasi
  • Menyamaratakan tona kulit
  • Melindungi kulit dari radikal bebas
  • Menghidratkan kulit
  • Mengekalkan lembapan
  • Melembutkan kulit
  • Menghaluskan kulit
  • Menyegarkan kulit

oh by the way, selepas apply pelembab dekat kulit wajah, selalunya PG akan terus pakai foundation BB Cream from maybelline. benda ni wajib PG pakai. ye la, PG kan bekerja. so untuk nampak lebih more naturality gitu, so PG pakai this one product. memang sangat sesuai dengan PG. sepanjang hari akan nampak lebih fresh. amboi. promote nampak :D



so, sesiapa yang mencari info mengenai safi balqis white trilogy ni diatas, bolehlah juga masuk ke laman safi. moga membantu korang tau ;) selamat mencuba!

toodles.
Bantu Azzri Fickri Lawan Kanser Tulang

Bantu Azzri Fickri Lawan Kanser Tulang

melihat orang yang kita sayang berada dalam keadaan sihat walafiat adalah satu moment yang tidak boleh di jual beli. begitu juga dengan Azzri Fickri. mari baca sedikit mengenai beliau dan sama-samalah kita membantu.


Azzri Fickri bin Md Yusslin, 24Tahun

Azzri Fickri bin Md Yusslin, 24 tahun, seorang graduan jurusan perniagaan di UiTM Puncak Alam, Selangor. Seorang pelajar, seorang suami yang ingin sentiasa berada disamping isteri tercinta dan juga seorang abang yang ingin melihat tiga orang adik perempuannya membesar dan berjaya dalam hidup.

Di usia yang begitu muda, Azzri Fickri telah menghidapi penyakit kanser tulang sejak empat tahun yang lalu. While aku menulis tentang ini, tahap kesihatan azzri fickri kini semakin tenat, sel-sel kanser telah merebak ke bahagian tulang belakang, hati, bahagian tulang lain dan juga ke otak. Kini, azzri lumpuh sepenuhnya di bahagian kanan badan, manakala hanya bahagian kanan paru-parunya yang masih berfungsi.

  • Lebih teruk lagi, rawatan Chemotherapy kini tidak lagi memberi tindak balas kepada tumor kanser Azzri.
  • Menurut doktor, terdapat 80% peluang untuk badan Azzri memberi tindak balas positif terhadap rawatan HITV itu. Tetapi ia bakal menelan kos yang besar iaitu sebanyak RM250,000.00.
  • HITV merupakan langkah terakhir yang dapat menyelamatkan Azzri dan menurut doktor, rawatan ini tidak akan meninggalkan kesan sampingan.

BANTUAN DIPERLUKAN 'BANTU AZZRI FICKRI LAWAN KANSER TULANG':

Salah seorang rakan karib Azzri, Finn Tan telah menghasilkan satu video bagi membantu Azzri mendapatkan dana untuk membantunya menjalani rawatan HITV tersebut.

*maaf, PC PG tak dapat nak share link youtube.

Finn juga telah menubuhkan 'Azzri Fickri's Cancer Fund' di laman web youcaring.com sebagai satu usaha mengutip dana dari orang ramai di UK yang telah mendapat sebanyak £2,584 (RM14,016) buat masa sekarang.


Selain itu, UiTM Puncak Alam turut menyebarkan berita tentang kutipan dana untuk Azzri.


Harapan untuk Azzri kembali sembuh kini terletak pada sumbangan ikhlas kita semua. Sumbangan dana kanser Azzri boleh dibuat melalui 3 akaun di bawah: 

Akaun Maybank:
Azzri Fickri b M. Yussli
1124-8213-7877

M.Yussli Yusoff
5120-4431-7341

Akaun CIMB:
Azah Hassan
7014-94-8002

"My right side was completely paralyzed for 2 weeks and now I'm in great pain due to multiple tumors on my spine," luah Azzri.

Sama-samalah kita membantu.

Toodles.
Siapa Zery Zamry?

Siapa Zery Zamry?

Zery Zamry the Fashion Designer. hi morning fellos. semalam aku ada share pasal Baju Melayu Hipster Kini di Zalora, tapi aku sebenarnya wonder siapa Pereka Fesyen untuk baju melayu tersebut. while google, oh rupanya zery zamry bukan lagi satu nama yang asing dekat dunia fesyen itu sendiri. sebelum ni, zery zamry sendiri pernah mereka pakaian untuk beberapa orang artis, such like dato siti nurhaliza, yana samsudin also baju pertunangan di hari pertunangan fauziah gous. tidak hanya artis sahaja, malahan sesiapa sahaja boleh menggunakan khidmat design zery zamry :) for lanjut, cepat-cepat masuk blog beliau ya :)











Berminat:

For those who are interested in viewing and purchasing Zery Zamry's couture or ready-to-wear pieces, do pay a visit to his boutique in Shah Alam and feast your eyes on the glamorous, or according to designer himself, VASS, and fashionable pieces of arts.Only by appoiment. Zery Zamry Couture - no 25, jalan kristal empat, 7/76d section 7, shah alam, selangor d.e Tel: +60 017 6519056 +603 55230596 Email: zeryzamry@ymail.com bb pin: 28BD3F82

toodles.