17 October 2017

Bonding With Sabahan Blogger | Selamat Bertugas Eca!

Assalamualaikum fellas. Last few weeks, sempat bonding dengan mereka. Itu pun secara kebetulan dan tidak dirancang (boleh macam tu? hahaha). Whatsapp dalam group asking sapa free dan tak free dan memang paksaan pun, tak free memang kena free kan diri. Muahaha! Kira makan-makan dan celebrate last dengan Eca sebelum beliau melaporkan diri bertugas sebagai seorang pendidik di SMK. Tagasan, Semporna, Sabah. 

How i Meet Them? Boleh baca kat sini Bonding With Our Sabahan Blogger :) 

Our aktiviti tak banyak. Meet, sembang, makan, selfie dan balik. Tapi, dalam aktiviti tu, kalau alif satar ada kat restoran beliau, memang sah-sah kot kitaorang kena halau. Sembang memang tak ingat dunia. Belum lagi masuk selfie. Selfie je da berapa banyak kali pose. Wajah tak de nur je padam. Selfie balik. Tudung tak ngam posisi sanggup tukar. kan jun? hahaha. Nasiblah yang diraikan ok je. Muahaha. Belum lagi tahap cari angle yang sesuai. :D

Let gambar berbicara gais. 

Bonding With Sabahan Blogger | Selamat Bertugas Echa!
 Sebelum makan-makan. Tunggu makanan sampai. Muahaha :D
berapa kali punya percubaan untuk cari angle pose yang lawa. kekeke

Bonding With Sabahan Blogger | Selamat Bertugas Echa!
Sudah habis makan-makan. Selfie lagi :)

Bonding With Sabahan Blogger | Selamat Bertugas Echa!
Selfie jak lagi. My iphone 5 hampir jatuh :D

Bonding With Sabahan Blogger | Selamat Bertugas Echa!
Kejadian sebelum balik. Hujan lebat waktu ni. Handphone jun hampir jatuh :D

Jun-Zie | Eca | Nat | Mini Me | Liza

So, itu je la nak update. Wei rindu korang sudah :)
Selamat bertugas cikgu eca!

Xoxo
Love Korang

16 October 2017

Nuffnang Ads Are Displaying Perfectly Fine

Assalamualaikum fellas. Setelah sekian lama tidak menulis mengenai Nuffnang, Nuffnang macam agak merajuk dengan i. Sedih pula i. I pun perasan lately blog i jarang keluar iklan Nuffy tu. Mana yang sedih sekarang ni? i ke Nuffnang? Hahaha. 

Salah Letak Code Ads Nuffnang?

Dan sekian lama juga tidak mengemaskini tentang Nuffnang, since bertukar template blog dan i bertukar url blog ke dot com pula, of course code iklan Nuffnang i terganggu. Minta maaf ye Nuffy. Then, i letak balik code ads Nuffy, but still iklan Nuffy tak muncul. Serius, i think mesti i salah letak code ads Nuffy dalam blog. Tak sedap hati punya pasal, semalam juga i send tiket kat Nuffy. 

Dan jawapan yang i dapat. Walla! :D

Nuffnang Ads Are Displaying Perfectly Fine

Terima kasih Nuffnang. Hopely dapatlah seketul dua ketul Iklan Nuffnang dalam blog ni. 
Boleh juga menambah pendapatan dengan Nuffnang setelah sekian lama tidak menerima earning. 

Thanks again Nuffnang

Xoxo
Love Korang

15 October 2017

Blog Hampir Dikemaskini :)

Assalamualaikum fellas. Ya, i punya blog hampir dikemaskini. Da delete entri-entri lama yang agak semak juga. Even sayanglah juga kan page view dekat satu-satu entri ada yang hampir mencecah 1.5k. Sob sob. Namun tidak mengapa. I harap i tak merapu sangatlah dalam blog ni semula. Malu pula korang baca rapuan i dekat entri-entri sebelum ni. Hahaha. Maaf erk.

blog hampir kemas 

Permintaan i lepas ni. Tak banyak mana. Just, hopely korang suka apa yang i tulis. Dan mohon komenlah yang baik-baik. Komen yang tak baik pun i terima. Hahaha.
And ya, just keep up to my latest entri. Kot-kotlah i bersemangat nak menulis lepas ni kan. Sebab rasa blog da dikemaskini. Entri merapu da padam. Rasa beban dekat kepala da makin kurang. Sebab sebelum ni, i sangat-sangat in da delima nak padam entri-entri i. InshaAllah, mungkin ada hikmah da padam tu semua. Kot-kotlah lepas ni nak update entri-entri review je maybe kan? hahaha.

So ya, itu sahaja i nak cakap. Jumpa di lain entri.

Xoxo
Love Korang.

14 October 2017

Selamat Berhujung Minggu :)

Assalamualaikum fellas. Awal pagi i da mengadap blog ni. Semangat lain sikit hari ni. Hahaha. By the way, i masih teruskan misi untuk delete some of my entry dalam blog ni. Again, those yang before and after cari entry i apa-apa dalam blog ni and perasan da tak jumpa that entry. minta maaf banyak-banyak ya. i da delete. 

Selamat Berhujung Minggu :)

Why delete? Itulah bah tu. Perempuan kan, susah mau predict bah orang cakap. Muahaha. Jadi, i delete. Ok, till than. Selamat Berhujung Minggu fellos!

Xoxo
Love Korang :)

12 October 2017

The Social Media Affair 2017!

The Social Media Affair 2017! Assalamualaikum fellas. Kemarin lepas 10 Oktober 2017 i berkesempatan untuk hadir ke Seminar Media Sosial 2017 bertempat di Hotel Le Meridien, Kota Kinabalu Sabah yang dianjurkan oleh Jabatan Penerangan Sabah dengan kerjasama Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC) Wilayah Sabah dan Wilayah Persekutuan Labuan.

The Social Media Affair 2017!

Acara bermula seawal pada pukul 07.00 pagi dengan menanti ketibaan urus setia majlis, para peserta seminar, para tetamu jemputan juga menanti ketibaan Ketua-Ketua Jabatan daripada pelbagai PBT juga Agensi. Pelajar Universiti pun ramai i nampak. Which is that good.
 
The Social Media Affair 2017!

Seawal pagi pun majlis da meriah. Diselang selikan dengan Cabutan Tiket Bertuah. Malangnya i tak bertuah. Mungkin dilain dihari diseminar yang sama maybe? Hahaha. 

The Social Media Affair 2017!

Sesi diteruskan dengan mendengar taklimat daripada Tuan Irwan Ahmad Sabtu, Timbalan Pengarah Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC).

The Social Media Affair 2017!

The Social Media Affair 2017!
 Adam Shamil in da House!

Selepas itu, majlis diteruskan dengan mendengar sedikit tidak banyak perkongsian daripada Personaliti Media Sosial tak lain tak bukan, Encik Adam Shamil. Serius, i teruja. I tak cakap. Biar gambar berbicara. Haha.
 
The Social Media Affair 2017!
Tuan Kamal Afandhi Hashim

Seterusnya mendengar perkongsian daripada Tuan Kamal Afandhi Hashim, Penganalisis Jenayah. Siapa tak kenal Tuan Kamal, mohon google. Orang kata, tak kenal makanya tak cinta. Gitu. Tuan Kamal ni lawak juga ya. Serius tak kering gusi dengar perkongsian daripada Tuan Kamal sendiri. Please, please Jabatan Penerangan Malaysia Sabah, lepas ni mohon jemput i lagi ye. Muahaha.
 
The Social Media Affair 2017!

Majlis diteruskan dengan mendengar Ucapan aluan oleh YBhg. Tuan Haji Swady Haji Guliling, Pengarah Penerangan Negeri Sabah, Merangkap Pengerusi Penganjur Seminar Media Sosial.

The Social Media Affair 2017!

Dan selepas itu mendengar Ucapan Perasmian oleh YB Datuk Haji Sapawi Haji Ahmad, Pengarah Yayasan Sabah, Merangkap Exco Penerangan KKM Negeri Sabah.

The Social Media Affair 2017! 
Sesi Penyerahan Cenderahati i think. Maaf, tengah bz setting gambar :D

The Social Media Affair 2017! 
 Sesi Penyerahan Cenderahati i think. Maaf, tengah bz setting gambar :D

Sebelum majlis berakhir, majlis diteruskan dengan cabutan tiket bertuah. 
I tak bertuah. Again. :)

The Social Media Affair 2017!

The Social Media Affair 2017!

The Social Media Affair 2017!
that guys, pemenang utama tiket cabutan bertuah iaitu sebiji smartphone brand vivo. tahniah!

Acara yang ditunggu-tunggu. Selfie, Wefie time! :D

The Social Media Affair 2017! 
 with Sabahan Blogger Kak Mia 

The Social Media Affair 2017! 
 with Adam Shamil in the house! Get it Right bebeh!

The Social Media Affair 2017!
with Tuan Kamal Afandhi Hashim 

The Social Media Affair 2017! 
together with Kak Mia

The Social Media Affair 2017! 
last but not least, mini me and geng jabatan i :)
 tq kakak-kakak pegawai for sudi berkejaran cari Adam. hahaha.

Thanks for the T-shirt SMAFFAIR!

Xoxo.
Love Korang :)

11 September 2017

Delima Delete Entry Blog dan Blog Lama ;(

Assalamualaikum fellas. Delima. Sangat-sangat delima. Tapi untuk kebaikan. Akhirnya dan this time, i starting clearkan entry-entry lama i dan blog lama i yang lain. Wa, nampak bloggers sangat kan, and which is, if ada yang mencari entry-entry lama i sebagai rujukan atau apa sahaja, dan perasan ianya telah tiada, i minta maaf ya. For own good. Hopely, and ya. Untuk entry-entry lama yang rasa macam entry budak hingusan tu, i minta maaf ye. Hahaha. That was so DELIMA. Oh no! Hahaha.

delima melampau
Delima Melampau :D


So. Itu sahajalah for right now. Till then ;)

Xoxo.
Love korang!

Giveaway by Alia Farhan

Assalamualaikum fellas! Mari jemput join giveaway rakan blogger kita. Hari isnin yang berbahagia dengan kerja yang pack tapi! mari lari dari kerja kejap. Klik banner tau! :)

 Giveaway by Alia Farhan

30 September 2017 Giveaway Tamat :D

Xoxo
Love Korang

08 September 2017

First Giveaway By Blog Buku Pinky!

Assalamualaikum fellas. I join giveaway ni dan i nak jemput semua sekali join giveaway ni sama. Syarat pun sangat mudah. Pakat ramai-ramai join jom. Klik banner

Blog Buku Pinky
Jemput Join Semua :)

The syarat:
1.Beralamat di Malaysia.
2.Follow Blog saya Buku Pinky
3.Follow Google+
4.Buat entry ringkas dan letak banner giveaway ni serta backlink pada gambar.
5.Copy & paste URL entry korang ke dalam ruang komen.

The hadiah:
Hadiah pertama : RM30
Hadiah kedua: RM20
Hadiah ketiga:RM10
Hadiah keempat: Reload RM5
Hadiah Saguhati (5 Orang) : Bookmark magnet comel

Entry paling kreatif: RM20

Sponsor Giveaway:
Luar Teko, Mulut Orang & Amer Jaya Blog

Xoxo.
Love Korang.

07 September 2017

Kondis Point Kiulu Sabah - Campsite and Picnic Centre

Kondis Point Kiulu Sabah! Assalamualaikum fellas. I nak sharing favourite place our family right now. Sebab da banyak kali pergi tapi tak sharing sharing pun pasal ni. Kot-kot yang berminat nak pergi hangout plan dengan keluarga kot kan. Bolehlah datang ke KampungKU sudah berjaya. Lalala. Tiba-tiba i rasa nak nyanyi. 

KONDIS POINT KIULU, TAMPARULI SABAH - Campsite and Picnic Centre
 
Kondis Point Kiulu Sabah - Campsite and Picnic Centre
Kondis Point Kiulu Sabah - Campsite and Picnic Centre

Full name i bagi. Boleh tengok mengenai Kondis Point dekat Laman Web Facebook mereka juga di SINI. Suasana yang nyaman dan segar mata memandang. Pelbagai aktiviti boleh diadakan disini selain korang rasa keluar je dari pintu kereta dan nak terjun terus masuk sungai. Hahaha. Air sungai jangan cakap. Sejuk boleh mengigil satu badan. Letak kaki dekat gigi sungai je pun da meresap sejuk kat satu badan. Apa lagi kalau da berendam dalam tu. Rasakan sendiri!

Kondis Point Kiulu Sabah - Campsite and Picnic Centre
Kondis Point Kiulu Sabah - Campsite and Picnic Centre

Jambatan ni baru siap buat tau. Last i pergi sebelum hari raya aidilfitri tak de lagi jambatan ni.

Kondis Point Kiulu Sabah - Campsite and Picnic Centre
Kondis Point Kiulu Sabah - Campsite and Picnic Centre

The View

Kondis Point Kiulu Sabah - Campsite and Picnic Centre
Kondis Point Kiulu Sabah - Campsite and Picnic Centre

The View

Kondis Point Kiulu Sabah - Campsite and Picnic Centre
Kondis Point Kiulu Sabah - Campsite and Picnic Centre

Ni namanya semangat nak mandi sampai hujan turun lebat pun gagah juga nak mandi.
Lepas family naik darat je, air sungai da mulai naik. Hujan turun dengan lebat sangat-sangat. Air da bertukar jadi warna coklat. Time ni kalau nak mandi sangat, please bercareful ya. Nampak je air tenang tapi dalam air, air deras sangat. Tak reti berenang macam i, memang lenguhlah kaki. 

Ok, itu je la i nak update pasal Kondis Point Kiulu Sabah. Dan, those yang nak pergi dan ya kat sana boleh menginap tau. Ada rumah yang comel boleh disewa dengan harga yang berpatutan. But sorry, i lupa nak tengok senarai harga. Hahaha. Dan! Please please, do contact my brother from another mother father but whe share same blood from our nenek-nenek disini:

MR. LASMIN (The Hensem Boy!) HP: 013-876 3878 | 016-845 3887

Selamat Merancang Cutian Gais!

Xoxo.
Love Korang

06 September 2017

Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1

Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1 | Mohd Zaki Yamani Azman 28, atau lebih di kenali dengan pangilan Zaki Bijak. Berasal dari Jerantut Pahang, Zaki di diagnos menghidap kanser darah atau Hodgkin Lymphoma Tahap 3, ekoran bengkak di belakang leher pada Julai 2014. Namun beliau telah berhasrat ingin melengkapkan misi Hitch Hike ke seluruh kepulauan Borneo dengan hanya berbekalkan RM1 yang telah bermula pada 29 Ogos 2017 lalu.

Dengan membawa misi menjelajah #cancerbukantikeruntukmati dan erti kata lain cancer bukan bermakna kematian. Zaki mejelajah dengan hanya menumpang kenderaan orang awam dalam menyampaikan mesej tersebut. Negeri di bawah bayu, Sabah merupakan destinasi pertama beliau.

Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1
Gambar Zaki Bijak Ketika ingin bertolak ke Sabah.
Walaupun beliau menghidap kanser tahap ke 3 , namun beliau tak pernah berputus asa dan menganggap bahawa penyakit ini merupakan satu semangat untuk beliau terus berjuang dan mengembara bagi memberitahu kepada semua bahawa #cancerbukantikeruntukmati.

''Program ini diinspirasikan rakan saya dari Finland yang pernah menumpang di rumah saya semasa mengembara. 

''Jadi, untuk program ini saya menyiapkan diri dengan maklumat berkaitan perjalanan, dokumen penting seperti lesen, mykad, wang RM1, sedikit pakaian dan peralatan khemah. 

''Tetapi, saya sangat bersyukur hidup di bumi Malaysia yang tinggi budi pekerti.. Walaupun tidak saling mengenali, saya bukan sahaja dibenarkan menumpang kenderaan, malah diajak bermalam dan diberi makan di rumah mereka sebelum meneruskan perjalanan pada keesokan hari,'' Zaki Bijak.

Menerusi laman Facebook beliau Zaki Bijak kini beliau telah 50% mengeliligi Kepulauan Sabah. Dan bakal menamatkan kembara Borneo Sabah dan masuk kepulauan Sarawak Pula. Sepanjang perjalananan beliau juga, beliau banyak memuji masyarakat Sabah yang sangat prihati dan bantuan dari pelbagai bentuk beliau dapat. Allahamdulilah Orang Sabah Bagus Bah !!!!

Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1
Kami orang Sabah Support Zaki Bijak.

Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1
Kami orang Sabah Support Zaki Bijak.

Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1
Kami orang Sabah Support Zaki Bijak.
Kalau korang nak ikuti kisah beliau yang penuh liku-liku, korang boleh la follow Facebook beliau, setiap detik perjalanan beliau akan kongsikan bersama anda. Yang pastinya kekuatan dan ketabahan beliau sungguh luar biasa bukan seperti pesakit Kanser.

Kalau-kalau nampak beliau jangan segan-segan hulukan bantuan tau.. Sesungguhnya tangan yang memberi itu lebih baik dari menerima. Bukan wang ringgit yang di pinta namun nilai kemanusia itu lebih bermakna.

Jum kita support Zaki Bijak dalam misi ''CANCER FIGHTER'' Jelajah Borneo Dengan RM1 #cancerbukantikeruntukmati.

Segala pertanyaann atau bantuan yang ingin di salurkan ( mana tahu beliau singgah perkampungan kamu ) boleh la berhubung terus dengan beliau. PM je kat facebook Zaki Bijak.

Kredit : Sabahanblogger.com

Xoxo
Love Korang

30 August 2017

its www.yatieowner.com official

Its www.yatieowner.com official! Assalamualaikum fellas. Syukur alhamdulillah. Finaly i terjebak juga pakai domain dot com ni. Terima kasih kepada partner in crime i kerana saranan merekalah i terjebak sama. Junzie, Eca. Thanks so much. Finaly i akhirnya merealisasikan impian i selama ini. Lepas ni, kita tunggu Liza lagi pakai dot com sama tau. Haha. Lepas ni baru semangat sikit nak menulis nampaknya. Hahaha.

YatieOwner.com

its www.yatieowner.com official

Yup. its Me. i da lama sangat nak pakai dot com ni. Cuma tak tahu macam mana nak buat, dan tak tahu langsung mengenainya. Dulu ingat pasang dot com ni nak blogger yang femes amos bagai. Then mesti bayaran untuk pasang tu mahal dan mungkin banyak prosidur ke apa ke kan. Rupanya tak langsung. Bayaran sangat murah ya. Dan prosidur pun sangat senang. Admin yang buat blog i pun Ya Allah, baiknya. Sopannya. Hahaha. By the way, i share dengan korang tau pasal ni. Then if korang berminat nak dapatkan, then just whatsapp. Sangat senang.

Beli Domain Dot Com Murah
Hosting Rajawali,
Kota Kinabalu Industrial Park,
Kota Kinabalu, Sabah Malaysia.
Whatsapp : +60 12-859 0020
Masa pertukaran blogspot ke dot com 10 minit sahaja
Bayaran : RM60.00 (Setakat i punya blog. Mungkin akan berubah mengikut permintaan)

Done. i da share. Jangan cakap i tak share tau. Then, till now maybe? I tengah bersemangat nak selongkar blog ni. Hahaha.

Xoxo.
Love Korang!

25 August 2017

Merdeka! Merdeka! Blogger Contest

Merdeka! Merdeka! Merdeka! Assalamualaikum fellow. Sebelum i pergi lanjut, i nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke 60 Tahun untuk semua rakyat Malaysia. Walau dimana juga berada ya. Selamat hari Kemerdekaan Malaysia! Dan, dengan itu juga, i nak kongsikan bersama dengan para kengkawan i, dimana bersempena dengan bulan Kemerdekaan Malaysia ke 60 tahun ini, Lazada Malaysia sedang dalam menganjurkan Contest untuk para blogger yang telah pun bermula pada 21 Ogos baru-baru ini, dan contest akan berlangsung sehingga 31 Ogos 2017. Syarat contest juga sangat senang, blogger hanya perlu menjawab beberapa soalan dan pemenang akan dipilih secara random. Kot-kot rezeki terpijak diantara kita kan? Syukur alhamdulillah panjat doa. Jom sertai beramai-ramai tau. Hadiah pun menarik.

Merdeka! Merdeka! Blogger Contest

What do you love about being Malaysian?

KEPELBAGAIAN. Bila i cakap pasal Malaysia. I akan sentiasa ingat, Malaysia penuh dengan kepelbagaian. Bukan sahaja agama, bangsa, kaum, budaya, etnik. Malah! Malaysia more than that. Dan apa yang penting is, Malaysia negaraku tercinta, aman damai, tanah tumpah darahku, sudah pasti i proud to being Malaysian!

Choose your favorite local brand

Merdeka! Merdeka! Blogger Contest

i seperti mak-mak, kakak-kakak i juga. i pilih apa yang depa telah menggunakan sebelum i guna. that mean, jenama produk tu oklah kan? Boleh dan telah dipercayai. Dan i pilih Pensonic Brand. Yang memang sudah satu jenama yang sangat dikenali, dipercayai dan mempunyai hampir semua peralatan yang memang memudahkan kita sehari-harian.

Select two product from that brand that you love.

1. Pensonic 12Litre Food Steamer PSM-162S With Stainless Steel Housing

Kalau disuruh memilih, semua benda i nak.  Tapi untuk sekarang, memandangkan i nak jaga kesihatan tubuh badan luar dan dalam (amboi), i pilih Food Steamer ni. Senang i nak stim sayur-sayuran, ikan, ayam ke dimsum paling senang. Campak je dalam tu. Selesai.

Merdeka! Merdeka! Blogger Contest

2. Pensonic Tower Fan PTW-200

Pilihan kedua i Pensonic Tower Fan PTW-200. Kecil kurus tinggi dan mudah i nak letak kat mana-mana penjuru. Macam mana dengan pilihan korang? Jom share dengan i.

Merdeka! Merdeka! Blogger Contest

Ok, ni ada lagi berita baik untuk semua, bukan sahaja untuk contest lazada blogger, namun Merdeka! Merdeka! Sale di Lazada Malaysia juga memberikan potongan harga diskaun yang sangat istimewa sehingga 80% bermula 25 Ogos sehingga 31 Ogos 2017. So macam mana? Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan barangan idaman di Lazada tau. ;)

Hadiah Untuk Pemenang Merdeka! Merdeka! Blogger Contest.

1st Prize: 1 x RM600 
2nd Prize: 2 x RM300 
3rd Prize: 3 x RM200
Xoxo
Love Korang

21 August 2017

My 2ND Laptop HP Mini Dengan Harga Mampu Milik

Assalamualaikum fellow. Finally i da ada laptop sendiri. Yahoo! Rasa nak bagi satu alam semesta. Da kenapa pula kan. Hehe. Maka dengan ini, hopely! dapatlah i update apa yang patut dalam blog ni. Kesian blog bersarang labah-labah da kalau tengok betul-betul.

My 2ND Laptop HP Mini Dengan Harga Mampu Milik

Laptop i? K, i update pasal laptop i la kan. Kot-kot ada yang berminat nak tahu lebih lanjut, boleh PM i tepi sikit.

2ND LAPTOP DENGAN HARGA RM400.

Itu dia. setakat ni, i hanya mampu beli laptop 2nd. Dan, i dapat harga RM400. HP MINI LAPTOP 5101. Ni kawan i tolong cari. Memandangkan beliau kerja dekat Jabatan Komputer kat office i. Then, i minta tolong dapatkan sejenis laptop yang comel, cute, kiut, miut, senang i bawa ke sana ke sini, dengan bajet yang i hanya mampu dan tak membebankan i dan yang penting, wifi ok dan i blog update blog dan juga i boleh edit template blog i dan others blogger yang memerlukan kerja i. Simple.

So? ada yang berminat? Maaf erk. Sekitar Kota Kinabalu, Sabah je la boleh dilayan. Hahaha. Other negeri mungkin i kena asking my friend pula. InshaAllah.

So! i super eksited sebenarnya nak update blog lepas dan selepas ini. Jangan tak komen entri i, sudahlah ye? Hehe.

Xoxo.
Love Korang!

17 August 2017

Howdie Fellow!

Assalamualaikum fellas. Omgee! Lamanya tak merapu dalam blog ni. Kesian kat blog. Harap sangat-sangat ianya sentiasa terupdate. Namun apakan daya. I hanya mampu melihat sahaja. Itu pun sempat juga tukar template. Hehe.

Howdie Fellow!

By the way and yes, so sorry tau sapa-sapa yang kadang ternanti-nanti je i punya update story. Masuk blog ni je, tengok masih artikel yang sama je paling atas tu. Ar sumpah i busy. Plus, mood punyalah ke laut. Nak start menulis pun kadang, dua tiga empat menaip, terus backspace balik. Nampak sangat i bersemangat nak menaip kat situ, tapi hampeh je. Jadi, mohon erk. Blog i masih wujud. Hopely masih ada yang sudi datang ziarah.

Then. Just now itu sahaja lah kot i nak update. Rajin rajin, komenlah ya :D

Xoxo.
Love Korang!

07 July 2017

Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest Winner 2ND Place

Assalamualaikum fellas. Syukur alhamdulillah. Ada juga rezeki i dengan Lazada kat situ. Tak sangka, percubaan kali pertama i membuahkan hasil, walaupun i tak la berapa nak berharap nak menang. Tup-tup dapat info menang kat group whatsapp sabahan blogger. Terima kasih Lazada :)

Xoxo,
Love Korang!

22 June 2017

Selamat Hari Raya Aidil Fitri Dunia!

Assalamualaikum fellas! Dikesempatan ini, i nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri, Maaf Zahir dan Batin untuk semua kengkawan blogger i dimana sahaja berada even yang berada di hujung dunia sekalipun. We share hari yang sama, kan? :).
SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI, 
MAAF ZAHIR DAN BATIN Ya

Selamat Hari Raya Aidil Fitri Dunia!

Xoxo
Love Korang

17 June 2017

Bies Kitchen Karamunsing Capital Kota Kinabalu, Sabah

Iftar Sabahan Blogger 2017 | Assalamualaikum fello. Kesinambungan daripada entri i sebelum ini iaitu Iftar Sabahan Blogger, kali ni i nak share Restoran yang kitaorang pergi. Called Bies Kitchen. Menghidangkan pelbagai jenis makanan kampung, kuih muih, air yang sedap i cakap dan juga pencuci mulut tersedia. While i tengah draft tentang ini, i telan liur da ni. Hahaha. Which is, is teringat ketam kat situ. Sedapppp. Tanya blogger lain berapa banyak ketam i makan dan telan dengan Eca. Kekeke. Mari, biar gambar berbicara ye.

Bies Kitchen Karamunsing Capital Kota Kinabalu, Sabah

Bies Kitchen Karamunsing Capital Kota Kinabalu, Sabah

Bies Kitchen Karamunsing Capital Kota Kinabalu, Sabah

Bies Kitchen Karamunsing Capital Kota Kinabalu, Sabah

Bies Kitchen Karamunsing Capital Kota Kinabalu, Sabah

Bies Kitchen Karamunsing Capital Kota Kinabalu, Sabah

Bies Kitchen Karamunsing Capital Kota Kinabalu, Sabah

Bies Kitchen Karamunsing Capital Kota Kinabalu, Sabah

Bies Kitchen Karamunsing Capital Kota Kinabalu, Sabah

Bies Kitchen Karamunsing Capital Kota Kinabalu, Sabah

Bies Kitchen Karamunsing Capital Kota Kinabalu, Sabah

Bies Kitchen Karamunsing Capital Kota Kinabalu, Sabah

Bies Kitchen Karamunsing Capital Kota Kinabalu, Sabah

Bies Kitchen Karamunsing Capital Kota Kinabalu, Sabah
ni kek beli sendiri. sponsor by Kak Pip The Blogger ;)

i tak mampu nak cakap apa, sebab semuanya sedap.
sedap, selesa dan owner pun sporting giler.

for those yang nak ke sana bersempena dengan Bulan Ramadhan ini,
ni nak bagitau semua bahawanya sepanjang Bulan Ramadhan ini, Bies Kitchen memberikan harga untuk all this makan seperti berikut:

RM20.00 (Dewasa)
RM10.00 (Kanak-Kanak)
0138677588 (KAK BIE)
Tempat : Karamunsing Capital, Kota Kinabalu Sabah 
 
But untuk makluman semua juga, sila hubungi KAK BIE untuk tempahan awal,
sebab semua tempat cepat PENUH.

i tak tipu, sebab we pun hampir-hampir tak dapat tambahan meja dan kerusi. uwargh!
Selamat Berbuka Puasa Semua
Xoxo.
Love Korang!