Basic Makeup Class Bersama SheShell | Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah

| on
Tuesday, October 24, 2017
Basic Makeup Class Bersama SheShell | Kelas Makeup Murah. Assalamualaikum fellas. I nak update segera, aktiviti i sabtu lepas. Ini pun kebetulan terjebak dengan kakak. Kalau tak, memang tak la kan nak pegi kelas-kelas makeup macam ni. But yang bestnya is, harga untuk kelas makeup basic ni sangat murah. Which is for me, semua orang mampu untuk bayar, iaitu sebanyak RM50, bahan-bahan peralatan makeup yang disediakan, dan juga yang penting is, ilmu perkongsian daripada MUA iaitu sheshell sendiri. Tak lokek ilmu. Tanya je apa soalan, pasti ada jawapan. Ok! Mari i kongsikan. Tengok gambar je la. hehe
 
Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah 
  Ini peralatan makeup yang disediakan. Pakai sahaja. Free ketika kelas berjalan. 
Untuk sponge bob tu (hahaha) sponge muka tu la bah kan, if korang wil be pergi kelas macam i ni, make sure la basuh betul-betul the sponge. Sebab juga sponge tu kan telah bertukar-tukar dikulit muka orang lain then ke muka kita pula. Takut nanti ada apa-apa dibelakang hari. Menyesal pula tak sudah. Hehe. In Case tau :D

Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah
Pantang larang thesisterhood. Kena selfie sebelum apa-apa :D

Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah
 Kelas berlangsung. Mendengar perkongsian daripada sheshell. Fungsi-fungsi setiap peralatan. Dari berus kecik ke besar. Muahahaha. I tahu pakai je, fungsi-fungsi i tolak tepi. :D

Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah
 Ambik gambar before untuk model pada hari kejadian. The modal pun da lawa. Look like jermanis. Apa lagi after dimakeup, kan? The modal muka dia after kena makeup, sebiji kakak nealofa si nabila tu :D

Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah
 I sempat snap the thing yang i pakai.

Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah 
 Before After! :D
Ni i pakai kamera Iphone 5 i je :)  

Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah 
 After :D
Ni jangan terpedaya ya. Sebab i pakai kamera OPPO my sista :D

Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah

 After juga :D

By the way, i jenis tak makeup ye. I pegi kerja cuma pakai foundation. Foundation apa i pakai? Later i talk :) da pegi kerja. Mohon jangan jatuh cinta dengan i. muahaha

Xoxo.
Love Korang
17 comments on "Basic Makeup Class Bersama SheShell | Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah"
  1. wah cantiklah sis....sya ni nda pernah join mana2 kelas makeup..belajar dari Fb n you tube saja

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pun terjebak. cantik? hahaha. kiranya berjaya la kan ikut kelas tu? ;D
      kita pula selalu juga tengok fb dengan youtube, cuma tak praktikkan sangat :)

      Delete
  2. cantik makeup! lepas ni makin rajin makeup lah kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. InshaAllah. sekarang pun tengah dok asyik tengok tutorial makeup je ;D

      Delete
  3. teringin jugak nak masuk kelas makeup.kawan i mua

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaa. jom la. lagipun boleh juga asah bakat yang sedia ada namun tidak di praktikkan sangat tu ;D

      Delete
  4. Lawa la sis yatie..terus berubah owhh muka swkalimd makeup so gojes

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. tu time makeup je lawa lya. time mood malas, jadilah seperti mayat. hahaha.

      Delete
  5. wow cantiknya lepas makeup! Tak sabar nak tahu foundation apa sis pakai

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. muahahaha. gambar last gambar tipu pakai kamera oppo :D

      Delete

terima kasih komen ❤
komen anda sangat PG hargai! ;)

Custom Post Signature

Custom Post  Signature