Basic Makeup Class Bersama SheShell | Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah

24 October 2017

Basic Makeup Class Bersama SheShell | Kelas Makeup Murah. Assalamualaikum fellas. I nak update segera, aktiviti i sabtu lepas. Ini pun kebetulan terjebak dengan kakak. Kalau tak, memang tak la kan nak pegi kelas-kelas makeup macam ni. But yang bestnya is, harga untuk kelas makeup basic ni sangat murah. Which is for me, semua orang mampu untuk bayar, iaitu sebanyak RM50, bahan-bahan peralatan makeup yang disediakan, dan juga yang penting is, ilmu perkongsian daripada MUA iaitu sheshell sendiri. Tak lokek ilmu. Tanya je apa soalan, pasti ada jawapan. Ok! Mari i kongsikan. Tengok gambar je la. hehe
 
Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah 
  Ini peralatan makeup yang disediakan. Pakai sahaja. Free sepanjang kelas berjalan. 
Untuk sponge bob tu (hahaha) sponge muka tu la bah kan, if korang wil be pergi kelas macam i ni, make sure la basuh betul-betul that sponge. Sebab juga sponge tu kan telah bertukar-tukar dikulit muka orang lain then ke muka kita pula. Takut nanti ada apa-apa dibelakang hari. Menyesal pula tak sudah. Hehe. In Case ye :D

Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah
Pantang larang thesisterhood. Kena selfie sebelum apa-apa :D

Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah
 Kelas berlangsung. Mendengar perkongsian daripada sheshell. Fungsi-fungsi setiap peralatan. Dari berus kecik ke besar. Muahahaha. I tahu pakai je, fungsi-fungsi i tolak tepi. :D

Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah
 Ambik gambar before untuk model pada hari kejadian. The modal pun da lawa. Look like jermanis. Apa lagi after dimakeup, kan? The modal muka dia after kena makeup, sebiji kakak nealofa si nabila tu :D

Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah
 I sempat snap the thing yang i pakai.

Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah 
 Before After! :D
Ni i pakai kamera Iphone 5 i je :)  

Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah 
 After :D
Ni jangan terpedaya ya. Sebab i pakai kamera OPPO my sista :D

Kelas Makeup Murah di Kota Kinabalu Sabah

 After juga :D

By the way, i jenis tak makeup ye. I pegi kerja cuma pakai foundation. Foundation apa i pakai? Later i talk :) da pegi kerja. Mohon jangan jatuh cinta dengan i. muahaha

Xoxo.
Love Korang

23 comments

  1. wah cantiklah sis....sya ni nda pernah join mana2 kelas makeup..belajar dari Fb n you tube saja

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pun terjebak. cantik? hahaha. kiranya berjaya la kan ikut kelas tu? ;D
      kita pula selalu juga tengok fb dengan youtube, cuma tak praktikkan sangat :)

      Delete
    2. Nak pakai make up biar kulit cantik dan lawa pun kena ada ilmu kan sis. Sama lah juga dengan nak kulit sihat & bersih. Nak cuci muka dan pilih skincare pun ada ilmunya juga. Contohnya pakai make up tapi pencuci muka kita tak boleh bersihkan dengan betul, nanti liang roma tersumbat naik pula jerawat. Penting pilih pencuci muka yang sesuai terutama yang ada kulit sensitif. Masalah juga tu kan. Amalkan tips pencuci muka kulit sensitif nikmatterbaik.

      Delete
  2. cantik makeup! lepas ni makin rajin makeup lah kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. InshaAllah. sekarang pun tengah dok asyik tengok tutorial makeup je ;D

      Delete
  3. teringin jugak nak masuk kelas makeup.kawan i mua

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaa. jom la. lagipun boleh juga asah bakat yang sedia ada namun tidak di praktikkan sangat tu ;D

      Delete
  4. Lawa la sis yatie..terus berubah owhh muka swkalimd makeup so gojes

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. tu time makeup je lawa lya. time mood malas, jadilah seperti mayat. hahaha.

      Delete
  5. wow cantiknya lepas makeup! Tak sabar nak tahu foundation apa sis pakai

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. muahahaha. gambar last gambar tipu pakai kamera oppo :D

      Delete
  7. Replies
    1. jom. bawa ke tahun depan. sebab disember 2017 almost the end babe ;)

      Delete
  8. I really happy found this website eventually. Really informative and inoperative, Thanks for the post and effort! Please keep sharing more such blog.

    www.norton.com/setup

    roadrunner email login

    aolmail.com

    ReplyDelete
  9. Your membership starts when you enter the 25-character key found on your item card or request affirmation email norton.com/setup
    Pay a Visit@:- www.norton.com/setup | hulu.com/activate | www.hulu.com/activate | norton.com/setup

    ReplyDelete

For coming and comment, thank u ya ♥ ;)

Thanks for Droping By! ;)

© Yatie Owner