Terbang Pada Harga Yang Murah Bersama Air Asia

| on
Friday, October 20, 2017
Terbang Pada Harga Yang Murah Bersama Air Asia. Assalamualaikum fellas. Nowdays, i selalu je ternampak kengkawan i post pasal travel depa dekat facebooklah, instagramlah, twitterlah, plus etclah. Dan mana je laman media sosial i masuk, mesti ada terselit pasal travel. Wah. Itu sudah bikin hati i jelous sebenarnya. Bilalah masa i pula pergi bercuti. SOB :(

Terbang Pada Harga Yang Murah Bersama Air Asia

Dan sebut pasal travel, i nak kongsikan kat sini satu berita yang mengejutkan dan mengembirakan untuk korang yang kaki travel. By the way, before. Korang yang kaki travel ni selalu pergi bercuti tak kisahlah ke mana pun, korang lebih prefer naik transport apa erk? I wondering lah juga, setahu i, kebanyakkan yang kaki travel ni, depa lebih suka naik bas, kereta dan kereta api. Jaranglah juga i dengar dan nampak yang naik flight. Mungkin, mungkin juga disebabkan tiket flight kan mahal. Kadang ada yang plan nak travel tiba-tiba tu, buka laman web then tengok harga tiket flight, boleh tahan besar juga modal tu kan. 

But! Hahaha. Ada tapi kat situ. KINI. Korang yang kaki travel tu tak payah risau lagi, SEBAB! Sebab sekarang ni, Air Asia tengah buat AirAsia promotion online tau! Dan, macam mana nak dapatkan harga tiket promosi ini? Senang sahaja iaitu dengan book online ticket di Air Asia secara online, then barulah korang dapat tiket flight harga promosi. Senang je kan? So lepas ni korang bolehlah dapatkan harga tiket ke destinasi yang korang nak pergi dengan harga yang terendah. I pun kalau nak travel, for sure memang pilih penerbangan Air Asia, dan before pun beberapa kali ke Semenanjung Malaysia bercuti, memang menggunakan penerbangan Air Asia. Best! Ok, dan kalau korang tak percaya apa yang i da bagitau ni, korang boleh je search it now di laman web Traveloka ye. Sure confirm ada yang menangis tepi bucu katil :D.

Ok korang, sebenarnya Air Asia ni da lama tau menyediakan harga tiket yang murah macam ni, cuma ianya hanya terhad kepada penempah yang awal booking sahaja. Maksudnya, siapa yang book awal akan dapatlah harga promosi, then siapa yang lambat maybe u olls can try it next time. Hehe. Tapi jangan risau sayang-sayangku semua, sebab sekarang ini, Air Asia tengah buat promosi harga tiket yang murah tau. Harga yang di tawarkan pula bermula dari RM35.00 - RM1++. Jangan terkejut! Hahaha. Sebab i sendiri pun terkejut dan terkesima. Bukan senang nak dapat harga murah macam tu dengan Air Asia. Tiket flight kot bukan tiket bas. So korang kena la cepat booking tiket korang lepas ni ya. Takut nanti terlepas pula peluang keemasan macam ni. Bukan selalu Air Asia nak buat promosi macam ni kan. Untuk maklumat tambahan juga, apa yang Air Asia tawarkan ialah korang boleh bawa baggage yang seberat 15kg, then korang juga boleh bawa cabin baggage yang seberat 7kg. Sebelum itu, please ya, kena pastikan sebelum berlepas, u olls kenalah berada seawal 45 minit di lapangan terbang sebelum berlepas. Jangan lambat pulak sebab Kapal Terbang tak tunggu korang ye, korang yang kena tunggu Kapal Terbang. :D
Ok guys, now i nak kongsikan dengan korang pula cara untuk booking online ticket Air Asia. Ye lah, tak semua orang tahu kot kan macam mana nak book online ticket ni. Korang yang da biasa tu da tau tak apa, so bagi korang yang baru pertama kali nak mencuba jom lihat cara-cara nak book. For sure, it's a simple way nak book online ticket ni, sama juga macam korang book hotel tu. Ok, ada tiga cara yang korang kena buat. Senang je tau. Jom baca dekat bawah. I bagi step mudah untuk korang senang fahami.

Cara-cara Book Online Ticket di Air Asia:
Terbang Pada Harga Yang Murah Bersama Air Asia

  1. Cara yang pertama ialah korang kena taip atau pilih destinasi penerbangan u olls dari mana korang naik dan kemana korang nak pergi. 
  2. Cara yang kedua pula, korang kena pilih date untuk penerbangan korang dan kat situ juga korang boleh pilih sama ada nak book tiket untuk sehala atau pergi dan balik terus. Most of people yang booking tiket ni, setahu i dorang akan book tiket pergi dan balik terus. Kira senang, sekali jalan sekali harung orang kata. Hahaha. Tak payah book dua tiga kali. I pun lebih suka buat kerja sekali jalan. Nanti tak payah pening kepala nak beli tiket untuk balik pula. Lagipun kena ingat tau, harga sentiasa akan berubah dari masa ke semasa. Harga promosi lagi lah akan berubah. Hehe.
  3. Cara yang ketiga dan last! Korang pilih la nak book tiket ni untuk berapa orang dan pilih class seat dan klik cari! 
Mudah jer kan


Air Asia Seat Class



Economy Standard

Economy seats are available across all AirAsia flights and airbuses. The legroom is quite spacious and the seats are covered with leather, providing extra comfort for all passengers in Economy Class.


Hot Seat

As well as in the Economy Class, Hot Seat is available across all AirAsia flights and airbuses. Nevertheless, Hot Seat is only situated on row 1 to 5 and next to the emergency doors (row 12 and 14). In addition to getting more spacious legroom, passengers in the Hot Seat will also be prioritized when boarding the plane.


Premium Flatbed

Premium Flatbed is specifically designed by AirAsia to provide more comfort for passengers on long-distance flights. That is why Premium Flatbed is only available in AirAsia X. This spacious seat reclines to a full flatbed whenever passengers desire to do so. It also features a privacy screen, an adjustable headrest and footrest, and pillow and duvet for maximum comfort. Additionally, it also comes with a reading light and a universal power port.


Quiet Zone

Everyone needs a little peace and quiet. That is why since February 2013, AirAsia has provided a Quiet Zone to facilitate passengers who want to fly with a peace of mind. Quiet Zone is located on row 7 to 14 and can only be ordered exclusively, either during booking or check-in process. Passengers who are traveling with guests under the age of 10 (child or infant) are not allowed to sit in the Quiet Zone. For now, Quiet Zone is currently only available in Airbus A330.

So selesai tiga cara diatas, dalam beberapa saat akan terpapar la senarai flight, masa dan harga tiket penerbangan yang korang pilih tadi. Time ni la yang penting, korang kena la pilih mengikut apa yang korang nak. Lepas dah pilih tu, korang bolehlah teruskan dengan membuat bayaran. Untuk pengetahuan korang, pembayaran boleh juga dibuat dengan menggunakan online banking dan kad kredit. I kalau beli tiket online, i guna maybank2u i sahaja. Sangat senang. 

So macam mana? Sangat mudah step dia kan? I sangat suggest dekat korang, gunakanlah online booking ni sebab proses menempah tiket flight sangat cepat, mudah dan menjimatkan masa korang. For now, itu je la i nak share dengan korang ye. Selamat menempah tiket penerbangan u olls! :)

Dan, Selamat Bercuti-cutian! ❤️

Xoxo. 
Love Korang.
15 comments on "Terbang Pada Harga Yang Murah Bersama Air Asia"
  1. wahh bestnya dapat tiket murah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. kalau dapat murah macam tu selalu, memang setiap bulan nak terbang travel :)

      Delete
  2. Great post! Informative for newbies and thank you for sharing the details. AA is great indeed for those who travels a lot as it offers great fares and amazing regional network! Keep posting great contents as it will help all of us.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq CT. most welcome and ya, hopely lagi ramai yang share info pasal travel kan. boleh dijadikan panduan, rujukan untuk para newbie. :)

      Delete
  3. Best ni. Tanpa Air Asia tak kemanalah kita ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup fiza. Kalau tak de nya AA ni, tak merasalah saya naik kapal terbang :D

      Delete
  4. AA is great. harga selalu affordable.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sokong mrs pip! sangat murah dan kalau bernasib baik, memang beruntunglah :)

      Delete

terima kasih komen ❤
komen anda sangat PG hargai! ;)

Custom Post Signature

Custom Post  Signature