25 August 2017

Merdeka! Merdeka! Blogger Contest

Merdeka! Merdeka! Merdeka! Assalamualaikum fellow. Sebelum i pergi lanjut, i nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke 60 Tahun untuk semua rakyat Malaysia. Walau dimana juga berada ya. Selamat hari Kemerdekaan Malaysia! Dan, dengan itu juga, i nak kongsikan bersama dengan para kengkawan i, dimana bersempena dengan bulan Kemerdekaan Malaysia ke 60 tahun ini, Lazada Malaysia sedang dalam menganjurkan Contest untuk para blogger yang telah pun bermula pada 21 Ogos baru-baru ini, dan contest akan berlangsung sehingga 31 Ogos 2017. Syarat contest juga sangat senang, blogger hanya perlu menjawab beberapa soalan dan pemenang akan dipilih secara random. Kot-kot rezeki terpijak diantara kita kan? Syukur alhamdulillah panjat doa. Jom sertai beramai-ramai tau. Hadiah pun menarik.


What do you love about being Malaysian?

KEPELBAGAIAN. Bila i cakap pasal Malaysia. I akan sentiasa ingat, Malaysia penuh dengan kepelbagaian. Bukan sahaja agama, bangsa, kaum, budaya, etnik. Malah! Malaysia more than that. Dan apa yang penting is, Malaysia negaraku tercinta, aman damai, tanah tumpah darahku, sudah pasti i proud to being Malaysian!

Choose your favorite local brand


i seperti mak-mak, kakak-kakak i juga. i pilih apa yang depa telah menggunakan sebelum i guna. that mean, jenama produk tu oklah kan? Boleh dan telah dipercayai. Dan i pilih Pensonic Brand. Yang memang sudah satu jenama yang sangat dikenali, dipercayai dan mempunyai hampir semua peralatan yang memang memudahkan kita sehari-harian.

Select two product from that brand that you love.

1. Pensonic 12Litre Food Steamer PSM-162S With Stainless Steel Housing

Kalau disuruh memilih, semua benda i nak.  Tapi untuk sekarang, memandangkan i nak jaga kesihatan tubuh badan luar dan dalam (amboi), i pilih Food Steamer ni. Senang i nak stim sayur-sayuran, ikan, ayam ke dimsum paling senang. Campak je dalam tu. Selesai.


2. Pensonic Tower Fan PTW-200

Pilihan kedua i Pensonic Tower Fan PTW-200. Kecil kurus tinggi dan mudah i nak letak kat mana-mana penjuru. Macam mana dengan pilihan korang? Jom share dengan i.


Ok, ni ada lagi berita baik untuk semua, bukan sahaja untuk contest lazada blogger, namun Merdeka! Merdeka! Sale di Lazada Malaysia juga memberikan potongan harga diskaun yang sangat istimewa sehingga 80% bermula 25 Ogos sehingga 31 Ogos 2017. So macam mana? Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan barangan idaman di Lazada tau. ;)

Hadiah Untuk Pemenang Merdeka! Merdeka! Blogger Contest.

1st Prize: 1 x RM600 
2nd Prize: 2 x RM300 
3rd Prize: 3 x RM200
 
Xoxo
Love Korang

14 comments:

  1. pensonic fan detected!
    ramainya minat barang pensonic! all the best ya mrs yatie! :)

    ReplyDelete
  2. yayy..sy pun peminat barang pensonic..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. jadi kita geng-geng kepada mak-mak kakak-kakak kita ya ;)

      Delete
  3. Pensonic jugakk ehh, sama lahhh !
    Yes, semoga ada rezeki...Amin !
    Rezeki terpijakk gituuu~
    Mehla singgah tgk brg apa nona nak dari brand ni, eehehe

    http://nonasani.blogspot.my/2017/08/merdeka-sale-with-lazada-merdeka.html

    All the best yeah !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga ada rezeki kita nona ;) ok i will!

      Delete
  4. Gudluck contest ni jemput singgah blog sy.

    http://www.lokmanamirul.com/2017/08/rose-face-serum-zeeta-produk-terbaik.html

    ReplyDelete

terima kasih komen ❤
komen anda sangat PG hargai! ;)