Pekeliling Waktu Bekerja di Bulan Ramadhan 2017

16 May 2017

Pekeliling Waktu Bekerja di Bulan Ramadhan 


Assalamualaikum Penjawat Awam Se Malaysia

Dekat-dekat nak masuk bulan ramadan ni, mesti ada yang tengah sekodeng pekeliling waktu kerja di bulan ramadan kan. Bukan korang sahaja, aku pun sama. Tapi kita sedia maklum, kena tunggu pekeliling yang dikeluarkan oleh JPA.

Sabah pun macam tu. Macam DBKK, kita kena tunggu JPA keluarkan the pekeliling, barulah DBKK gunapakai dan keluarkan pekeliling waktu bekerja di bulan ramadan sendiri. But still follow the pekeliling daripada JPA.

WAKTU BEKERJA BULAN RAMADAN

Selalunya kaum wanita yang lebih alert waktu ni, haha. Dan selalunya waktu bekerja isnin hingga jumaat dari pukul 07.30 pagi hingga 03.00 petang, 08.00 pagi hingga 03.00 petang, 08.30 pagi hingga 03.30 petang atau 09.00 pagi - 04.00 petang mengikut waktu asal bekerja berperingkat biasa.

Pekeliling Waktu Bekerja di Bulan Ramadhan 2017


Koleksi Surat Pekeliling Waktu Bekerja Sepanjang Bulan Ramadan


1. 2019 - Surat Pekeliling Waktu Bekerja Bulan Ramadan Tahun 1440H/2019M

http://www.sabah.gov.my/ecircular/incoming/jpan/docs/out/jpan000564.pdf

Artikel dikemaskini semula:- 26.03.2020

Love Korang!
YatieOwner

8 comments

  1. Tak keluar lagi kan pekelilingnya..Dapat balik awal setengah jam pun dah okay..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aháh tak keluar lagi. tapi kat office PG, da ada pegawai i tu buat surat untuk ini :)

      Delete
  2. Belum kluar kah?

    Tapi jabatan sy sdah ada wp4 5 dan 6..boleh apply utk bulan puasa nnt

    Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya belum. Sebab da 2, 3 kali juga cek JPA punya website :)

      Delete
  3. best nya pjawat awam ! =D ju pnya pun blm kluar, tp besa company kasi balik jam 4 . kira ok la.. senang atur masa mau masak d ruma

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. tak la rushing mo balik kan ju. nak singgah bazar pun sempat juga ;)

      Delete
  4. bkn masih terpakai pekelilling tahun lepas ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalunya akan sama juga dengan tahun-tahun sebelum. but mungkin ada perubahan. jadi, itulah kita akan tunggu juga pekeliling yang baru untuk rujukan :)

      Delete

Hallo kamu ;)

For coming and comment, thank u ya ♥ ;)

Thanks for Droping By! ;)

© Yatie Owner