17 June 2017

Iftar Sabahan Blogger 2017

Iftar Sabahan Blogger 2017 | Assalamualaikum fellas. Itu dia. Tadi telah berlangsungnya Iftar bersama rakan-rakan blogger Sabah di Bies Kitchen, Karamunsing Capital Kota Kinabalu. Which is, plan ni telah pun dirancang beberapa minggu yang lalu bersama-sama rakan-rakan dalam group whatsapp Sabahan Blogger. For me, Iftar kali ini adalah yang pertama untuk i sebagai seorang blogger. Kalau da tahu benda ni akan happening macam ni, da lama i follow kan diri lepas-lepas punya gather. Hehe. Apa pun, later i sambung lagi pasal ni ya. Masa untuk tidur. Mimpi indah Sabahan Blogger! :D

Iftar Sabahan Blogger 2017

Update From Yesterday Entri bout this :D


IFTAR SABAHAN BLOGGER 2017
Date : 16.06.2017 (Jumaat)
Venue : Bies Kitchen, Karamunsing Capital, Kota Kinabalu, Sabah

Antara aktiviti:
1. Makan - makan
2. Sembang - sembang
3. Exchange Gift antara blogger and blogger
4. Cabutan bertuah
5. Tetiba ada tambahan 2 item for cabutan bertuah
6. Tetiba ada gift dari i untuk semua blogger termasuklah husband - husband blogger yang datang.
7. Sesi bergambar dengan jayanya, juga bergambar bersama tuan punya Bies Kitchen.
8. Balik. Hahahaha.

Sabahan Blogger Yang Hadir:
1. http://www.jun-zie.com
2. http://www.ecadwinkyasha.com/
3. https://mrsyatie.blogspot.com
4. http://lizaizara.blogspot.my/
5. https://nnizati.blogspot.my
6. http://shumie-dz.blogspot.my/
7. http://inikisahtia.blogspot.com
8. http://www.syuhadasalleh.my
9. http://ciknurul23.blogspot.com/

Biar Gambar Berbicara

Iftar Sabahan Blogger 2017


Starting from Jun-Zie cabut nama for exchange gift :)


Iftar Sabahan Blogger 2017

Then hadiah bertukar, daripada Jun-Zie ke Nurul :D
Iftar Sabahan Blogger 2017

Then Tia aka Yuyu Zulaikha (Hehe) bertukar hadiah ke i la siapa lagi. hehe

Iftar Sabahan Blogger 2017

Then Kak Mia bertukar hadiah dengan Liza aka Si Puteri Bunian. Hehe.

Iftar Sabahan Blogger 2017

Ar. Ni yang part yang membingungkan. Kekeke. While cabutan tiga nama hanya tinggal mereka, then decide, antara mereka sahaja yang bertukar hadiah without cabut nama. Macam mana tu? Hehe.

Iftar Sabahan Blogger 2017

Selesai Exchange Gift. Ke Aktiviti Cabutan Bertuah pula.
Starting from Nat. Syukur Alhamdulillah, rezeki nat :)

Iftar Sabahan Blogger 2017

Then cabutan bertuah rezeki untuk Tia pula. Baby syukur tak meragam sangat kan tia :)

Iftar Sabahan Blogger 2017

Next cabutan bertuah dapat ke Syuhada :)

Iftar Sabahan Blogger 2017

Then cabutan bertuah dapat ke Nurul :)

Iftar Sabahan Blogger 2017

Ar ni tetiba ada tambahan dua item for cabutan bertuah.
Dan of course lah me bertuah dapat tudung Amaris daripada Liza :D
Yahoo!

Iftar Sabahan Blogger 2017

Cabutan bertuah ke dua :D
Sambal Ketuk daripada Syuhada dapat kat Liza. Pergh meleleh tengok. Belum lagi rasa :D

Iftar Sabahan Blogger 2017

Yup its for me! hahaha.

Iftar Sabahan Blogger 2017

minyak wangi daripada tia the blogger. terima kasih tia.

Iftar Sabahan Blogger 2017

from blogger to bloggers.

later i talk pasal Bies Kitchen ya ;)
  
Xoxo.
Love Korang

13 comments:

  1. Replies
    1. bahagia dengan makanan dan cabutan dapat tudung 😆❤️

      Delete
  2. Wahh ^^ Thanks for those yg plan smua nie..
    Lain kali join lgi hehe

    ReplyDelete
  3. wahh sangat laju update. saya suka saya suka xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka kan? jadi sila dan mohon update cepat :D

      Delete
  4. Replies
    1. hahaha. kan. mohon next gather pula engko dapat ye ;)

      Delete
  5. seronoknya berbuka beramai-ramai bersama blogger :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok A'a :) first time berbuka dengan depa, dan yang best macam da kenal 10 tahun :D

      Delete

terima kasih komen ❤
komen anda sangat PG hargai! ;)