29 August 2015

KFC - KA$H Card Launch | BE CPUV NUFFNANG 2015

sapa yang tak suka makan KFC kan? suami jangan cakaplah. memang hantu ayam goreng. kalau boleh hari-hari nak melantak ayam goreng. PG ok sahaja. tapi kalau makan ayam, plus hari-hari makan makanan yang sama, muak juga sebenarnya. officemate PG hari tu mengandung pun, dia suka makan ayam KFC hari-hari. PG yang temankan dia sekali makan, turut naik badan sama. haha. tak tahulah siapa yang mengandung sebenarnya. hehehe.



sebut pasal KFC ni. PG nak kongsikan dekat korang, dimana KFC telah mengeluarkan satu kad yang dipanggil Kash Card tau. baca pernyataan dekat bawah ni. its cool. PG pun rasa macam nak dapatkan kash card ni. untuk mengetahui dengan lebih lanjut, bolehlah masuk laman web http://www.kash.my/.

Kash Card (read as kash) is a revolutionary card that redefines convenience. It is a revolutionary (did we already mention revolutionary?) secured prepaid payment solution with endless possibilities. Unlike any other prepaid payment solution, it provides you with a whole new payment, personal fund management, shopping, and lifestyle experience. It essentially is an e-Wallet with endless usage possibilities

Unlike any other prepaid cards, “Kash” card has a unique ID that will enable you to track your expenses, helping you maximize your budget, because when you know exactly where you’re spending, you know exactly where you’re saving. (Coollll!!)

Cool! So you can track your expenses. What else? Well, if you own a Smartphone, you will receive a link to download a “KashApp” and turn your phone into a “SmartWallet”. You will be able to do all the things you can do with your Kash Card and more. In the app, you will also receive your QR Code (Hint. Hint. Name of the card) with all your membership information. So if you forget your wallet, you can still shop with your phone. So, exactly how secure is it? If you lose your phone or if someone copies your QR code? No problem. They do not have your security pin. Unlike some RFID cards, no money information in stored in your card or phone. So if you lose your Kash Card or your phone, you will not lose your money. Hang on! That is so much more secure than Cash or Credit Card! COOL, right?!
of course. many thanks to nuffnang juga KFC sebab sudi beriklan dalam blog PG! many thanks ya. muah ciked :D

Toodles.

Tips Dapatkan CPUV BE dari Nuffnang

morning. assalamualaikum fellow! amboi. gembira sungguh kan. hehe. starting today, PG akan bercuti selama tiga hari! haha. alah. cuti sabtu ahad plus isnin cuti public holiday je pun. kira bercuti jugalah kan. da coti coti tu bebuatlah cara bercoti kan. haha.


hi team nuffnang :) 



ok. PG nak kongsikan artikel tips ni. untuk sis namy yul yang bertanya tentang tips untuk dapatkan CPUV dari nuffnang yang bertebaran dalam blog PG ni. amboi. sebelum itu, untuk namy yul. sebenarnya tips dari PG ni, simple sahaja, dan ianya bukan lagi satu rahsia ;) PG pun tak berani nak over acting kata buat macam, buat macam tu. but, as long bebenda basic macam letak iklan nuffnang ditempat yang betul, blogwalking, sudah memadai. inshaAllah, pasti ada CPUV nanti untuk sis namy. PG pun macam begitu juga dulu. setahun susah bebenor nak dapat RM10.00. nak nanges je kenapa. rupa-rupanya. nak dapatkan tu sebenarnya sesenang sangat. hehe. jom baca. PG share tips yang bukan lagi rahsia tau :D

1. Tingkatkan trafik blog!

Nuffnang mencadangkan minimum 20 views setiap hari. Kita juga boleh mensasarkan untuk mencapai 100 views setiap hari jika trafik blog kita melebihi 20 views setiap hari. Nak dapatkan trafik ni, sangatlah senang! BLOGWALKING paling senang ;)

2. Susun atur blog agar dapat memberikan ruang untuk unit iklan Nuffnang!


Nuffnang mempunyai 3 jenis unit iklan tau. Kalau boleh letak ketiga-tiganya sekali dalam blog, iaitu leaderboard, skyscraper, dan large rectangular.

Nak tahu letak code dengan betul, boleh klik sini juga : Bintang Kuning Nuffnang Ku!

Kebanyakan pengiklan pula akan memilih unit iklanleaderboard dan skyscraper, oleh itu Nuffnang mencadangkan supaya kita, kena pastikan blog kita mempunyai ruang untuk unit tersebut. Untuk maklumat lanjut berkaitan dengan saiz and penempatan unit iklan dalam blog kita, sila log masuk ke Nuffnang dan klik "Add ads".

3. Pastikan Nuffnang mengetahui apa jenis blog kita!

Soalan kajian! Bahagian ini adalah sangat wajib untuk newbie yang baharu mendaftar dengan Nuffnang, sangat penting untuk dijawap ok. Ini agar dan membolehkan Nuffnang mencari blog yang sesuai untuk kempen iklan yang sedang mereka jalankan. Dengan itu, bolehlah kita menjana pendapatan sampingan dengan mudah!

4. Memahami pembaca blog kita.

Dengan memahami pilihan pembaca blog kita, kita boleh mengetahui bagaimanakah pembaca blog kita akan bertindak terhadap iklan dan jenama yang ada pada unit iklan blog kita.

Iklan Nuffnang adalah disasar kepada kategori atau golongan yang berkenaan. Justeru itu, pilih kategori yang sesuai untuk blog kita, bukan sahaja akan membolehkan Nuffnang untuk memperuntukkan iklan yang sesuai kepada blog kita, malahan dapat menambah pendapatan blog kita.

5. Pengiklanan banner Nuffnang.

Nuffnang akan memapar iklan di unit iklan yang ada pada blog yang telah berdaftar dengan Nuffnang tau.

Unit-unit iklan tersebut pula membolehkan Nuffnang mengukur trafik blog kita, dan pada masa yang sama dapat mengiklankan di blog kita.

Dengan cara ini, kita akan mendapat pendapatan. Walaupun kita hanya dikehendaki meletak salah satu unit iklan di blog kita, tetapi lebih banyak unit iklan yang kita letak, semakin tinggi peluang blog kita akan dipilih untuk kempen iklan yang berkenaan, dan bolehlah kita memperolehi pendapatan sampingan! (entri asal: tips nuffnang)

untuk sis namy. semoga artikel ini menjawap persoalan namy ya. good luck dear!

Toodles,

28 August 2015

IKEA - August Sales | BE CPUV NUFFNANG 2015

Selamat Hari Kemerdekaan 2015 fellow. amboi. in advance ;) woot woot. syukur alhamdulillah rezeki. PG dapat BE CPUV dari nuffnang lagi. syukur syukur. kali ni pula dapat dari IKEA. rasanya bersempena dengan jualan sale mereka untuk bulan Ogos. dekat kota kinabalu sabah sekarang pun, da ada beberapa company such like chan furniture yang membuat jualan sales. huhu. sapa bergajian berbaki lebih tu, bolehlah kot grap dua tiga biji. macam PG yang cukup-cukup makan je. memang tak lah kot. tapi...bersyukur seadanya tau :)



LISABO
Desk, ash veneer
RM499


taraa! cantik kan meja tu disana :)


SVIRVEL
Floor lamp, white
RM129

itu dia few (bunyi macam banyak :D) item yang kalau ada IKEA dekat sabah ni, memang nak grab dua benda ni ;) nuffnangIKEA, terima kasih sebab sudi beriklan dalam blog PG ya. lepas ni bagilah lagi dan lagi. haha. korang. kalau nak tahu apa  yang sales dekat IKEA, cepat-cepat masuk laman web mereka. :)

Toodles.

Tips Hadapi Kemarahan Orang Lain

manusia tidak ada yang sempurna. pasti ada kelebihan dan juga kekurangannya. mana yang lebih. syukur alhamdulillah. jangan sombong. jangan riak. jangan lupa diri. mana yang kurang. bersyukurlah seadanya. pasti ada hikmah kenapa kita diberikan 'kekurangan' disitu.

Tips Hadapi Kemarahan Orang Lain

marah? sifat ke? semua orang ada perasaan tu dalam diri sendiri. tapi kena lihatlah kenapa dan mengapa dan apakah punca kepada kemarahan terjadi. PG pun pernah marah orang. tapi bersebab. dan orang pun pernah marah PG. juga bersebab. tak de sebab orang nak marah kita tanpa sebab kan? haha.

so. bila kita bertemu dengan orang yang tengah marah atau orang tu marah kita (hahaha), kita harus siap bersedia untuk menghadapinya. macam mana? PG kongsikan dekat bawah. semoga berguna dan dijadikan panduan. PG kongsi point je. untuk lanjut. bolehlah singgah blog asal tips :) tq!

Tips Hadapi Kemarahan Orang Lain
1. Tetap tenang
2. Biarkan ia mengeluarkan semua kemarahannya dan dengarkan
3. Yakinkan ia agar menyedari bahawa anda mengerti situasinya
4. Jika ia masih belum tenang, tanyakan pertanyaan berikut:
  • Jadi kamu marah gara-gara hal apa?
  • Bisa anda ulangi mengenai ____?
  • Sudah boleh saya berbicara?
5. Berikan penjelasan apa yang ada dipikiran anda
6. Menyerah dan tangani kembali esok harinya

itu dia 6 tips menghadapi kemarahan orang lain. tapi maaflah ya. kok dalam bahasa indonesia pula :D semoga bermanfaat!

Toodles.

27 August 2015

Welcome to Shell Campaign | BE CPUV NUFFNANG 2015

Welcome to Shell Campaign. woot woot. terima kasih sekali lagi nuffnang sebab sudi memberikan PG iklan lagi. lagi dan lagi. kali ni PG dapat dari Shell, bersempena dengan pelancaran program baharu dari mereka. Dimana dari sumber pembacaan PG, Shell menyatakan komitmen mereka untuk memberikan perkhidmatan yang terbaik dan tawaran yang terbaik untuk pelanggan mereka di seluruh Malaysia.

Sebagai seorang pengguna Shell. suamilah yang selalu pakai. sudah tentu PG inginkan yang terbaik. hopely dengan pelancaran kempen terbaharu dari Shell ini akan merealisasikan apa yang PG inginkan, malah pengguna Shell itu sendiri. (Sumber : mahamahu.com)


Untuk Shell, pengeluar minyak tertua! we always support u. please. janjikan yang terbaik untuk pengguna mu :) oh. terima kasih nuffnang, terima kasih Shell sebab sudi beriklan dalam blog PG. thanks!

Toodles!

DKSH - Hiruscar | BE CPUV NUFFNANG 2015

DKHS - Hiruscar. apa benda erk? tertanya-tanya apa bendalah hiruscar ni, buatkan PG nak google. so PG ada jumpa beberapa artikel yang menulis tentang hiruscar ni. ok. rupanya ianya adalah sejenis gel yang baik untuk mereka yang mengalami masalah dekat kulit wajah such like jerawat. dari pembacaan PG, pakai hiruscar seperti kita pakai foundation macam tu. tapi apply dekat kawasan yang bermasalah je. then boleh pakai another foundation. PG tak berapa nak cakap pasal produk ni, tapi PG ada jumpa 3 artikel yang menulis tentangnya. PG kongsi url link blog tu dekat bawah tu. korang bolehlah baca ye :)




by the way, ini adalah artikel thanks to nuffnang, sebab sudi memberikan PG ads evendo lama tak cerita pasal nuffnang ni. hehe. terima kasih nuffnang dan juga hiruscar sebab sudi beriklan dalam blog PG. thanks so much! ❤

toodles :)

Penulisan Mampu Beri Hasil Lumayan

tapi bagi PG bukan senang dan mudah nak menulis satu-satu artikel yang baik. perlu ada idea dan jika bernasib baik, pada waktu yang TEPAT, IDEA akan hadir dengan MENCURAH-CURAH.



penulisan mampu beri hasil lumayan. artikel dari sumber berita harian bertarikh 12 ogos 2015 menarik minat PG nak kongsikan dekat korang sama. blogger juga dikira sebagai seorang penulis, bukan? jadi tidak salah jika PG kata, apa yang kita tulis dekat blog juga mampu memberikan hasil lumayan. 

tidak hairan jika ada yang sanggup berhenti kerja semata-mata mahu menulis. PG setuju. bidang penulisan ni meluas. bukan sahaja penulisan dengan menulis novel. tengok sahaja blogger HASRULHASSAN. TOP BLOG MALAYSIA. seorang suami sepenuh masa dan blogger sepenuh masa yang meraih pendapatan lumayan melalui penulisan menggunakan medium BLOGSPOT. memang respectlah dekat uncle HH 

siapa sangka dan mana tahu, PG juga akan sanggup berhenti kerja semata-mata mahu fokus dengan menulis, kan? :)

dekat artikel juga ada dikongsikan sedikit tip secara umum bagaimana untuk seseorang itu ingin memulakan penulisan. PG kongsikan bersama ya. InshaAllah. moga dijadikan panduan bersama :)
Perkara yang pertama, idea akan datang bila-bila masa dan di mana jua. Jadi, kita mesti pandai menguruskan idea itu. Tidak perlu menyimpan idea mengikut susunan. Yang penting simpan idea tersebut secara lakaran di sana sini mengikut keselesaan anda.
Secara am, apabila seseorang itu menyimpan hasrat untuk menulis sesuatu, idea itu akan datang sama ada semasa bekerja, memandu, berehat, bersembang bersama rakan atau mebeli-belah. Tugas anda adalah mencatat apa juga idea.
Perkara yang kedua, tidak perlu memikirkan apakah yang hendak ditulis untuk mukadimah atau 'intro' yakni permulaan cerita, andainya anda ada idea untuk bab pertama atau bab akhir, tulis sahaja.
idea yang datang tidak mengikut susunan seperti mana yang kita inginkan. tidak perlu khuatir kerana suatu masa kita akan susun semula idea itu mengikut turutan.
ada sesetengah penulis terpaksa berhenti di tengah jalan atau tidak mahu meneruskan penulisan disebabkan tidak mendapat idea hendak memulakan penulisan. Jadi dalam hal ini, menulis tidak perlu mengikuti proses yang yang rigid kerana pada peringkat awal sudah memadai seseorang itu sekadar melakar idea.
done. itu dia dua tips tapi punya maksud yang mendalam yang PG rasa, kita patut ambik tahu. apa pun. semoga bermanfaat dan its good untuk dijadikan panduan basic bagi mereka yang ingin baru berjinak-jinak nak menulis atau mungkin sebenarnya pada mereka yang tidak tahu mereka sebenarnya ada bakat untuk menulis, tetapi tidak tahu untuk bermula dari mana ❤
semoga berguna untuk korang ye :)
Toodles.

26 August 2015

Rezeki Terpijak :D

syukur syukur alhamdulillah. tak sikit tak banyak RM50.00 bukan sikit kalau nak beli topup Digi RM10.00 for one week. RM7.00 x 2 tiket wayang (hehe). Aiskrim RM1.00 x 10 orang. haha. ada lebih lagi dekat situ kan?

Rezeki Terpijak :D

syukur alhamdulillah. bulan ni en. bos PG punya turn dapat duit kutu. kalau orang sabah panggil HUI. semenanjung called duit kutu kan? first time dengar gelak kejap. duit kutu? apa tu. hehe. tak pe. as long sekarang da reti apa tu duit kutu. duit kutu kitaorang buat since last year. of course aku tukang punggut so akulah orang pertama yang dapat. RM100 x 12 orang. dapatlah dalam RM1100 bila dicampurkan sekali. huhu. apa aku buat dapat duit kutu hari tu? haha. aku pun tak ingat :D tapi la ni nak bagitau. memandangkan dan memang bos aku baik hati, itu dia RM50.00 melayang untuk aku siap dalam sampul lagi. huhu. terima kasih en. bos! murah rezeki en. bos ye. kawen cepat-cepat en. bos! hehe.

Toodles!

25 August 2015

Cantiknya Awak? Pakai Apa Erk?

perempuan mana yang tak suka nampak cantik? meh bagitau kat aku. nak tanya sikit awat dia ada masalah dak. hehe. harap tak de la. cantik tu universal. tak semestinya cantik dari wajah. makeup lelawa bagai macam retis. lawa retis macam che tah memang tak boleh nak cakap apalah. but as long. cantik. lebih-lebih cantik depan suami. ar. kira ok dekat situ :D


sebut pasal tu. meh nak share bebenda yang aku pakai dekat muka. sebut bebenda macam banyak pula. tapi tak. buat malu je. hehe. honest. aku tak reti sangat nak jaga muka. selalu kalau nampak kulit muka da penuh dengan peputih (tau tak peputih? yang ada dekat hidung tu selalunya....what them call? pori pori? something macam tu. hehe) terus masuk hellen beauty spa. settel. dekat rumah tak de nya nak pakai mask bagai ke scrub bagai. tak de. malas. macam mana tu? nak lawa cantik flawless tapi malas T_T

tinggalkan bab tu. sambung bebenda yang aku nak share dekat atas. ar tu 3 benda yang selalu dan memang aku pakai hari-hari kecuali cuti bekerja. sebab aku suka bebenda yang simple dan nampak natural beauty (uwerk muntah hijau) makanya, bebenda yang aku pakai dekat muka pun sesimple orangnya. lagi muntah hijau.

so dekat situ cuma ada day cream dari bodyshop which is pakai sebagai pelembab muka before apply bb cream dari maybelline dekat situ. selesai. tu je dua benda yang aku pakai dekat muka. then last lipstik. itu pun sebulan sekali pakai T_T menyampah. hahaha. lipstik by revlon kod 415 pink in the afternoon


selesai dekat makeup makeup yang tak seberapa nak makeup tu. lain-lain dekat rumah yang hanya mampu PG buat is letak benda alah putih tu dekat muka. beli dekat watson perisa timun. plastik warna hijau. nama PG lupa :D


ok. belanja satu gambar. muka taklah berapa nak flawless sebab gambar pakai kamera 360 :D.

ok tu je nak share dengan korang. la ni aku tengah blur nak tukar pencuci muka pula. konon-konon bila tukar pencuci baru, jadilah cantik macam che tah. muntah hijau :D

Toodles!

Pensil Warna Anak Selalu Hilang Disekolah? Patut Cuba Ini.

Masalah pensil warna hilang dekat sekolah rasanya bukan satu masalah yang baru kan? sebab zaman PG dulu pun, memang ye pensil warna sekolah je hilang. huhu. kadang bila da hilang berkali-kali memang mak bapa bising la kan. PG pun macam tu juga. tapi tak la sampai berkali-kali hilang. since kita pun tahu kegunaan pensil warna itu untuk apa. kalau boleh memang sedaya upaya will simpan untuk tidak hilang. takut mak bapa marah satu hal. nak beli juga satu hal. ye la. dulu harga pensil warna even murah bagi PG sekarang ni, tapi dulu even murah tapi ianya agak satu keberatan juga bagi keluarga yang punya anak ramai dan bila da berkali-kali hilang, amboi, ingat anak orang kaya ke nak beli berkali-kali. na hado. tak mampu. huhu.

Pensil Warna Anak Selalu Hilang Disekolah? Patut Cuba Ini.

Idea sorang ibu di kelas tahun 1 untuk menangani masalah anaknya selalu kehilangan pensel warna.

so PG rasa. percubaan untuk buat seperti gambar dekat atas. patut dicuba. hehe. nampak macam skema je kan. tapi ianya nampak selamat disitu. ar lepas ni. bolehlah mencuba. inshaAllah, tak hilang. hehe.

Toodles.

Selamat Hari Gaji Gomen!

hollas fellas. haha. masuk blog je, terus nampak tajuk artikel abang ben ashaari pagi ni 'selamat hari gaji'. amboi. memang terkenan dihati beta betullah. macam tau-tau je abang ben ni. hehe. apa pun. kemarin gaji da selamat masuk dalam account. Ya Allah. hanya tuhan sahaja je la yang tahu. memang menunggu sesangat gaji masuk. hehe. kalau boleh hari-hari nak call bahagian kewangan bila nak bagi masuk gaji :D

Selamat Hari Gaji Gomen!

found this image dekat pakcik google.
kan? memang tak boleh dinafikan sama sekali ;)

so apa lagi? cepat bayar hutang yang tertunggak hari ni juga. haha. selamat hari gaji semua!

Toodles.

24 August 2015

Maaf. Saya Hampir Kehilangan Awak.

hi fellos. i jumpa satu artikel ni tau. its good artikel for mereka yang macam aku (arrrr??? macam aku? hahaha) meh sini baca. tadi almost nak sakit jantung sebab lupa mana letak handphone. handphone k. bukan suami. haha. kalau hilang suami, memang naik meroyan juga lah. tapi kalau hilang handphone. lebih-lebih lagi memang engkau berusaha untuk dapatkannya then all the aps, picture, detail dalam tu semua memang engkau da set mana mana nak cari senang. memang boleh naik meroyan tahap dewa kat situ sebenarnya.

adui. sakit jantung betul. betul-betul lupa mana aku letak handphone tadi. rasanya dalam setengah jam juga kot aku tak nampak fon tu depan mata. bila tersedar tak de fon while nak whatsapp suami. gelabah mana fon. terus pinjam fon officemate. thank god! handphone tu dalam library. nasib ar bebudak praktikal baik hati dengar fon tu berdering then bagi kat aku. aduiiii. akak bagi 100% markah prestasi korang wei! hahaha.

Maaf. Saya Hampir Kehilangan Awak.

sob T_T sayang awak (pakcik google pinjam gambar awak sat! :D)

pelupa? aku rasa aku da makin pelupa ni. suami memang tak boleh nak kata apa da dengan aku bab ni. sikap pelupa aku tu. tak sampai suami hilang lagilah. da memang aku rasa kronik kot. sampai kadang bab-bab like jarum peniti pun aku boleh lupa mana aku letak. uwargh! korang? ada masalah macam ni juga tak? sob. terus google. jumpa satu artikel ni. jemput baca tau. hopely berguna. nak lebih detail boleh ziarah empunya artikel. PG share point sahaja. T_T

Tips Kurangkan Risiko Jadi Pelupa
  1. Membaca Al Quran
  2. Banyakkan membaca
  3. Amalkan tidur yang cukup
  4. Mengawal tekanan
  5. Bersenam
  6. Elakkan kemurungan
  7. Belajar sesuatu yang baru
  8. Awas dengan pengambilan ubat
  9. Fokus
  10. Sebut berulang kali - (kredit and tq : mamaasz)
Toodles.

Segmen Meh Sally Nak Review

hollas fellas. dulu blog lama, pernah sekali di review oleh abang sado abang ben ashaari. tapi tu blog lama. la ni blog baharu. memang tak kot. hehe. till nampak segmen 'meh sally nak review'. wa. macam kena je kan. manalah tahu rezeki. nak juga blog ni di review :D apa pun. rezeki memasinglah kan. tak terpilih pun, tak pe. hehe. ar korang. jom. jemput join sekali. syarat pun tersangatlah mudah :D good luck!


nak join sekaki? klik banner atas ni ya :)

Syarat-Syaratnya:
  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally, Follow Instagram Sally dan Like Fanpage Sally
  2. Buat satu entry bertajuk Segmen "Meh Sally Nak Review"
  3. Letak banner dan link kan ke entry ni.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
  5. Segmen ini akan berlangsung dari 20th-30th August 2015 (11.59 pm waktu Malaysia)
Toodles.

Giveaway Voucher Emel Melinda Looi

holla fellow. da lama tak joinkan diri dengan giveaway. hopely lepas ni rajin la gamaknya ye. apa pun. PG nak jemput semua yang datang ziarah PG dan sesiapa sahaja untuk join dan support giveaway tuan blog kita ni. klik banner kalau nak join ye :) good luck semua! 


Hadiah:

1 x Voucher RM50 dari Emel Melinda Looi & Wang Tunai RM20 + Product from Crabtree and Evelyn

Syarat Penyertaan:
  1. Follow blog AinulMustafa
  2. Tulis entry GiveAway ini di Blog Anda. 
  3. Like Page AinulMustafa
  4. Follow Instagram AinulMustafa
  5. Komen DEKAT ENTRY Penganjur Giveaway (Komen DONE dan letak link blog, IG anda. Saya akan follow back)
Tarikh Tutup Giveaway: 31 Ogos 2015 jam 12 Tengahmalam

Apa tunggu lagi? Jom follow sekali tau. kot-kot rezeki korang kan ;) PG nak tag blogger afidahazmi88azhafizah dan juga irrayyan :) jemput join ya :D

Toodles!

Luna & The Conteng Totebag Giveaway Contest!


Hi Guys! Let's join Luna & The Conteng Totebag Giveaway Contest by Wada Luna & The Conteng Totebag! The contest will end on 25 August 2015, 12 Noon. So, you better hurry!

The prizes are:

Winner:
● 1 Hello Kitty Totebag with customise name on the bag ( Limited Edition ) worth RM45.00
First & Second runner-up:
● 1 Customisable Totebag  worth RM25.00.


Only 3 Lucky Winners that going to win the prizes ! Are you the lucky one?

Click here to join the contest:
LunaGiveaway

Hurry! Lets join together ye ;)
Toodles.

21 August 2015

Demam ~

hari ni aku cuti sakit. kemarin boleh dikatakan dekat office all the time tidur je. kemarin second day period tp kira macam first day pula. darah keluar dengan banyak kemarin sampaikan aku boleh demam. demam pula sampai tahap mengigil satu badan. da lah dekat office aircon sejuk giler. memang all time juga aku peluk air panas. mana lagi dengan pening, nak pitam. sejuk lagi. tak larat nak tanggung derita, husband ambik kemarin petang terus pergi hospital. satu hal pula nak tunggu giliran nak jumpa doktor. kalau ada katil kat situ, nak juga tidur kejap. 

Demam ~

kita jumpa next entry. aku tak larat da ;(

toodles.

19 August 2015

Giveaway dan Segmen

sepanjang tak update apa-apa entry dekat blog. aku juga sebenarnya jarang nak buat blogwalking dekat blog lain. selalunya memang rajin buat blogwalking dalam diam. mana yang sempat aku nak klik nuffnang kengkawan blogger lain, dalam diam adalah dua tiga ketul yang mampu aku bagi kat depa :)



sepanjang tu juga, giveaway dan segmen memang nyata tak joinkan diri sekali lah sebenarnya. nak update pun malas, ke laut. apa lagi nak join giveaway dan segmen kan. so lepas ni, inshaAllah, inshaAllah. nak rajinkan diri semula. dari last yang aku perasan, blog ni tak sampai 10 orang pengunjung pun dalam sehari. huhu. tak pe. bukan retis. haha. so plan nak rajinkan diri semula. tips untuk dapatkan lagi earning nuffnang dengan banyaknya juga adalah dengan rajinkan diri update blog dan dapatkan trafik. simple. nampak gayanya lepas ni kenalah gigih sebanyak mana mungkin kan. just now tak check lagi pun earning nuffnang :D amboi. sombong pula dekat nuffnang. haha.

apa pun. blogger yang buat giveaway, please, tag me maybe? muahaha.

toodles.

16 August 2015

Selamat Pengantin Baru Kalid :)

cerita kemarin dekat kalid and beloved wife manja wedding. kalid another cousin lelaki yang memang rapat dengan aku since our childhood. lagi rapat sebab kalid sister my kakak ipar. hahaha. for kalid, kakak ucapkan selamat pengantin baru and please take care cik puan isteri elok2 ye. ;) kalid wedding 15.08.2015 ❤️

Selamat Pengantin Baru Kalid :)

Selamat Pengantin Baru Kalid :)

Selamat Pengantin Baru Kalid :)

another half of me. cousins. kalid parents, siblings, hubby, neighbours ;)

toodles.