27 January 2016

Easy DIY Gift dengan Printcious!

hi holla fellas. tahun baharu datang lagi. hehe. bermakna, tahun ini pasti akan ada yang bakal menerima hadiah yang lebih sweet deep deep gitu kan. hahaha. tahun lepas, ada few hadiah yang PG dapat, sweet deep deep juga. tapi. tapi. yang pasti bukan barangan daripada Printcious! amboi. ni kalau laki kita baca, sure cecepat je order barang dari Printcious. hahaha.

ok. sebut tentang Printcious ni, PG nak berkongsi dengan korang, PRODUK KELUARAN PRINTCIOUS, yang sangat senang untuk awak-awak dapatkan segera dan reka mengikut citarasa awak-awak semua dengan segera dan hadiahkan dengan segera juga buat kengkawan awak-awak. nak bagi hadiah tak semestinya kena tunggu hari yang istimewa macam hari jadi ke apa ke kan. hari-hari pun awak boleh bagi hadiah, kalau awak-awak banyak duit. hahaha. ar. ni berita bagus buat si pasangan hot-hot sweet couple gitu kan. bolehlah beli, reka (do it yourself) dan hadiahkan dekat pasangan awak. senang je kan? ;)

untuk info korang juga, berikut adalah kategori barangan yang ada dekat Printcious, bertepatan dengan tagline Printcious iaitu 'Precious Gifts From Your Heart'. awak-awak boleh pilih dekat situ, mana satu yang awak-awak nak. PG share link terus kat korang. senang korang klik. 
wa. banyak juga kategori tu kan. lagi best, bertepatan dengan in coming perayaan yang kita akan bakal sambut bersama sehati dan sejiwa ni, tahun baru cina, see, kat bawah ni, sweet je kan rekaan dari Printcious. phone cases tu heeee sweet. kot-kotlah ada sapa nak kasi kat PG kan, PG nak phone cases tu tau. hehehe. so, kalau ada yang berkenan, bolehlah tempah dan hadiahkan dekat kengkawan chinese kita yang menyambut tahun baru cina nanti.

http://www.printcious.com/gifts/occasions/chinese-new-year

so. macam mana? sweet deep deep kan? 
tunggu apa lagi wei? jom layari http://www.printcious.com dan 
juga facebook mereka di https://www.facebook.com/printcious
untuk mendapatkan perkhidmatan terbaik dari mereka! enjoy it! :)
done.

20 January 2016

Tutorial Code Mudah Buang Garisan Bawah Link


holla fellas. tutorial mudah ni PG dapat dari blog kathyrbain tutorial yang sangat senang. copy dan paste sahaja. meh tunjuk kat awak-awak semua.

 

sebelum. semak pula ada garisan kat situ kan.

 

 selepas. yang tak de garisan kat situ.

so which better? hehe. 

the tutorial kat bawah :) 

1. login blog > rekaletak > tambah alat > html javascript
2. copy kod di bawah ini

<html>
<head>
<style type="text/css">
<!--
A:link {text-decoration: none}
A:visited {text-decoration: none}
A:active {text-decoration: none}
-->
</style>

3. paste ke dalam ruang html javascript,then save.

Ya Allah. senang sungguh. cubalah :)

done.
Nuffnang CPUV January With Love :)

Nuffnang CPUV January With Love :)

syukur alhamdulillah. morning fellas. PG agak perasan dari last year december, syukur alhamdulillah, cpuv be daripada nuffnang, tak henti-henti masuk blog PG. rasanya bukan blog PG je kot. blog korang pun kan? syukurlah. rezeki hujung dan awal tahun. alhamdulillah. PG yang kejap ada kejap tak de ni pun, ada je cpuv masuk, apatah lagi korang kan. sure masyuk. hehe.

ok. kat sini, PG nak share dengan korang, cpuv be nuffnang yang PG dapat sepanjang bulan januari 2016. februari agak-agaklah tak masuk lagi kan. semoga dengan perkongsian ni, bagi semangat sikit kat korang untuk update blog korang. erk? blog diri sendirilah. hahaha.

MAAF. GAMBAR TELAH DIPADAM :)

tq nuffnang! tq dekat toyota new year untuk promosi kempen depa maybe. tq dekat shell too untuk depa punya kempen also. body perfect starter pack? hehe. tq also dan juga marigold - uht milk yang hari tu PG ada post tentang depa. tq korang. tq sebab sudi beriklan dalam blog PG yang tak seberapa ni ;) sob. nanges  tepi bangku :D

done.

19 January 2016

Memohon Penempatan Menjalani Latihan Pratikal di Dewan Bandaraya Kota Kinabalu ❤

memohon Penempatan Menjalani Latihan Pratikal di Dewan Bandaraya Kota Kinabalu. assalamualaikum and hi student! amboi. amboi. macam cikgu pula kan. nasib tak de rezeki nak jadi cikgu. huhu.

ok. abaikan itu semua. pergi ke tajuk asal. bagi awak-awak yang membaca artikel ini, for sure, awak-awak adalah dikalangan student yang tengah mencari tempat untuk menjalani latihan industri atau latihan pratikal korang kan.


ok good. awak-awak semua berada ditempat yang betul. kat sini, PG nak berkongsi maklumat yang awak-awak boleh dapat bagaimana untuk memohon menjalani latihan praktikal di dewan bandaraya kota kinabalu (DBKK) dan bagaimana awak-awak ingin tahu samada permohonan awak-awak diluluskan, diterima atau pun tidak.

bagaimana Untuk Memohon Latihan Praktikal di Dewan Bandaraya Kota Kinabalu.

membuat permohonan sangat senang. awak-awak hanya perlu menghantar surat permohonan menjalani latihan industri awak, dimana surat permohonan boleh didapati dari pusat pengajian ditempat awak-awak belajar, dan alamatkan surat menyurat awak ke alamat ini:

Pengarah,
Jabatan Pembangunan Sumber Manusia,
Tingkat 7, Bangunan Centre Point,
No. 1 Jalan Bandaran,
Dewan Bandaraya Kota Kinabalu,
88675 KOTA KINABALU, SABAH.

atau. hubungi:

088-244000 sambungan 224 (jangan risau. panggilan awak-awak semua pasti dijawap) tapi. kena ingat, waktu pejabat adalah seperti berikut ya:

waktu pejabat:

isnin hingga khamis:
08.00 pagi - 01.00 petang
02.00 petang - 05.00 petang

jumaat:
08.00 pagi - 11.30 pagi
02.00 petang - 05.00 petang

jangan call waktu lunch break tau. tak da sapa nak sambut call ;D

bagaimana nak tahu permohonan awak-awak diluluskan, diterima atau pun tidak.

sebelum PG berkata-kata lebih lanjut. adalah penting untuk awak-awak tahu, tarikh sepatutnya awak-awak kena menjalani latihan praktikal awak-awak. ini agar. awak-awak tahu bila masa awak kena hantar permohonan awak. apa yang PG cuba tekankan adalah, awak-awak kena hantar surat permohonan awak lebih awal, seawal mungkin sebulan atau dua bulan dari tarikh sepatutnya awak menjalani latihan praktikal. kalau awak-awak bertanya PG, kenapa? PG jawap senang sahaja. jika permohonan awak ditolak, awak masih berkesempatan untuk mencari atau membuat permohonan ditempat lain untuk latihan praktikal awak. senang kan? :) PG harap benda ni awak alert la. jika bukan awak ingin menjalani praktikal di DBKK sekalipun. beringatlah untuk membuat permohonan ditempat lain pula. hehe. panjang pula PG berkata-kata kan ;D

ok. berbalik dengan pertanyaan diatas. senang sahaja jika anda ingin tahu. rileks. chill. jangan risau. awak boleh mengetahui samada permohonan awak diluluskan, diterima atau tidak melalui SURAT TAWARAN atau SURAT PENOLAKAN yang akan dihantar ke pusat pengajian tempat awak-awak belajar. senang. itu sahaja.

pesanan PG, kena alert dengan tarikh korang akan buat latihan praktikal. jika tidak menerima apa-apa perkabaran, its ok. boleh hubungi pejabat :)

wa. amboi. da panjang entry ni kan. oklah. stop kat sini dahulu. untuk awak-awak, jika ada persoalan mengenai permohonan penempatan menjalani latihan praktikal di dewan bandaraya kota kinabalu ini, bolehlah tinggalkan komen ye. inshaAllah PG akan membalasnya. harap membantulah. inshaAllah.

done!

16 January 2016

Invitation to collaborate with Zalora Malaysia Kali Ke-3


syukur alhamdulillah. rezeki yang amat baik dipermulaan tahun baharu 2016 ini. tak tahu nak kata apa da. just wanna say thanks so much dekat zalora malaysia kerana sekali lagi, untuk kali ke 3 buat aku, kerana sudi menjemput aku untuk menulis tentang produk mereka. syukur alhamdulillah. sebagai hadiah, woot woot RM100 voucher sebagai token. Ya Allah. terima kasih zalora! baiknya hati awak :D hahaha.


Hi,

Thank you for publishing the entry! I like that you have added in your own personal touch to the entry, very nicely done :)
As promised, here is your RM100 Zalora cash voucher code: xxxxxxxxx
It has been a pleasure working with you. I hope you have a wonderful experience shopping at Zalora :)

Thank you again!

artikel berkaitan Zalora :)
Tampil Mengoda bersama Melissa Shoes!
Heel Shoes to Wear on Your Birthday!
Jemputan kerjasama dengan Zalora Malaysia
3 Fesyen Terkini Baju Raya 2015
Barangan daripada Zalora Dah Sampai~
Pengalaman Membeli belah di Zalora
Invitation to collaborate with ZALORA Malaysia Kali Ke - 2
Waktu Yang Sesuai Membeli Belah di Zalora!

giler engkau tak wonderful shopping kat zalora. hehe. PG tengah servey-servey nak beli apa untuk kali ke 3 ni. hehe. nanti PG share ye ;)

again. thanks Zalora Malaysia!

done ;)

15 January 2016

Tips Kekal Sihat di Musim Panas

hari tu dapat info kata musim panas till mac ni. fuh. lap peluh juga tu. semalam tido Ya Allah, tak boleh kata apa. aku lebih rela tido kat lantai dari beralaskan tilam empuk aku tu. haha. nasiblah rumah tak pasang aircon. jimat letrik sikit. jenuh nak membayar dua tiga ratus wei. meh baca tips kekal sihat di musim panas. bagi ingat dekat diri sendiri dengan korang sekali :)


done.

13 January 2016

Tampil Mengoda bersama Melissa Shoes!

Melissa Shoes. Warna pink dekat situ memang betul-betul mengoda kan? ;) rasa nak grab 10 pasang je. amboi amboi. Ok, regarding tajuk PG atas tu, let me share sedikit bout Melissa Shoes kat korang, sebelum PG berkongsi 4 tips hebat membeli Melissa Shoes!

MELISSA SHOES adalah satu jenama fesyen kasut yang PG rasa tidak perlu diperkenalkan lagi sebenarnya! Ini terbukti dengan kewujudannya sejak lebih tiga dekad yang lalu, telah berjaya mencuri perhatian ramai pelanggan setianya untuk kekal setia sehingga ke hari ini. Mempunyai aura tersendiri, setiap barisan produknya pula, hadir dan diserikan dengan rekaan yang penuh elemen keremajaan dan sentiasa mengikuti perkembangan trend fesyen terkini yang sedang hangat dalam pasaran.

Malah, kini Melissa Shoes telah menjadi jenama fesyen kasut pilihan yang telah berjaya menarik perhatian ramai fashion stylist dan peminat fesyen yang lebih dikenali sebagai fashionista di seluruh dunia dan juga Melissa mempunyai reputasinya tersendiri yang cukup gemilang dalam industri fesyen sebagai jenama kasut plastik nombor satu di dunia!.

Untuk pengetahuan semua juga, selain daripada itu, Melissa mempunyai pencapaian yang cukup hebat dalam menghasilkan rekaan kasut yang cukup inovatif dengan kolaborasi istimewa bersama pereka fesyen antarabangsa yang hebat seperti Vivienne Westwood, Jean Paul Gaultier, Iseey Miyake dan Karl Lagerfield yang turut dikenali sebagai living legend. Hebat bukan? :)

4 TIPS MEMBELI MELISSA SHOES

PG kalau bab membeli kasut sebenarnya sukar untuk mencari sepasang kasut yang terbaik. Lebih-lebih dan nak-nak lagi untuk cari yang terbaik dengan harga yang berpatutan. hehe. Tapi, apa pun. Kat sini, PG nak kongsi dengan korang, 4 tips membeli Melissa shoes yang korang perlu tahu, dan boleh digunakan untuk mendapatkan kasut yang terbaik dengan harga yang menarik. jom baca. 

  1. Tips pertama, peka dengan bajet dan elakkan impulse purchase. pastikan korang mempunyai senarai kasut yang korang benar-benar mahukan. cari dan stick dengannya. tidak semestinya jika ada kasut yang tengah on sale, bermakna korang nak pun dapatkannya juga. kena stick pada yang satu la sebenarnya. hehe.
  2. Tips kedua dari seorang fashion stylist. Cuba untuk keluar membeli-belah pada penghujung hari. Ini kerana selepas korang banyak berjalan, kasut yang korang akan cuba, inshaAllah akan fit dengan lebih baik dengan kaki dan akan lebih selesa.
  3. Tips ketiga, dapatkan tiga saiz kasut yang berbeza sebelum membelinya. Beli yang benar-benar muat sahaja. mudah je tips ni kan? ;)
  4. Tips keempat, jika korang sukar berjalan dengan kasut tersebut, jangan beli! Mungkin ianya kelihatan cantik tetapi for sure korang tak nak kasut yang cantik tetapi menyakitkan dan tidak selesa kan? :)

so bagaimana? telah mendapat gambaran kasut apakah yang akan korang beli dekat Melissa Shoes? for sure pinky one tu kan? hehe. semoga tips yang PG Kongsikan ini dapat membantu korang dalam membuat pemilihan untuk membeli Melissa shoes atau maybe kasut-kasut jenama lain pula. semoga bermanfaat! ;)

done.

12 January 2016

Giveaway New Year 2016!

good morning again fellas. sekali lagi. lagi dan lagi. giveaway yang ada PG sponsor. nak dapatkan hadiah daripada PG? k jom cepat join giveaway dekat bawah ni. syarat pun mudah je untuk korang ;) just follow follow blog gitu. arrr. jangan cakap PG tak pernah mention kelebihan join giveaway tau. good luck!


Giveaway New year 2016 berlangsung dari 9/1/2016 -31/3/2016 merupakan salah satu giveaway yang dilancarkan untuk menghargai setiap followers blog Izza sakura  yang sentiasa menyokong saya dalam dunia blogging ni

Terima kasih semua

Giveaway ni agak istimewa sikit sebab banyak hadiah menarik menanti para pemenang terutamanya cash.

Syarat mudah saja"

SYARAT:
1.Like fanpage AlongM, Eintan,Auliashawalblog,
2.Follow blog Irrayan dan letakkan di bloglist anda !
3. Follow blog saya ni ,kimcha, Eintan, shawal,yatie,yuha adie
4.Ig shop :alongm ,mek_cun
6.Letakkan banner di atas dan linkkan
7.Tinggalkan komen di bawah

HADIAH:
Topup RM5 x 2 PEMENANG | Topup 5 x 1 PEMENANG | Buku nota x 2 | Vector | Cash RM10 X 1 | Cash RM10 X 3 | Nano Lightener Cream | Cash RM10 X 2

best kan hadiah nak kasi? hehe. klik banner yer :)

done.

11 January 2016

Random Kerja

projek analisa keberkesanan latihan hari tu tak selesai lagi. inshaAllah will selesai dalam minggu ni and sending with love to jabatan-jabatan berkaitan. hari ni tetiba je banyak benda nak kena rekod. fail atas meja tu fail the all buku dalam pusat sumber. ada buku yang baru masuk. so kena bubuh dalam fail tu. esok lusa tinggalkan bahagian ni, senang dekat pengambil alih tugas. muahaha. tak pe. pahala kot kan bagi senang dekat orang. dengan harapan jika aku ditukar bahagian baru, orang pun akan senangkan hidup aku pula dengan kerja lama depa. harapnyalah. huhu.

Random Kerja


Random Kerja

ni pula all books baru keluar dari pejabat mayor. to let people know, tahun ni inshaAllah kota kinabalu city hall akan bertukar mayor. so meaning, bulan januari ni think mayor abidin madingkir akan last menerajui dewan bandaraya kota kinabalu. next month akan ada mayor baru, jika tidak disambung kontrak mayor sekarang. so. sabahan. kita tunggu ye ;) nanti PG akan war-warkan sama. :)

so. till then. nak sambung kerja T_T
done.
MARIGOLD UHT Milk Yang Sesuai Untuk Semua Orang

MARIGOLD UHT Milk Yang Sesuai Untuk Semua Orang

nak sihat dengan mudah senang je. MARIGOLD UHT Milk sesuai untuk korang. sesuai untuk semua orang. jangan risau, minuman ini juga sesuai diambil pada setiap masa dalam sehari. selalunya PG akan teragak-agak nak  beli minuman yang ada susu dan coklat. teragak-agak sebab gula banyak tak? coklat mengemukkan dan susu meloyakan tak? hehe. PG bab minuman bersusu dan bercoklat ni memang susah sikit nak masuk. lebih-lebih lagi strawberry ;) itu PG la. lain orang lain citarasanya kan. erk. macam tak kena mengena pula kan. hehe.

ok. ok. tak pe. sebut pasal itu, kat sini, PG nak perkenalkan dekat korang. MARIGOLD UHT Milk, sudah semestinya dari MARIGOLD Produk. minuman yang sesuai diambil oleh semua orang pada setiap masa dalam sehari. Hanya 2 gelas sehari sahaja sudah cukup membekalkan diri kita dengan kalsium yang disyorkan. yang penting ia tidak mempunyai bahan pengawet dan sesuai diambil dalam sejuk atau pun tidak.

MAAF. GAMBAR TELAH DIPADAM :)

MARIGOLD UHT Milk boleh didapati dalam pelbagai 4 pilihan -
Penuh Krim, Chocolate, Strawberry dan Rendah Lemak .

For Health For Life? Jom dapatkan MARIGOLD UHT Milk sekarang :)
terima kasih Nuffnang. terima kasih MARIGOLD UHT Milk sebab sudi beriklan dalam blog PG :)
done.

08 January 2016

Satu Hari Satu Entri Hebat Tak?

hebat sangat. setakat sehari satu entri, sapa-sapa kot boleh buat dalam masa lima minit. amboi. amboi. bersemangat je kan. by the way, hari tu, aku ada nampak lyssa faizureen update her entry, satu hari satu entri. waaaa. bersemangat waja sungguh awak. tabik spring kat awak. aku? jangan nak kata sehari dua, kadang seminggu pun ada pernah tak berupdate blog. hehe. kata blogger tegar. tak de nya. ke laut. muahahaha.

Satu Hari Satu Entri Hebat Tak?

back to satu hari satu entri. sebenarnya benda ni penting. jika diperhatikan. ramai je blogger otai seperti uncle hasrulhassan, emas putih ke azhafizah dan ramai lagi akan cuba untuk up kan entri dalam blog mereka lebih daripada 5 entri atau lebih kepada 10 sehari. hebat kan? erp. ada sebab sebenarnya tu. hehe. meh baca sebab.

antara sebab diantara sebab menyebab, kepada blogger yang meletakkan sebarang bentuk jenis pengiklanan samada berbayar atau tidak berbayar. kepentingan untuk mengemaskini entri dalam blog adalah wajib dan memang kena buatlah jawapnya. sebab dengan entri mereka itulah akan menarik perhatian pembaca untuk mengunjungi blog mereka. dari entri mereka dan gabungan pengunjung yang datang, akan membantu menjana pendapatan melalui pengiklanan itu tadi. so jangan cakap satu hari satu entri. hehe. satu hari sepuluh entri dekat situ! hahaha.

itu sebab pentingnya update blog setiap hari. PG pun letak iklan daripada encik nuffnang. setakat ni memang tak mengecewakan. masuk tahun ni, inshaAllah akan dapat cheque ke 4 daripada nuffnang. kalau kita lebih rajin update blog, tak kisah post berjadual atau tidak berjadual, as long ada pengunjung, ada trafik, inshaAllah, earning daripada nuffnang tak akan pernah berhenti. cubalah wei. hehe.

so. so. so. satu hari satu entri? meh cabar diri sendiri. good luck PG!
done.

07 January 2016

Analisa Keberkesanan Latihan 2015

langsung tak de kena mengena dengan dunia blog. nak update tentang tajuk diatas, dimana setiap tahun memang bahagian aku akan laksanakan. as usual analisa ni akan dibuat setiap hujun tahun dan yang pasti akan berkesinambungan ke awal berikutnya. maknanya. dalam dua atau tiga bulan kerja ni pack dan memang kena selesaikan sebelum merangka dan menyenarai pendekkan kursus-kursus yang bakal dilaksanakan pada tahun baru.

so. masa ni lah the all my bahagian yang hanya ada sepuluh orang sahaja dalam pejabat, dan dua orang lagi dekat our pusat pembelajaran dikingfisher akan melaksanakan projek ini tanpa gagal. jabatan ada belas-belas. dalam setiap jabatan paling ramai setakat ini adalah jabatan kesihatan persekitaran bandaraya dan juga jabatan landskap.

what we have to do bout this is. akan ada satu borang analisa. called insturmen analisa keberkesanan latihan. which is, satu borang akan ada nama anggota dan latihan-latihan atau pun kursus-kursus yang pernah beliau hadiri sepanjang tahun 2015 sahaja. so nanti hujung tahun 2016 pula, benda yang sama akan berulang. cuma mungkin jika bukan rezeki aku lagi duduk dalam bahagian latihan ni, so masa tu, aku tak buat lagi projek ni. nasiblah. hehe.

ok. selepas selesai mengemaskini borang yang ada. the all borang akan diprint, dibuat salinan pendua dan akan diedarkan kepada jabatan-jabatan yang berkaitan. selalunya memang the all jabatan memang akan terlibat. staff pun ramai. da mencecah 1500 orang aku rasa.

selesai dekat situ. then tunggu borang dikembalikan semula dekat bahagian aku. tempoh dua minggu diberikan untuk pengarah-pengarah memberikan respon semula dekat borang tadi. bahagian aku masa ni free for a while. balik borang nanti, kena kira borang tersebut semula dan the rest is, ketua bahagian aku akan ambik alih untuk siapkan laporan keseluruhan analisa keberkesanan latihan untuk tahun 2015.


simple je kertas kerja bos aku kali ni :D

done.
Acer Predator 17 Yang Cool Giler | Cpuv BE Nuffnang Pertama di Tahun 2016

Acer Predator 17 Yang Cool Giler | Cpuv BE Nuffnang Pertama di Tahun 2016

Keep cool as you fly through the hottest parts of the galaxy with advanced thermal technology. wow! keep cool ya. kalau aku dapat seketul acer predator 17 ni memang baru betul-betul cool giler kentang putar la jawapnya. la ni belum lagi cool. muahahaha. 

memperkenalkan Acer Predator 17 sudah tentu dari Acer. satu jenama yang tidak perlu diperkenalkan lagi aku kira. aku memang peminat dengan Acer ni. dolo-dolo memang pakai laptop Acer for my first laptop. after that, bertukar ke asus. but la ni. tak pakai laptop pun T_T tunggu ar. ada rezeki nanti. nak juga grap laptop semula. 

back to Acer Predator 17. meh tengok gambar. sedap giler kan tengok gambar ;) sapa peminat warna hitam gabungan merah. memang sesuai sangatlah sapa nak grap seketul dua ketul laptop ni. sebijik tu bagi kat aku. hahaha. 


MAAF. GAMBAR TELAH DIPADAM :)

memang cool. body pun lawa kentang.

tq Nuffnang. tq Acer sebab sudi beriklan dalam blog PG ;)
done.

06 January 2016

Perihal Nuffnang 2015 & 2016

Perihal Nuffnang 2015 & 2016

woot woot. sekian lama tak update pasal encik nuffy. nampaknya rezeki dengan encik nuffnang masih lagi ada. terima kasih encik nuffnang. ingatkan awak tak sudi nak mai lagi dekat blog PG. terima kasih tau. sayang awak ketat-ketak. rasanya da lama tak citer pasal awak. rindu awak sesangat. inshaAllah, tahun ni nak cuba citer banyak sikit pasal awak juga. hehe. jangan merajuk tau. ;)


MAAF. GAMBAR TELAH DIPADAM ;)


tq tq. still on going dekat situ. untuk tahun 2016 ada dua ketul awak bagi PG cpuv. tq tau. baik sungguh hati awak. nanti kita update pasal awak tau.


but not least (ngam kan ayat tu? hehe) dekat atas PG nak kongsikan dengan korang, earning yang berjaya PG kumpul selama setia bersama dengan encik nuffnang sepanjang PG aktif atau tidak secara langsung aktif dengan blog. as usual. bukan nak riak. tapi nak kongsikan dengan rakan-rakan blogger PG, bahawanya dengan blog sahaja pun kita mampu menjana pendapatan sampingan. tak pe sikit. lama-lama jadi bukit kan? ;) happy blogging and yes, jom setia terus dengan nuffnang. inshaAllah.
tq nuffnang.

done.

05 January 2016

Soundtrack Drama Cinta Si Wedding Planner

aku tonton drama cinta si wedding planner ni boleh tersengih sorang-sorang dibuatnya. Laki lah ni tolak tepi. Sat lagi sambung sembang. Lakonan Adi Putra tak boleh nak elak sama sekali. Macam mana aku melting dengan pelakon Shukri Yahya, ya begitulah dengan Adi Putra. Hahaha. 

Soundtrack Drama Cinta Si Wedding Planner

Lagu tema untuk drama ni bertajuk Takkan Pergi nyanyian Hyper Act dan juga Kekal Bahagia nyanyian Ippo Hariz. 

Best lagu lebih-lebih lagi instrumen dimainkan. Memang feeling daku sesorang. Hehe. 


Enjoy this lovely song ye ;)

Done.

04 January 2016

Dalam Ingatan | Majlis Persaraan Tuan Michael Samuil

Dalam ingatan Majlis Persaraan Tuan Michael Samuil, Pengarah Jabatan Pembangunan Sumber Manusia, Dewan Bandaraya Kota Kinabalu.

Mantan Pengarah JPS, DBKK

Keluarga Bahagian Latihan dan Pembangunan bersama Pengarah.

Mantan Pengarah JPSM, DBKK

Selamat Bersuara Tuan :)

done.

Top 10 Komentator November & December 2015

syukur alhamdulillah. tak sangka blog PG duduk dalam Top 10 Komentator untuk bulan November dan December 2015 blog Azahafizah.com. sangat-sangat tak sangka. siap ada entry lagi untuk top 10 ni. hehe. terima kasih sis A'a. sapa tak kenal dengan blog sis A'a yang memang terkenal dengan tempahan template blog yang memang super B! PG inshaAllah, one day nak juga cuba tempah template dari blog A'a.

Top 10 Komentator November & December 2015

congrats juga pada another blog yang duduk atas blog PG tu. even dapat nombor 10, tetap juga PG bersyukur. sebenarnya tak mengharap duduk dalam top 10 tu. PG memang suka masuk blog A'a. banyak info dalam blog tu. lately PG kerap masuk sebab nampak label HOME DECO dekat blog A'a. memandangkan PG juga kebetulan baru duduk rumah sewa. memang sesuai entri-entri dalam HOME DECO A'a tu ;) thanks for this A'a. semoga menjadi pemangkin (amboiii) semangat untuk PG update blog lagi dan lagi la jawapnya. hehehe.

done.

Alhamdulillah its 2016!

Alhamdulillah its me on 2016! haha. Tak banyak beza. Kecik dan kurus yang sama. Tak tahulah bila masa nak membesar dengan jayanya.

Alhamdulillah its 2016!

belanja 1 gambar di awal tahun 2016. 
tudung keknis adik ipar kasi :D
Selamat Tahun Baru!

Xoxo.
Love Korang!