Mi Sedaap Krispi Digital - BE CPUV Nuffnang 2015 [6]

in , by YatieOwner, Tuesday, March 31, 2015
nyummy. mi sedaap krispi. mestilah krispi kan. PG tak berapa sangat makan maggi ni. kalau nak makan pun bila rasa tekak nak makan. Oh by the way, ini adalah entri khas buat nuffnang dan mi sedaap krispi digital, sebab telah sudi beriklan dalam blog PG. Terima kasih both of u ;) untuk korang yang rasa nak merasai kesedapan krispi mi sedaap ni, bah apa lagi, cepat dapatkan sekarang di kedai berdekatan anda :D.

Mi Sedaap Krispi Digital - BE CPUV Nuffnang 2015 [6]

Toodles.

Maggi Kari - Curry Festiv - BE CPUV Nuffnang 2015 [5]

in , by YatieOwner, Tuesday, March 31, 2015
lagi entri yang ada dalam simpanan blog ni. Hehe. maaf erk encik nuffnang. fahamilah cik puan blog, sibuk sikit (tet). hehe. syukur alhamdulillah. Cpuv ke 5 dapat dari nuffnang kali ni, datangnya daripada Maggi Kari - Curry Festiv. festiv tu, do no if festival ke apa sebenarnya. sila abaikan ya :)

Maggi Kari - Curry Festiv - BE CPUV Nuffnang 2015 [5]

as usual, entri ni adalah entri khas ucapan terima kasih buat nuffnang dan juga maggi sebab telah sudi beriklan dalam blog PG ;). terima kasih both of u :)

toodles.
Gambar Blogger dan Pelakon Hanis Zalikha Bertunang. entri yang ada dalam simpanan draft. nampak sungguh tak update blog :D Tahniah diucapkan buat blogger dan juga pelakon Hanis Zalikha yang telah selamat menjadi tunangan orang hari tu. tahniah. sweet je tengok hanis dekat sini kan. :) tak sabar pula nak tengok pelamin hanis nanti. pelamin untuk bertunang da lawa. belum lagi pelamin di hari perkahwinan beliau nanti kan :)










cantik giler mak hanis kan :)
selamat menjadi tunangan orang :D

toodless.

Iklan Nuffnang Telah Kembali Muncul

in , by YatieOwner, Monday, March 30, 2015
syukur alhamdulillah. iklan nuffnang telah kembali ber tebaran di blog ni. syukur alhamdulillah. hari tu, dengan tak puas hatinya (deh marah pula) dua kali i hantar tiket dekat nuffnang just for asking kenapa iklan tak keluar-keluar. as usual. nuffnang memang baik hati, segera jawap email i :D

Iklan Nuffnang Telah Kembali Muncul
Iklan Nuffnang Telah Kembali Muncul

Thanks for writing in.

You have registered two blogs in our system and two of them, http://puangojes.blogspot.com/ has had 0 visitors for several days. Therefore, it affects your glitterati status. If you do not update consistently, you may lose your readers and their interest to come back to your blog. If you have inactive blogs, you may remove the link from you Nuffnang account so it will not affect you glitterati status.

Do keep the blog active as part of our Glitterati criteria is that you will need to have at least 1 daily visitor or our crawlers will mark your blog as a spam blog and this will once again affect your membership status.

Hope this clarifies. Thank you and have a nice day! =)

Cheers,
Melissa Lim
Intern
Nuffnang Sdn Bhd.

ar nampak? masalah dia. yes. blog i lagi satu tu, memang tak masuk berapa lama da. tapi masih letak iklan nuffnang dekat situ. so that one menjadi effect juga why blog i sekarang ni tidak menerima iklan dan status glitterati bertukar ke non-glitterati. sob~

jadi. jangan main-main dengan nuffnang tau :)

toodles.

Pelupa

in , by YatieOwner, Friday, March 27, 2015
Assalamualaikum hallo.

Lately disebalik kesibukan yang melanda, sikap pelupa tiba-tiba datang. Tensionnya! Ada juga kerja yang terlupa buat. Nampak sangat i terlupa nak buat dan tak buat apa pun. Serba salah pun ada. ;(

Tugasan Baru dengan Email 24 Jam
Pakcik google pinjam gambar

toodles.

Physiogel - Ready for Anything - BE CPUV Nuffnang 2015 [4]

in , by YatieOwner, Saturday, March 21, 2015
syukur alhamdulillah. BE CPUV Nuffnang yang ke 4 untuk tahun 2015 ni dapat pada 04 februari 2015 hari tu. kan? nampak sangat lama tak talk tentang CPUV. Apa pun, PG wanna say thanks so much dekat nuffnang dan juga Physiogel for their Ready for Anything ni sebab telah sudi beriklan dalam blog PG. thanks so much pada readers juga sebab telah sudi "klik" iklan Nuffnang PG ya. Of courselah harus klik untuk korang juga kan :)

Physiogel - Ready for Anything - BE CPUV Nuffnang 2015 [4]

kredit to fadzirazak :) 

Physiogel - Ready for Anything - BE CPUV Nuffnang 2015 [4]

kredit to namee :)

much love untuk Nuffnang!
toodles.

Lactacyd 150ml Promo - BE CPUV Nuffnang 2015 [3]

in , by YatieOwner, Saturday, March 21, 2015
hi hi fellos :D

nampaknya akan ada edisi khas dalam sehari nak update tentang Nuffnang. terutamanya CPUV. Ya Allah. banyaknya benda nak make it ;) kang termerajuk pula en. nuffnang hensem tu :D

ok. BE CPUV Nuffnang ke tiga untuk tahun 2015 ni dapat dari Lactacyd 150ml Promo. Sebut promo. mestilah nak promo barangan mereka kan. Apa benda depa promo? check this out HERE (Link i dah delete) ya :)

Lactacyd 150ml Promo - BE CPUV Nuffnang 2015 [3]

erk? jom cuba. kita request reramai sample Lactacyd ni :)

toodles.

Digi Year End Sale - BE CPUV Nuffnang 2015 [2]

in , by YatieOwner, Saturday, March 21, 2015
Assalamualaikum hallo!

Alhamdulillah BE Cpuv dari Nuffnang ke dua di tahun ini. Kali ni datang dari Digi Year End Sale. Nampak sangat lambat nak update kan. Tq Nuffnang!

Digi Year End Sale - BE CPUV Nuffnang 2015 [2]

More BE please ;)

toodles.

Status Glitterati Nuffnang Bertukar ke Non-Glitterati

in , by YatieOwner, Saturday, March 21, 2015
degil tak bertempat. sedangkan memang tahu benda-benda macam ni akan terjadi if letak ads lain selain nuffnang. morning fellos. aku sure, bukan aku sorang sahaja yang pernah mengalami berubahan status glitterati nuffnang such like dalam gambar ni kan. sebelum ni memang nuffnang da pernah tukarkan sekali dua status aku tu. degil sangat. tak faham bahasa melayu, letak juga iklan lain. natijahnya. terimalah status non-glitterati dekat situ.

Status Glitterati Nuffnang Bertukar ke Non-Glitterati
Picture Credit and Thanks to Google

bila jadi macam ni, baru nak emel nuffnang. minta kasihan tukar status semula. uwargh! tapi ada juga iklan yang tidak menghalang pertumbuhan ads nuffnang ni tau. T_T

toodles.

updated:

horey! iklan nuffnang da muncul semula :)
tapi status glitterati nuffnang dari non belum berubah T_T
terima kasih nuffnang :)

Cinderella Ever Fever Love Story!

in , by YatieOwner, Thursday, March 19, 2015
hi hi fellos. nampak tak keterujaan membina dekat situ? :) nak bagitau korang yang aku da pergi tonton wayang cinderella ni dekat panggung tadi.

giler engko tak best. best giler kot.

Cinderella Ever Fever Love Story!

memandangkan aku memang ever damn love dengan cerita-cerita disneyland ni, dari kecik hingusan till da nikah kawen. umur da masuk 31 tahun pun still masih minat giler. tak kisahlah suami nak kata apa pun. normal. perempuan kan? hehe. memang patutlah pergi tonton cinderella atau cerita yang sama waktu dengannya kan. such like frozen, elsa anna tu. satu kerugian kot kalau tak tonton. wajib tontonlah orang kata.

ok, as korang tahu, cinderella story ni bukan lagi satu cerita yang baru sekarang korang nak pergi search dekat google apa sinopsis dan jalan cerita, triller bagai ke apa kan. sebab, we know and as i know, bebudak perempuan i'm pretty sure membesar dengan cerita-cerita disneyland yang satu ni. that why i say, tak tengok memang satu kerugian. base on tontonan aku pun, before this ada juga few movie cinderella yang diulang-ulang, tapi seriously, tak sama dengan yang satu ni.

kenapa aku cakap tak sama? ar yang tu korang kena cari la movie-movie yang make it cerita cinderella versi lain dari yang lain. ;) berlambak kot rasanya.

tapi versi cinderella yang ni, memang totally aku memang ever damn jatuh cinta la.


Cinderella Ever Fever Love Story!

citer dia memang sama dengan citer ala-ala kartun tu. their kostum. kereta kuda. tetikus. burung-burung. labu. pari-pari si cinderella. baju dia yang bertukar dari buruk ke lawa tu. awesome giler. kasut dia yang berubah ke kaca. memang gojes wei. istana yang memang akan buat korang tertanya-tanya how lawanya istana si putera tu. and yes, how charming si putera. termasuklah lakonan mak tiri plus adik-beradik tiri si cinderella. totally, citer dia memang sama dengan citer ala-ala kartun. tapi mungkin ada sedikit perbedaan, if aku tersalahlah kan. tapi yes. aku memang syorkan gegurl yang membesar dengan true love story cinderella ni, korang wajib tonton ;) haha.

Cinderella Ever Fever Love Story!

mak tiri and adik-adik tiri

Cinderella Ever Fever Love Story!

si ibu pari-pari :)
scene nak tukar dress

Cinderella Ever Fever Love Story!

ni masa pertukaran baju dari buruk ke cantik one of course.
awat tak pink! hehe

Cinderella Ever Fever Love Story!

kasut pun bertukar

Cinderella Ever Fever Love Story!

ni gambar masa cinderella nak masuk dewan tari menari

Cinderella Ever Fever Love Story!

and their meet :D

Cinderella Ever Fever Love Story!

yes. semua orang terpesona.
terpegun tengok si charming and the gojes cinderella menari. :D

Cinderella Ever Fever Love Story!

ni masa cinderella terkejar-kejar nak balik sebab jam da dekat 12.00 tengahmalam

Cinderella Ever Fever Love Story!

yes. of courselah berbahagia selamanya kan :)

ar. tu je la aku share kan dekat korang. yang belum tengok, kena pergi tengok. sikit masa lagi nak donlod movie ni. salah satu koleksi movie yang wajib ada dalam smartphone. hehe.

toodles!

Nestle Kitkat Launch - BE CPUV Nuffnang 2015

in , by YatieOwner, Thursday, March 19, 2015
Assalamualaikum halo fellas!

Another BE Cpuv dari Nuffnang. Kali ni datang dari Nestle Kitkat Launch. Lately perasan BE kurang singgah blog. Sedih! Tq Nuffnang.


Nestle Kitkat Launch - BE CPUV Nuffnang 2015
Pakcik google pinjam gambar!

Toodles.

Pertukaran Tempat Bertugas

in , by YatieOwner, Wednesday, March 18, 2015
fuh. fuh. lap peluh sikit sebab penat kemas barang office. hi fellos. it seem, minggu ni akan last duduk dalam library. sebab minggu depan aku akan bertukar tempat bertugas.

too bad. sebab, pertukaran tempat bertugas sebenarnya, tak jauh mana. kembali ke tempat asal aku juga sebelum bertukar dengan senang hati masuk duduk jaga library sekarang ni. so quiet sedih sebab, all thing, data yang tip top, kekemasan library yang aku jaga dan handle sebelum ni, akan beralih ke tangan orang lain. hopely, ianya akan berterusan kemas la ye. sebab perbedaan sebelum dan selepas memang sangat-sangat nampak ketara dekat situ. that one yang membuat aku sedih sesangat. then dengar berita library ni akan diambil alih oleh jabatan lain pula. sob. sedihnya. so lepas ni, no more gosiping dekat library! muhahaha.

think positive.

yes. pertukaran tempat bertugas kali ni, aku tadahkan tangan, lapangkan dada seluas-luasnya. aku akan cuba untuk berfikir positive dan try to sentiasa tenang. amboi. sebab. its lot of story sebelum dan sebab mengapa aku minta pindah masuk library dari tempat asal aku sebenarnya. dan bila disuruh (ye ker? hehe) dipinta dan diemelkan pertukaran, tanpa satu paksaan, maka. aku sebagai seorang kakitangan kerajaan yang baik hati (muntah hijau) menerima dan menurut perintah kekeke) sebaik mana mungkin. muahahaha.

Pertukaran Tempat Bertugas
hehe. isu? internet bab paling gumbira.
kerja? stress!

so. ya. aku akan think positive segalanya. malas nak fikir benda yang menyakitkan hati dan benda yang buat aku sentiasa naik maigrain. lepas ni, sapa nak bagi aku kerja, aku akan yes je lah sepanjang masa. siap tak siap, nanti cerita belakang. boleh? sebab kenapa? sebab aku tengok, penularan wabak coc dalam pejabat sekarang ni agak sukar di tegah dan menyebabkan pihak ke tiga mendapat nasib malang kena siapkan kerja dari pihak kedua selepas ketua bahagian memberi arahan kerja. sob!

fuh. nampak sungguh betapa beratnya aku meninggalkan library disitu. ok! kita sambung lagi nanti. giveaway pun terpaksa aku korbankan untuk tidak pandang untuk seketika kerana sibuk nak merancang plan kerja semula T_T. doakan aku wei!

Pertukaran Tempat Bertugas
da lama tak exercise :D
toodles.

Kadang Kita Stress Sebab....

in , by YatieOwner, Wednesday, March 11, 2015
kadang kita stress bukan sebab diri kita sendiri tau. siapa setuju dengan pendapat PG? sebab. kalau aku sebut sebab. sebenarnya banyak sebab. kadang aku pun tertanya-tanya kenapa dan kenapa aku perlu stress.

contoh situasi.

rina :
tadi aku minta tolong dekat ahmad tau...
aku minta tolong fotostat je kot. tapi si ahmad dengan selamba cakap banyak kerja.
........

5 MINIT KEMUDIAN..........
aku tak nampak pun kerja apa dia buat.


aku :
STRESS!

Kadang Kita Stress Sebab....

korang agak, kenapa aku stress dekat situ?

toodles.

Keputusan Cabaran iPhone 5s by Denaihati

in , by YatieOwner, Wednesday, March 11, 2015
Assalamualaikum hallo fellas!

Anyone yang masih ingat contest iPHONE 5S yang pernah i join pada tahun lalu? Yup. Nak bagitau yang contest tersebut telah pun tamat dan keputusan telah pun diumumkan dalam blog penganjur denaihati pada 06 februari 2015 (birthday i. haha).

Keputusan Cabaran iPhone 5s by Denaihati

Syukur alhamdulillah. Even tak menang hadiah utama iaitu iPhone 5s. Tapi, berjaya lah menang hadiah wang tunai RM500 dalam kategori cabaran komen terbanyak. Haha. Sapa nak bagi kan? Kebetulan pula date birthday girl disitu, macam nak bagitau satu dunia! Haha.

InshaAllah. Cabaran iPhone 6 kata denaihati, inshaAllah, akan bakal menyusul. Okey! kita tunggu :D

Pemenang Cabaran Kuiz
  1. Rosni Emilinda Mat Yamin (RM100)
  2. Mama Izz Zara (RM100)
  3. Uprofits (RM100)
  4. Azhafizah (RM100)
  5. Cikgu Naman (RM100)
  6. Onlajer (RM50)
  7. Rarazack (RM50)
  8. Zazazehra (RM50)
  9. Blurr4evablurr (RM50)
  10. Wawaabdulhadi (RM50)
Pemenang Cabaran Komen Terbanyak
  1. Mysatie (RM500) - sob~ DH salah taip nama i . tak pe :P
  2. Nikkhazami (RM400)
  3. Sally Yatie (RM300)
  4. Blurr4evablurr (RM200)
  5. Vander Good (RM100)
  6. UpProfits (RM50)
  7. Kisah Si Dairy (RM50)
  8. JMR23 (RM50)
  9. Sensasi2020 (RM50)
  10. Qtiechan (RM50)
Setelah membuat penilaian dari semua tugasan yang telah diberi kepada peserta cabaran iPhone 5s berikut adalah pemenang iPHONE 5S (tidak mengikut ranking). Keputusan adalah muktamat.
    Nikkhazami.blogspot.com
    Hpmurah2u.com
    Jmr23.com
    Bloggerlelaki.com
    Sensasi2020.com
      Last but not least, Ucapan thanks so much juga kepada para penganjur contest cabaran iphone 5s denaihati. semoga kerjasama terus menerus diberikan antara kedua belah pihak :)
        http://amariman.com
        http://www.ombakcreatives.com
        http://ejamothman.com
        http://www.eridy.com
        http://www.hilalazmi.com
        http://www.eizil.com
        http://www.asamboi.my
        http://www.diarymama.com
        http://pendekarberkuda.org
        http://www.saji.my
        http://abangensem.com
        http://www.enveeus.com
        http://www.pakarniaga.com
        http://anarm.net
        http://www.daddydee.net
        http://www.sunshinekelly.com
        http://sweetkurma.com
        http://awn.my
        http://mawarmerah2008.com
        http://www.blogieta.com
        http://www.broframestone.com
        http://www.akmaomar.com
        http://khairilmazri.com
        http://wowberita.org/
        Japan Budget Trip
          Toodles!

          yes. i'm designer too :D

          in , by YatieOwner, Wednesday, March 11, 2015
          disebalik kerjaya aku sebagai seorang gomen yang berwibawa dan sepatutnya membuat kerja bab-bab pentadbiran sahaja. sepatutnya. tetapi kini bukan sahaja membuat kerja-kerja hal ehwal perihal pentadbiran. tapi kini sudah menyandang sepenuhnya (muntah hijau) jawatan tetap dan berpencen sebagai seorang designer.

          yes. i'm designer too :D

          salah satu contoh design yang aku siapkan.
          gambar 100% ambik dari google :)
          google telah berjaya sepenuhnya membantu aku. terima kasih google!

          in malay? reka cipta? reka mereka? what ever is. sebarang cover kertas cadangan atau cover nota kursus untuk kursus yang bakal diadakan, masa itulah kerja aku, yang aku rasa nak tengok muka en. bos aku pun, aku tak nak :D

          sebagai seorang pereka untuk ini, benda penting yang harus korang tahu adalah, tajuk satu-satu kursus. after that, bolehlah tahu apa benda yang korang nak reka. letak gambar macam mana. pemilihan gambar macam mana. jenis font. size font dan how korang edit korang punya design. sebenarnya benda yang simple sahaja.

          tetapi. ada masanya bila otak beku. otak tak jalan nak reka apa. masa tu lah juga bertambah parah, memang tak nak terus tengok muka bos. haha. lebih-lebih lagi kalau bos tolak mentah-mentah design korang. aku. aku memang selalu kena lah kot. tu pasal aku menyampah tengok bos masa tu. haha.

          tapi apa pun. kerja tetap kerja. oh by the way. bulan ni adalah bulan terakhir aku bekerja dekat sini ;) talk later k. banyak kerja nak siapkan. :)

          toodles.

          Info Makanan Yang Harus Dielakkan Ketika Haid

          in , by YatieOwner, Monday, March 09, 2015
          hi hi fellos. Rasanya da lama tak berkongsi sesuatu tentang kesihatan kan. so, pagi ni, nak kongsi tentang ni. sebab PG tahu, memang agak ramai juga wanita yang mengalami kesakitan atau kekejangan ketika datang bulan kan. Kita samalah. hehe. PG sampai kritikal moment, muntah dan nak pitam bila cik sakit datang melawat. apa pun, jom baca tips dekat bawah ya. semoga membantu ;)

          Info Makanan Yang Harus Dielakkan Ketika Haid

          PEREMPUAN WAJIB BACA : MAKANAN YANG HARUS DIELAKKAN KETIKA HAID

          Kekejangan dan sakit adalah hal yang umum pada perempuan yang sedang haid alias haid. Rasa sakit pada saat haid itu boleh semakin parah bila perempuan salah memilih menu makanan.
          Makanan yang salah boleh mempengaruhi keparahan dan lamanya pra-haid dan kekejangan haid yang menyakitkan. Penyebab yang paling umum dari kram menstruasi adalah prostaglandin, sejenis bahan kimia yang terjadi secara semulajadi dalam tubuh yang menetapkan ketegangan otot.

          Menyekat makanan tinggi gula dan garam juga dapat mengurangkan kembung dan perubahan suasana hati. Selain mengubah diet, salah satu hal yang paling penting yang boleh anda lakukan adalah meningkatkan tahap aktiviti.
          Ini beberapa makanan yang sebaiknya dihindari ketika sedang haid, seperti dipetik

          Livestrong, Isnin (28/5/2012):

          1. Cokelat
          Elakkan kafein dalam makanan seperti coklat, teh, soda dan kopi selama kitaran haid. Kafein menyempitkan pembuluh darah dan membuat dehidrasi tubuh, yang boleh menyebabkan sakit kepala dan dapat meningkatkan kegelisahan selama tempoh haid sehingga menyebabkan ketidakselesaanhaid.

          2. Produk susu
          Susu mengandungi asid arachadonic, yang dapat meningkatkan pengeluaran prostaglandin. Kerana prostaglandin dilepaskan ke dalam tubuh, rahim memberi respons dengan menyebabkan kekejangan atau kejang.

          3. Makanan olahan
          Mengurangkan pengambilan natrium atau garam akan mengurangkan retensi air dan kembung. Elakkan makanan dalam tin, makanan olahan seperti daging tin dan produk keju, sos dan MSG, serta setiap makanan bungkusan yang mengandungi natrium 200mg atau lebih per porsi.

          4. Gorengan
          Makanan tinggi lemak seperti daging, susu penuh lemak, gorengan dan minyak meningkatkan kadar estrogen dalam tubuh. Perubahan estrogen boleh menyebabkan perubahan rahim yang dramatik dan menimbulkan kekejangan dan rasa sakit

          LIKE, SHARE & TAG PD RAKAN2 ANDA UTK KEBAIKAN BERSAMA
          Kredit dan sumber : Wanita Kekal Menawan

          toodles.

          hanis zalikha kini berhijab dan bakal bertunang ❤

          in , by YatieOwner, Sunday, March 01, 2015
          Hanis Zalikha kini berhijab. Bakal bertunang dan syukur alhamdulillah kini berhijab. syukur alhamdulillah dan tahniah buat blogger hebat, pelakon plus pengacara hanis zalikha! perempuan kesayangan semua orang ini, kini dikabarkan sendiri oleh bakal tunang dengan caption 'alhamdulillah bakal tunang saya sudah berhijab 1March2015", Ya Allah, saya doakan awak bahagia dan kebahagian sentiasa menjadi milik awak hz! 



          so sweet both of u! ;)

          toodles.
          © Yatie Owner · THEME BY WATDESIGNEXPRESS