30 May 2017

Checklist Ramadhan

Assalamualaikum fellas. Siapa punya checklist ramadhan la sweet ni. i pinjam tau. i tak tahu siapa punya, then i kreditkan ke google je la. Hehe. Moga apa yang ada dalam checklist ramadhan ni ada juga dalam plan kita tau. InshaAllah. Oh, tak terlambat kot i nak ucapkan Salam Ramadhan buat semua umat muslim dan kengkawan rakan blogger i kan? Salam Ramadhan tau. Puasa, jangan tak puasa. Hehe.


Sumber dan kredit : Google

Xoxo. 
Love Korang!

27 May 2017

Selamat Datang Ke Pulau Pinang, Pulau Mutiara!

Assalamualaikum fello. i da pernah ke Pulau Pinang. But i tak berkesempatan lagi nak pusing habis Pulau Pinang, Pulau Mutiara kita ni. Mungkin i akan ke sana semula someday, sebab masa i ke sana, jambatan Pinang Pinang still 1. Hopely! And while i google bout this, what i found is! laman web Traveloka ada kat situ. Which is, Traveloka adalah salah satu platform tempahan penerbangan dan hotel yang terkemuka di Asia Tengara, yang menawarkan lebih 100,000+ laluan dan 100,000+ hotel di Asia Pasifik dengan kadar harga paling rendah setiap hari! Serius? Omgee! Nak kena plan travel la lepas ni. Hehe.


 Pulau Pinang Pulau Mutiara
  Sumber dan Kredit Blog : Penanghill
Tempat Menarik di Pulau Pinang, Pulau Mutiara

i while bercuti, i jenis tak makan pun tak kisah sebenarnya. Sebab bagi i, i cuma nak menghayati pemandangan apa yang ada ditempat orang. But, suami i jenis makan. So. Sembang pasal Penang, i asking my husband and jawapan dia sudah pasti Nasi Kandaq plus Pasembor. Omgeee. Bila tanya i, i akan jawap 'i nak ke Bukit Bendera! Nak ambik gambar lawa-lawa, posing, publish kat instagram. Wakaka.'

Pulau Pinang Pulau Mutiara
 
Nasi Kandaq Line Clear
Sumber dan Kredit Blog : gopenang

Pulau Pinang, Pulau Mutiara!

Pasembur
Sumber dan Kredit Blog : missdae.blogspot.my

Selain itu, i nak juga ke Batu Feringhi. i serius tak pernah jejak kaki kat sini, and of course i nak pergi sekiranya berkesempatan dan what the beautiful beach! i suka beach! i suka air membiru di pantai-pantai. i suka tidur di tepi pantai yang damai dan redup cahaya. Bestnya! i'm the lover of nature!
 
Pulau Pinang Pulau Mutiara

Batu Feringhi
Sumber dan Kredit Blog : makemytrip

Feri. Pergi Penang, serius jangan tak mencuba untuk naik feri. Macam i pernah pergi dulu, lama da dengan kengkawan office, naik kereta. Sekali kereta tu masuk feri. Masuk feri tu nanti, bolehlah berjalan-jalan kat tepi feri tu. Boleh tengok lautan terbentang luas. Masa tu jambatan Penang still satu, so the feri akan lalu the jambatan.

Pulau Pinang, Pulau Mutiara!

The Feri
Sumber dan Kredit Blog : blogalzahri

2 Jambatan Pulau Pinang. Of course i nak pergi the another jambatan. Tak pernah tengok lagi depan mata. Tengok image google sahaja selama ni. Nanti pergi sana, will selfie-selfie la kan. Hehe. Selain itu, kat sebelah pulau sana, ada lagi tempat-tempat yang menarik yang i tak sebut dalam list kat atas tau. Korang kena dan wajib find out more sendiri, kena pergi dan kena lalui pengalaman korang sendiri kat semua tempat yang i bagitau tau. Bak kata pepatah, 'tak kenal maka tak cinta kan?'.

Pulau Pinang, Pulau Mutiara!

Jambatan Ke-2 Pulau Pinang
Sumber dan Kredit : astroawani

Eastin Hotel Penang

Pulau Pinang, Pulau Mutiara!

Eastin Hotel Penang

Ok, ni nak kongsikan juga. Nak pergi bercuti kenalah cari tempat penginapan yang selesa dan sesuai kan? Ni i nak share, Eastin Hotel Penang! Bagi yang pernah dengar hotel ini, that good. But yang tak pernah dengar lagi, dan untuk pengetahuan, korang boleh sahaja stay kat Eastin Hotel Penang.

Remember i told seawal tadi Traveloka menyediakan tempahan penerbangan dan hotel pada kadar harga yang murah setiap hari? Yup. Korang boleh usha harga penerbangan dan hotel sekaligus dekat laman web Traveloka. Korang boleh book bilik apa yang korang nak. Boleh je pilih berdekatan dengan laut. Wow! Dari situ, korang boleh tengok keindahan tempat tu pada waktu malam. Serius i teruja! Jangan lupa untuk explore Pulau Jeregak dan hayati keindahan jambatan Pulau Pinang yang penuh dengan cahaya lampu pada waktu malam. Dan jangan risau, jarak airport nak ke sana juga tak la jauh sangat. Dalam 5 -6km sahaja.

Bilik-bilik yang ada dekat Eastin Hotel Penang ini sangatlah murah dan berpatutan dan serius berbaloi. Sesuai untuk siapa-siapa sahaja yang datang dengan keluarga atau juga dengan kengkawan. Honeymoon lagilah boleh. Hehe. Bagi yang tak minat dengan sea view, (No! Itu bukan aku. Hehe), Korang boleh tengok the beautiful of City Scenery. Bayangkan bangun je dari tidur dari katil yang sangat selesa dan nyaman, kat luar balkoni bilik, korang dapat menghirup udara yang segar Pulau Mutiara, Pulau Pinang! Pergh.. Best macam orang kaya kejap. Hahaha.

Membeli Belah di Pulau Pinang, Pulau Mutiara

i suka shopping! Wakaka. Dan, kalau nak shopping, dari Eastin Hotel Penang, boleh sahaja turun dari bilik dan berjalan kaki ke mall yang teramatlah dekat dengan hotel. Di Queensbay Mall, ada macam-macam kedai untuk korang nak shopping atau window shopping sahaja. Dengan jarak yang tak sampai 2km. Mudah kot?!

Jarak tempat-tempat yang menarik dari Eastin Hotel pun sebenarnya semuanya tak jauh pun. Kalau yang bawa kereta, boleh je drive sendiri untuk enjoy the suasana Penang. Pusing satu Penang ni pun just ambil satu hari kalau korang tak spend masa yang lama kat satu-satu tempat. Kalau nak guna teksi pun boleh juga. Korang boleh minta receptionist hotel untuk panggil teksi bila-bila masa sahaja. Boleh sahaja korang minta driver teksi tu tadi untuk bawa korang pergi tempat-tempat yang menarik kat sana.

Cadangan Apa Yang Patut Korang Buat Bila Bercuti Ke Pulau Pinang, Pulau Mutiara

Ok. Kat sini i nak cadangkan sikit apa yang korang kena buat bila korang pergi Penang nanti. Jom baca:

  1. Makan nasi kandaq kat Nasi Kandaq Line Clear. Baca pun sure kecur air liuq kan. Kat situ, kari kepala ikan memang terbaik. Sedap dan murah. Jangan tak tahu, orang-orang ternama juga pergi makan kat situ bila sampai ke Penang. Pergh.
  2. Pasembor Padang Kota. Indeed. It is the best pasemboq yang korang boleh dapat lepas tu makan pula dengan ais kacang or ABC. Teliuq orang cakap. Kat situ juga korang boleh pergi ke Penang 3D Trick Art Museum. Dalam tu korang boleh snap gambar atau swafoto dengan dinding 3D. Cool kan?
  3. Bukit Bendera. Kat situ bukan sahaja ada pemandangan yang cantik. Serius cantik! Korang boleh juga tengok satu Penang kat Bukit Bendera. Korang juga dapat merasa naik cable car. Cable Car antara yang tertua di Penang. Serius best!
  4. Beli souvenir dekat Batu Feringghi. Nak beli souvenir, i sarankan beli kat Batu Feringghi. Kat situ banyak kedai-kedai yang jual barangan cendera kenangan yang cantik-cantik.
  5. Teluk Bahang! Bagi korang yang jenis suka outdoor aktiviti. Teluk Bahang tempat yang sesuai untuk korang. Kat situ ada extreme park yang tersangat amat best. Korang wajib cuba ini. Haha.
Traveloka
    Traveloka
    Tempahan Bilik Murah di Eastin Hotel Penang
    Ok fellos. Untuk maklumat sekali lagi, untuk mencari bilik di Eastin Hotel, korang boleh cari di Websitu atau Apps Traveloka. Kat situ korang boleh usha Eastin hotel penang price alert, Atau cari deals yang best kat hotel tersebut.

    Tempahan Penerbangan di Traveloka

    Terbang dengan Traveloka, Jangan lupa book flight korang dengan Traveloka tau. Untung-untung boleh dapat offer yang menarik yang berbaloi kat situ kan, dan siapa tahu kot-kot dapat harga murah tak mampu fikir. Hahaha. Good Luck!

    Xoxo.
    Love Korang!

    24 May 2017

    Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest

    Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest | Assalamualaikum fellow. Pagi-pagi da hujan. Hujan rahmat sungguhkan. Dan pagi-pagi yang bahagia ni, i nak share satu berita baik untuk semua para blogger dan nak jemput sertai bersama! Iaitu Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest dan Menang Lazada Shopping Vouchers! Yahoo! Paling best, setiap minggu Lazada akan memilih 3 pemenang, sudah pasti dikalangan para blogger yang join, to win RM100 shopping voucher each at Lazada. Omgeee. i kalau menang RM100 tu, i nak grap handbeg!!! kalau i terpilih. Hehe. 


    Coinciding with the Lazada Ramadhan Sale (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/) that will take place from May 16 to 27 June (where you can find special discounts up to 90%!), we are pleased to share with you our special Lazada Ramadhan Blogger contest where we will be awarding prizes to up to 80 bloggers!

    How To Join Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest

    1. Pertandingan ini bermula 19 Mei sehingga 25 Jun 2017 (4 Minggu)
    2. Sepanjang 4 minggu pertandingan ini, akan ada topik berbeza setiap minggu. Peserta boleh memilih salah satu dari topik-topik tersebut. Peserta juga boleh menyertai lebih dari sekali.
    3. Untuk menyertai pertandingan ini, peserta hendaklah menulis tentang topik yang ditetapkan mengikut tarikh pertandingan tertentu . Peserta hendaklah menjawab soalan-soalan berikut: 

    1. Week One Contest:
    Theme: Delicious Ramadhan
     
     Contest period: 19 May 2017 – 1 June 2017
     Title of the article: Recipe's name
     
     a. What are your favorite Iftar dishes?
     b. Share the recipes of the dishes
     c. What kind of products can you find on Lazada’s platform to help you prepare the dishes?

     For your references :
     Delicious Ramadhan(link) : Kitchen Appliances
     Bazaar Ramadhan(link) : Groceries

    2. Week Two Contest:
    Theme: My Ramadhan Home

     Contest period: 2 June 2017 – 8 June 2017
     Title of the article: Any title related to the Article

     a. How are you decorating your house to be Raya ready?
     b. Share your house decorating tips for this Raya
     c. What kind of products (e.g., furniture) can you get on Lazada’s platform to help you decorate your house for this Raya?

    3. Week Three Contest:
    Theme: Looking Good & Beautiful

     Contest period: 9 June 2017 – 15 June 2017
     Title of the article: Any title related to the Article

     a. What's your color theme for this Raya?
     b. Share your outfit details for this Raya
     c. What outfit/clothes would you like to buy on Lazada’s platform for this Raya?

    4. Week Four Contest:
    Theme: Travelling Back Home

     Contest period: 16 June 2017 - 25 June 2017
     Title of the article: Any title related to the Article

     a. Where do you celebrate Raya this year?
     b. List down your "balik kampung" essentials.
     c. What would you like to buy on Lazada’s platform to bring along for "balik kampung"?

    Prizes – More Participants More Winners

    Depending on the overall number of participants there will be either 15, 20, 50 or 80 winners:

    1. Less than 100 Participants (15 winners)
     15 x RM100

    2. More than 100 Participants (20 winners)
     1st Prize: 1 x RM400
     2nd Prize: 8 x RM150
     3rd Prize: 11 x RM100

    3. More than 200 Participants (50 winners)
     1st Prize: 1 x RM500
     2nd Prize: 16 x RM150
     3rd Prize: 33 x RM100

    4. More than 300 Participants (80 winners)
     1st Prize: 1 x RM600
     2nd Prize: 35 x RM150
     3rd Prize: 44 x RM100

    Ok fellow. Ni penting nak bagitau. Hadiah yang meriah tu depending to berapa ramai blogger yang join. Dan peluang untuk kita menang pun besar juga. Oleh itu, i nak JEMPUT SEMUA BLOGGER untuk memeriahkan contest ini. Cepat! Masa berlalu dengan begitu pantas. 

    Invite your blogger friends to join this contest, so you will increase your chance of winning! The more the merrier!

    Xoxo
    Love Korang!

    22 May 2017

    Royal Expert Product Review

    Royal Expert Review | Assalamualaikum fellas. i Pakai produk ni tau. Since last year, dalam bulan november 2016. Sebelum itu, i pakai Safi Balqis White Trilogy - Pek Orange sebelum itu, pakai nutox. Macam-macam pula kan. Hehe. La ni i tukar lagi pakai produk royal expert. Yang i pakai ada 3 item. i kongsi kat bawah.


    Royal Expert Whitening Soup - RM11.00 (Mengikut Laman WEB RE)


    Royal Expert Facial Cleanser - RM18.00 (Mengikut Laman WEB RE)


    Royal Expert BEST SELLER Whitening Cream - RM125.00

    Ni i review sebab i pakai. Tak de kena mengena dengan orang perseorangan bayar suh review. Namun, kalau ada blogger nak paid review mana-mana produk, boleh je email i kat sini yatieowners@gmail.com. InshaALLAH kita dealing yang terbaik punya paid. Hehehe.

    Oh. Dan since i pakai tiga benda ni, i rasa kulit wajah i makin gebu, makin licin, dan sudah semestinya makin cerah. Masa i beli, i asking dekat penjual tu tau, i cakap, kalau i pakai Whitening Cream dan selepas tu i pakai foundation, boleh tak? Dia kata, Tak payah. Pakai Whitening Cream sahaja pun da cukup. i macam kekejutan budaya sikit. Seriously bah? Sebab i pergi kerja, kena pakai foundation what ever it is.

    Then. i try the Whitening Cream siang dan malam, masa tu weekend. Then tak la rasa macam i pakai the whitening cream on the weekend dan i nak pakai foundation kan. Sayang my foundation. Hahaha. Lagi pun i kat rumah je kan. Then, next daynya, pergi kerja, walla! Tak payah pakai foundation. Pakai je Whitening Cream. Serius! Bersemangatlah dapat kulit wajah yang bersih, gebu, licin, putih masa tu. Kengkawan office pun perasan. i malas nak rahsia-rahsia, i sebut je 'pakailah royal expert' Amboi. Gitu.

    Then, tak de masalah sebenarnya bila nak pakai Whitening Cream tu dan nak pakai foundation, bagi selang beberapa minit la. For me la. Hehe. OK! Tu je la i nak review pasal ni. Just now. Later i talk lagi pasal ni. i pakai dan ok dan i share dengan korang. Hehe.

    Xoxo.
    Love Korang!

    21 May 2017

    Prego17 Campaign - March Cpuv BE Nuffnang 2017


    Assalamualaikum fellas. Masih ada yang update pasal Cpuv BE Nuffnang ke? Tau ada, tapi korang tak buat? Haha. Macam i la tu. i punyalah lama tak cerita pasal nuffnang ni. Nasib nuffnang tak merajuk banyak. Kalau tak, memang tak kasi langsung iklan nuffnang kat i. Nanti i pula sedih. Nangis tepi bucu katil pula. Kan? Hehe.


    Sumber dan kredit : prego123


    Ok. by the way, itu dia masih ada iklan yang masih on going kat blog i. Syukur alhamdulillah daripada tiada langsung kan.  Bersempena kempen Prego17. Prego memang sedap. Serius tak tipu. Alamak. Terliur pula tengok spageti tu kan. Adui. Kena cari juga ni. Terima kasih Nuffnang!

    Xoxo.
    Love Korang.

    16 May 2017

    Pekeliling Waktu Bekerja di Bulan Ramadhan 2017

    Pekeliling Waktu Bekerja di Bulan Ramadhan Bagi Penjawat Awam 2017 | Assalamualaikum fellas. Itu dia. Siapa penjawat awam da dapat pekeliling waktu keluar pejabat sepanjang bulan ramadhan untuk tahun ni, sila PM i please. Hehe. Nampak i tak sabar kat situ kan. Muahaha.


    PEKELILING WAKTU BEKERJA DI BULAN RAMADHAN 2017

    Tak. Ni cerita kemarin dengan one off i punya pegawai di office. Cerita punya cerita, tiba-tiba i cakap jangan lupa cari pekeliling balik kerja puasa ni. Terus gelabah, cari google pekeliling tersebut. Hahaha. Benda-benda melibatkan diri sendiri macam ni, kena dan harus cari dengan cepat. Amboi, amboi. Bersemangat i kan :)

    Tapi selalunya juga bagi para wanita yang telah berkahwin macam i, waktu balik sepanjang bulan ramadhan ni of course la jam 3 petang. Tak tahulah sekiranya tahun ni ada perubahan kan. Kita tunggu pekeliling ye para penjawat awam. Sabaq sikit ye. Hehe. Ada seminggu something lagi kan nak puasa. Da plan ke menu apa nak masak sepanjang ramadhan ni? ;)

    Xoxo.
    Love Korang!

    13 May 2017

    Sambutan Hari Pekerja Warga Kerja DBKK 2017

    Assalamualaikum fellas! Rasanya tak terlambat kot nak ucapkan Selamat Hari Pekerja buat semua para pekerja diseluruh dunia kan? Selamat Hari Buruh Semua! Semoga tahun ini juga menjanjikan yang terbaik buat diri kita sendiri sebagai seorang pekerja. Kot-kotlah azam tahun ni nak jadi pekerja yang lebih cemerlang, terbilang, gemilang dan terang benderang kan. Teruskan usaha awak-awak semua. Untung nasib, hujung tahun naik gaji ke, kot-kot naik pangkat. Amin ;)

     

     
       
    opsss. my sista pula over disitu :D

    Regarding tajuk i hari ni, ni cerita khamis baru-baru ini, dimana sambutan hari pekerja bagi warga kerja Dewan Bandaraya Kota Kinabalu 2017 telahpun diadakan dengan meriah sekali even cuaca pada hari tersebut hujan turun dengan lebat. Namun, dengan semangat para warga kerja DBKK yang sanggup bersama-sama meraihkan hari tersebut, depa sanggup tunggu dan enjoy sampailah majlis tamat kira-kira pukul 5 petang. Syukur alhamdulillah. I jangan cakaplah. I tuan rumah punya sambutan. Muahahaha. Kenalah tunggu sampai habis acara. Hehe.

     
     

    the pinkies :)


    Apa pun, i nak ucapan sekali lagi, Selamat Hari Buruh buat semua dan juga buat kengkawan blogger i yang bekerja :)

    Xoxo
    Love Korang!

    12 May 2017

    Bonding With Our Sabahan Blogger

    Assalamualaikum fellas. Fuh. Tajuk bukan main. Sabahan Blogger kot. Tu dia, nak share hari tu. Cerita throwback la ni. I pergi cover event ni, perasmian agensi pelancongan yang baru dibuka dekat kota kinabalu sabah la of course kan. I cerita sedikit tentang agensi pelancongan ni. Agensi pelancongan fully cover pakej-pakej umrah dan juga pakej-pakej pelancongan yang lain. Yang best is tentang agensi pelancongan ni, depa menjaga kita punya ni tau, macam orang islam kan, solat 5 waktu dijaga. Kiranya if korang melancong dan singgahlah mana-mana dan da masuk waktu, dan waktu solat kenalah didahulukan. Best kan? Maknanya tak la kena qada ke apa ke kan. InshaALLAH terjaga. Ok, lain-lain boleh PM i kat tepi sikit untuk pakej-pakej percutian yang terbaik ni. Hehe.

    Sabahan Blogger

    Ok, dan dan tu dia. Ni pun cerita i kebetulan sahaja. I sempat masuk group whatsapp sabahan blogger dan i PM tepi si eca (pakai spek mata tu) untuk join cover this event sehari sebelum. Of courselah eca balas segera. Hehe. Thank you eca. Dan after event terus eca bawa lepak kak kiah cafe, kat putatan juga. Nak tahu view kak kiah cafe tu, pergi masuk blog Jun-zie ni.

    Sabahan Blogger

    Sabahan Blogger Bonding

    Tak kenal makanya tak cinta kan. I honest memang tak suka pergi event-event macam ni tau. Nak bagi i review ke apa ke pasal event or any products, i lebih suka duduk diam-diam. Email i and diskus kat email or whatsapp or wechat then i review. But this time, omaigad! I turun padang kot. Kali pertama. Hahaha. Then meet the sabahan blogger. For first time, memang segan nak tegur. Malu kot. But then mari duduk satu bumbung, uyooo. Macam sudah kenal lama bah gia. Hahaha.

    Sabahan Blogger

    Thank you eca aka the cikgu tuition (sila pm if nak deal eca as korang punya guru tuition ya), thank u nat the student U, thank u liza the Personal Assistant (hehe), thank u jun the orang kaya (amin jun). Malu pula i nak duduk sama meja dengan korang. I blogger tepi jalan kaki lima sinsuran je. Hahaha. Hopely, our relationship tak terhenti sampai di majlis kita cover hari tu sahaja tau. Jangan main-main, kitaorang da ada group Girlfriend! Muahaha.
    Whatsapp Sabahan Blogger

    Ok, ni nak kongsikan terus, any blogger sabah yang nak join group for sabahan blogger, boleh PM i tepi sikit juga, nanti i selitkan number korang dalam group. Lepas ni boleh borak-borak. Depa blogger sabah aktif dalam tu. Jangan tak tahu, Uzu blogger retis femes amos empunya blog kisahemasputih tu pun ada dalam tu tau. Dia sweet sangat. Manalah tahu nanti uzu kawen, kita boleh pergi ramai-ramai kan? Ok cepat PM!!! :)

    Xoxo.
    love Korang!

    03 May 2017

    Majlis Perasmian Pembukaan Cawangan Baru Glocal Travel & Tours Sdn BhdKota Kinabalu, Sabah

    Assalamualaikum fellow. Ahad lepas i berpeluang mengikuti Majlis Perasmian Pembukaan Cawangan Baru Syarikat Glocal Travel & Tours Sdn Bhd bagi cawangan Sabah yang bertempat di No. 42, Blok K, First Floor, Royal Plaza Putatan, Kota Kinabalu Sabah. Untuk makluman, Glocal Travel & Tours Sdn Bhd adalah satu AGENSI PELANCONGAN yang berdaftar dengan Kementerian Pelancongan, Matta dan juga Bumitra, yang menyediakan Pakej-Pakej Umrah Murah dan juga Pakej-Pakej Pelancongan yang murah dan sudah pasti melancong dengan 100% Halal Solat Dijaga. Itu yang menarik kan? ;) 


    Glocal Travel & Tours Sdn Bhd

    Majlis Perasmian Pembukaan Cawangan Baru Glocal Travel & Tours Sdn Bhd, dimulakan dengan mendengar ucapan kata-kata aluan daripada Pengarah Urusan Glocal Travel & Tours, iaitu Encik Mohd Idzham Mohd Isa, dan diteruskan dengan mendengar ucapan kata-kata aluan daripada Yang Berhormat Datuk Seri Panglima Yahya Bin Hussin, Timbalan Ketua Menteri Sabah, Merangkap Menteri Pertanian dan Industri Makanan Sabah, juga Adun N. 18 Petagas, sekaligus merasmikan Majlis Perasmian Pembukaan Cawangan Baru Glocal Travel & Tours Sdn Bhd.

    Sepanjang majlis turut diselang selikan dengan mendengar penerangan daripada Duta Mutawwif Glocal Travel & Tours, iaitu Ust. Hj. Lamsin B. Hj. Anggali mengenai Pakej-Pakej Umrah dan Umrah Ziarah kepada para bakal jemaah umrah yang hadir. Pelbagai perkongsian menarik, ringkas namun padat dengan info yang berguna.

    Gambar Sekitar Majlis Perasmian Pembukaan Cawangan Baru Glocal Travel & Tours Sdn Bhd dan biarlah gambar yang berbicara :D


    Sesi penyerahan Cendera Kenangan juga tanda telah materi dengan rasminya pembukaan cawangan baru Glocal Travel & Tours Sdn Bhd daripada CEO Glocal Travel & Tours sendiri, Encik Mohd Idzham Mohd Isa kepada Yang Berhormat Datuk Seri Panglima Yahya Bin Hussin, Timbalan Ketua Menteri Sabah diatas kesudian merasmikan majlis pada hari tersebut. Turut ditemani disitu adalah Ust. Haji Lamsin, Duta dan Ketua Muttawif Glocal Travel & Tours Sdn Bhd, Serta Isteri CEO disitu. Muda kan wife CEO? Cute je tengok :) Wajah laki bini pun da seiras. Memang jodoh la wei ;D


    Pihak Glocal Travel & Tours Sdn Bhd juga turut mengambil kesempatan memberikan sumbangan kepada anak-anak yatim, pelajar-pelajar tahfiz serta beberapa surau dan masjid disekitar daerah putatan. Seiring dengan perasmian tersebut, majlis sebenarnya telah bermula awal dengan mendengar tadarus Al-Quran di pejabat Glocal Travel & Tours Sdn Bhd yang baru.
     

    Majlis diteruskan lagi dengan beberapa siri Cabutan Tiket Bertuah daripada CEO Glocal Travel & Tours Sdn Bhd sendiri berserta Isteri dan anak disitu. Ye sangat sweet si kecik itu pun nak juga ikut ayah dan ibu dia. Hehe.



    Dan itu dia. Diantara mereka yang menang cabutan tiket bertuah itu tadi.  Antara yang menarik dengan cabutan tiket bertuah, CEO telah mengumumkan dengan memberikan tawaran diskaun sebanyak RM1000 dan juga RM500 kepada yang bertuah. 
    Yang tak bertuahnya,,i ler :D tak pe. Bukan rezeki i kan :)

     

    Totally semua kerusi yang kosong telah dipenuhkan. Syukur Alhamdulillah. i sentiasa percaya, jika kita memudahkan urusan orang lain, inshaAllah, urusan kita juga inshaAllah akan dipermudahkan. Syukur. 
    Tahniah Glocal Travel & Tours Sdn Bhd.

     

    Dan. Itu dia one off our Blogger Sabahan yang datang bersama our team blogger sabahan (me, jun, liza dan nat). See? Dia (Eca) permudahkan urusan kami selaku media (kununlah media kan? haha) datang ke majlis perasmian, jemput ambil dekat kk dan siap selamat hantar balik, dan itu dia, rezeki dia menang diskaun tiket pelancongan sebanyak RM500 daripada Glocal Travel & Tours Sdn Bhd. Sape nak bagi kan? Syukur alhamdulillah rezeki ko ca :) Nampak? Dia permudahkan urusan kami, dengan cash dia dapat rezeki.

    Penutup Majlis Perasmian Pembukaan Cawangan Baru Glocal Travel & Tours diakhiri dengan mendengar sedikit bacaan ayat suci Al-Quran.

    Dan bagaimana? Menarik kan program sepanjang majlis perasmian? Oh, i akan kongsikan kemudian beberapa pakej umrah yang telah sedia ada oleh pihak Glocal Travel & Tours. Menarik. Sangat menarik. Harga sangat berpatutan. Dan yang lebih penting for me, kita pergi umrah kerana Allah SWT, pergi haji juga kerana Allah SWT, rukun islam yang ke 5 dan wajib dilakukan bagi yang berkemampuan. Dan sudah pasti, aspek-aspek keselamatan, keselesaan ketika berada di rumah Allah, kita nak kan yang terbaik sepanjang masa. InshaAllah. Anda tidak akan menyesal memilih menggunakan khidmat Glocal Travel & Tours Sdn Bhd sepanjang menuju ke rumah Allah, apatah lagi berada di rumah ALLAH. InshaAllah.
    Firman Allah SWT.: “Dan sempurnakanlah ibadat haji dan umrah kerana Allah.” (Surah al-Baqarah, ayat 196).

    Jumpa di entry akan datang ya! (copy ayat eca :D)

    Xoxo.
    Love Korang!