30 March 2016

Alat Makeup Wajib Ada

ok korang. ni i nak kongsikan dengan korang, alatan makeup yang wajib dimiliki oleh para-para wanita. kaum hawa sejagat sealam semesta. memandangkan i bukan manusia yang reti nak makeup ala-ala retis. ke office pun cuma bubuh pelembab dan foundation sahaja. nak pakai pewarna ala-ala pinky ke merah ke, lipstik ke memang tak ever-ever. alih-alih officemate kata ada pontianak lalu lalang. hal kisah tak reti nak makeup. hahaha. bukan tak reti la sebenarnya weiiiii. cuma malasssssss je. muahahaha.

dan apabila i memang malas, makanya alatan asas untuk makeup confirm-confirmlah tidak i miliki. nope. ada. cuma. i da bagi kat kakak ipar. anak buah yang gedik nak put makeup on depa punya wajah compare adik ipar dan babu depa ni. hehe.

ok! let me share dengan korang. bebenda yang patut korang miliki. bebenda utama yang patut dan wajib ada untuk starting makeup. biarlah gambar berbicara ya. hehe. PG kongsikan sahaja.


sweet colour. nak!

 


the all gambar carian dari google tau. so kalau nak tahu lebih lanjut, apa fungsi-fungsi untuk satu-satu alat kat situ, bolehlah korang google sama ;)
 
semoga bermanfaat
xoxo

29 March 2016

De'Xandra Inspired Perfume For Me

horey! akhirnya minyak wangi i da sampai kat tangan. fuh. rasa diri mewangi je setiap masa. i jenis tak berapa nak pakai minyak wangi tau. selain tak jumpa minyak wangi yang betul-betul terkenan di hidung i, memang i tak akan pakai minyak wangi. pergi office kosong macam tu je la. dan sebab juga i jenis pakai rexona tau. so wangian tu memang da melekat kat badan. dan if pakai minyak wangi lagi, bercampur bau, masyaAllah, boleh buat i pening nak termuntah. so better pakai satu-satu wangian je.

but. but. biasalah kalau da ada kecirian wanitaan abadi tu. pantang nampak bebenda comel plus murah. awal-awal da mind set tak nak. tapi alih-alih terjebak. jangan salahkan mak pak. salahkan diri sendiri sapa suruh tak reti nak kawal diri. hehe.

itu dia. perfume dari De'Xandra Inspired Purfurme i order dua minggu lepas, selamat sampai kat tangan. meh nak habaq sikit pasal minyak wangi ni.


De'Xandra minyak wangi adalah minyak wangi EDP yang tahan lebih lama berbanding dengan yang original. itu dari bahan bacaan i la. i baru je nak pakai kot. ketahanan dengan lebih praktikalnya, nanti i update lagi. hehe. 8 jam dan ke atas katanya tahan minyak wangi ni. ok diharapkan macam tu la. dan juga jika minyak wangi ini serasi dengan si pemakai, inshaAllah akan lebih bertahan 1 hingga 2 hari pada pakaian. ok berita baik kat situ. bukan senang nak jumpa minyak wangi yang macam tu. sudah tentu di inspirasikan dengan minyak wangi jenama antarabangsa. hehe. i punya nampak tak pilihan kat situ. wangian Daisy by MARC JACOBS. gitu. hehe.

for info lagi. minyak wangi yang dijual base on minyak wangi yang sangat terkenal dan laris di Malaysia sahaja tau. kira senanglah korang nak order kan. kalau korang nak minyak wangi epal ke ape ke, sebut je, inshaAllah peniaga akan cuba dapatkan. tapi kena tengok juga risalah yang ada. yang ada tertera.


tertera kat situ sedia untuk di order ;)

nak order boleh whatsapp PG. 0109562835. hehe. tapi kalau boleh kota kinabalu sabah area maybe? COD senang. hahaha.

Dengan pengalaman jualan perfumes ini, kami hanya membawa masuk perfumes-perfumes yang sangat TERKENAL & LARIS di Malaysia untuk memudahkan pengguna memilih.

so. jangan kata i tak share tau.
xoxo.

27 March 2016

Waktu Subur Wanita Tu Bila Masa?

Waktu Subur Wanita Tu Bila Masa?

kalau tanya i, memang i akan angkat dua belah bahu tanda tak tahu. sumpah memang tak tahu dan tak pernah nak ambik tahu pun. sampai macam tu sekalikan. bila kengkawan office sibok citer pasal waktu subur depa tu bila masa, i silent tepi meja. bukan tak berminat. tapi i memang tak reti. kejap je depa bagi faham, dan i akan blur. paling-paling i akan kata, 'korang citer apa ni?'. dan that why kot sampai sekarang i tak hamil-hamil. sobsob.

honest. i jenis manusia yang memang tak jaga diri sendiri kot. maksud i. my body. i period, that time perlu jaga kebersihan je. kesihatan to my body, i rasa i ok saja. sedangkan semasa waktu period tu, kesihatan perlu sama dijaga. contoh jangan ambik minuman sejuk. kang darah beku wat ever. kan? nak-nak lagi da nikah kawen. suami jangan cakaplah. bising sampai kesudah. awatlah bini aku ni degil semacam. saitonanhirojin da duduk dalam badan ke apa. hehe.

abih period. da sudah. waktu subur ke tak subur subahanaAllah lagilah tak tahu. Ya Allah. malu sungguh ni. kata perempuan. wanita. tapi waktu subur ke tak diri sendiri lagilah tak tahu. sob. maaf erk. ni pengakuan jujur sesangat. tak pa. as long belum terlambat nak ambik tahu dari tak nak ambik tahu kan.

korang macam mana? ada jenis spesis manusia macam PG ke? ar. kalau kita sama. meh nak bagitau kat korang semua. OVATEL. sejenis makhluk yang memberitahu kita para perempuan, para-para wanita waktu subur kita. dimana apabila menggunakan makhluk yang satu ini, 98% keputusan terbukti subur adalah tepat. dan kelebihan untuk para adam dan hawa ingin menambah bilangan anak-anak adam dan hawa, inshaAllah ada. gambar kat bawah berbicara.

MAAF. GAMBAR I DELETE :)

so macam mana? keyakinan untuk menggunakan mahkluk satu ni, tinggi tak? nanti share-sharelah kalau da usefullynya ya. PG for sure akan dapatkan satu. 
oh. mana nak dapatkan ovatel ni? ovatel boleh dapatkan dekat farmasi atau hospital (base on komen-komen dalam blog namee)
harga ovatel? RM100 something (base on komen dalam blog namee)

semoga bermanfaat tau :)

xoxo

26 March 2016

BE CPUV Nuffnang Petronas - Experience 2 B dan SME - Microsoft

BE CPUV Nuffnang Petronas - Experience 2 B dan SME - Microsoft

bagi yang mengikuti tips nuffnang yang PG kongsikan sebelum ini, PG ucapkan tahniah buat korang. tahniah sebab telah mengikuti langkah yang betul, inshaAllah untuk menjana pendapatan sampingan dengan nuffnang, inshaAllah lepas ni naiklah tu. hehe. dan PG baru je selesai update survey dekat akaun nuffnang. benda tu wajib untuk korang update selalu juga tau. kelebihan apabila korang update adalah, pihak nuffnang akan update apakah iklan yang sesuai untuk diletakkan dalam blog korang. tahniah la kan. hehe.

MAAF. GAMBAR TELAH DIPADAM :)

sebut pasal tu. itu dia. another be cpuv yang PG terima dan masih on going dan belum PG letakkan dalam blog PG lagi. korang ingat erk. kena ceritakan iklan apa yang korang dapat. inshaAllah, jika menjadi carian dalam google dan keyword melekat, inshaAllah adalah earning naik sikit sama. hehe. itu antara tips yang PG nak share juga untuk korang. 

by the way, iklan kali ni dapat dari Petronas - Experience 2 B dan SME - Microsoft. untuk nuffnang, terima kasih plus sayang ketat-ketat tau sebab sudi beriklan dalam blog PG. untuk para blogger yang sudi mai dan singgah dan memberikan klik dalam blog PG sama, PG ucapkan ribuan terima kasih sesangat tau. sayang korang ketat-ketat juga ;)

lepas ni jom kita memeriahkan dunia blog. even blog hang blog peribadi sekali pun.

xoxo

25 March 2016

Finally Earning Nuffnang RM200.00!

woot woot. finally earning nuffnang blog ni mencecah RM200. syukur alhamdulillah. da lama kot tunggu earning naik lagu tu. akhirnya. inshaAllah, minggu depan PG nak keluarkan. biar kosong dan kumpul semula. apa pun, ni semua juga atas bantuan rakan-rakan blog yang lain, yang datang mai blog PG dan sudi klik iklan nuffnang dalam blog PG. thanks so much tau. sayang korang ketat-ketat. hehe.

 

ada yang tanya PG, macam mana PG boleh kumpul nuffnang sampai macam tu sekali. sedangkan ada yang da letak iklan tu bertahun pun still tak naik-naik. ok. its good. soalan yang bagus untuk korang tanya bila korang bersedia letak iklan nuffnang tu. hehe. 

honestly. PG pun macam korang juga. letak iklan nuffnang tu bertahun-tahun. alih-alih tak naik-naik. sedih pedih pun ada. tertanya-tanya benda yang sama dengan korang yang bertanya soalan kat PG. huhu. 

apa yang PG buat, search keyword macam mana nak bagi naik earning nuffnang. banyakkan bacaan dan praktikkan. syukur alhamdulillah. senang je. ikut peraturan yang nuffnang bagi, inshaAllah, naiklah earning korang tu. 

meh PG tempek simple punya peraturan yang PG pakai.

1. letak iklan nuffnang ditempat yang betul
2. jangan klik iklan nuffnang sendiri
3. banyakkan cerita tentang iklan nuffnang yang ada
4. blogwalking untuk naikkan trafik. trafik yang tinggi berprestasi tinggi juga untuk dapat iklan lebih banyak 
5. kemaskini survey atau bio nuffnang dalam account nuffnang setiap masa. mungkin dalam seminggu sekali. 
6. kalau boleh blog korang kena ringan sikit. jangan beratkan blog dengan size gambar yang besar dan widget aplikasi macam lagu-lagu gitu. hehe. ni depend dengan korang tau. PG tak paksa. kang PG kata jangan letak, sat lagi korang remove segala widget tu. hehe. jangan marah PG tau. 

ok. tu je la kot peratuan paling mudah yang PG boleh share dengan korang. nak ikut, inshaAllah naik. tak ikut pun, depend dengan korang. hehe. semoga bermanfaat tau ;)

xoxo

01 March 2016

Shopping dengan Mudah di Shopping Kaki (ImSold!)

Shopping dengan Mudah di Shopping Kaki (ImSold!)

korang. berita bagus untuk korang yang memang kaki shopping online, ni nak bagitau berita baik untuk korang. kewujudan laman web Shopping Kaki (ImSold!) di Malaysia. one of tempat shopping secara dalam talian. wow! antara item yang ada, like books, women's fashion, arts & design, electronics, men's fashion, hobbies dan beauty.

para pengemar setia barangan korang. jangan lepaskan peluang ni tau. kot-kot ada yang terkenan dihati dan mungkin ada item yang tidak ada di mana-mana dan ada dalam Shopping Kaki kan?

MAAF. GAMBAR TELAH DI PADAM :)
 
layari laman web Shopping Kaki (ImSold!) disini
thanks nuffnang!
done.