Finally Earning Nuffnang RM200.00!

25 March 2016

Assalamualaikum halo fellas.

Syukur Alhamdulillah. Akhirnya earning Nuffy blog ni mencecah RM200.00. Dah lama kot tunggu earning naik lagu tu. Akhirnya! InshaAllah minggu depan cash out terus! Biar kosong dan kumpul semula. Apa pun, the earning tak akan terkumpul without kengkawan blog yang datang singgah blog and sudi klik iklan nuffy kat situ. Thank you so much kamu. Sayang ketat-ketat sama kamu bah :D

Finally Earning Nuffnang RM200.00!

Ok, ada soalan dari kengkawan, macam mana i boleh kumpul earning nuffnang sampai banyak macam tu. Sedangkan ada juga yang dah letak nuffnang bertahun but still earning tak naik-naik. Ok, soalan yang bagus disitu. Meh i jawap.
Honest, dulu pun i macam korang juga. Sedih juga dah letak nuffnang tu tapi tak juga terkumpul. Why. Sedihlah kan. Apa yang i buat adalah banyakkan research kenapa earning tak naik. Banyakkan baca dan praktik kan. Syukurlah, senang, mudah dan i just follow step yang nuffnang bagi je. InshaAllah, naik lah tu.

Cara Betul Letak Iklan Code Nuffnang
 
  1. Letak iklan nuffnang ditempat yang betul
  2. Jangan klik iklan nuffnang sendiri
  3. Perbanyakkan cerita tentang iklan nuffnang yang ada
  4. Blogwalking untuk naikkan trafik (trafik yang tinggi berprestasi tinggi juga untuk dapat iklan lebih banyak)
  5. Kemaskini survey atau bio nuffnang. Seminggu sekali pun boleh. Ikut kerajinan korang lah.
  6. Jangan beratkan blog dengan size gambar yang besar atau widget aplikasi bergerak-gerak yang boleh beratkan blog kamu
 
Ok, itu sahaja peraturan yang i pakai. InshaAllah, pelan-pelan naik. Moga bermanfaat ya.

Xoxo
Love Korang!

15 comments

  1. bestnyeee..AB punye dah 3 tahun tak lepas pon RM10..hahahha..tahniah ye PG,,Thanks jugak sudi share tips nuffnang tu..

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. wah tahniahhh kita punye tak naik-naik pun awak... sedih je tengok kita punye hhehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq yaya. ok, jom ikut tips PG tu tau. nak share copy paste tips ni pun tak pa ;)

      Delete
  4. most welcome AB. Semoga bermanfaat tau ;)

    ReplyDelete
  5. wowww...best nya dah merasa guna duit nuffnang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. da cuba tak?
      maaf erk, PG baru nak balas komen nurul disini :)

      Delete
  6. rm200.. banyak tu PG. saya pun tengah kumpul pastu baru check out. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih nik :)
      da lama cash out kan, tak tahu buat apa da duit tu :D

      Delete
  7. Congrats PG ! Saja je google cara nak dapatkan iklan CPUV nuffnang, sekali ternampak entri awak ni. Nak try jugaklah. Thanks for sharing! :)

    ReplyDelete
  8. Waaa~ nice sharing PG . Boleh la nia cuba tips PG . =)

    ReplyDelete

Hallo kamu ;)

For coming and comment, thank u ya ♥ ;)

Thanks for Droping By! ;)

© Yatie Owner