Blog Melampau di Malaysia!

in , by YatieOwner, Tuesday, September 23, 2014
Assalamualaikum. Hi.
 
Bawa bertenang semuanya. Tajuk artikel tidak menuju ke arah pergaduhan atau apa-apa maksud perbalahan ya. Haha.

Sebelum itu nak ucapkan tahniah buat blog terlampau melampau di Malaysia ini iaitu blog Denaihati.com kerana telah berjaya mengatasi ranking blog Beautifulnara.com yang korang sendiri tahu Blog Beautifulnara.com penuh dengan cerita-cerita terkini artis, gosip yang update to date. I pun sendiri memang follow blog BN. Blog dia simple je. Tapi penuh dengan informasi. 
 

BLOG MELAMPAU DI MALAYSIA

 
Blog Melampau di Malaysia!
Picture, info credit and thanks Profhariz.com
 
Denaihati.com. Yup. the blog that i was mention BLOG MELAMPAU. Bukan Blog asing lagi bagi i dan korang kan? Dengan tagline "Hidupkan Untuk Memberi", DH) memang layak digelar blog melampau juga.

Kenapa i kata macam tu? Sebab DH baru-baru ini telah menganjurkan contest dengan menawarkan 3 ketul biji iphone 5s untuk dimenangi. Melampau sangat, dan i memang dah agak dengan contest cabaran iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger, DH, memang rangking blog beliau akan naik. Melampau sangat ye DH. Haha.

Tahniah Denaihati.com
Sumber berkaitan: Blog Terlampau Atasi Beautifulnara

Love,
YatieOwner

Tempahan Untuk Ibadah Korban dan Aqiqah

in , by YatieOwner, Friday, September 19, 2014
Assalamualaikum fellow. Hari Raya Aidiladha atau Hari Raya Haji tidak lama lagi akan disambut oleh seluruh umat islam didunia! Bagi mereka yang berkemampuan, ianya pasti hari yang dinanti-nantikan bagi menyahut juga seruan panggilan haji. Syukur alhamdulillah. Berjaya mengerjakan rukun islam yang satu ini.

Tempahan Untuk Ibadah Korban dan Aqiqah


TEMPAHAN IBADAH KORBAN DAN AQIQAH

Bila Hari Raya Aidiladha atau Hari Raya Haji tiba, pastinya, ada yang tidak melepaskan peluang untuk turut sama melakukan ibadah yang satu ini juga, iaitu ibadah korban. Disini, i ingin uar-uarkan, jika ada yang ingin atau berminat untuk membuat tempahan for ibadah korban dan aqiqah, korang bolehlah berkunjung ke laman rasmi equrban.com, diuruskan oleh sebuah syarikat islam 100% bumiputera. Sebuah organisasi yang juga diuruskan oleh mereka yang berpengalaman luas mengadakan aktiviti amal di Kemboja (sumber: Akmaomar.com)

Syarikat EQURBAN RESOURCES SDN. BHD. (951131-U)
87A, Jalan 8/1, Seksyen 8,
43650 Bandar Baru Bangi,
Selangor.
Laman Web: http://equrban.com

Ok, tempahan bolehlah dibuat sekarang dengan melayari laman rasmi equrban.com. Semoga ibadah yang kita lakukan mendapat keberkatan dan diterima olehNya. InshaAllah.

Toodles!
Assalamualaikum. Salam jumaat fellow. I ingin kongsikan disini, untuk mereka yang ingin atau sedang mencuba untuk menjana pendapatan sampingan dengan hanya berblog, atau asalkan anda mempunyai akses internet, maka anda sudah boleh menjana pendapatan sampingan dengan mudah. Bagaimana? I kongsi.
Menjana Pendapatan Sampingan dengan World of Hijab
Menjana Pendapatan Sampingan dengan World of Hijab

WORLD OF HIJAB

Memperkenalkan, World of Hijab. Sebuah syarikat yang menjalankan perniagaan menjual hijab secara online. Telah beroperasi sejak Ogos 2014 selepas penubuhannya juga pada bulan dan tahun yang sama, dan melalui gabungan program affiliate dan unilevel marketing (sumber Denaihati.com) menjanjikan satu sumber untuk menambah pendaptan sampingan jika kita rajin untuk berusaha.

PENDAFTARAN WORLD OF HIJAB

Anda boleh mendaftar di laman rasmi World of Hijab - (http://www.worldofhijab.com/hijabsta). Untuk maklumat lanjut, jom layari World of Hijab sendiri, atau anda boleh sedikit penerangan mengenainya dekat blog Denaihati.com - (http://denaihati.com/buat-duit-dengan-world-of-hijab)

Semoga bermanfaat.
Toodles!

Program Bicara Wasatiyyah Negeri Sabah

in , by YatieOwner, Thursday, September 18, 2014
Morning fellow. Pagi ni i attend Program Bicara Wasatiyyah Negeri Sabah dekat Dewan As-Saadah, Wisma Muis Sabah. Program bersama dengan YBhg. Prof. Dr. Kh. Ali Mustafa Yaqup, Imam Besar Masjid Istiqlal Jakarta, Indonesia, dengan sedikit perkongsian bertajuk Ancaman Fahaman Puralisme Terhadap Kesejahteraan Masyarakat.

Program Bicara Wasatiyyah Negeri Sabah

Moga dengan perkongsian akan memberi sedikit tidak banyak ilmu untuk mereka-mereka yang ada didewan ini. InshaAllah. Juga mendengar ucapan aluan daripada YBhg Tan Sri Dr, Abdullah bin Md Zin, Penasihat Agama kepada YAB Perdana Menteri merangkap Pengerusi Institut Wasatiyyah Malaysia.

Toodles!
Hi Fellow! Akhirnya ada entri juga untuk hari ni dekat blog. Adoi, baru siap kemas segala laporan, nota kursus plus laporan pelajar praktikal. Siapkan apa yang patut dahulu baru mengadap blog Denaihati. Oh tidak. Perjuangan harus diteruskan. Evendo banyak macam mana sekalipun kerja, kena pandai bahagikan masa ok.

Picture Credit: Google

Cabaran Top 70 Penulis komen di Blog Denaihati

Ya, hari ni da masuk hari ketiga cabaran untuk tugasan kedua contest iPhone 5s anjuran denaihati.com. Tugasan kedua yang agak mencabar disitu sebenarnya. Banyak benda nak kena buat lepas ni. Penat tolak tepi.

Toodles.
Yatie

Cabaran hari kedua Top 70 Penulis Komen di blog Denaihati diteruskan hari ni. Masuk hari kedua, ada yang gigih meninggalkan komen di blog Denaihati. Lebih-lebih lagi Denaihati telah membuka senarai Top Komentar dari 5 ke 10. I yakin, persaingan akan makin hebat dari sehari ke sehari. Hehe. Harap-harap tak jammed la trafik blog Denaihati ;D
 
Cabaran Top 70 Penulis Komen di Blog Denaihati.com [Hari ke-2] | Online dari Handphone
Picture Credit: Google

Hari ni di cabaran kedua, Online dari handphone sahaja. Memandangkan i da lama kebumikan laptop i. Sobsob~. Korang?! Doakan i layak menjadi salah seorang Top 70 Penulis Komen di blog Denaihati ya. 

Entri Berkaitan:
hai fellow. hari ini i da mula menjadikan diri i sendiri sebagai cabaran utama untuk melaksanakan impian untuk menjadi top 70 penulis komen di blog denaihati.com. Ini semua dek kerana i nak blog ini berada tempat di antara top 70 komen yang DH cari sebagai menyahut cabaran untuk tugasan ke dua iPhone 5s. inshaAllah, i akan cuba buat yang terbaik. Bukan sahaja tengah mencabar diri sendiri sebabkan contest iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger itu, tapi juga tengah nak mencabar diri sendiri untuk sahut cabaran rakan blogger abg ben ashaari abg tegap dalam Cabaran 30 Hari beliau.

Cabaran Top 70 Penulis Komen di Blog Denaihati.com [Hari Pertama] | Diri Sendiri 
Picture Credit: Google
Cabaran 30 Hari Abg Ben Ashaari Abg Tegap

hari ni je i da start cabaran pertama abg ben. 5 fakta menarik tentang i, korang boleh baca dekat sini. apa pun yang menarik tentang i, i tak sabar nak buat task seterusnya. ada satu task  yang memang dinantikan oleh para blogger, kalau tak silap i, tajuk dia ' pesanan buat bekas kekasih' hehe. mantap juga task tu tau :D apa pun, tunggu esok dan esok punya task. da sampai task tu, korang bacalah sendiri apa i nak tulis. ahahaha.

Cabaran 30 Hari menjadi TOP 70 PENULIS KOMEN di blog Denaihati.com

ok. ini yang i kata, cabaran hebat untuk diri sendiri. hari ni je rasanya ada dalam 10 komen yang telah i tinggalkan dalam blog DH. I da target, dalam sehari inshaAllah i mampu untuk tinggalkan 10 or ke 15 komen untuk pelbagai entri DH. inshAllah, doakan i dapat buat dan buat lagi untuk seterusnya ya.

ok, sapa yang nak join i buat cabaran ni, boleh sahaja. I lagi suka, lagi ramai, lagi best! lagi pun cabaran ni suka suka je. hehe. boleh hastag #Top70penuliskomenblogdH!

Toodles!

Tugasan ke-2 Cabaran iPhone 5s Anjuran Denaihati

in , by YatieOwner, Sunday, September 14, 2014
Tugasan ke-2 Cabaran iPhone 5s anjuran Denaihati.com akan bermula esok iaitu 15.09.2014 sehingga 15.10.2014 (1 bulan). Syukur alhamdulillah, blog i turut tersenarai dalam tugasan kedua, yang mana tugasannya, i perlu masuk dalam Top 70 Penulis Komen dalam blog denaihati, sebelum i layak untuk masuk ke pusingan akhir atau tidak. Maknanya akan ada lagi la kot cabaran yang terakhir. Apa pun, doakan i berjaya dalam cabaran kedua ni ya :)

Tugasan ke-2 Cabaran iPhone 5s Anjuran Denaihati

Entri Berkaitan:

in , by YatieOwner, Friday, September 12, 2014
Segmen Ben Ashaari | Aku, Seorang Blogger

Amboi, bukan main la abg ben abg tegap kita ni ye. Tak pe! I menyahut cabaran tuan punya segmen. Cabaran 30 hari abg ben pun i tak ikut lagi. hehe.

Peranan sebagai blogger ya? Ini sudah seperti menjawap soalan peperiksaan kata sis qaseh dalia. Bagi i pula, ini sudah seperti menjawap soalan kenaikan pangkat ke gred N41. hehe.

Ok, sebagai seorang blogger, peranan kita kepada mereka yang ada disekeliling kita, terutama masyarakat dan negara itu sebenarnya besar maksudnya. Peranan kita sangat meluas. What i mean is, jika kita tersilap untuk memberikan sebarang maklumat, terutamanya jika ianya mencari utama para pembaca, maka mereka juga akan turut mendapat kesan yang buruk, dek kerana kita sebagai blogger ini, peranan kita yang sepatutnya menyampaikan maklumat yang benar dan sahih, tetapi kita pula menyebarkan benda yang tidak benar. Info yang salah.

Contohnya seperti apa yang sedang berlaku dekat negara kita sekarang ini, MH370, MH17. For me, jika ada sebarang maklumat yang tidak benar, rasanya no need to share. Itu bukan sahaja akan memberikan satu berita yang tidak benar, malah akan ada lagi banyak hati yang terluka. Yes, memang betul hak bersuara itu adalah hak kita, tapi bagi i, even apa pun kita buat, kena ada batasnya.

InshaAllah, jika diberikan peluang untuk menjana pendapatan sampingan sehingga ribuan ringgit, istilah untuk berhenti kerja itu sebenarnya ada. Tetapi selepas menyelesaikan segala hutang piutang la kan. hehe. Menjadi blogger sepenuh masa? Sudah tentu! Bisnis? i memang crazy bab shopping online. Maybe one day, i akan punya satu jenama sendiri untuk buka bisnis secara dalam talian, maybe. InshaAllah. Doakan tau! ;)

Harapan ya? harapan i is, semoga dunia blogger akan terus maju dan kreatif! Melihat kepada pertumbuhan negara yang baik, i'm pretty sure, juga akan lahirnya bakal-bakal generasi yang bijak pandai dalam dunia blogger. Mana tahu, anak abg ben sendiri akan menjadi seorang blogger terkenal dan hebat like papanya, kan?. :D

Korang! Segmen hari ni, will berlanjutan until jam 6 hari ni tau.

Toodles!
Yatie

in Da Office

in , by YatieOwner, Tuesday, September 09, 2014
Assalamualaikum fellas!

Hari ni tiba-tiba awal masuk office. Nak kata rajin, tak lah sangat. Memandangkan kemarin i bercuti, so today bangun awal, go office. As usual meja kerja sentiasa bersih. Bukan tiada kerja ye. I lebih rela duduk office habiskan kerja dari bertindih kerja. So, oklah berbaloi sangat dengan markah prestasi yang bos bagi. Haha! Selamat berkerja semua :)

in Da Office
Picture kredit: Google

Meja kerja sapa ntah. Kemas je. Nak buat macam ni lah nanti. Muahaha
Toodles!
YatieOwner

Pusat Pembelajaran Alam Sekitar DBKK

in , by YatieOwner, Tuesday, September 02, 2014
Assalamualaikum fellas!

Baik. Dah masuk office semula. Macam setahun bercuti. Rindu everything dekat office. Oh, cuti pegi mana? Tak pegi mana pun. Masih ada dekat sekitar Kota Kinabalu, Sabah tercinta.

Pusat Pembelajaran Alam Sekitar DBKK

By the way, since free sekejap dan ada info depan mata regarding DBKK, i share info terus lah. Pusat Pembelajaran Alam Sekitar Dewan Bandaraya Kota Kinabalu. I copy and paste je lah k. Honest, i tak tahu pun ada pusat pembelajaran alam sekitar ni. Nampak sangat i tak explore banyak tentang DBKK kan. Haha.
 
Perkongsian daripada Puan Salmah Batin, Jabatan Penyelidikan dan Koordinasi, DBKK tentang pusat ini.
"Bagi merancakkan aktiviti lestari alam sekitar yang dilaksanakan oleh DBKK, kini satu pusat pembelajaran alam sekitar telah dibuka bagi memberi peluang kepada orang awam, pelajar sekolah/ IPT  dan penduduk sekitar taman perumahan mempelajari dan memberi pengalaman baharu bagaimana untuk menguna semula sisa bahan dapur dan isirumah menjadikan produk baharu yang mesra alam dan boleh membantu kegunaan harian di rumah seperti menghasilkan sabun daripada minyak masak terpakai yang biasanya minyak ini akan terus dibuang di sinki dapur yang mana ianya akan memudaratkan 'mainhole' di kawasan perumahan itu sendiri sekaligus akan memberi kesan sistem sewerage tidak dapat berfungsi dengan baik. .Kepada yang berminat bolehlah mewar-warkan kepada rakan tetangga dan saudara mara untuk mengunjungi pusat pembelajaran tersebut yang terletak di Taman Perumahan Mei Lok dan mempelajari pelbagai lagi kaedah untuk mengitar semula sisa bahan isirumah. Peta ke pusat saya lampirkan sebagai panduan"
Pusat Pembelajaran Alam Sekitar DBKK
Peta ke Pusat Pembelajaran Alam Sekitar DBKK

Pusat Pembelajaran Alam Sekitar DBKK

And, i tak pernah sama sekali pegi tengok tempat tu. Teruknya! Haha. Oh dan good news nak share untuk penduduk sekitar atau mereka yang berminat, DBKK berhasrat untuk mengajar masyarakat bandaraya untuk membuat mud ball, air emas, eco candle, eco soap & kompos sebagai menyokong pemuliharaan alam sekitar, terbuka kepada semua warga bandaraya yang berminat. I share info.
Setiap Hari Rabu
Masa : 09.00 pagi hingga 12 tengahari
Tempat : Pusat Pembelajaran Alam Sekitar DKK (DBKK Environment Learning Centre Taman Mei Lok Kota Kinabalu)
Toodles!
YatieOwner
© Yatie Owner · THEME BY WATDESIGNEXPRESS