Siapa Kata Jadi Urus Setia Kursus itu Best?!

in , by YatieOwner, Tuesday, August 26, 2014
Assalamualaikum. Hi.
 
Siapa kata jadi urus setia kursus best? Angkat tangan. Kita geng. Haha. Aku suka je kot jadi urus setia kursus ni. Selain daripada kau lari dari kesibukan sekejap dekat office dengan kertas putih, kertas pink, memo, letterhead, fail menimbun, yes, ditugaskan untuk jadi urus setia kursus paling sesuai tak nak tengok semua tu tadi. Haha.

Lagi best bila..
  1. Makan free dekat tempat kursus.
  2. Tak perlu buat lain-lain kerja (duduk sambil scroll facebook dari pagi hingga habis kursus). Kan? :D
  3. Tak payah nak kejar punch card!
  4. Kursus habis awal. 4.30 petang dah boleh balik rumah. Muahaha.
  5. Boleh suka hati blogwalking dekat blog. lagilah best!

 Namun.. 

 

 Tak best bila..

  1. Duduk ditempat kursus dari pagi hingga petang then do nothing. I bukan spesis manusia yang suka duduk tanpa buat apa. Bosan!
  2. Kena duduk sekali dengan penceramah kursus time breakfast, lunch dan minum petang. Haha.
  3. Wifi tak de.

Siapa Kata Jadi Urus Setia Kursus itu Best?!
Siapa komen kata aku gemuk, putus kawan! Haha.
Selamat Menyambut Bulan Kemerdekaan Semua.

Dan banyak lagi kot yang i boleh nyatakan dalam seribu patah perkataan. Jangan screenshot dekat bos i okey. Kang tak pasal-pasal, sebulan i duduk dekat pusat pembelajaran DBKK ni. ;p

Love,
YatieOwner

Entri Blog di Muka Pertama Google

in , by YatieOwner, Saturday, August 23, 2014
Assalamualaikum. Hi.

Entri Blog di Muka Pertama Google? Glad to hear that sebenarnya. Berada dalam carian google dan duduk di page pertama google sebenarnya good for own blog. Bukan sahaja kita tahu blog kita mesra template, fast dalam carian, malah membantu bagi blogger yang letak iklan untuk menjana pendapatan. That was my opinion lah. Depend on blog tu sendiri. For me, yes, i can earn sedikit token dari iklan yang i letak. Tapi tak lah berharap sangat dengan iklan yang ada. Nama pun blog peribadi, so i tak ke arah blog dan earn jana pendapatan sangat kecuali untuk suka semata-mata. Haha. Panjang pula membebel.

Entri Blog di Muka Pertama GooglePicture credit and thanks to google
 
Baik. Nak kongsi, bang kamil just now ada share yang blog i ada duduk dalam carian muka pertama google. Oh ok, thank u bang kamil for share. Keyword cantiknya kajol kat situ. Simplenya keyword? Yes, Blog without keyword, memang tak sah. Apa itu keyword? Kena belajar lah bab tu. Blog yang kejar trafik, yes keyword paling penting. Tiba-tiba i rasa macam baru je menapak dengan blog. Haha.



Thank you bang kamil.

Love,
YatieOwner

Mudahnya Belajar SEO

in , by YatieOwner, Thursday, August 21, 2014
Assalamualaikum. Hi.

Apa itu SEO? Base on Blogger Akma Omar regard SEO, SEO adalah satu proses yang mana akan memberi kesan kepada penglihatan semula jadi atau pun hasil yang organik melalui enjin carian, dan SEO adalah perkara utama untuk dipelajari selepas kita mempunyai blog. Samada blog peribadi mahupun pemilik laman perniagaan. Siapa kata belajar SEO itu mudah? Akmaomar.com
 

Mudahnya Belajar SEO


Belajar SEO dengan HasrulHassan

HasrulHassan.com

Blogger HasrulHassan pernah kata, nak belajar ilmu SEO ni kena ambil masa bertahun juga. Bertahun lama tu i tak pasti. Tapi ya. I sendiri pun masih finding the nemo SEO ni. Siapa nak belajar ilmu SEO, korang boleh berguru dengan HH. Seriously dia sangat chill. I pun sendiri silent readers blog HH. Malu bertanya sesat jalan. Haha.

Blog i pun masih baru. Banyak benda lagi nak belajar. Blog peribadi je pun kan. Tak lah kejar pembaca sangat pun. Haha.

By the way, korang yang nak join contest menangi iphone 5s anjuran denaihati blog, boleh lah join disini http://denaihati.com/tiga-iphone-5s-untuk-dimiliki. Masih sempat lagi kejar tugasan. Good luck!

Love,
YatieOwner
Hi. Assalamualaikum.

Berdiri ditepi beranda apartment tingkat 3 pun, i da nak pitam semacam, jangan ceritalah nak berdiri tinggi daripada itu. Tapi, yang ni i tabik. Moga awak baik-baik sahaja.

Siapa Fatin Ilani?


Fatin Ilani. Siapa Fatin Ilani? Tetiba nama Fatin Ilani menjadi carian utama dekat google malam-malam ni. Terus google siapa fatin. Rupanya ada isu dimana fatin ni bergambar berlatarbelakangkan pemandangan ibu kota Kuala Lumpur, bergambar disebalik pencakar langit dengan memegang mesej keamanaan di Gaza. Seperti kita sediamaklum tentang apa yang berlaku dekat Gaza sekarang ini.


Picture Credit and thanks: oohmakkau

Disebalik Cerita Fatin ilani.
Fatin Ilani yang turut dutemubual berkata beliau bersetuju untuk menyertai aktiviti ini hanya kerana Keow Wee Loong yang juga merupakan jurugambar rasmi untuk ahli parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah dan tidak akan sesekali bersetuju jika diajak orang lain.

“Saya pun tidak percaya yang saya mampu untuk memanjat sampai ke puncak,” ujarnya yang turut memberitahu ‘pendakian’ mengambil masa 45 minit dan dilakukan dalam persalinan kebaya penuh. Kredit Sepenuhnya: Webberita Disebalik Cerita Gurugambar Keow Wee Loong

Terkejut. Menceritakan pengalaman beliau sendiri dalam mengambil gambar Fatin ilani tersebut, beliau sendiri agak terkejut dengan keputusan Fatin ilani untuk bergambar di sebuah bangunan yang mana tidak diberitahu dimanakah lokasi tersebut, dan berdasarkan pengalaman beliau sebelum ini, kebanyakan mereka yang mengikuti beliau sangat takutkan ketinggian, tapi berbeza dengan Fatin ilani.
Ampun. Bergegar kaki kot.

Love,
YatieOwner
© Yatie Owner · THEME BY WATDESIGNEXPRESS