Senarai Harga Perodua Axia

| on
Tuesday, August 26, 2014
Senarai Harga Perodua Axia. Kengkawan kata harga bulanan Perodua Axia paling murah dalam RM250.00 ke RM300.00 something. Giler murah kot. Savy FIL tu pun RM300.00 sebulan something. Viva i pakai sebelum ni pun dalam RM400.00 something. Kira Perodua Axia bulanan memang murahlah kan. Mari tengok senarai harga perodua axia.

SENARAI HARGA PERODUA AXIA

Senarai Harga Perodua Axia

Senarai Harga Perodua Axia
Picture Credit: Google
  1. Standard E (1.0 E manual) – RM24,900 (solid), RM25,300 (metallic)
  2. Standard G (1.0 G manual) – RM32,800 (solid), RM33,200 (metallic)
  3. Standard G (1.0 G automatic) – RM34,800 (solid), RM35,200 (metallic)
  4. Special Edition (1.0 SE manual) – RM37,900 (solid), RM38,300 (metallic)
  5. Special Edition (1.0 SE automatic) – RM 40,900 (solid), RM41,300 (metallic)
  6. Advance (1.0 AV automatic) – RM44,900 (solid), RM45,300 (metallic) - Sumber: kepalabergetar.blogspot.com

Entri Berkaitan:

Suami kata, deposit kena besar sikit kalau nak dapatkan harga bulanan bayaran dalam RM200.00 something tu. I  tak tahu bab-bab kereta ni.

Toodles!

Siapa Kata Jadi Urus Setia Kursus itu Best?!

| on
Tuesday, August 26, 2014
Siapa Kata Jadi Urus Setia Kursus itu Best?! Propa sungguh tajuk. Terang-terangan nak bagitau korang, jadi urus setia kursus ni ada best dan tak bestnya.

Best bila....

  1. Makan free kat tempat kursus
  2. Tak perlu buat lain-lain kerja (duduk sambil scroll facebook dari pagi hingga habis kursus) 
  3. Tak payah masuk office, nak kejar punch merah ke ape
  4. Petang habis kursus, kursus awal habis 4.30 macam tu, terus balik rumah. yahoo! Memang bestlah kan
  5. Boleh suka hati blogwalking dekat blog. lagilah best i kata!!

Tak best bila...
  1. U duduk kat sini dari pagi hingga petang then u do nothing. I bukan spesis manusia yang suka duduk tanpa buat apa. Bosan!
  2. Kena duduk dengan penceramah kursus bila time breakfast, lunch dan minum petang. Tak suker!
  3. Lagi tak best bila wifi tak de

Siapa Kata Jadi Urus Setia Kursus itu Best?!
Gemuknya pipi!!
Selamat Menyambut Bulan Kemerdekaan Semua!

Dan banyak benda lagi i nak sebut. Tapi malas nak sebut. Kang tak pasal-pasal bos i baca post i ni dan silap haribulan, sebulan juga i kena duduk jadi urus setia kursus :D

Toodles!

Entri Blog di Muka Pertama Google

| on
Saturday, August 23, 2014
Entri Blog di Muka Pertama Google | Berada di page pertama dalam carian google? Siapa tak nak kan? Bloggers siapa yang pernah duduk dalam page pertama google, memang tahulah kot apa kelebihan duduk dalam tu. Bagi i, that was good bila blog kita duduk dalam page pertama.


Jika korang search keyword iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger diatas, korang akan nampak mereka-mereka yang ada page pertama google tersebut. Mereka ini adalah sangat hebat for me. Cemburu pula. Haha.


By the way, i bukan teror sangat bab-bab SEO ni, as i ada tulis kemarin lepas Mudahnya Belajar SEO. Tidak! Bukan mudah ya. Banyak benda kena tahu. Banyak benda kena baca. Banyak benda kena research. Terutamanya keyword. Korang boleh google apa yang i maksudkan dengan SEO dan apa hubung kaitnya dengan keyword tu tadi.

Sebut pasal keyword Cantiknya Kajol. Ok, ini sangat mengejutkan. Sebab, tadi pagi dapat mesej dari blogger Kamil Salleh, empunya blog sensasi2020.com. Boleh tengoklah gambar kat bawah. Bukan nak bermegah tau. But just nak share dengan korang is, keyword atau tajuk yang unik atau simple macam tu pun kadang boleh menjadi carian pembaca. Nasib sahaja jika dapat duduk dekat page pertama google. Apa pun, SEO bukan mainan i.

Entri Blog di Muka Pertama GoogleEntri Blog di Muka Pertama Google

Terima kasih bang kamil! :)

Toodles!

Mudahnya Belajar SEO

| on
Thursday, August 21, 2014
Apa itu SEO? Merujuk kata-kata sis Akmaomar.com melalui blog beliau, SEO adalah satu proses yang mana akan memberi kesan kepada penglihatan semula jadi atau pun hasil yang organik melalui enjin carian. Katanya lagi, seseorang penulis blog atau pemilik laman perniagaan sudah pasti atau tidak salah kalau i kata, SEO adalah perkara utama untuk dipelajari selepas kita mempunyai blog.

Mudahnya Belajar SEO


Mudahnya Belajar SEO

HasrulHassan.com

Senang  dan mudah sahaja berkata-kata, bukan? Tapi. Untuk mempelajarinya, sebenarnya ianya mengambik masa. Sehari, dua hari. Tiga hari atau mungkin berbulan dan bertahun juga lamanya.

Blogger HasrulHassan juga pernah mengatakan, untuk belajar mengenai ilmu SEO ini, mengambil masa bertahun juga. Bertahun lama tu i tak pasti.

Jika korang berkesempatan untuk mengetahui lanjut tentangnya atau ingin tahu lanjut tentang SEO, Uncle HasrulHassan boleh menjadi rujukan yang terdekat. I juga menjadi salah seorang silent readers Uncle HasrulHassan.

Ilmu SEO yang beliau ada, tidak mampu I korek dalam-dalam. Ye la, blog i ni pun masih baharu. Banyak benda lagi nak kena explore orang kata. SEO bagi mereka yang otai, memang kacang je la kan :D

Korang. Masih sempat jika hendak join Contest iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger anjuran Denaihati.com. Bukan satu (1) bijik iPhone 5s beliau nak kasi, tapi tiga (3) bijik tau :D Jom. Klik Sini - Tiga iPhone 5s Untuk Dimiliki

Toodles!

Siapa Fatin ilani Di Sebalik Gambar Berkebaya Labuh Berlatarkan Pemandangan Ibu Kota Kuala Lumpur dengan Mesej Keamanan GAZA!

| on
Tuesday, August 05, 2014
Hi.

Fatin Ilani. Siapa Fatin Ilani? Tetiba nama Fatin Ilani menjadi carian utama dekat google malam-malam ni.  Terus google siapa fatin. Rupanya ada isu dimana fatin ni bergambar berlatarbelakangkan pemandangan ibu kota Kuala Lumpur, bergambar disebalik pencakar langit dengan memegang mesej keamanaan di Gaza. Seperti kita sediamaklum tentang apa yang berlaku dekat Gaza sekarang ini. 

Siapa Fatin ilani Di Sebalik Gambar Berkebaya Labuh Berlatarkan Pemandangan Ibu Kota Kuala Lumpur dengan Mesej Keamanan GAZA!
Picture Credit: oohmakkau
Disebalik Cerita Fatin ilani
Fatin Ilani yang turut dutemubual berkata beliau bersetuju untuk menyertai aktiviti ini hanya kerana Keow Wee Loong yang juga merupakan jurugambar rasmi untuk ahli parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah dan tidak akan sesekali bersetuju jika diajak orang lain.

“Saya pun tidak percaya yang saya mampu untuk memanjat sampai ke puncak,” ujarnya yang turut memberitahu ‘pendakian’ mengambil masa 45 minit dan dilakukan dalam persalinan kebaya penuh. Kredit Sepenuhnya: Webberita
Disebalik Cerita Gurugambar Keow Wee Loong
Terkejut. Menceritakan pengalaman beliau sendiri dalam mengambil gambar Fatin ilani tersebut, beliau sendiri agak terkejut dengan keputusan Fatin ilani untuk bergambar di sebuah bangunan yang mana tidak diberitahu dimanakah lokasi tersebut, dan berdasarkan pengalaman beliau sebelum ini, kebanyakan mereka yang mengikuti beliau sangat takutkan ketinggian, tapi berbeza dengan Fatin ilani.
I tengok dari atas bangunan office tingkat 7 pun i da gayat giler, apatah lagi bangunan yang bertingkat-tingkat macam ni. tidak!!!

Toodles!

Custom Post Signature

Custom Post  Signature