BE Nuffnang ke-8 : LAMIDO Digital Campaign

| on
Friday, October 31, 2014
Morning again fellow. Syukur alhamdulillah, hari tu i ada kata i dapat BE daripada nuffnang lagi kan, dan again, terima kasih nuffnang, terima kasih lamido digital sebab sudi sekali lagi bagi BE kat blog i. Rasanya ini BE ke-8 dapat, bersempena dengan campaign Lamido digital. Terima kasih Nuffy!

BE Nuffnang ke-8 : LAMIDO Digital Campaign

Ini adalah entri khas untuk menghargai nuffnang dan juga lamido digital sebab sudi meninggalkan iklan dekat blog i. terima kasih both!
Toodles!

Senarai 70 Peserta Yang Layak ke Pusingan Akhir Cabaran iPhone 5S Denaihati

| on
Wednesday, October 29, 2014
Senarai 70 Peserta yang layak ke pusingan akhir cabaran iphone 5s anjuran denaihati. Syukur alhamdulillah. Blog i tersenarai dekat situ. I share senarai 70 peserta yang layak masuk. Tahniah korang!

Senarai 70 Peserta Yang Layak ke Pusingan Akhir Cabaran iPhone 5S Denaihati

Senarai Top 70 Peserta Yang Layak ke Pusingan Akhir Cabaran iPhone 5S
  1. Sensasi2020
  2. Uncle Zuan
  3. Sally Yatiey
  4. Nikkhazami
  5. Fatihahfazlin
  6. Mrsyatie - its me ❤️
  7. Kisah si dairy
  8. Lekors
  9. Cahayacinta
  10. UpProfits
  11. Wawaabdulhadi
  12. Hpmurah2u
  13. Namiacinta

Button Code Share This

| on
Wednesday, October 29, 2014
hi fellow. I nak share satu laman web ni, dimana ianya sangat memudahkan kita sebagai bloggers untuk berkongsi artikel dalam blog kita terus ke media social lain seperti facebook, google atau pun twitter. Button code pun kita boleh pilih sendiri. Macam i, i cuma ambik beberapa button code seperti facebook dan twitter sahaja.
 
Button Code Share This

Button Code Get The Share Button Now!

Kalau ada yang perasan, button code tu seperti yang dalam blog i.  Disetiap entri blog i sekarang ni. Terima kasih izyan.com sebab suggest i menggunakan button tersebut. Cara letak button code pun senang.

Button Code Share This


Button Code Share This
Picture Credit: Goggle

Moga bermanfaat :)
Toodles!

Heel Shoes to Wear on Your Birthday!

| on
Wednesday, October 29, 2014
Sambutan hari jadi sememangnya adalah satu sambutan yang memang dinanti-nantikan oleh semua orang kan? Terutamanya kaum wanita seperti i. Kalau da namanya perempuan, i yakin akan ada pelbagai persiapan untuk hari sambutan tersebut oleh si birthday girl. Sebulan sebelum majlis adalah waktu yang paling sesuai untuk merancang. Setuju tak? Yup. I Setuju! haha. Mungkin tidak semua yang merancang tetapi bagi i, majlis sambutan hari jadi memang dinantikan dan perancangan untuk menyambutnya memang patut dirancang dari awal. Bukan apa, selain kita meraihkan ulang tahun kelahiran kita, tetapi ianya juga adalah satu majlis 'kenduri kecil' untuk kita bersyukur dengan pertambahan usia yang meningkat, ianya juga seiring dengan pencapaian diri sendiri berbanding tahun yang sudah.

Heel Shoes to Wear on Your Birthday!

Ok. Sebut tentang sambutan hari jadi yang bakal tiba ni, i wanna thanks to Zalora Malaysia, kerana sudi berkongsi tips yang mudah dan simple untuk persediaan menyambut hari jadi yang bakal tiba, then i nak kongsikan bersama dengan anda juga!

Lokasi dan Tema

Pemilihan lokasi mengikut lokasi kegemaran kita. Bagi i, lokasi yang the best adalah lokasi atau kawasan yang tidak melalui kawasan 'jammed', mudah ditemui dan yang lebih penting, kita berada dalam keadaan selesa dan santai ketika menyambut hari jadi kita sendiri.

Pemilihan tema juga penting, base on lokasi yang telah kita pilih, apakah tema yang kita gemari, sudah boleh diagak mengikuti lokasi yang bersesuaian. Pastinya tema yang dipilih suatu yang bakal menyerlahkan penampilan kita sebagai birthday girl kan? :D

Kasut dan Pakaian

Dua perkara atas ni memang amat penting pada majlis tersebut, ianya agar memastikan penampilan 'birthday girl' adalah yang paling menyerlah!.

Oleh itu base on i punya tajuk entri atas tu juga, kat bawah ni, i nak share beberapa tips untuk anda yang sudah mempunyai beberapa helai dress hitam idaman untuk dipakai tetapi masih tercari-cari untuk memilih heel shoes yang sesuai untuk dipadankan pada majlis itu nanti. 

Dress hitam
Heel Shoes to Wear on Your Birthday! Heel Shoes to Wear on Your Birthday! Heel Shoes to Wear on Your Birthday!

Dress hitam sememang merupakan pilihan utama yang sering dipakai oleh wanita. Bukan sahaja memberikan ilusi tubuh badan yang langsing, tetapi ia juga amat sesuai untuk dipadankan dengan apa jua jenis kasut dan aksesori sampingan.

Sebut tentang heels, apakah jenis heels yang paling sesuai dipadankan? Ok, kat bawah ni ada beberapa jenis heels yang boleh kita praktikan untuk dipadankan.Tips dari Zalora Malaysia!

Heel Shoes

Heel Shoes to Wear on Your Birthday! Heel Shoes to Wear on Your Birthday! Heel Shoes to Wear on Your Birthday!

Pilih heel shoes yang mempunyai warna yang terang atau bright colors untuk penampilan yang lebih menyerlah. Elakkan pemakaian kasut yang berwarna gelap agar kita tidak kelihatan 'tenggelam' ketika sambutan hari jadi kita sendiri.

Heel Shoes to Wear on Your Birthday! Heel Shoes to Wear on Your Birthday! Heel Shoes to Wear on Your Birthday!

Jika anda sukakan warna-warna pastel seperti diatas, let's play princess! Gayakan bersama glitter heels untuk penampilan yang lebih glamour atau pilih heel shoes yang berwarna coklat atau beige untuk kelihatan sweet J! :D

Heel Shoes to Wear on Your Birthday! Heel Shoes to Wear on Your Birthday! Heel Shoes to Wear on Your Birthday! Heel Shoes to Wear on Your Birthday!

Tidak sempat untuk membeli dress baharu? Ok, jangan risau! Pilih sahaja mana-mana dress yang paling selesa dipakai dan,

Heel Shoes to Wear on Your Birthday! Heel Shoes to Wear on Your Birthday! Heel Shoes to Wear on Your Birthday!

padankan dengan heel shoes yang simple seperti warna hitam atau gelap untuk menyelamatkan keadaan. For sure, kita mahu menjadi mangsa fesyen kan? :)

Heel Shoes to Wear on Your Birthday! Heel Shoes to Wear on Your Birthday! Heel Shoes to Wear on Your Birthday!
Ok! i'm done with it. Moga perkongsian dari i ini dapat membantu kita untuk memadankan pakaian dan kasut yang bersesuaian untuk majlis kita nanti. hehe. Then, jom! Layari laman Web Zalora Malaysia sekarang dan temui pelbagai koleksi heel shoes online lagi dan yang pastinya menepati citarasa anda!

Oh ya, Happy birthday in advance dari i dan Zalora Malaysia! :)

Toodles!

BE Nuffnang ke-7 : Sime Darby LPGA 2014

| on
Tuesday, October 28, 2014

Sime Darby LPGA 2014! Terima kasih Nuffnang. Terima kasih Sime Darby LPGA 2014 kerana sudi meninggalkan iklan dalam blog i sekali lagi.


Nota kaki dan tangan, ini adalah entri khas bagi menghargai, Sime Darby LPGA 2014 dan Nuffnang, sebab sudi beriklan dalam blog i. Thanks!

Toodles!

Contest SEO Bonus Akhir Tahun Anjuran Akma Omar

| on
Monday, October 27, 2014
Contest Bonus Akhir Tahun Shaklee Akma Omar! hi morning fellow. inshaAllah, i akan cuba untuk menyertai Contest SEO Bonus Akhir Tahun Anjuran sis Akma Omar. Ini adalah contest ke-2 i ikut anjuran Akma Omar selepas Contest Buffet Ramadhan Casa Ombak sempena bulan ramadhan hari tu, dan kali ini Sis Akma Omar menganjurkan sekali lagi contest dengan kata kunci Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan.

Contest SEO Bonus Akhir Tahun Anjuran Akma Omar

Contest Bonus Akhir Tahun
Contest akan berlangsung selama 2 1/2 bulan yang telah bermula pada 15 oktober 2014 sehingga 31 Disember 2014 ini. Tarikh AKHIR menghantar entri penyertaan pula adalah pada 16 November 2014 ini pada jam 11.56 malam (sebulan sebelum tarikh tutup contest). Juga untuk makluman, terdapat DUA (2) Kategori dipertandingkan. Jom baca dekat bawah.

BE Nuffnang ke-6 : SENHENG Online Store One

| on
Saturday, October 25, 2014
hi morning fellow. lagi update mengenai ads by nuffnang. kali ni i dapat ads dari Senheng Online Store One. Which is, Senheng adalah satu Online store yang memberikan perkhidmatan membeli barangan atas talian seperti barangan peralatan rumah.

http://mselim3.blogspot.com/2014/09/entry-khas-cpuv-nuffnang-senheng-online.html

Maaf sebab bila i share tentang ni, mungkin promosi telah pun berakhir. ini adalah entri untuk i ucapkan thanks i buat Senheng dan juga nuffnang, sebab sudi beriklan dalam blog i. Haha.

Thanks again nuffnang, senheng.

Toodles!

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih

| on
Saturday, October 25, 2014
As-salam

http://www.kisahemasputih.com/2014/10/giveaway-contest-rm700-jualan-hebat.html

Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%.


Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale.

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !!

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

Korang! Jemput join sekali tau :D

Toodles!

Segmen Bloglist October irrayyan.com

| on
Saturday, October 25, 2014

Repost | ADD MOBILE AD NUFFNANG

| on
Tuesday, October 21, 2014
Helo fellas. Sebelum i pegi lanjut, entri mengenai add mobile ad nuffnang ni, i da kemaskini semula daripada entri yang asal. Ianya juga atas sebab nuffnang telah sama mengemaskini tutorial letak mobile ad mereka. lebih mudah difahami bagi i. I share.

MOBILE AD PLACEMENT TUTORIAL (BLOGSPOT)

Step 1
Copy the code from below.

<!-- nuffnang -->
<!-- for mobile version of Blogspot -->
<b:if cond='data:blog.isMobile'>
<script type="text/javascript">
nuffnang_bid = "3395438e7202cb1bd041ff5be1798dd5";
document.write( "<div id='nuffnang_mm'></div>" );
(function() {

Untuk dapatkan code sepenuhnya, kenalah masuk account nuffnang kita sendiri ya :)
Step 2
Go back to the HTML section of your blog and paste the entire code directly after the <body element as illustrated in the screenshot below. You can search for <body by pressing Ctrl+F if you’re on a Windows PC or Command+F if you’re on a Mac.

After you’ve done that, go ahead and click on the ‘Save Template‘ button.

Repost | ADD MOBILE AD NUFFNANG

Step 3
Now, head on back to the ‘Template’ tab and click on the settings button under ‘Mobile‘.

Repost | ADD MOBILE AD NUFFNANG

Step 4
Under ‘Choose mobile template‘, choose ‘Custom’ and save your selection.

Repost | ADD MOBILE AD NUFFNANG
   

Step 5: Congratulation

You have successfully installed mobile banner ad on your blog! Here’s an example of how the banner ad will be shown up on your blog when you browse your site with your mobile device ( and if currently there are active campaigns running in Nuffnang network )

Repost | ADD MOBILE AD NUFFNANG

Repost | ADD MOBILE AD NUFFNANG

Step 6: Verification
Make sure that you have refreshed the page (your blog) after installing the ad code, then double check whether you have succesfully installed the ad code by making sure that the 'Mobile' ad unit appears under the "Units Installed" grey panel at the right of your registered blog in this page: Manage Blogs

Repost | ADD MOBILE AD NUFFNANG


Senang kan? Semua bermanfaat ya :

Toodles!

Repost | TIPS MENINGKATKAN PENDAPATAN BLOG DENGAN NUFFNANG!

| on
Tuesday, October 21, 2014
hi korang. I respostkan semula tips nuffnang yang pernah i kongsikan sebelum ini. Gatal tangan punya pasal, tips ni terdelete pula. Nasib sempat diselamatkan sikit.  Harap-harap tips ini dapat membantu korang dan yang tertanya-tanya bagaimana untuk menjana pendapatan sampingan dengan hanya menggunakan blog. InshaAllah. 

Repost | TIPS MENINGKATKAN PENDAPATAN BLOG DENGAN NUFFNANG!

Tips Meningkatkan Pendapatan Blog dengan Nuffnang!

WEDNESDAY, JUNE 25, 2014

Hi ♥

Kat sini i nak kongsikan sedikit Tips Meningkatkan Pendapatan Blog kita dari Nuffnang. Nanti bolehlah kita mencuba bersama ya :-)

Persoalannya:

1. Bagaimanakah caranya?
2. Apakah yang perlu kita lakukan?

Sebelum itu, PENTING untuk korang tahu, Nuffnang akan mengambil masa selama 21 hari untuk memastikan blog kita layak menerima iklan atau tidak, selepas kita selesai memasang unit iklan yang mereka berikan. Jadi, jangan risau tau jika selepas korang mendaftar blog korang di akaun Nuffnang, iklan pula tak keluar-keluar kat blog.

Itu cuma sementara tau. Selepas itu, blog kita akan diserahhakkan kempen, mean jika kita layak menerima sesuatu kempen, kita akan menerima email tentang info kempen tersebut daripada Ad Operations Nuffnang!, dan jika korang tidak berhasrat untuk turut serta untuk mengambil bahagian dalam kempen yang telah diberikan, korang boleh email ahli Ad Ops Nuffnang untuk menarik diri daripada kempen tersebut. Senang je kan ♥

Ok! Berbalik dengan Persoalan tadi, Berikut adalah tips daripada Nuffnang yang i boleh kongsikan bersama dengan korang!

1. Tingkatkan trafik blog!

Nuffnang mencadangkan minimum 20 views setiap hari. Kita juga boleh mensasarkan untuk mencapai 100 views setiap hari jika trafik blog kita melebihi 20 views setiap hari. Nak dapatkan trafik ni, sangatlah senang! BLOGWALKING paling senang ;)

2. Susun atur blog agar dapat memberikan ruang untuk unit iklan Nuffnang!

Nuffnang mempunyai 3 jenis unit iklan tau. Kalau boleh letak ketiga-tiganya sekali dalam blog, iaitu leaderboard, skyscraper, dan large rectangular.

Nak tahu letak code dengan betul, boleh klik sini juga : Bintang Kuning Nuffnang Ku!

Kebanyakan pengiklan pula akan memilih unit iklanleaderboard dan skyscraper, oleh itu Nuffnang mencadangkan supaya kita, kena pastikan blog kita mempunyai ruang untuk unit tersebut. Untuk maklumat lanjut berkaitan dengan saiz and penempatan unit iklan dalam blog kita, sila log masuk ke Nuffnang dan klik "Add ads".

3. Pastikan Nuffnang mengetahui apa jenis blog kita!

Soalan kajian! Bahagian ini adalah sangat wajib untuk newbie yang baharu mendaftar dengan Nuffnang, sangat penting untuk dijawap ok. Ini agar dan membolehkan Nuffnang mencari blog yang sesuai untuk kempen iklan yang sedang mereka jalankan. Dengan itu, bolehlah kita menjana pendapatan sampingan dengan mudah!

4. Memahami pembaca blog kita.

Dengan memahami pilihan pembaca blog kita, kita boleh mengetahui bagaimanakah pembaca blog kita akan bertindak terhadap iklan dan jenama yang ada pada unit iklan blog kita.

Iklan Nuffnang adalah disasar kepada kategori atau golongan yang berkenaan. Justeru itu, pilih kategori yang sesuai untuk blog kita, bukan sahaja akan membolehkan Nuffnang untuk memperuntukkan iklan yang sesuai kepada blog kita, malahan dapat menambah pendapatan blog kita.

5. Pengiklanan banner Nuffnang.

Nuffnang akan memapar iklan di unit iklan yang ada pada blog yang telah berdaftar dengan Nuffnang tau.

Unit-unit iklan tersebut pula membolehkan Nuffnang mengukur trafik blog kita, dan pada masa yang sama dapat mengiklankan di blog kita.

Dengan cara ini, kita akan mendapat pendapatan. Walaupun kita hanya dikehendaki meletak salah satu unit iklan di blog kita, tetapi lebih banyak unit iklan yang kita letak, semakin tinggi peluang blog kita akan dipilih untuk kempen iklan yang berkenaan, dan bolehlah kita memperolehi pendapatan sampingan!

Macam mana? Mudah bukan? lepas ni yang newbie tu, kenalah rajin-rajin blogwalking untuk tingkatkan trafik blog korang tau. Tinggalkan je jejak korang kat kotak-kotak komen para blogger, dan juga tinggalkan jejak korang dekat shoutmix depa. Senang je kan ;)

Toodles!

Burger Bakar Terbaik untuk Burger Lover!

| on
Sunday, October 19, 2014
hi fellow. I share gambar burger awal pagi, jangan pula ada yang kejap lagi lari cari burger. Tu cari pasal namanya. I bukan type burger lover. Suami yes. Tapi nampak gambar burger ni dari blog saji.com tadi, benar-benar mengoda i. Nampaknya i kena cari burger lepas ni. Haha.

Burger Bakar Terbaik untuk Burger Lover!

Toodles!

Komen Baharu Blogspot

| on
Sunday, October 19, 2014
Hi fellow. Jika korang perasan dekat blogspot sekarang, ada satu kotak mention KOMEN atau COMMENTS. Its good. sebab, selalunya, yang i perasan, anyone yang nak komen, selain tinggalkan dekat kotak komen, komen juga akan masuk dalam gmail, email kita kan, atau i yang tak perasan kotak komen kat situ? hehehe. apa pun, lepas ni, sure tak akan terlepas pandang komen-komen dari rakan blogger yang lain. Kalau ada yang masih tak perasan, bolehlah ziarah dashboard blogspot korang.

Komen Baharu Blogspot

Toodles!

Tamat | Giveaway Saya nak Vitamin Shaklee RM500

| on
Sunday, October 19, 2014
Assalamualaikum, hi morning fellow. rasa macam da lama tak update blog bah. sedangkan baharu sahaja kemarin tulis pasal jemputan kerjasama dari zalora malaysia. hehe. malam ni nak try untuk make it entri dalam 2 3 macam tu. keburukan tak update blog ni, bukan apa wei, kalau bagi personal blog macam i, yang hanya berblog tanpa mengharapkan earning ke apa, its ok. tapi kalau mereka yang berblog sebab juga nak menjana pendapatan sampingan, keburukan tidak update blog memang satu kesilapan besar. trafik or wat ever memang akan menganggu, macam tu la. hehe. amboi, i berkata-kata seperti berpengalaman 10 tahun dalam dunia blog pula kan. hehe.

kredit: google

Ok, berbalik dengan tajuk atas tu, see, nampak sungguh super sibok sampai terabai, giveaway tu da tamat. hehe. I da semak senarai pemenang giveaway saya nak vitamin shaklee rm500, dan nampaknya bukan rezeki i nak menang hadiah dari cik puan penganjur. Tak pe, bukan rezeki i kan. Apa pun, i nak ucapkan tahniah buat para pemenang giveaway.

Toodles!

Jemputan kerjasama dengan Zalora Malaysia

| on
Friday, October 17, 2014

Assalamualaikum semua. Syukur alhamdulillah. Itulah kalau rezeki tak ke mana kan. hopely segalanya akan berjalan dengan lancar seperti hendakNya. InshaAllah.

Picture Credit: Google

Jemputan Bekerjasama dengan Zalora Malaysia

Syukur alhamdulillah. Ini kali pertama i mendapat jemputan bekerjasama dari Zalora. Sudah tentunya Zalora Malaysia. Sangat terkejut. Ye la blog i pun masih kira baru dekat sini. Memang sangat tidak dijangka akan mendapat jemputan dan tawaran macam ini.

InshaAllah akan cuba menyiapkan tugasan yang telah diberikan secepat mungkin. Sangat teruja nak tulis tentang ini. Jangan lupa update dengan blog i tau. Bolehlah korang baca apa yang i tulis nanti. hehe. Apa pun, terima kasih Zalora!

Toodles!

Selesai Tugasan Ke-2 Cabaran iPhone 5s TOP 70 Penulis Komen blog Denaihati

| on
Thursday, October 16, 2014
Assalamualaikum, hi fellow. syukur alhamdulillah, semalam dah tamat cabaran tugasan ke-2 iphone 5s anjuran denaihati, yang mana para peserta dikehendaki menjadi top 70 penulis komen di blog beliau. persaingan pada minit terakhir contest semalam memang hebat. memang lenguh satu badan juga dibuatnya. haha.

- TAMAT -

Senarai TOP 70 Penulis komen blog denaihati. 

Senarai selagi tak nampak, sebenarnya tak puas hati lagi. tapi tadi dekat facebook denaihati, da ada yang mention senarai da keluar. tak pe, as long sebenarnya da tahu pun kita layak ke pusingan cabaran terakhir. hehe.

Tugasan Cabaran Pusingan Akhir iPhone 5s

Cabaran pusingan akhir iphone 5s sebenarnya memang menjadi tanda tanya juga. bagaimana dan apakah yang perlu dilakukan. adakah ianya sama dengan cabaran 2 tahun lalu yang pernah PG lalui atau mungkin kali ini berbeda sama sekali. serius tak tahu.

Apa pun, PG nak ucapkan ribuan terima kasih buat rakan seperjuangan selama sebulan ini yang telah memberikan persaingan yang cukup hebat buat PG. terutamanya disaat-saat akhir cabaran iaitu blogger fatihahfazlin (fatihahfazlin333.blogspot.com). Memang cukup hebat, diminit juga disaat sebelum tepat pukul 12.00 tengahmalam.

Buat rakan blogger yang lain. korang juga hebat. Top 10 komentar love blog denaihati, korang memang awesome. cuma disaat akhir, ketidakhadiran uncle zuan sebenarnya memberikan peluang yang amat tinggi untuk abang kamil salleh aka sensasi2020 kekal berada di top 1.

Good luck semua. Kita jumpa semula di tugasan cabaran akhir iphone 5s tu nanti. InshaAllah.

Entri berkaitan:

Toodles!

Bajet 2015 | Bonus Setengah Bulan Gaji untuk Penjawat Awam Bajet 2015

| on
Friday, October 10, 2014
Bonus Setengah Bulan untuk Penjawat Awam 2015

Bajet 2015 | Bonus Setengah Bulan Gaji untuk Penjawat Awam Bajet 2015

Tuan Yang Dipertua,

Menghargai Sumbangan Penjawat Awam
Sebagai penutup, seperti biasalah..., seperti biasalah..., buah yang ranum, sudah pun mahu gugur. Makanya, sukacita saya mengumumkan, pemberian bonus sebanyak setengah bulan gaji kepada penjawat awam dengan bayaran minimum 500 ringgit. Pemberian bonus ini akan dibayar pada bulan Januari 2015.

Kepada pesara Kerajaan pula, bayaran bantuan khas diberi sebanyak 250 ringgit.
Terima kasih banyak PM!

Toodles!

Harapan BAJET 2015

| on
Thursday, October 09, 2014
Bajet 2015? Apa harapan korang tentang ini?

BONUS 2015 UNTUK PENJAWAT AWAM

Bagi Penjawat Awam macam i, selain pengumuman bonus untuk penjawat awam yang memang diharapkan setiap tahun, kenaikan pada imbuhan tetap perumahan adalah juga sangat diharapkan.

Harapan BAJET 2015

KENAIKAN IMBUHAN TETAP PERUMAHAN

Saban tahun dan berasa imbuhan tetap perumahan ini seakan tidak perubahan dari dahulu. Since i telah 10 tahun berkhidmat dalam 'kerajaan', bukan mengeluh, bukan juga tidak berterima kasih dengan apa yang ada di depan mata, tetapi, memandangkan zaman makin maju, rumah tumbuh bak cendawan, harga rumah meningkat betingkat tengkat, ahahaha, maka kenaikan sedikit tidak juga banyak pada imbuhan perumahan memang sangat-sangat diharapkan.

KENAIKAN GAJI!

Isu kenaikan gaji memang saban tahun juga menjadi isu dalam bajet tahunan Malaysia kan. I'm not to good to explain bout this, tetapi, as i kata, i duduk kerja dalam gomen, then melihat kepada perubahan negara, contoh kenaikan harga minyak, kenaikan harga barang, plus nak masuk public toilet pun nak kena bayar, kenaikan gaji kalau nak kata berkaitan, ntahlah. I pun memang jarang pakai public toilet kot. Haha.

Then, apa pula harapan korang tentang bajet 2015 esok? Minyak ron, diesel bagai turun ke? Hehe.

Toodles!

Paris Souvenirs Giveaway by Jindrisska!!

| on
Sunday, October 05, 2014
hi fellow. hari ni mood rajin sikit. makanya, masa untuk rajinkan diri membalas hutang piutang GA yang ada tag i. terima kasih ya sudi tag i sebelum ni. yang i tertinggal dan da due date tu, maaf erk. lain kali, inshaAllah, free je terus i join :D ok ok, kali ni nak join giveaway dari blog Jindrisska. untuk Aksarabiruu blog, terima kasih tag i ya! :)

Sorry, gambar asal i da padam ;)
Picture Credit: Google

I nak tag mereka ini: Nik khazami | ika zulkefli | Yumida
 Toodles!

Custom Post Signature

Custom Post  Signature