BE Nuffnang ke-8 : LAMIDO Digital Campaign

in , by YatieOwner, Friday, October 31, 2014
Morning again fellow. Syukur alhamdulillah, hari tu i ada kata i dapat BE daripada nuffnang lagi kan, dan again, terima kasih nuffnang, terima kasih lamido digital sebab sudi sekali lagi bagi BE kat blog i. Rasanya ini BE ke-8 dapat, bersempena dengan campaign Lamido digital. Terima kasih Nuffy!

BE Nuffnang ke-8 : LAMIDO Digital Campaign

Ini adalah entri khas untuk menghargai nuffnang dan juga lamido digital sebab sudi meninggalkan iklan dekat blog i. terima kasih both!
Toodles!
Senarai 70 Peserta yang layak ke pusingan akhir cabaran iphone 5s anjuran denaihati. Syukur alhamdulillah. Blog i tersenarai dekat situ. I share senarai 70 peserta yang layak masuk. Tahniah korang!

Senarai 70 Peserta Yang Layak ke Pusingan Akhir Cabaran iPhone 5S Denaihati

Senarai Top 70 Peserta Yang Layak ke Pusingan Akhir Cabaran iPhone 5S
  1. Sensasi2020 
  2. Uncle Zuan 
  3. Sally Yatiey 
  4. Nikkhazami 
  5. Fatihahfazlin 
  6. Mrsyatie - its me ❤️ 
  7. Kisah si dairy 
  8. Lekors 
  9. Cahayacinta 
  10. UpProfits 
  11. Wawaabdulhadi 
  12. Hpmurah2u 
  13. Namiacinta 
  14. Mawarberduri4147 
  15. Majalah Jualan 
  16. Qtiechan 
  17. Relaks Minda 
  18. Wira Merah 
  19. Precious cla (Nama tidak sama dengan domain) 
  20. Zamani 84 
  21. Hero Borneo 
  22. Umi Kasum 
  23. Syaza Nazurah 
  24. Cetusan Suara 
  25. Blogger lelaki 
  26. Blurrr4evablurr 
  27. TheTiramisuLovers 
  28. Ohpilihanku 
  29. Top Seo Friendly 
  30. Aksara Biru 
  31. Rara Zack 
  32. Tengkubutang 
  33. Azhafizah 
  34. Nord (bukan peserta) 
  35. Vander Good 
  36. Rosni Emilinda Mat Yamin 
  37. Mohd Ridzwan 
  38. Adna2029 
  39. Zaza zehra 
  40. Putributterfly punyablog 
  41. Puteraohtrabulan 
  42. Hasrul hassan 
  43. Sobri Mansor 
  44. JMR23 
  45. Cikgu naman 
  46. Murni Mohd Yusof 
  47. Afifi Shamsuri 
  48. Adarain 
  49. Kinderbueno Wolf 
  50. Norazizah 
  51. Hajar ashikin 
  52. Shamiera osment 
  53. Ainun 
  54. Anies Msletoes 
  55. Iuzira 
  56. Paly 
  57. Kizmyself 
  58. Fazrol 
  59. Myliferia 
  60. Akif Imtiyaz 
  61. Mrsfiza 
  62. Faizuddin fuad 
  63. Onlajer 
  64. Sohoque 
  65. SentiasaPanas 
  66. Misz aa 
  67. 1000 Free Download 
  68. cheramiche 
  69. Shaira Diaries 
  70. Mama Izz Zara 
  71. Wan Zawawi 
  72. Scha Nazri

Toodles!

Button Code Share This

in , by YatieOwner, Wednesday, October 29, 2014
hi fellow. I nak share satu laman web ni, sangat memudahkan kita sebagai bloggers untuk berkongsi artikel dalam blog kita terus ke media social lain seperti facebook, google atau pun twitter. Button code pun kita boleh pilih sendiri. Macam i, i cuma ambik beberapa button code seperti facebook dan twitter sahaja.
 
Button Code Share This

Button Code Get The Share Button Now!

Kalau ada yang perasan, button code tu seperti yang dalam blog i.  Disetiap entri blog i sekarang ni. Terima kasih izyan.com sebab suggest i menggunakan button tersebut. Cara letak button code pun senang.

Button Code Share This


Button Code Share This
Picture Credit: Goggle

Moga bermanfaat :)
Toodles!
Sambutan hari jadi sememangnya adalah satu sambutan yang memang dinanti-nantikan oleh semua orang kan? Terutamanya kaum wanita seperti i. Kalau da namanya perempuan, i yakin akan ada pelbagai persiapan untuk hari sambutan tersebut oleh si birthday girl. Sebulan sebelum majlis adalah waktu yang paling sesuai untuk merancang. Setuju tak? Yup. I Setuju! haha. Mungkin tidak semua yang merancang tetapi bagi i, majlis sambutan hari jadi memang dinantikan dan perancangan untuk menyambutnya memang patut dirancang dari awal. Bukan apa, selain kita meraihkan ulang tahun kelahiran kita, tetapi ianya juga adalah satu majlis 'kenduri kecil' untuk kita bersyukur dengan pertambahan usia yang meningkat, ianya juga seiring dengan pencapaian diri sendiri berbanding tahun yang sudah.

Heel Shoes to Wear on Your Birthday!

Ok. Sebut tentang sambutan hari jadi yang bakal tiba ni, i wanna thanks to Zalora Malaysia, kerana sudi berkongsi tips yang mudah dan simple untuk persediaan menyambut hari jadi yang bakal tiba, then i nak kongsikan bersama dengan anda juga!

Lokasi dan Tema

Pemilihan lokasi mengikut lokasi kegemaran kita. Bagi i, lokasi yang the best adalah lokasi atau kawasan yang tidak melalui kawasan 'jammed', mudah ditemui dan yang lebih penting, kita berada dalam keadaan selesa dan santai ketika menyambut hari jadi kita sendiri.

Pemilihan tema juga penting, base on lokasi yang telah kita pilih, apakah tema yang kita gemari, sudah boleh diagak mengikuti lokasi yang bersesuaian. Pastinya tema yang dipilih suatu yang bakal menyerlahkan penampilan kita sebagai birthday girl kan? :D

Kasut dan Pakaian

Dua perkara atas ni memang amat penting pada majlis tersebut, ianya agar memastikan penampilan 'birthday girl' adalah yang paling menyerlah!.

Oleh itu base on i punya tajuk entri atas tu juga, kat bawah ni, i nak share beberapa tips untuk anda yang sudah mempunyai beberapa helai dress hitam idaman untuk dipakai tetapi masih tercari-cari untuk memilih heel shoes - (https://www.zalora.com.my/women/shoes/heels/) yang sesuai untuk dipadankan pada majlis itu nanti. 

Dress hitam
Heel Shoes to Wear on Your Birthday! Heel Shoes to Wear on Your Birthday! Heel Shoes to Wear on Your Birthday!

Dress hitam sememang merupakan pilihan utama yang sering dipakai oleh wanita. Bukan sahaja memberikan ilusi tubuh badan yang langsing, tetapi ia juga amat sesuai untuk dipadankan dengan apa jua jenis kasut dan aksesori sampingan.

Sebut tentang heels, apakah jenis heels yang paling sesuai dipadankan? Ok, kat bawah ni ada beberapa jenis heels yang boleh kita praktikan untuk dipadankan.Tips dari Zalora Malaysia!

Heel Shoes

Heel Shoes to Wear on Your Birthday! Heel Shoes to Wear on Your Birthday! Heel Shoes to Wear on Your Birthday!

Pilih heel shoes yang mempunyai warna yang terang atau bright colors untuk penampilan yang lebih menyerlah. Elakkan pemakaian kasut yang berwarna gelap agar kita tidak kelihatan 'tenggelam' ketika sambutan hari jadi kita sendiri.

Heel Shoes to Wear on Your Birthday! Heel Shoes to Wear on Your Birthday! Heel Shoes to Wear on Your Birthday!

Jika anda sukakan warna-warna pastel seperti diatas, let's play princess! Gayakan bersama glitter heels untuk penampilan yang lebih glamour atau pilih heel shoes yang berwarna coklat atau beige untuk kelihatan sweet J! :D

Heel Shoes to Wear on Your Birthday! Heel Shoes to Wear on Your Birthday! Heel Shoes to Wear on Your Birthday! Heel Shoes to Wear on Your Birthday!

Tidak sempat untuk membeli dress baharu? Ok, jangan risau! Pilih sahaja mana-mana dress yang paling selesa dipakai dan,

Heel Shoes to Wear on Your Birthday! Heel Shoes to Wear on Your Birthday! Heel Shoes to Wear on Your Birthday!

padankan dengan heel shoes yang simple seperti warna hitam atau gelap untuk menyelamatkan keadaan. For sure, kita mahu menjadi mangsa fesyen kan? :)

Heel Shoes to Wear on Your Birthday! Heel Shoes to Wear on Your Birthday! Heel Shoes to Wear on Your Birthday!
Ok! i'm done with it. Moga perkongsian dari i ini dapat membantu kita untuk memadankan pakaian dan kasut yang bersesuaian untuk majlis kita nanti. hehe. Then, jom! Layari laman Web Zalora Malaysia sekarang dan temui pelbagai koleksi heel shoes online lagi dan yang pastinya menepati citarasa anda!

Oh ya, Happy birthday in advance dari i dan Zalora Malaysia! :)

Toodles!

BE Nuffnang ke-7 : Sime Darby LPGA 2014

in , by YatieOwner, Tuesday, October 28, 2014
Assalamualaikum halo.

Another BE Cpuv dari Nuffnang. Sime Darby LPGA 2014, thank u sudah datang beriklan dalam blog. Nuffy, thank u juga.

BE Nuffnang ke-7 : Sime Darby LPGA 2014

More BE please! ;)

Toodles!

Contest SEO Bonus Akhir Tahun Anjuran Akma Omar

in , by YatieOwner, Monday, October 27, 2014
Contest Bonus Akhir Tahun Shaklee Akma Omar! hi morning fellow. inshaAllah, i akan cuba untuk menyertai Contest SEO Bonus Akhir Tahun Anjuran sis Akma Omar. Ini adalah contest ke-2 i ikut anjuran Akma Omar selepas Contest Buffet Ramadhan Casa Ombak sempena bulan ramadhan hari tu, dan kali ini Sis Akma Omar menganjurkan sekali lagi contest dengan kata kunci Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan.

Contest SEO Bonus Akhir Tahun Anjuran Akma Omar

Contest Bonus Akhir Tahun
Contest akan berlangsung selama 2 1/2 bulan yang telah bermula pada 15 oktober 2014 sehingga 31 Disember 2014 ini. Tarikh AKHIR menghantar entri penyertaan pula adalah pada 16 November 2014 ini pada jam 11.56 malam (sebulan sebelum tarikh tutup contest). Juga untuk makluman, terdapat DUA (2) Kategori dipertandingkan. Jom baca dekat bawah.

BE Nuffnang ke-6 : SENHENG Online Store One

in , by YatieOwner, Saturday, October 25, 2014
Assalamualaikum yup halo.

Lagi update BE Cpuv dari Nuffnang. Kali ni datang dari Senheng Online Store One. Seperti korang sedia maklum, Senheng adalah satu Online store yang memberikan perkhidmatan pembelian barangan atas talian seperti barangan peralatan rumah.

BE Nuffnang ke-6 : SENHENG Online Store One

Thank u nuffy, senheng singgah sini :)
More BE please!

Toodles!

Repost | ADD MOBILE AD NUFFNANG

in , by YatieOwner, Tuesday, October 21, 2014
Helo fellas. Sebelum i pegi lanjut, entri mengenai add mobile ad nuffnang ni, i da kemaskini semula daripada entri yang asal. Ianya juga atas sebab nuffnang telah sama mengemaskini tutorial letak mobile ad mereka. lebih mudah difahami bagi i. I share.

MOBILE AD PLACEMENT TUTORIAL (BLOGSPOT)

Step 1
Copy the code from below.

<!-- nuffnang -->
<!-- for mobile version of Blogspot -->
<b:if cond='data:blog.isMobile'>
<script type="text/javascript">
nuffnang_bid = "3395438e7202cb1bd041ff5be1798dd5";
document.write( "<div id='nuffnang_mm'></div>" );
(function() {

Untuk dapatkan code sepenuhnya, kenalah masuk account nuffnang kita sendiri ya :)
Step 2
Go back to the HTML section of your blog and paste the entire code directly after the <body element as illustrated in the screenshot below. You can search for <body by pressing Ctrl+F if you’re on a Windows PC or Command+F if you’re on a Mac.

After you’ve done that, go ahead and click on the ‘Save Template‘ button.

Repost | ADD MOBILE AD NUFFNANG

Step 3
Now, head on back to the ‘Template’ tab and click on the settings button under ‘Mobile‘.

Repost | ADD MOBILE AD NUFFNANG

Step 4
Under ‘Choose mobile template‘, choose ‘Custom’ and save your selection.

Repost | ADD MOBILE AD NUFFNANG
   

Step 5: Congratulation

You have successfully installed mobile banner ad on your blog! Here’s an example of how the banner ad will be shown up on your blog when you browse your site with your mobile device ( and if currently there are active campaigns running in Nuffnang network )

Repost | ADD MOBILE AD NUFFNANG

Repost | ADD MOBILE AD NUFFNANG

Step 6: Verification
Make sure that you have refreshed the page (your blog) after installing the ad code, then double check whether you have succesfully installed the ad code by making sure that the 'Mobile' ad unit appears under the "Units Installed" grey panel at the right of your registered blog in this page: Manage Blogs

Repost | ADD MOBILE AD NUFFNANG


Senang kan? Semua bermanfaat ya :

Toodles!

Repost | TIPS MENINGKATKAN PENDAPATAN BLOG DENGAN NUFFNANG!

in , by YatieOwner, Tuesday, October 21, 2014
hi korang. I respostkan semula tips nuffnang yang pernah i kongsikan sebelum ini. Gatal tangan punya pasal, tips ni terdelete pula. Nasib sempat diselamatkan sikit.  Harap-harap tips ini dapat membantu korang dan yang tertanya-tanya bagaimana untuk menjana pendapatan sampingan dengan hanya menggunakan blog. InshaAllah.

Repost | TIPS MENINGKATKAN PENDAPATAN BLOG DENGAN NUFFNANG!
 

Tips Meningkatkan Pendapatan Blog dengan Nuffnang!

WEDNESDAY, JUNE 25, 2014

Hi ♥

Kat sini i nak kongsikan sedikit Tips Meningkatkan Pendapatan Blog kita dari Nuffnang. Nanti bolehlah kita mencuba bersama ya :-)

Persoalannya:

1. Bagaimanakah caranya?
2. Apakah yang perlu kita lakukan?

Sebelum itu, PENTING untuk korang tahu, Nuffnang akan mengambil masa selama 21 hari untuk memastikan blog kita layak menerima iklan atau tidak, selepas kita selesai memasang unit iklan yang mereka berikan. Jadi, jangan risau tau jika selepas korang mendaftar blog korang di akaun Nuffnang, iklan pula tak keluar-keluar kat blog.

Itu cuma sementara tau. Selepas itu, blog kita akan diserahhakkan kempen, mean jika kita layak menerima sesuatu kempen, kita akan menerima email tentang info kempen tersebut daripada Ad Operations Nuffnang!, dan jika korang tidak berhasrat untuk turut serta untuk mengambil bahagian dalam kempen yang telah diberikan, korang boleh email ahli Ad Ops Nuffnang untuk menarik diri daripada kempen tersebut. Senang je kan ♥

Ok! Berbalik dengan Persoalan tadi, Berikut adalah tips daripada Nuffnang yang i boleh kongsikan bersama dengan korang!

1. Tingkatkan trafik blog!

Nuffnang mencadangkan minimum 20 views setiap hari. Kita juga boleh mensasarkan untuk mencapai 100 views setiap hari jika trafik blog kita melebihi 20 views setiap hari. Nak dapatkan trafik ni, sangatlah senang! BLOGWALKING paling senang ;)

2. Susun atur blog agar dapat memberikan ruang untuk unit iklan Nuffnang!

Nuffnang mempunyai 3 jenis unit iklan tau. Kalau boleh letak ketiga-tiganya sekali dalam blog, iaitu leaderboard, skyscraper, dan large rectangular.

Nak tahu letak code dengan betul, boleh klik sini juga : Bintang Kuning Nuffnang Ku!

Kebanyakan pengiklan pula akan memilih unit iklanleaderboard dan skyscraper, oleh itu Nuffnang mencadangkan supaya kita, kena pastikan blog kita mempunyai ruang untuk unit tersebut. Untuk maklumat lanjut berkaitan dengan saiz and penempatan unit iklan dalam blog kita, sila log masuk ke Nuffnang dan klik "Add ads".

3. Pastikan Nuffnang mengetahui apa jenis blog kita!

Soalan kajian! Bahagian ini adalah sangat wajib untuk newbie yang baharu mendaftar dengan Nuffnang, sangat penting untuk dijawap ok. Ini agar dan membolehkan Nuffnang mencari blog yang sesuai untuk kempen iklan yang sedang mereka jalankan. Dengan itu, bolehlah kita menjana pendapatan sampingan dengan mudah!

4. Memahami pembaca blog kita.

Dengan memahami pilihan pembaca blog kita, kita boleh mengetahui bagaimanakah pembaca blog kita akan bertindak terhadap iklan dan jenama yang ada pada unit iklan blog kita.

Iklan Nuffnang adalah disasar kepada kategori atau golongan yang berkenaan. Justeru itu, pilih kategori yang sesuai untuk blog kita, bukan sahaja akan membolehkan Nuffnang untuk memperuntukkan iklan yang sesuai kepada blog kita, malahan dapat menambah pendapatan blog kita.

5. Pengiklanan banner Nuffnang.

Nuffnang akan memapar iklan di unit iklan yang ada pada blog yang telah berdaftar dengan Nuffnang tau.

Unit-unit iklan tersebut pula membolehkan Nuffnang mengukur trafik blog kita, dan pada masa yang sama dapat mengiklankan di blog kita.

Dengan cara ini, kita akan mendapat pendapatan. Walaupun kita hanya dikehendaki meletak salah satu unit iklan di blog kita, tetapi lebih banyak unit iklan yang kita letak, semakin tinggi peluang blog kita akan dipilih untuk kempen iklan yang berkenaan, dan bolehlah kita memperolehi pendapatan sampingan!

Macam mana? Mudah bukan? lepas ni yang newbie tu, kenalah rajin-rajin blogwalking untuk tingkatkan trafik blog korang tau. Tinggalkan je jejak korang kat kotak-kotak komen para blogger, dan juga tinggalkan jejak korang dekat shoutmix depa. Senang je kan ;)

Toodles!

Burger Bakar Terbaik untuk Burger Lover!

in , by YatieOwner, Sunday, October 19, 2014
hi fellow. I share gambar burger awal pagi, jangan pula ada yang kejap lagi lari cari burger. Tu cari pasal namanya. I bukan type burger lover. Suami yes. Tapi nampak gambar burger ni dari blog saji.com tadi, benar-benar mengoda i. Nampaknya i kena cari burger lepas ni. Haha.

Burger Bakar Terbaik untuk Burger Lover!

Toodles!

Komen Baharu Blogspot

in , by YatieOwner, Sunday, October 19, 2014
holla fellow!

Jika korang perasan dekat blogspot sekarang, ada satu kotak mention COMMENTS. Its good. Sebab, before tak perasan pula kalau ada yang tinggalkan komen dekat kotak komen blog, kecuali i tengah masuk blog. But now, fungsinya adalah, komen akan masuk ke email gmail blog kita.

So lepas ni, sure tak akan terlepas pandang komen-komen yang ada. Which better lah kan :)

Komen Baharu Blogspot

Toodles!

Assalamualaikum semua. Syukur alhamdulillah. Itulah kalau rezeki tak ke mana kan. hopely segalanya akan berjalan dengan lancar seperti hendakNya. InshaAllah.

Jemputan kerjasama dengan Zalora Malaysia
Picture Credit: Google

Jemputan Bekerjasama dengan Zalora Malaysia

Syukur alhamdulillah. Ini kali pertama i mendapat jemputan bekerjasama dari Zalora. Sudah tentunya Zalora Malaysia. Sangat terkejut. Ye la blog i pun masih kira baru dekat sini. Memang sangat tidak dijangka akan mendapat jemputan dan tawaran macam ini.

InshaAllah akan cuba menyiapkan tugasan yang telah diberikan secepat mungkin. Sangat teruja nak tulis tentang ini. Jangan lupa update dengan blog i tau. Bolehlah korang baca apa yang i tulis nanti. hehe. Apa pun, terima kasih Zalora!

Toodles!
Assalamualaikum. Syukur alhamdulillah, semalam dah tamat cabaran tugasan ke-2 iphone 5s anjuran denaihati. Cabaran kali ni pula, para peserta dikehendaki menjadi top 70 penulis komen di blog beliau. Persaingan pada minit terakhir contest semalam memang hebat. Wa dah macam main bola pula kan. Minit terakhir bagai. Haha.

Selesai Tugasan Ke-2 Cabaran iPhone 5s TOP 70 Penulis Komen blog Denaihati
- TAMAT -

Senarai TOP 70 Penulis komen blog denaihati. 

Senarai dah keluar. Kita? Sure mara ke pusingan akhir! haha. Alhamdulillah.

Tugasan Cabaran Pusingan Akhir iPhone 5s

Cabaran pusingan akhir iphone 5s sebenarnya memang menjadi tanda tanya juga. bagaimana dan apakah yang perlu dilakukan. Adakah ianya sama dengan cabaran 2 tahun lalu yang pernah i lalui atau mungkin kali ini berbeda sama sekali. Serius tak tahu.

Apa pun, i nak ucapkan ribuan terima kasih buat rakan seperjuangan selama sebulan ini yang telah memberikan persaingan yang cukup hebat. Terutamanya disaat-saat akhir cabaran iaitu blogger fatihahfazlin (fatihahfazlin333.blogspot.com). Memang cukup hebat, diminit dan disaat sebelum tepat pukul 12.00 tengah malam.

Buat rakan blogger yang lain. Korang juga hebat. Top 10 komentar love blog denaihati, korang memang hebat teruk. Cuma disaat akhir, ketidakhadiran Uncle Zuan sebenarnya memberikan peluang yang amat tinggi untuk Abang Kamil Salleh aka Sensasi2020 kekal berada di top 1.

Good luck semua. Kita jumpa semula di tugasan cabaran akhir iphone 5s tu nanti. InshaAllah.

Entri berkaitan:

Toodles!
© Yatie Owner · THEME BY WATDESIGNEXPRESS