31 October 2014

BE Nuffnang ke-8 : LAMIDO Digital Campaign

BE Nuffnang ke-8 : LAMIDO Digital Campaign

morning again fellow. hari tu PG ada dapat BE dari nuffnang lagi. terima kasih nuffnang terima kasih lamido digital! BE ke-8 ini rasanya sempena dengan campaign Lamido digital la kan. hehe.



ini adalah entri khas untuk menghargai nuffnang dan juga lamido digital sebab sudi meninggalkan iklan dekat blog PG. terima kasih korang! :)

Toodles.

29 October 2014

Senarai 70 Peserta Yang Layak ke Pusingan Akhir Cabaran iPhone 5S Denaihati

Senarai 70 Peserta yang layak ke pusingan akhir cabaran iphone 5s anjuran denaihati. Syukur alhamdulillah. PG tersenarai disitu. Berikut adalah 70 peserta yang layak. Tahniah semua! 


Senarai Top 70 Peserta Yang Layak ke Pusingan Akhir Cabaran iPhone 5S!
  1. Sensasi2020
  2. Uncle Zuan
  3. Sally Yatiey
  4. Nikkhazami
  5. Fatihahfazlin
  6. Mrsyatie
  7. Kisah si dairy
  8. Lekors
  9. Cahayacinta
  10. UpProfits
  11. Wawaabdulhadi
  12. Hpmurah2u
  13. Namiacinta

Button Code Share This


hi fellow. PG nak share satu benda ni, erti kata lain, ianya memang senang dan menyenangkan kita sebagai seorang blogger untuk berkongsi sebarang artikel yang telah kita post di facebook, google atau pun twitter. button code boleh kita pilih sendiri. macam PG, PG cuma ambik beberapa button code yang memang PG pakai untuk berkongsi artikel yang telah PG postkan. 

Button Code Get The Share Button Now!

Kalau ada yang perasan, button code tu seperti yang dalam blog PG, disetiap entri blog PG sekarang ni. thanks izyan.com sebab suggest PG menggunakan button tersebut. thanks ya. cara letak button code pun senang. sesenang kita letak widget kita yang lain.



kredit: goggle.
Toodles!
Heel Shoes to Wear on Your Birthday!

Heel Shoes to Wear on Your Birthday!


Sambutan hari jadi sememangnya adalah satu sambutan yang memang dinanti-nantikan oleh semua orang kan? Terutamanya kaum wanita seperti PG. Kalau da namanya perempuan, PG yakin akan ada pelbagai persiapan untuk hari sambutan tersebut oleh si birthday girl. Sebulan sebelum majlis adalah waktu yang paling sesuai untuk merancang. Setuju tak? Yup. PG Setuju! haha. Mungkin tidak semua yang merancang tetapi bagi PG, majlis sambutan hari jadi memang dinantikan dan perancangan untuk menyambutnya memang patut dirancang dari awal. Bukan apa, selain kita meraihkan ulang tahun kelahiran kita, tetapi ianya juga adalah satu majlis 'kenduri kecil' untuk kita bersyukur dengan pertambahan usia yang meningkat, ianya juga seiring dengan pencapaian diri sendiri berbanding tahun yang sudah.

Ok. Sebut tentang sambutan hari jadi yang bakal tiba ni, PG wanna thanks to Zalora Malaysia, kerana sudi berkongsi tips yang mudah dan simple untuk persediaan menyambut hari jadi yang bakal tiba, then PG nak kongsikan bersama dengan anda juga! :)

Lokasi dan Tema

Pemilihan lokasi mengikut lokasi kegemaran kita. Bagi PG, lokasi yang the best adalah lokasi atau kawasan yang tidak melalui kawasan 'jammed', mudah ditemui dan yang lebih penting, kita berada dalam keadaan selesa dan santai ketika menyambut hari jadi kita sendiri.

Pemilihan tema juga penting, base on lokasi yang telah kita pilih, apakah tema yang kita gemari, sudah boleh diagak mengikuti lokasi yang bersesuaian. Pastinya tema yang dipilih suatu yang bakal menyerlahkan penampilan kita sebagai birthday girl kan? :D

Kasut dan Pakaian

Dua perkara atas ni memang amat penting pada majlis tersebut, ianya agar memastikan penampilan 'birthday girl' adalah yang paling menyerlah!.

Oleh itu base on PG punya tajuk entri atas tu juga, kat bawah ni, PG nak share beberapa tips untuk anda yang sudah mempunyai beberapa helai dress hitam idaman untuk dipakai tetapi masih tercari-cari untuk memilih heel shoes yang sesuai untuk dipadankan pada majlis itu nanti. 

Dress hitam

Dress hitam sememang merupakan pilihan utama yang sering dipakai oleh wanita. Bukan sahaja memberikan ilusi tubuh badan yang langsing, tetapi ia juga amat sesuai untuk dipadankan dengan apa jua jenis kasut dan aksesori sampingan.

Sebut tentang heels, apakah jenis heels yang paling sesuai dipadankan? Ok, kat bawah ni ada beberapa jenis heels yang boleh kita praktikan untuk dipadankan.Tips dari Zalora Malaysia!

Heel Shoes



Pilih heel shoes yang mempunyai warna yang terang atau bright colors untuk penampilan yang lebih menyerlah. Elakkan pemakaian kasut yang berwarna gelap agar kita tidak kelihatan 'tenggelam' ketika sambutan hari jadi kita sendiri.


Jika anda sukakan warna-warna pastel seperti diatas, let's play princess! Gayakan bersama glitter heels untuk penampilan yang lebih glamour atau pilih heel shoes yang berwarna coklat atau beige untuk kelihatan sweet J! :D


Tidak sempat untuk membeli dress baharu? Ok, jangan risau! Pilih sahaja mana-mana dress yang paling selesa dipakai dan,


padankan dengan heel shoes yang simple seperti warna hitam atau gelap untuk menyelamatkan keadaan. For sure, kita mahu menjadi mangsa fesyen kan? :)

Ok! i'm done with it. Moga perkongsian dari PG ini dapat membantu kita untuk memadankan pakaian dan kasut yang bersesuaian untuk majlis kita nanti. hehe. Then, jom! Layari laman Web Zalora Malaysia sekarang dan temui pelbagai koleksi heel shoes online lagi dan yang pastinya menepati citarasa anda!

Oh ya, Happy birthday in advance dari PG dan Zalora Malaysia! :)
Toodles.

28 October 2014

BE Nuffnang ke-7 : Sime Darby LPGA 2014





Sime Darby LPGA 2014! Terima kasih Nuffnang. Terima kasih Sime Darby LPGA 2014 kerana sudi meninggalkan iklan dalam blog PG sekali lagi.

Nota kaki dan tangan, ini adalah entri khas bagi menghargai, Sime Darby LPGA 2014 dan Nuffnang, sebab sudi beriklan dalam blog PG. Thanks!

Toodles.

27 October 2014

Contest SEO Bonus Akhir Tahun Anjuran Akma Omar

Contest SEO Bonus Akhir Tahun Anjuran Akma Omar




Contest Bonus Akhir Tahun Shaklee Akma Omar! hi morning fellow. inshaAllah, PG akan cuba untuk menyertai Contest SEO Bonus Akhir Tahun Anjuran sis Akma Omar. Ini adalah contest ke-2 PG ikut anjuran Akma Omar selepas Contest Buffet Ramadhan Casa Ombak sempena bulan ramadhan hari tu, dan kali ini Sis Akma Omar menganjurkan sekali lagi contest dengan kata kunci Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan.

Contest Bonus Akhir Tahun
Contest akan berlangsung selama 2 1/2 bulan yang telah bermula pada 15 oktober 2014 sehingga 31 Disember 2014 ini. Tarikh AKHIR menghantar entri penyertaan pula adalah pada 16 November 2014 ini pada jam 11.56 malam (sebulan sebelum tarikh tutup contest). Juga untuk makluman, terdapat DUA (2) Kategori dipertandingkan. Jom baca dekat bawah.

25 October 2014

BE Nuffnang ke-6 : SENHENG Online Store One

http://mselim3.blogspot.com/2014/09/entry-khas-cpuv-nuffnang-senheng-online.html

hi morning fellow. lagi update mengenai ads by nuffnang. kali ni PG dapat ads dari Senheng Online Store One. Which is, Senheng adalah satu Online store yang memberikan perkhidmatan seperti barangan peralatan rumah.

Maaf sebab bila PG share tentang ni, mungkin promosi telah pun berakhir. ini adalah entri untuk PG ucapkan thanks PG buat Senheng dan juga nuffnang, sebab sudi beriklan dalam blog PG.
Thanks again nuffnang, senheng.

Toodles.

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih

As-salam

http://www.kisahemasputih.com/2014/10/giveaway-contest-rm700-jualan-hebat.html

Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%.


Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale.

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !!

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

Korang! Jemput join sekali tau :D
Toodles!

22 October 2014

BE Nuffnang Pertama : Xaxis - RON #196

BE Nuffnang Pertama : Xaxis - RON #196


hi fellow. base on entri PG mengenai nuffnang, ada 2 artikel rasanya yang telah PG postkan, memang tengah buat repost semula entri-entri yang ada sebab gatal tangan sangat nak tukar label bagai, till entri mengenai nuffnang semuanya hilang. huhu. sedih kat situ. then terpaksalah juga PG repostkan semula. kang merajuk pula nuffnang dekat blog PG ni. hehe.

then, PG wanna thanks to BE pertama dari nuffnang, iaitu Xaxis - RON #196. sebelum ni PG ada mention rakuten is BE pertama dari nuffnang, but then bila da jadi macam ni, PG kena start dari awallah kan. nampak pula ads Xaxis - RON #196 tu di awal wujudnya blog baharu PG ni, and that mean Xaxis - RON #196 adalah BE pertama dari nuffnang untuk mrsyatie blog. hehe.

apa pun, terima kasih nuffnang, terima sama Xaxis - RON #196 kerana sudi meninggalkan ads dekat blog PG yang tak seberapa ini ya.

Toodles.

21 October 2014

Repost | ADD MOBILE AD NUFFNANG

Repost | ADD MOBILE AD NUFFNANG

Add Mobile Ad
Hi again fellow. sekali lagi, PG nak kongsikan bersama info mengenai nuffnang yang terpadam hari tu. peringatan untuk diri sendiri juga jangan gatal sangat tangan tu nak tukar-tukar label bagai dalam blog kan. hehe. so, moga menjadi panduan untuk korang semua ya. hehe

Add Mobile Ad Nuffnang | Add Now!

SATURDAY, JUNE 28, 2014

Hi.

Masih berbicara lagi tentang Nuffnang! Aku nak tekankan, Nuffnang kalau kita tak explore lagi tentangnya, memang satu kerugian buat kita! Seperti mana kita jatuh cinta pada seseorang (hehe) dan kita sentiasa nak tahu tentangnya lagi dan lagi, begitu juga dengan Nuffnang! Kalau boleh, talk, write more and love tentangnya! :D

Perkongsian aku hari ni adalah Add Mobile Ad! Add Mobile Ad boleh kita temui dibawah Bintang Kuning Nuffnang. Klik Manage Blogs and korang boleh nampak dibawah bintang kuning tersebut.

Repost | TIPS MENINGKATKAN PENDAPATAN BLOG DENGAN NUFFNANG!


hi korang. PG respostkan semula tips nuffnang yang pernah PG kongsikan sebelum ini. Bukan apa. Masa tengah godek-godek dekat dashboard blog, gatal tangan pula edit bahagian label blog. alih-alih, entri hilang macam tu sahaja. sempatlah tanya dengan kengkawan blogger dan sempat copy entri yang hilang dari google. jadi, PG repostkan sahaja semula. harap-harap membantu korang dalam dunia blog dan bagaimana untuk menjana pendapatan sampingan dengan hanya menggunakan blog. hehe. inshaAllah.

Tips Meningkatkan Pendapatan Blog dengan Nuffnang!

19 October 2014

Burger Bakar Terbaik untuk Burger Lover!

 kredit : saji.com

hi fellow. bila sebut burger di pagi buta macam ni, sebenarnya tak berapa nak sesuai. hehe. aku kalau bab burger, memang selalunya malam tiba baru teringin rasa nak makan. bukan apa, sebab kalau kita makan burger dimalam hari, plus lepak dekat warung tepi jalan kaki lima memang ngam. for me la. but, i'm not food lover sampai hari-hari nak makan burger atau memang hari-hari nak makan benda yang sedap sahaja kan. nasi panas kosong-kosong campur telur mata lembu pun, ok bah. hehe.

but, kali ni aku nak share artikel dari one of penaja iphone 5s, contest iphone 5s yang sedang aku follow tu. saji.com. rasanya malam ni nak plan makan burger bakar pula. hehe

Toodles.

Komen Baharu Blogspot



hi fellow. jika korang perasan dekat blogspot sekarang, ada satu kotak mention KOMEN atau COMMENTS. its good. sebab, selalunya, yang aku perasan, anyone yang nak komen, selain tinggalkan dekat kotak komen, komen juga akan masuk dalam gmail, email kita kan. atau aku tak perasan kotak komen kat situ? hehehe. apa pun, lepas ni, sure tak akan terlepas pandang komen-komen dari rakan blogger yang lain. :) kalau ada yang masih tak perasan, bolehlah ziarah dashboard blogspot korang.

Toodle.s

Tamat | Giveaway Saya nak Vitamin Shaklee RM500

kredit: google

Assalamualaikum, hi morning fellow. rasa macam da lama tak update blog bah. sedangkan baharu sahaja kemarin tulis pasal jemputan kerjasama dari zalora malaysia. hehe. malam ni nak try untuk make it entri dalam 2 3 macam tu. keburukan tak update blog ni, bukan apa wei, kalau bagi personal blog macam PG, yang hanya berblog tanpa mengharapkan earning ke apa, its ok. tapi kalau mereka yang berblog sebab juga nak menjana pendapatan sampingan, keburukan tidak update blog memang satu kesilapan besar. trafik or wat ever memang akan menganggu, macam tu la. hehe. amboi, PG berkata-kata seperti berpengalaman 10 tahun dalam dunia blog pula kan. hehe.

Ok, berbalik dengan tajuk atas tu, see, nampak sungguh super sibok sampai terabai, giveaway tu da tamat. hehe. PG da semak senarai pemenang giveaway saya nak vitamin shaklee rm500, dan nampaknya bukan rezeki PG nak menang hadiah dari cik, puan penganjur. tak pe, bukan rezeki PG kan. :) apa pun, PG nak ucapkan tahniah buat para pemenang giveaway tersebut. :)

Toodles.

17 October 2014

Jemputan kerjasama dengan Zalora Malaysia

sumber: google

Assalamualaikum semua. syukur alhamdulillah. itulah kalau rezeki tak ke mana kan. hopely segalanya akan berjalan dengan lancar seperti hendakNya. InshaAllah.

Jemputan Bekerjasama dengan Zalora Malaysia

Syukur alhamdulillah. ini kali pertama PG mendapat jemputan bekerjasama dari Zalora. sudah tentunya Zalora Malaysia. sangat terkejut. ye la blog Mrsyatie pun masih kira dekat sini. memang sangat tidak dijangka akan mendapat jemputan dan tawaran ini.

InshaAllah akan cuba menyiapkan tugasan yang telah diberikan secepat mungkin. sangat teruja nak tulis tentang ini. jangan lupa update dengan blog PG tau. bolehlah korang baca apa yang PG tulis nanti. hehe. Apa pun, terima kasih Zalora.

mood tengah nak bermula siapkan draft. hehe
Toodles.

16 October 2014

Selesai Tugasan Ke-2 Cabaran iPhone 5s TOP 70 Penulis Komen blog Denaihati


- TAMAT -

Assalamualaikum, hi fellow. syukur alhamdulillah, semalam dah tamat cabaran tugasan ke-2 iphone 5s anjuran denaihati, yang mana para peserta dikehendaki menjadi top 70 penulis komen di blog beliau. persaingan pada minit terakhir contest semalam memang hebat. memang lenguh satu badan juga dibuatnya. haha.

Senarai TOP 70 Penulis komen blog denaihati. 

10 October 2014

09 October 2014

Harapan BAJET 2015


Bajet 2015? Apa harapan korang tentang ini?

BONUS 2015 UNTUK PENJAWAT AWAM

Bagi Penjawat Awam macam PG, selain pengumuman bonus untuk penjawat awam yang memang diharapkan setiap tahun, kenaikan pada imbuhan tetap perumahan adalah juga sangat diharapkan.

06 October 2014

Uncle Gedek | Raja Selfie Malaysia

kredit : Denaihati.com

Morning fellow! Amboi. Tajuk entri awal pagi memang tak boleh blah kan. Siapakah Uncle Gedek ini? Mari terjah blog beliau kat sini (blogbeginsatforty). Hari ni PG bercuti. So that mean, hari ni akan fully my time dengan kemaskini blog and jika berkesempatan, PG akan cuba blogwalking sebanyak mungkin. Sobsob rindu dengan korang wei! :)

05 October 2014

Paris Souvenirs Giveaway by Jindrisska!!

http://jindrisska.blogspot.de/2014/09/paris-souvenirs-giveaway-by-me.html

hi fellow. hari ni mood rajin sikit. makanya, masa untuk rajinkan diri membalas hutang piutang GA yang ada tag PG. terima kasih ya sudi tag PG sebelum ni. yang PG tertinggal dan da due date tu, maaf erk. lain kali, inshaAllah, free je terus PG join :D ok ok, kali ni nak join giveaway dari blog Jindrisska. untuk Aksarabiruu blog, terima kasih tag PG ya! :)


PG nak tag mereka ini: Nik khazami | ika zulkefli |  Yumida


Toodles.

Giveaway Pertama SitiSab

http://www.sitisab.com/2014/10/giveaway-pertama-sitisab.html

hi fellow. Jom ramai-ramai join giveaway pertama blogger SitiSab.com. Hadiah super awesome yang memang tak boleh ditolak sebenarnya. Kot-kot rezeki melekat dekat blog ni kan. hehe. Klik Banner kalau nak join k. Syarat GA pun sangat mudah! :)

PG nak tag: Yumida, Cik Itah dan Sally Yatiey :)

Salam Aidiladha!