Salam Kemerdekaan Ke-59!

| on
Tuesday, August 30, 2016
GAMBAR TELAH DI PADAM :)
Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan!

PG nak ucapkan Selamat Hari Kemerdekaan buat Our Negara. Of course Malaysia, Tanah Airku. Dengan ucapan semoga Kita sebagai rakyat terus bersatu padu. sudah tentu ke arah yang lebih baik. evendo kita banyak dengar bebenda negative compare to positive. but. sebagai rakyat. sebagai rakyat yang diberikan akal dan fikiran yang waras, kita tahu mana baik dan buruknya kan. so! kita pilih yang positive!

tu je. sekian :D
i love u Malaysia 

xoxo

Mereput Kat Office!

| on
Monday, August 29, 2016
holas! aircon dekat office ni boleh buat aku mereput kat tempat duduk sorang-sorang.

Mereput Kat Office!

mereput kat office, terjumpa gambar lama i dekat Lost World of Tambun, Ipoh Perak!. orang tak de keja memang macam ni. ;P

by the way! selamat hari isnin dan salam kemerdekaan korang! sehari lagi kerja dan cuti on wednesday kan. yahoo! i da make a list kdrama nak tawaf nanti. hehe.

xoxo.

Biro Tatanegara, Kem Bina Negara Kundasang Sabah Hello Hi!

| on
Sunday, August 28, 2016
holla fellas. oh no. i'm gonna miss all thing dekat Biro Tatanegara, Kem Bina Negara Kundasang Sabah! sob! sebab i da berpindah ke bahagian baru dalam jabatan. that meaning too is, i tak akan handle lagi bebenda training course ni. sob!!!

lots of to remembering dekat biro. cerita seram, cerita bikin semak otak pun ada juga. hahaha.

Biro Tatanegara, Kem Bina Negara Kundasang Sabah Hello Hi!
Say hi to Biro Tatangera, Kem Bina Negara Kundasang, Sabah!
yup. its me Yatie! :D

by the way.

i perasan entry tentang Biro Tatanegara, Kem Bina Kundasang ni mendapat view yang agak banyak dalam blog ni. korang one off peserta ke ape? hehe. jangan risau sekiranya terbaca entry ni tau. sebab. selagi korang tak pijak bumi kem tu, korang tak akan tahu pengalamannya macam mana. pergi. go for it! sekali dalam seumur hidup kot bagi yang pertama kali nak mai kem BTN.

tempat dia tak akan sama dengan apa yang ada dalam gambar. kena pijak kem BTN baru tahu rasa wow cantiknya tempat tu. serius tak tipu. ;P

nota kaki dan tangan;-
entri ni dah edit dua tiga kali mengikut mood admin. ;D

xoxo.

Khidmat Masyarakat | Bahayanya Tikar Kalis Air

| on
Monday, August 22, 2016
hola fellas. kat sini PG ingin berkongsi dengan semua orang, bahawanya Tikar Kalis Air seperti dalam gambar, adalah BAHAYA.

Tikar plastik yang banyak dijual di negara ini mengandungi Phthalaters dan Bisphenol A (BPA) yang boleh mendatangkan kesan sampingan antaranya kanser payu dara, menganggu sistem pembiakan, hormon dan membantutkan pertumbuhan kanak-kanak.
 GAMBAR TELAH DIPADAM :)
Paling berisiko ialah kanak-kanak yang ramai menggunakan tikar ini sebagai tempat duduk dan bermain - Prof. Dr. Mustafa Ali Mohd [Pakar Toksikologi PPUM] [Sumber : Harian Metro]
moga dengan perkongsian PG ini dapat memberikan kesedaran buat para pengemar tikar seperti ini. dan ya, cepat-cepat buang kot yang da beli tu kan? ;)

xoxo.

Pemenang Topup RM5 X 2 Giveaway Friendship by Seindahcerita | Tahniah!

| on
Monday, August 22, 2016
hi fellas. PG nak ucapkan tahniah buat dua pemenang giveaway yang PG sponsor minggu lepas. congrats untuk awak dua. dan maaflah sedikit kelewatan untuk PG menunaikan hadiah tersebut. but hari ni da settel kan. harap both of u gembira kat situ :D dan ya. tu je la nak PG habaq. tahniah untuk awak dua :)



by the way, itu dia dua pemenang untuk giveaway yang PG sponsor.



 

para pemenang lain untuk segmen ni? meh tengok senarai pemenang :)

xoxo

Cari SALE di Zalora Malaysia

| on
Friday, August 19, 2016
cari sale di Zalora Malaysia? meh tengok. Zalora one off tempat shopping online favourite i setakat ni. selain mampu, tapi tengok area sale je. haha. website pun senang nak faham mana nak klik. sangat mudah nak shoopping.

Cari SALE di Zalora Malaysia
ok. tu je. more detail. jemput masuk Zalora Malaysia ye :)
xoxo.

Tutorial Letak Follower Gadget di Sidebar Blog

| on
Wednesday, August 10, 2016
hi fellas. PG share it this tutorial sebab tadi gatal sangat tangan pergi remove followers gadget dekat layout. Ya Allah. da gatal tangan hilang terus kalut nak fix kan semula. thank god ada tutorial yang pening juga nak difahami, but finally faham juga. try and error orang kata. tak cuba tak tahu kat mana salah kan. korang kalau ada masalah macam ni juga, bolehlah cuba tutorial kat bawah ni. inshaAllah. baik dan pulih sediakala.

klik untuk tumbesaran ya :)
kredit and thanks to : aturntolearn

Xoxo
Love Korang

Tempahan Design Kad Maybank Visa Debit

| on
Wednesday, August 10, 2016
Tempahan Design Kad Maybank Visa Debit. hi fellas. anyone yang da tukar kad maybank visa debit tak? PG tak tukar lagi. oh. maksud tak tukar tu, bila pada satu hari dibulan lepas kot, maybank sms kat inbox suh pi tukar kad maybank tu. rasanya all kad atm kot. sebab kengkawan PG yang lain, ada kad atm selain maybank, depa kena suruh pergi tukar juga kad tu. tak tahu kenapa. tapi mungkin untuk keselamatan. tapi kalau untuk benda baik, kenapa tidak untuk menukarnya kan :)

then. da alang-alang if korang nak pergi tukar kad maybank tu nanti, kat sini PG kongsikan halaman facebook "Design Kad Maybank" dimana korang boleh membuat tempahan design kad maybank yang korang suka. PG tak de link facebook tu. tapi korang boleh cari dekat kotak search tu nanti. taip sahaja 'Design Kad Maybank'.

PG share antara design yang PG rasa lawa kat situ. 
bunga-bunga cinta gitu kan. hehe. 

GAMBAR TELAH DIPADAM :)

oh man! PG sangat-sangat berkenan dengan dua design kat atas.
tq designer!

Untuk makluman bersama, Facebook Design Kad Maybank hanya membuat design sahaja, dan segala tempahan dan bayaran caj pertukaran kad pula adalah melalui pihak maybank.
so ingat tau. depa design sahaja. tidak mengeluarkan kad.

Design Kad Maybank Visa Debit dengan Gambar Sendiri pun boleh. contohnya macam gambar kad maybank blogger Azhafizah seperti kat bawah ni ;)

GAMBAR TELAH DIPADAM :)

kredit: azhafizah.com blog

juga ada disertakan panduan bagaimana menukar kad maybank visa debit dengan menggunakan gambar sendiri. selamat mencuba!

xoxo. 

Buah Cempedak di Luar Pagar. Selamat Pagi!

| on
Saturday, August 06, 2016
syukur alhamdulillah. rezeki dapat makan cempedak hasil tanaman tangan mama. masuk ni da 3 kali pokok cempedak ni berbuah. berbuah dengan meriahnya lagi. anak-anak cucu mama pun terampit makan ;) 

Buah Cempedak di Luar Pagar. Selamat Pagi!

Buah Cempedak di Luar Pagar. Selamat Pagi!

Buah Cempedak di Luar Pagar. Selamat Pagi!

nice view in the early morning. lamanya PG tak balik kampung since balik inanam sebab nak starting masuk kerja semula. ar rindu kampung. kalau ada rezeki, for sure PG nak buat rumah kat kampung. apa pun, selamat pagi semua! jom breakfast ;)

xoxo

Custom Post Signature

Custom Post  Signature