Melegakan Sakit Dengan Segera Jangan Lupa Ambil Panadol Actifast

20 February 2016

Assalamualaikum hallo fellas.

Tajuk i bukan main panjang. Senang nak bagi korang faham, jangan lupa ambik panadol actifast untuk melegakan sakit dengan segera. Tapi kalau tak sakit sangat, mampu bertahan, janganlah ambik erk. Cuba bawa tidur kot. Macam i, i pun jenis bukan makan ubat. Better bawa tidur sekejap. For me lah. Paling tak suka juga nak pegi hospital atau klinik.


Melegakan Sakit Dengan Segera Jangan Lupa Ambil Panadol Actifast


Bagi korang yang jenis tahan lasak, tak mudah jatuh sakit tu, ok lah kot kan, tak perlu nak ambik panadol sangat. Tapi jenis macam i ni juga, sikit-sikit sakit pinggang, maigrain, sakit-sakit sendi, startlah tu ambik panadol. Itu pun kalau tak tahan sangatlah. Kelegaan makan panadol ni pun depends on your body juga. Ada kadang lambat meresap dalam badan, then akan rasa lambat lega.

Ok, i share dengan korang, dua jenis panadol actifast yang memang i selalu beli. Kalau selama ni kita main redah je beli, apa kata kita baca duluan info mengenai ubat mana yang sesuai ke tak sesuai dengan kita. Moga bermanfaat ya.
Melegakan Sakit Dengan Segera Jangan Lupa Ambil Panadol Actifast
Pakcik google pinjam gambar.

Maaf ya semua. Gambar asal Panadol, i dah delete ;)

Panadol® ActiFast Tablets

Apabila anda mahukan kelegaan yang pantas dari sakit kepala, sakit gigi, dan sengal badan, anda mahukan Panadol Actifast. Panadol Actifast diserap dua kali lebih cepat untuk melegakan kesakitan berbanding Panadol biasa. Dan seperti tablet dan kaplet Panadol yang lain, Panadol Actifast tidak membahayakan perut anda.

Tentang Panadol® Actifast

Panadol Actifast analgesik yang diperbuat dari paracetamol untuk melegakan sakit dan ketidakselesaan dengan cepat yang berkait dengan :
  • Sakit Kepala , termasuk Migrain
  • Sengal-sengal Badan
  • Sengal dan Sakit otot
  • Gejala Selesema
  • Sakit Sendi/Osteoarthritis
  • Senggugut
  • Sakit Gigi
  • Sakit Tekak
Panadol Actifast juga melegakan demam.

Untuk kesakitan dan demam, anda boleh percaya kepada Panadol Actifast untuk melegakannnya dengan cepat.

Mengandungi 500mg paracetamol dan 173mg sodium, Panadol Actifast telah dirumuskan dengan istimewa untuk menyediakan kelegaan sakit dengan pantas. Jangan ambil Panadol Actifast jika anda perlu mengikut diet rendah sodium (contohnya, jika anda mempunyai darah tinggi).

Pengunaan

Dewasa (termasuk warga tua) dan kanak-kanak berumur 12 tahun dan keatas :
  • Untuk diambil secara oral sahaja.
  • 2 biji (1000mg paracetamol), diambil setiap 4-6 jam, seperti yang diperlukan.
  • Dos maksimum harian : 4000mg
  • Jangan melebihi dos yang disyorkan. Tidak boleh digunakan bersama produk yang mengandungi paracetamol.
  • Boleh diambil dengan atau tiada makanan.
Tidak digalakkan untuk kanak-kanak berumur 12 tahun kebawah.

Bahan Aktif 
  • 500mg Paracetamol
  • 173mg Sodium 
Amaran & Perhatian (rujuk label untuk senarai penuh)
  • Sentiasa membaca label. Guna seperti yang diarahkan sahaja. Untuk melegakan sakit dan demam. Penggunaan yang salah boleh membahayakan.
  • Pastikan anda tidak mengambil dengan ubat lain yang mengandungi paracetamol pada masa yang sama.
  • Pastikan anda tidak mengambil ubat ini sekiranya anda alah kepada paracetamol.
  • Jika sakit berlarutan, sila dapatkan nasihat doktor atau ahli farmasi anda.
  • Jika anda mempunyai masalah kerosakan hati atau buah pinggang, dapatkan nasihat doktor anda sebelum mengambil Panadol.
  • Jauhkan daripada kanak-kanak.
  • Paracetamol yang berlebihan boleh mengakibatkan kegagalan fungsi hati. Jika disyaki atau terlebih mengambil dos berlebihan, dapatkan rawatan perubatan serta merta walaupun anda berasa sihat.
  • Sebelum mengambil ubat ini, pastikan anda mendapatkan nasihat doctor jikalau anda sedang menggunakan warfarin ataupun ubat-ubatan untuk mencairkan darah.
  • Penggunaan paracetamol yang berpanjangan dengan warfarin dan coumarins lain yang digunakan untuk mencairkan darah boleh meningkatkan risiko pendarahan; rujuk doktor anda sebelum mengambil ubat-ubatan ini bersama. Penggunaan paracetamol yang jarang tidak mempunyai kesan yang sama.
  • Setiap biji tablet mengandungi 173mg sodium (346mg sodium untuk 2 biji tablet). Perlu diambil pertimbangan apabila sedang mengamalkan diet yang mengawal sodium.
 
Maaf. Gambar telah dipadam :)
Panadol® ActiFast Compact

Untuk kelegaan yang pantas dari sakit kepala, sakit gigi, dan sengal badan, pilihlah Panadol Actifast Compack. Panadol Actifast Compact kini boleh didapati dalam pek kecil , bergaya dan mudah dibawa dan senang disimpan di dalam beg bimbit , beg tangan atau beg sukan .

Panadol ActiFast diserap dua kali lebih cepat berbanding Panadol biasa untuk melegakan kesakitan. Ia terbukti secara klinikal melegakan kesakitan bermula dalam masa 15 minit.
Tentang Panadol® Actifast Handipack

Panadol Actifast analgesik yang diperbuat dari paracetamol untuk melegakan sakit dan ketidakselesaan dengan cepat yang berkait dengan : 
  • Sakit Kepala , termasuk Migrain
  • Sengal-sengal Badan
  • Sengal dan Sakit otot
  • Gejala Selesema
  • Sakit Sendi/Osteoarthritis
  • Senggugut
  • Sakit Gigi
  • Sakit Tekak
Panadol Actifast juga melegakan demam.

Mengandungi 500mg paracetamol ditambah dengan sodium bikarbonat, Panadol Actifast telah dirumuskan dengan istimewa untuk menyediakan kelegaan sakit dengan pantas. Jangan ambil Panadol Actifast jika anda perlu mengikut diet rendah sodium (contohnya, jika anda mempunyai darah tinggi).

Untuk kesakitan dan demam, anda boleh percaya kepada Panadol Actifast untuk melegakannnya dengan cepat dan efektif.
Pengunaan

Dewasa (termasuk warga tua) dan kanak-kanak berumur 12 tahun dan keatas :
  • Untuk diambil secara oral sahaja.
  • 2 biji (1000mg paracetamol), diambil setiap 4-6 jam, seperti yang diperlukan.
  • Dos maksimum harian : 4000mg
  • Jangan melebihi dos yang disyorkan. Tidak boleh digunakan bersama produk yang mengandungi paracetamol.
  • Boleh diambil dengan atau tiada makanan.
Tidak digalakkan untuk kanak-kanak berumur 12 tahun kebawah.
Bahan Aktif
  • 500mg Paracetamol
  • 173mg Sodium 
Amaran & Perhatian (rujuk label untuk senarai penuh.) 
  • Sentiasa membaca label. Guna seperti yang diarahkan sahaja. Untuk melegakan sakit dan demam. Penggunaan yang salah boleh membahayakan.
  • Pastikan anda tidak mengambil dengan ubat lain yang mengandungi paracetamol pada masa yang sama.
  • Pastikan anda tidak mengambil ubat ini sekiranya anda alah kepada paracetamol.
  • Jika sakit berlarutan, sila dapatkan nasihat doktor atau ahli farmasi anda.
  • Jika anda mempunyai masalah kerosakan hati atau buah pinggang, dapatkan nasihat doktor anda sebelum mengambil Panadol.
  • Jauhkan daripada kanak-kanak.
  • Paracetamol yang berlebihan boleh mengakibatkan kegagalan fungsi hati. Jika disyaki atau terlebih mengambil dos berlebihan, dapatkan rawatan perubatan serta merta walaupun anda berasa sihat.
  • Penggunaan paracetamol yang berpanjangan dengan warfarin dan coumarins lain yang digunakan untuk mencairkan darah boleh meningkatkan risiko pendarahan; rujuk doktor anda sebelum mengambil ubat-ubatan ini bersama. Penggunaan paracetamol yang jarang tidak mempunyai kesan yang sama.
  • Setiap biji tablet mengandungi 173mg sodium (346mg sodium untuk 2 biji tablet). Perlu diambil pertimbangan apabila sedang mengamalkan diet yang mengawal sodium.

Updating artikel on 14 Mac 2020
Lots of love here!
YatieOwner

11 comments

  1. hehehehe qila suka panadol hikhi sbb lepas bc #TweetMed yg psl mandul apa semua tu hanya lah mitos kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok. tapi jangan kerap ambil tau qila. PG ada juga terbaca pasal mandul tu. but sebenarnya, more to ada yang kata, kerap makan ubat-ubat ni, nanti kalau bersalin, nurse-nurse bagi makan ubat penahan sakit, nanti ubat tu tak boleh immune dengan body kita. sebab alasan, kerap ambik ubat penahan sakit sebelum ini. tu yang PG pun, kurangkan ambik panadol ke ubat penahan sakit ke jika keadaan masih boleh dikawal. hahaha.

      Delete
  2. pandaol lambat larut dalam badan.. tapi bukan panadol je.. ubat lain pun sama.. lebihan tu saya baca akan berkumpul kat ginjal kalau hati tak tapis sempurna.. gitu kot lebih kurang. Saya sangat jarang ambil ubat. Koman2 pun saya ambil madu asli. kalau ambil ubat pun, ubat batuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam mak PG. ambik madu asli :D
      betul. PG pun kalau batuk je terpaksa makan ubat batuk T_T

      Delete
  3. My assignment help Australia is one-stop solution for students looking for quality assignment help for meeting academic writing commitments. Our subject experts help students to achieve the aim of winning accolades and success in career. Contact us to access the best team of writers, proofreaders, editors and project managers offering 100% authentic write-ups.

    ReplyDelete
  4. ABC Assignment Help is an incomparable online assignment help company delivering excellent academic assignments, essays, coursework and reports. Through a team of over 3000 subject experts we ensure individual attention to every student making the assignment help experience completely personalized in nature. With our round the clock services, you can be assured of high grades every time.

    ReplyDelete

  5. Very informative and well written post! Quite interesting and nice topic chosen for the post. My Assignment Help Au has been a pioneer within the Best Assignment Help online services and within the Australia and different countries ceaselessly for over Seven years. Make an order now for professional work, delivered on time and pure.

    ReplyDelete
  6. I took a keen interest in reading this blog. The blog was interesting, valuable content was given which is easily readable & understood. I too have a reference of one of the live software development company where experts are highly compatible and provide unique solutions.

    ReplyDelete
  7. I have been helping a lot of students in providing assistance to students who frequently gets worried about their assessment tasks and went online to search for Online coursework service terms.

    ReplyDelete
  8. We can help you with your Ansys assignment with complete care. Our online Ansys assignment help service is here to support you in every possible way 24*7. As our experts are always ready to provide you best solution without letting you down. So, you don’t need to think before hiring our service.

    ReplyDelete
  9. Myassignmenthelp is the proficient academic writing service holding a ingenious team of more than 3,000 assignment tutors, dedicated to assist students with the authentic my assignment help services. Our specialised team for my assignment help Australia team is available 24x7 to help students on a plethora of assignments, essays, coursework and more.

    ReplyDelete

Hallo kamu ;)

For coming and comment, thank u ya ♥ ;)

Thanks for Droping By! ;)

© Yatie Owner