Melegakan Sakit Dengan Segera Jangan Lupa Ambil Panadol Actifast

20 February 2016

Assalamualaikum hallo fellas.

Tajuk i bukan main panjang. Senang nak bagi korang faham, jangan lupa ambik panadol actifast untuk melegakan sakit dengan segera. Tapi kalau tak sakit sangat, mampu bertahan, janganlah ambik erk. Cuba bawa tidur kot. Macam i, i pun jenis bukan makan ubat. Better bawa tidur sekejap. For me lah. Paling tak suka juga nak pegi hospital atau klinik.


Melegakan Sakit Dengan Segera Jangan Lupa Ambil Panadol Actifast


Bagi korang yang jenis tahan lasak, tak mudah jatuh sakit tu, ok lah kot kan, tak perlu nak ambik panadol sangat. Tapi jenis macam i ni juga, sikit-sikit sakit pinggang, maigrain, sakit-sakit sendi, startlah tu ambik panadol. Itu pun kalau tak tahan sangatlah. Kelegaan makan panadol ni pun depends on your body juga. Ada kadang lambat meresap dalam badan, then akan rasa lambat lega.

Ok, i share dengan korang, dua jenis panadol actifast yang memang i selalu beli. Kalau selama ni kita main redah je beli, apa kata kita baca duluan info mengenai ubat mana yang sesuai ke tak sesuai dengan kita. Moga bermanfaat ya.
Melegakan Sakit Dengan Segera Jangan Lupa Ambil Panadol Actifast
Pakcik google pinjam gambar.

Maaf ya semua. Gambar asal Panadol, i dah delete ;)

Panadol® ActiFast Tablets

Apabila anda mahukan kelegaan yang pantas dari sakit kepala, sakit gigi, dan sengal badan, anda mahukan Panadol Actifast. Panadol Actifast diserap dua kali lebih cepat untuk melegakan kesakitan berbanding Panadol biasa. Dan seperti tablet dan kaplet Panadol yang lain, Panadol Actifast tidak membahayakan perut anda.

Tentang Panadol® Actifast

Panadol Actifast analgesik yang diperbuat dari paracetamol untuk melegakan sakit dan ketidakselesaan dengan cepat yang berkait dengan :
  • Sakit Kepala , termasuk Migrain
  • Sengal-sengal Badan
  • Sengal dan Sakit otot
  • Gejala Selesema
  • Sakit Sendi/Osteoarthritis
  • Senggugut
  • Sakit Gigi
  • Sakit Tekak
Panadol Actifast juga melegakan demam.

Untuk kesakitan dan demam, anda boleh percaya kepada Panadol Actifast untuk melegakannnya dengan cepat.

Mengandungi 500mg paracetamol dan 173mg sodium, Panadol Actifast telah dirumuskan dengan istimewa untuk menyediakan kelegaan sakit dengan pantas. Jangan ambil Panadol Actifast jika anda perlu mengikut diet rendah sodium (contohnya, jika anda mempunyai darah tinggi).

Pengunaan

Dewasa (termasuk warga tua) dan kanak-kanak berumur 12 tahun dan keatas :
  • Untuk diambil secara oral sahaja.
  • 2 biji (1000mg paracetamol), diambil setiap 4-6 jam, seperti yang diperlukan.
  • Dos maksimum harian : 4000mg
  • Jangan melebihi dos yang disyorkan. Tidak boleh digunakan bersama produk yang mengandungi paracetamol.
  • Boleh diambil dengan atau tiada makanan.
Tidak digalakkan untuk kanak-kanak berumur 12 tahun kebawah.

Bahan Aktif 
  • 500mg Paracetamol
  • 173mg Sodium 
Amaran & Perhatian (rujuk label untuk senarai penuh)
  • Sentiasa membaca label. Guna seperti yang diarahkan sahaja. Untuk melegakan sakit dan demam. Penggunaan yang salah boleh membahayakan.
  • Pastikan anda tidak mengambil dengan ubat lain yang mengandungi paracetamol pada masa yang sama.
  • Pastikan anda tidak mengambil ubat ini sekiranya anda alah kepada paracetamol.
  • Jika sakit berlarutan, sila dapatkan nasihat doktor atau ahli farmasi anda.
  • Jika anda mempunyai masalah kerosakan hati atau buah pinggang, dapatkan nasihat doktor anda sebelum mengambil Panadol.
  • Jauhkan daripada kanak-kanak.
  • Paracetamol yang berlebihan boleh mengakibatkan kegagalan fungsi hati. Jika disyaki atau terlebih mengambil dos berlebihan, dapatkan rawatan perubatan serta merta walaupun anda berasa sihat.
  • Sebelum mengambil ubat ini, pastikan anda mendapatkan nasihat doctor jikalau anda sedang menggunakan warfarin ataupun ubat-ubatan untuk mencairkan darah.
  • Penggunaan paracetamol yang berpanjangan dengan warfarin dan coumarins lain yang digunakan untuk mencairkan darah boleh meningkatkan risiko pendarahan; rujuk doktor anda sebelum mengambil ubat-ubatan ini bersama. Penggunaan paracetamol yang jarang tidak mempunyai kesan yang sama.
  • Setiap biji tablet mengandungi 173mg sodium (346mg sodium untuk 2 biji tablet). Perlu diambil pertimbangan apabila sedang mengamalkan diet yang mengawal sodium.
 
Maaf. Gambar telah dipadam :)
Panadol® ActiFast Compact

Untuk kelegaan yang pantas dari sakit kepala, sakit gigi, dan sengal badan, pilihlah Panadol Actifast Compack. Panadol Actifast Compact kini boleh didapati dalam pek kecil , bergaya dan mudah dibawa dan senang disimpan di dalam beg bimbit , beg tangan atau beg sukan .

Panadol ActiFast diserap dua kali lebih cepat berbanding Panadol biasa untuk melegakan kesakitan. Ia terbukti secara klinikal melegakan kesakitan bermula dalam masa 15 minit.
Tentang Panadol® Actifast Handipack

Panadol Actifast analgesik yang diperbuat dari paracetamol untuk melegakan sakit dan ketidakselesaan dengan cepat yang berkait dengan : 
  • Sakit Kepala , termasuk Migrain
  • Sengal-sengal Badan
  • Sengal dan Sakit otot
  • Gejala Selesema
  • Sakit Sendi/Osteoarthritis
  • Senggugut
  • Sakit Gigi
  • Sakit Tekak
Panadol Actifast juga melegakan demam.

Mengandungi 500mg paracetamol ditambah dengan sodium bikarbonat, Panadol Actifast telah dirumuskan dengan istimewa untuk menyediakan kelegaan sakit dengan pantas. Jangan ambil Panadol Actifast jika anda perlu mengikut diet rendah sodium (contohnya, jika anda mempunyai darah tinggi).

Untuk kesakitan dan demam, anda boleh percaya kepada Panadol Actifast untuk melegakannnya dengan cepat dan efektif.
Pengunaan

Dewasa (termasuk warga tua) dan kanak-kanak berumur 12 tahun dan keatas :
  • Untuk diambil secara oral sahaja.
  • 2 biji (1000mg paracetamol), diambil setiap 4-6 jam, seperti yang diperlukan.
  • Dos maksimum harian : 4000mg
  • Jangan melebihi dos yang disyorkan. Tidak boleh digunakan bersama produk yang mengandungi paracetamol.
  • Boleh diambil dengan atau tiada makanan.
Tidak digalakkan untuk kanak-kanak berumur 12 tahun kebawah.
Bahan Aktif
  • 500mg Paracetamol
  • 173mg Sodium 
Amaran & Perhatian (rujuk label untuk senarai penuh.) 
  • Sentiasa membaca label. Guna seperti yang diarahkan sahaja. Untuk melegakan sakit dan demam. Penggunaan yang salah boleh membahayakan.
  • Pastikan anda tidak mengambil dengan ubat lain yang mengandungi paracetamol pada masa yang sama.
  • Pastikan anda tidak mengambil ubat ini sekiranya anda alah kepada paracetamol.
  • Jika sakit berlarutan, sila dapatkan nasihat doktor atau ahli farmasi anda.
  • Jika anda mempunyai masalah kerosakan hati atau buah pinggang, dapatkan nasihat doktor anda sebelum mengambil Panadol.
  • Jauhkan daripada kanak-kanak.
  • Paracetamol yang berlebihan boleh mengakibatkan kegagalan fungsi hati. Jika disyaki atau terlebih mengambil dos berlebihan, dapatkan rawatan perubatan serta merta walaupun anda berasa sihat.
  • Penggunaan paracetamol yang berpanjangan dengan warfarin dan coumarins lain yang digunakan untuk mencairkan darah boleh meningkatkan risiko pendarahan; rujuk doktor anda sebelum mengambil ubat-ubatan ini bersama. Penggunaan paracetamol yang jarang tidak mempunyai kesan yang sama.
  • Setiap biji tablet mengandungi 173mg sodium (346mg sodium untuk 2 biji tablet). Perlu diambil pertimbangan apabila sedang mengamalkan diet yang mengawal sodium.

Updating artikel on 14 Mac 2020
Lots of love here!
YatieOwner

20 comments

  1. hehehehe qila suka panadol hikhi sbb lepas bc #TweetMed yg psl mandul apa semua tu hanya lah mitos kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok. tapi jangan kerap ambil tau qila. PG ada juga terbaca pasal mandul tu. but sebenarnya, more to ada yang kata, kerap makan ubat-ubat ni, nanti kalau bersalin, nurse-nurse bagi makan ubat penahan sakit, nanti ubat tu tak boleh immune dengan body kita. sebab alasan, kerap ambik ubat penahan sakit sebelum ini. tu yang PG pun, kurangkan ambik panadol ke ubat penahan sakit ke jika keadaan masih boleh dikawal. hahaha.

      Delete
  2. pandaol lambat larut dalam badan.. tapi bukan panadol je.. ubat lain pun sama.. lebihan tu saya baca akan berkumpul kat ginjal kalau hati tak tapis sempurna.. gitu kot lebih kurang. Saya sangat jarang ambil ubat. Koman2 pun saya ambil madu asli. kalau ambil ubat pun, ubat batuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam mak PG. ambik madu asli :D
      betul. PG pun kalau batuk je terpaksa makan ubat batuk T_T

      Delete
    2. Panadol berada dlm badan maksimun 24 jam sblm disingkir melalui urine.

      Delete
  3. I must say it is very well written; the blog held all the precise information about the OTT platform Development Company

    ReplyDelete
  4. Comparison Charts are best to use when you are looking for something specific, say in case you need to buy something, this chart will help you look at their advantages, disadvantages, prices, reviews, features, etc. Thus, making it easier to choose between them easily. Read more here : Comparison Charts in Excel

    ReplyDelete
  5. We are providing essay help . You can reach out us now! we are providing this help since the past 10 years.

    ReplyDelete
  6. I can't praise Programming Homework
    Help
    services enough, except for the previous order. It wasn't completed and sent in time. There were also a lot of mistakes and a few plagiarism issues, too, but I'm glad they came in and resolved the issue quite fast. Please make an effort to match experts with the right orders. The previous Python Homework Help must have been an amateur, though I appreciate his food knowledge. He only needs some experience to be perfect.

    ReplyDelete
  7. My lecturer gave us an assignment almost at the end of the semester when we were supposed to be preparing for our examinations. I had to choose between studying for the exams and completing the assignment and going to the exams unprepared. So I paid for Statistics Homework Help on statisticshomeworkhelper.com. Then, I used the same Statistics Assignment Help expert's services for revising. After my results, I can confirm that working with the expert was a win-win. His assignment results were perfect, and I also scored most of the things he taught me right in the exams. https://www.statisticshomeworkhelper.com/

    ReplyDelete
  8. I need Matlab Homework Help services but can't see the prices. So how do I go about it? It's a Matlab emergency order with 20 questions, and it's due in the next 2 days. The Matlab Assignment Help task is not so complicated, because I'm a first-year student and it's my end-semester exam. Please let me know how to go about the order placement process.

    ReplyDelete
  9. I always show them my good side and I'm extremely grateful for that. There's no single time that I've ever run into an issue, neither have I failed before with their expertEconomics Assignment Help. I'm not sure if everyone else always gets the same treatment as mine, but I want to believe that the service is what makes them loyal customers. Otherwise, your Economics Homework Help is worth the investment. I'll keep you posted in case of more

    ReplyDelete
  10. I got the best Programming Assignment Help services from their experts, who showed the highest level of expertise and professionalism. Handling my project faster than expected was the best thing they could do to it, especially given that I also wanted some revision time with the paper and solutions. I'm glad I was able to understand a few more C concepts from the properly-arranged solutions. Cheers to the C Homework Help tutor!

    ReplyDelete
  11. I often use Statistics Homework Help because they never fail. However, statisticshomeworkhelper.com isn't consistent with their prices. I gave up trying to find a model that could help me predict their prices. I think there should be a hint about their pricing criteria to help students have adequate preparation before submitting their assignments for help. Meanwhile, apart from the unpredictable price, I love everything else about the platform's Statistics Assignment Help.

    ReplyDelete
  12. I want to thank you for the extra effort put to ensure that I scored the best grade in my Matlab Assignment Help. I've established trust now, and I'll keep coming back to get more projects to be completed by their senior Matlab Homework Help experts. I'll share their good gospel with my friends, too. Thanks for the top mark.

    ReplyDelete
  13. Hi. Thanks a bunch for giving me grades that I never expected from economicshomeworkhelper.com. I only used the organization's Economics Assignment Help out of desperation, but it helped me discover that there is likely no better online service like it. I highly recommend the platform and this Economics Homework Help provider (the poster). He's such a fast and professional economist.

    ReplyDelete
  14. Get amazing offers on online biotechnology homework help only at Thetutorshelp.com.

    Students who urgently need biotechnology homework help can ask us for help. Here you will find the best quality help from the best authors. What's more, we offer many benefits from Biotechnology Assignment Help with exceptional quality homework help.


    ● Students will receive great discounts and cashback offers on all types of assignments.

    ● You can also ask for help with last minute assignments. We can deliver assignments to you quickly without compromising quality.

    ● Thetutorshelp.com offers unique assignments each time. All of our assignments are checked by Turnitin to ensure zero plagiarism.

    ● Students can also submit their assignments for review. If you have a problem with your assignment, send it to us and we'll fix it.

    ● People who are not satisfied with the quality of our assignments or find any theft can also demand full compensation.

    ● We work 24/7 and 365 days a year. Therefore, students can come to us at any time and any day with questions or help with online assignments.

    https://www.thetutorshelp.com/biotechnology-assignment-help.php
    biotechnology Assignments help

    ReplyDelete
  15. Getting the perfectMatlab homework help solver has always been a challenge because very few Matlab assignments help experts understand all the concepts of Matlab. However, for the time they have been tackling my communications system assignment, they have given me new hope because they may not have one person working on all Matlab topics but they have different tutors in one pool. That is the main reason why I am so comfortable working with them.

    ReplyDelete
  16. This Statistics Assignment Help provider has been completing my assignments and helping me understand them at the same time. That is, as soon as he submits the assignment's solutions, he commits himself to explain each of them to me on a video call. I always use this service to achieve perfect presentations and understand more concepts for future use in the examinations. Besides, the Statistics Homework Help specialist is a good advisor. He's generous with sharing his experience with students.

    ReplyDelete
  17. The Programming Homework Help service was worth more than every penny I paid for it. Thanks a bunch for giving me their time and dedication. I loved every bit of the experience I had with one of the Java Homework Help experts, who turned out to be very interactive and professional in the way she handled me and my assignment. The lady was experienced and polite. Thanks, too, for the affordable prices and easy payment process. I'll come again for more.

    ReplyDelete

For coming and comment, thank u ♥ ;)

© Yatie Owner