musim sejuk dan berangin di kundasang, sabah

in , by YatieOwner, Saturday, February 28, 2015
aku memang allergic dengan suasana, keadaan atau tempat yang peradaannya (ayat apakah itu? Hehe) sejuk! contoh dekat duduk dalam office ekon sejuk pun, memang aku bising. Selalu jadi mangsa aku si madi, penguatkuasa yang jaga floor tempat kitaorang kerja. sekejap-sekejap minta tolong slow kan ekon. But sat lagi rasa panas nak mampus tahap bos aku tanya kenapa ekon tak de, memang madi juga menjadi sasaran aku. nasiblah madi faham perasaan aku. :D

musim sejuk dan berangin di kundasang, sabah

oh by the way. sebut pasal sejuk dan berangin, hari ni, hari kedua aku dekat kundasang sabah. sebelum ni aku ada update pasal Btn, kundasang. and i was here! memang sejuk giler giler aku cakap! when aku siapkan artikel ni, aku da kembali pulih sedikit. sebab bangun pagi tadi then nak ke dewan makan, bahu belah kiri tetiba sakit and dada (u know dada kan?) menyucuk sungguh-sungguh dekat situ tanpa memberi salam dan bertanya samada aku mampu untuk menghadapi sakitnya atau tidak. T_T.

musim sejuk dan berangin di kundasang, sabah

kak nets (my officemate) say, masuk angin. Sob! semalam yes, mandi around 7.30 pm and basahkan rambut, terus mengadap kipas nak keringkan rambut, sebab sat lagi kena ke dewan makan semula for our dinner. memang sejuk giler kot. tapi gagah juga kena keringkan rambut kan. pakai shawl nanti, tak pasal-pasal pula lembab rambut. and the natijahnya is! padan dengan muka sendiri, badan da masuk angin T_T. Ya Allah! Memang sakit. Rasa macam tak mampu nak bergerak. masa ni lah teringat dekat suami (hehe) .

so. what the point is aku nak cakap is, dekat kundasang ni, sejuk dan berangin memang tidak dapat dipisahkan lagi. nauzubillah, aku pun tak paham macam mana manusia-manusia dekat kundasang ni boleh duduk dalam cuaca yang sedemikian rupa. kalau boleh, nak balik malam ni juga! then, kalau da sejuk dan berangin macam ni, do not! please! janganlah mandi di waktu yang mudah angin masuk dalam badan.

musim sejuk dan berangin di kundasang, sabah

belanja satu gambar untuk mr. secret admire. amboi :D

aku lapar! sejuk-sejuk macam ni pun, memang akan menyebabkan perut cepat lapar. hehe

toodles!

Nuffnang 2014 in Memories ❤

in , by YatieOwner, Sunday, February 22, 2015
da lama tak update tentang Nuffnang, rasanya nuffnang tak lah kejam sangat tak bagi PG apa-apa BE  CPUV terbaru. hehe. terima kasih Nuffnang. minta maaf erk. lately agak suram sedikit update tentang kamu. inshaAllah, lepas ni, akan cuba ambik masa update tentang kamu :D apa pun, PG nak kongsikan sedikit tidak banyak, tentang Nuffnang yang sempat PG postkan sebelum ini, di tahun 2014. InshaAllah, BE CPUV di tahun 2015, akan PG update secepat mungkin. thanks Nuffnang!
artikel tidak dalam susunan da. disebabkan oleh tangan tu gatal sangat nak edit blog, terpadam artikel nuffnang yang lain :D haha. 


earning dari tahun lalu till sekarang baru mencapai RM81.02. tak pe. kita simpan dahulu, nanti da meningkat sedikit, kita keluarkan beliau ya :) untuk sahabat blogger PG yang sudi memberikan klik untuk tabung nuffnang PG tu. terima kasih PG ucapkan. hanya Dia sahaja yang dapat membalas jasa baik korang semua. thanks again!

toodles.

Nasi Lemak Goreng di Kota Kinabalu Sabah?!

in , by YatieOwner, Sunday, February 22, 2015
morning fellow! awal pagi lagi sebut tang nasi lemak, memang boleh mendatangkan masalah kalau tak pekena kat tekak. confirm esok kena pekena nasi lemak pat biasa. haha. tempat biasa tu, more to minta tolong kawan office tapau kan hahaha. skema je kan :D

jemput join iPhone 5s giveaway semua! ;)


sumber: google
toodles.
haha.

statment macam hebat kan? tak de benda sebenarnya. kalau korang bosan sebab tiada idea, kekeringan idea nak tulis apa for ur own blog, i pun lalui benda yang sama macam korang. kadang lagi kesian, cuma boleh lalu lalang je kat blog. sebenarnya idea tu berlambak-lambak tanpa kita sedari. cuma, bila da depan pc tu, tiba-tiba jadi blur. tak tau nak start dari mana kan. i macam tu. korang, i tak sure ;)

ok. kat sini, i nak kongsikan simple tips macam mana i hadapi keadaan sebegini :D

bosan blog tidak terupdate? jom baca tips dapatkan idea update blog!
pakcik google pinjam gambar!

blogwalking!
yes. nak dapatkan idea sebenarnya, boleh je melalui blogwalking. selalunya blog yumida adalah menjadi role model i untuk sentiasa update blog. tengok yumida kemaskini blog dia, korang pasti akan tertanya-tanya, dalam setiap 1 jam berapa kali yumida post entri beliau ;)

random!
yes. random sahaja. Blog kita sendiri kan. then we know apa yang kita nak share. kalau tengok yumida blog, entri yang yumida post semuanya random. tak kekal satu. untuk korang yang tiada idea, bolehlah cuba contohi yumida. ;)

bosan blog tidak terupdate? jom baca tips dapatkan idea update blog!

tengok benda-benda yang cantik.
kelakar tak? Nope. i suka tengok benda-benda yang cantik. eleh. semua orang pun suka tengok benda yang cecantikan. benda cecantik i selalu tengok adalah dekat iG. dari pemerhatian, kita bolehlah luahkan dekat blog kita. at least terupdatelah blog kita kan :)

bahasa simple.
betul. penggunaan bahasa yang simple atau bersahaja sebenarnya lebih membantu kita untuk lebih menulis tau. tak perlu nak tekankan sangat pemikiran kita dengan menggunakan bahasa yang berbunga-bunga sedangkan apa yang engkorang nak tulis sebenarnya, benda yang simple.

apa lagi nak cakapa erk. (fikir sat. haha)

keadaan?
banyak benda yang betul kalau nak cakap ni. haha. keadaan atau persekitaran yang baik pun sebenarnya berkaitan tau. contoh i. rumah bersepah macam setahun tak de orang kat rumah, i nak update blog pun, kalau nak start perenggan pertama pun, memang satu ratus kali pun akan kekal kat situ kot. sure satu idea pun tak akan berjalan! cuba kalau persekitaran rumah kita bersih, aman dan damai, sure lagilah berlambak idea nak update blog. serius. tak tipu. hehe.

ar lepas ni. anak-anak dara ke teruna ke, isteri ke suami ke yang nak dapatkan idea mencurah-curah, pi sana tolong kemas rumah sat sebelum mengadap blog :D haha.

bosan blog tidak terupdate? jom baca tips dapatkan idea update blog!

join giveaway!
haha. paling menarik lagi simple nak mampus, lagi senang nak update blog, rajinkanlah diri join segmen, giveaway, contest ke apa ke. hehe. nak tau, giveaway paling best disemesta alam ini adalah giveaway iphone 5s yang masih berlangsung! i da join. korang boleh join sama tau. klik sini 'Menang iPhone 5s dengan mudah!' - http://www.yatieowner.com/2015/02/iphone-5s-giveaway-by-syafiqspecki.html

ok, ok. itu je la kot i nak kongsi how i nak cari idea.
moga membantu korang ya ;)

toodles.

Divider Free di Setiap Entri Blog

in , by YatieOwner, Tuesday, February 17, 2015
holla fellas!

i nak share tutorial lagi. before benda alah ni femes tau. semua blogger gegirl akan pakai benda ni. haha. sekarang, tak tahu lah. mungkin i akan pakai kot. haha.

entri ni i update semula di tahun 2019. lagi senang nak rujuk lepas ni. hehe.

tutorial senang ini daripada diyasesame blog (klik - http://diyasesame.blogspot.com/2012/07/tutorial-meletakkan-divider-di-setiap.html)

Divider Free di Setiap Entri Blog

http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/divider3.png

Divider Free di Setiap Entri Blog

http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/divider4.png

Divider Free di Setiap Entri Blog

http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/pix/linewings.gif

Divider Free di Setiap Entri Blog

http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/divider5.png

ok. silalah ambil dengan percuma ya. hehe.
toodles.

Free Template Cantik Menarik dan Tertarik Untuk Blogspot

in , by YatieOwner, Monday, February 16, 2015
tajuk entri memang tak boleh blah.

tapi kalau korang adalah pengguna blogspot seperti i. i nak kongsi dengan korang, tempat untuk dapatkan template yang menarik dan cantik untuk blog korang. bagi pengguna wordpress, i tak sure. i tak buka lagi template yang ada.

Free Template Cantik Menarik dan Tertarik Untuk Blogspot

penukaran template blog yang buruk atau erti kata lain yang da lapuk. sikit masa lagi rasa nak tutup blog buat selama-lamanya, then better korang pegi tukar awal-awal template korang, dan ini adalah masanya. sila terjah beberapa link untuk dapatkan template untuk blogspot korang. :D
hasrul hassan - http://www.hasrulhassan.com/ (kredit). 

http://www.premiumbloggertemplates.com/
http://www.freshdesignweb.com/free-responsive-blogger-templates.html
http://www.soratemplates.com/
http://www.templateism.com/
http://www.mybloggerthemes.com/

sila berbuat demikian ya.
toodles.

Buku "Mudahnya Beli Rumah" Tempahan Terus di Blog Denaihati

in , by YatieOwner, Friday, February 13, 2015
Mudahnya beli rumah. hehe. siapa yang mengikuti entri PG mengenai edisi pencarian rumah, tajuk diatas memang agak berbeda dengan aku. aku tak baca lagi buku tersebut, jadi aku boleh cakap, bagi aku bukan mudah nak beli rumah. haha. oleh itu. dekat sini, aku nak uar-uarkan buat rakan bloggers atau sesiapa sahaja yang ingin mendapatkan buku Mudahnya Beli Rumah sebagai rujukan untuk korang yang ingin mencari rumah, maybe. boleh dapatkan buku tersebut di blog denaihati. PG bagi link terus untuk korang buat tempahan. inshaAllah, manalah tahu berguna untuk korang nanti kan :) klik sini ya Borang Tempahan Pembelian Buku Mudahnya Beli Rumah.

Buku "Mudahnya Beli Rumah" Tempahan Terus di Blog Denaihati

toodles.

Tulang Betis Sakit

in , by YatieOwner, Monday, February 09, 2015
hanya tuhan sahaja yang tahu kenapa. that was my first time kena sakit dekat tulang betis tu. sakitnya, nauzubillahminzalik Ya Allah. bukanlah maksud aku tak pernah sakit dekat betis yang macam satu ni. selalu juga sakit kalau kerap pakai kasut tinggi atau pegi jogging tapi tak buat senaman sikit-sikit dahulu. memang sakit. sedap-sedap tengah lena tido, boleh je kot aku menjerit sakit. tulang betis serius rasa berpusing. tak tahu nak bagitau korang macam mana supaya korang boleh membayangkan how sakit tu. mungkin juga sebab kesejukan yang amat. sebab, aku jenis tido tak suka pakai kipas angin atau aircon. Ya Allah. sakitnya. 

Tulang Betis Sakit
Pakcik google pinjam gambar!

toodles.

Biro Tatanegara, Kem Bina Negara Kundasang Sabah.

in , by YatieOwner, Saturday, February 07, 2015
hi fellow. tadi aku ada cek keywords dekat nufnang. adalah tersangkut dalam tu, pencarian tentang btn kundasang. hehe. ni mesti calon peserta btn dekat kundasang kan? da mula mencari info mengenai btn kat kundasang la tu. :D jangan risau. PG akan cuba untuk update sebanyak mana mungkin untuk melegakan hati korang k. as aku memang da beberapa kali pegi btn. bukan sebagai peserta tau. tapi sebagai salah seorang urus setia yang mengiringi para peserta dari dbkk. jom baca.
© Yatie Owner · THEME BY WATDESIGNEXPRESS