Assalamualaikum fellas. Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin semua. Sorry, its been a while tak update apa-apa kat sini. Tak busy mana pun sebenarnya, Cuma nothing to share. Haha. So, raya korang macam mana? Raya, raya juga tapi jangan lupa jaga SOP ya. Ask my raya, i just duduk rumah sahaja. Kiranya cuti raya, cuti dari segalanya juga, just duduk rumah. For me, lindungi diri sendiri dan keluarga dari Covid-19 itu jauh lebih penting. Walau, kita rindu nak pergi rumah saudara mara, ziarah menziarah, tapi baik kita hormati orang lain, mungkin tidak mahu menerima tetamu di musim ini, so kita decide duduk rumah sahaja.

BEST STAYCATION SPOTS AFTER MCO

 

By the way, sebut tentang cuti, i dah lama tak pergi bercuti. Sumpah rindu nak pergi bercuti dengan keluarga, kawan-kawan. Either dalam negeri sendiri atau pun luar dari negeri Sabah. Tak ingat bila last i fly too. Cuti dalam negeri sendiri pun rasanya kali terakhir tahun lalu, itu pun reda sikit Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), terus ambik peluang keluar bercuti. Serius rindu nak jalan-jalan, ootd. Haha.

Cakap pasal bercuti ni juga, mesti dah ada yang merancang nak bercuti tapi tak tahu nak ke mana kan? Samalah! Nak bercuti tu semangat bukan main, tapi bila tengah duduk plan tu, banyak pula benda nak fikir. Haha. Malaysia ni kalau kita explore, banyak tempat boleh pergi sebenarnya. Apa pun, Jangan pula korang pergi bercuti pada waktu-waktu PKP dikuatkuasakan ni. Silap hari bulan, ada terima surat cinta. Haha. Tunggu dah reda nanti, bolehlah pergi bercuti-cuti Malaysia. Baru best nikmati cuti.

Ok, i actually dah plan nak pergi mana kot-kot PKP reda nanti bolehlah melancong lari dari kesibukan kerja sementara. Tiga (3) tempat yang i rasa the best place for staycation spots after MCO. Kot-kotlah membantu korang yang nak rancang bercuti selepas ini. Bolehlah pergi sama ;)

1. STAYCATION KUALA LUMPUR 


Hello Kuala Lumpur. Dah lama tak pegi KL. Last time pergi mungkin lima tahun yang lalu rasanya. Oh lamanya. Haha. Kuala Lumpur as usual, banyak tempat menarik boleh pergi, the food 4fingers serius rindu, juga syurga membeli belah. Haha. I share link Staycation KL, just in case korang ada plan nak Staycation selepas PKP reda maybe.


No. 4 Jalan Conlay, Kuala Lumpur City Centre, Kuala Lumpur, Malaysia, 50450

2. HARD ROCK HOTEL PENANG


I pernah pegi Pulau Pinang, tapi tak pernah stay Hard Rock Hotel Penang lagi. Last time I pergi penang, Jambatan Pulau Pinang ke 2 masih dalam proses pembinaan rasanya. Penang pun dah banyak tempat menarik to explore kan? I wish to come back again, and mungkin nak stay dekat Hard Rock Hotel Penang. Hotel tepi pantai, bangun pagi nikmati air laut yang tenang. Rindu nak bercuti dah ni. Haha. 


Batu Ferringhi Beach, Batu Ferringhi, Pulau Pinang, Penang, Malaysia, 11100

3. THE DATAI LANGKAWI


Sumpah cantiknya The Datai Langkawi. Siapa dekat dengan Langkawi, jangan lupa check out The Datai Langkawi. I wish to come too. Cantik macam dekat bali pula rasanya. Lepas ni tak perlu nak ke bali sangat kot. Kat Malaysia pun ada. Sesuai sangat bagi korang yang nak berehat, chill dengan keluarga dan kawan-kawan dan sudah tentu dengan orang yang tersayang. Jangan lupa OOTD! Haha.


Jalan Teluk Datai, Padang Matsirat, Langkawi, Kedah, Malaysia, 070004

So how? Bestkan tiga tempat menarik Staycation I share? Ketiga-tiga tempat menarik I share tadi boleh tempah menggunakan Traveloka tau. Sangat murah dan korang boleh juga explore mana-mana tempat percutian yang korang nak pergi selain yang I sebut tadi.

Selamat bercuti PKP dan Stay Safe Everyone.

Love,
YatieOwner.
SHARE 1 comment

Add your comment

  1. mo p Johorrr kalau dapat tembus. ntah kenapa tapi berkobar hati mau pg. hahaah!

    ReplyDelete

For coming and comment, thank u ♥ ;)

© Yatie Owner · THEME BY WATDESIGNEXPRESS