Malaysia, Sabah, Kuala Penyu, Unnamed Road

MENARIK DI KUALA PENYU, SABAH: BLUE EYES BEACH RESORT, KUALA PENYU, SABAH THE AMAZING SEA AND SUNSET VIEW

14 January 2021

Assalamualaikum, halu fellas! Salam Perintah Kawalan Pergerakan 2021 untuk semua di tahun baharu ni ya. Rasanya tak terlambat kot nak ucap Happy New Year kan. I hope tahun ni akan lebih baik dari tahun sebelum. InshaAllah. Azam tahun baru? InshaAllah, moga kehidupan lebih stabil, lebih baik, lebih rezeki (InshaAllah, aaminn). Aamiinkan untuk i ya. :)

Ok! Back on track sebab lama tak update blog. Ampun, maaf. Bukan nak cakap i busy, ada je, cuma as usual bila start nak menaip je, mesti dah mati akal. So sebelum draft ni jadi basi, better publish segera. Haha.

Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah


Last time i pegi Tempurung Seaside Lodge, Kuala Penyu. Tempat tu memang best, then i ada pegi second time last year 2020, but tu i share kemudian. Just now nak share dengan korang salah satu tempat best, menarik juga di Kuala Penyu, iaitu Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah.

Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah

Lokasi Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah


Blue Eyes Beach Resort terletak di Kuala Penyu, Sabah. 10 minit perjalanan dari Pekan Kuala Penyu. Tapi masa i pergi tu, tak perasan berapa lama ambik masa. Sebab arah tujuan sebenarnya bukan ke Blue Eyes Beach Resort. Kebetulan lalu dan nampak, terus singgah. Kiranya lost and found. Sesat belakang kira time tu. Haha.

Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah

Amazing Sea View, Beautiful Sunset of Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah


Yes. In deed. I tak boleh nak describe how cantik tempat ni. Seriously kena datang sendiri. For me tempat ni sangat hidden city. Private. Hari-hari i tengok bangunan office, jem sana sini, bla bla and then bila masuk tempat-tempat macam ni, sorry, i boleh turn off my phone and just chill the peace of sea. Sorry sayang, haha.

Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah
Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah

Please bagi i peluang duduk lama kat atas tu ya. Haha. Gayat pun gayat lah, yang penting ambik gambar kena on point. Haha.

Harga Bayaran dekat Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah


Yuran Masuk:-


Dewasa, RM5.00
Kanak-Kanak, RM3.00
Kanak-Kanak umur 3 tahun kebawah percuma

Tempat parking kereta pun luas. So jangan risau. 

Penginapan Atas Pokok Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah


Harga rumah atas pokok Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu - RM120 (Muat 2 Orang)
Harga rumah atas tanah Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu - RM136 (Muat 2, 3 Orang)
(Memiliki 10 Bilik tidur, 9 Katil tersedia)

Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, SabahBlue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah
Rumah atas pokok Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah
Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, SabahBlue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah
Rumah atas tanah Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah

Harga Tempat Makan Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah


Sarapan RM15 seorang, 
Makan Tengah hari RM25 seorang,
Makan Malam RM35 seorang,
Untuk Bayi, FOC

(Masa i pegi hari tu, cafe tidak dibuka untuk pengunjung tau, so kalau korang nak pegi, make sure bawa makanan dan minuman sendiri ya).

Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah

Lain-Lain Bayaran Resort:-

Harga sewa alat permainan


ATV 15 minit (RM30), 30 minit (RM50)
Banana Boat, 4 orang x RM30 seorang
Kayak Boat, 1 jam (RM15) 
Baloon Toys, 1 jam (RM15)
Glass Boat, 1 jam (RM50)
Life Jacket, RM5

Ok best. Selesai dengan artikel Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah, kita jumpa next trip! 

GALERI

Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah
Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah
Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah
Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah
Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah
Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah
Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah
Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah
Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah
Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah
Sorry, baru turun dari langit.
Blue Eyes Beach Resort, Kuala Penyu, Sabah
Hello hi Love.

Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi:-
012 867 9987 (Madam)
019 306 5181 (Jai)
012 329 6200 (Kak Nor)

Lot of Love here!
YatieOwner

5 comments

  1. Wow! Wow... Dan wow lagi... Ok dalam list jjcm 😁

    ReplyDelete
  2. Lepas PKP 2 minggu ni (harap-harap tidak disambung), saya mahu terjah ke sana lah pula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom. haha. serius cantik. nanti jangan lupa bawa makanan dan minuman sendiri kak kay. ;)

      Delete

For coming and comment, thank u ♥ ;)

Thanks for Droping By! ;)

© Yatie Owner