IPHONE USER: Do This To Make Your Battery Last Longer

04 April 2020

IPHONE USER: Do This To Make Your Battery Last Longer


Assalamualaikum fellas. Wa, tajuk bukan main english london. Ok, ni nak share tips and tricks dari Switch, while i memang pengguna iphone ios since berpaling tadah dengan samsung, huawei, asus android. Nampak sangat tak stabil jiwa dan raga balik-balik tukar smartphone kan.

Ok, so i share what you have to do to your iphone, to make your battery last longer, since PKP ni, sure 24 hours dengan smartphone kan. Then rasanya ada few je pun aplikasi korang buka kat phone. Kalau bukan facebook, all the time sure youtube layan movie. Whatsapp jangan cakaplah. 

Make Your Battery IPhone Last Longer


Make Your Battery Last Longer iPhone


1. Go Setting

Make Your Battery IPhone Last Longer

2. Go to Background App Refresh

Make Your Battery IPhone Last Longer

3. Then Select and Customize which App to turn on or off
  • yang jarang korang pakai, atau sama sekali tak pakai, off je lah. tak pakai pun kan.


Make Your Battery IPhone Last Longer

4. And you're done!

Senang je pun tips and tricks nya kan. Any trick pun ada juga yang i jumpa, lets check this LINK, How To Make Your iPhone Battery Last Longer.

Oh by the way, i ada nampak juga tajuk how to make your battery last longer on android too. Do check android user. 12 Android battery life tips and tricks | TechRadar. Make your Android phone's battery last longer, do check your phone now :)

Semoga bermanfaat.

Lots of Love here!
YatieOwner

21 comments

  1. sekali buat banyak rupanya apps yang kena off. haha

    ReplyDelete
  2. yup i've tried it and it works.

    ReplyDelete
  3. Lenne selalu turn on low power mode je. Dia automatic disable kan semua background app refresh. Lagi senang malas nak pilih satu satu haha. But this is another helpful tip though. Thanks for sharing :)

    lenne | blog

    ReplyDelete
  4. Kita pengguna iphone ... betul juga ya klu jarang guna baik pff dulu dan bila nak guna baru on balik ya tak?

    ReplyDelete
  5. Terus check fon. Ok mmg dah pnh buat. Kdg2 wonder gak kenapa cpt sgt. Rupanya smua on.

    ReplyDelete
  6. Memang dari mula guna iPhone dah guna setting ni..lagi satu saver mode kat battery tu..memang akan jimatkan bateri..Sis juga ada setting, yang mana apps hanya guna wifii aje, yang guna data Sis on kan...

    ReplyDelete
  7. Tips yang sangat berguna kpd pengguna iphone utk jimatkan bateri. Baru tahu boleh buat macam tu.. Sebelum ni dok guna je telefon.. Hihi

    ReplyDelete
  8. Pengguna I Phone boleh jadikan panduan kat post ni. Saya pengguna Samsung. Smart phone ni banyak ciri2 kita kena study lagi.

    ReplyDelete
  9. Yes its correct. Am a user of iphone so am aware of this way to save your battery level. Anyway good for others to know.

    ReplyDelete
  10. Nice tips! Dulu pernah guna iphone. Tapi iphone ni fragile sikit, kena air je rosak.
    I pernah tenggelamkan 2 iphone, ipone 4 & iphone 6, hancur, terus serik nak beli iphone lagi! Tak berjodoh :p

    ReplyDelete
  11. Good tips for every iphone users.Tapi Saya bukan pengguna iPhone hehe

    ReplyDelete
  12. Thanks for sharing the tips. Boleh try ni utk jimat battery

    ReplyDelete
  13. Rasanya memang betul iPhone consume banyak battery power. Kejap je habis kan. Dah kena bawak powerbank setiap masa. Bella pakai Samsung Note dan masih setia dgn Android. So far pakai cara sama juga. Close app yg tak pakai. Hehe.

    ReplyDelete
  14. Rasanya macam sama je gan phone sis ni. kalau nak save batt kena bagi yg kita tak berapa pakai tu tido..:D, cuma kenkadang malas nak buat tu yg cpt abis batt tu

    ReplyDelete
  15. Hah siapa yang pakai iphone boleh ikutla tips ni..berguna sangat.PKP ni memng banyak guna phone.

    ReplyDelete
  16. Yes. Betul la tu. Better buat macam yang dicadangkan tu agar bateri tahan lama. Rawlins siap delete mana yang dah lama tak buka hahaha

    ReplyDelete
  17. Kat phone kita tak banyak apps pun. Game apatah lagi. Memang takde. Haha
    Asik full je. Maklumlah fon tak canggih kan..
    Mana mana tak perlu memang delete dah dari fon.

    ReplyDelete
  18. Tips yang menarik. Memang banyak aplikasi pada telefon pintar kita yang selalu running tetapi tidak digunakan jadi agak membazir tenaga disitu.

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum fellas. Wa, tajuk bukan main english london. Ok, ni nak share tips and tricks dari Switch, while i memang pengguna iphone ios since berpaling tadah dengan samsung, huawei, asus android. Nampak sangat tak stabil jiwa dan raga balik-balik tukar smartphone kan.
    gta 5 apk

    ReplyDelete

Hallo kamu ;)

For coming and comment, thank u ya ♥ ;)

Thanks for Droping By! ;)

© Yatie Owner