Hand Sanitizer Eco Mind From Melilea

12 April 2020

Assalamualaikum fellas.

Sebelum pengumuman Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) for the first time hari tu, memang aku ronda habis watson sekitar Kota Kinabalu, Sabah, Center Point, Asia City gara-gara nak cari Watson Hand Sanitizer. Tapi, nak mencari tu yang sekali dengan pocket hat unicorn. Haa. Sapa hantu unicorn, tau lah sejenis apa aku sebut tu. Nak juga yang ada pocket hat tu. Tapi, alih-alih hand sanitizer yang ada dalam watson pun langsung tak de, apa lagi nak apa yang aku nak kan.

Hand Sanitizer Melilea Eco Mind


Hand Sanitizer From Melilea


Watson Hand Sanitizer


Ok, alih-alih dapatlah beli satu hand sanitizer dekat office. Tu pun aku tak tahu berapa paras alkohol dalam sanitizer tu. Kawan rumah kata, kena ada 100% alkohol ke apa tu. Siap buat demo lagi compare dia punya hand sanitizer dengan aku punya. Which is, if korang tuang the sanitizer pegi paper, or resit something yang ada tulisan, the original yang alkohol tu ada 100% katanya, tulisan tu akan hilang tau. Ya! Dia betul kot. Sanitizer dia hilangkan tulisan dekat resti tu. Mine? Tak sama sekali ;(

see. comel kan the pocket hat sanitizer unicorn :) sumber google.

So nak cakap rugi beli RM15.00 kat office tu, ntahlah. I is tawakal je lah. Mungkin alkohol dia rendah. Tak sure.

Diy Hand Sanitizer


Since tu pun dah ramai kot yang buat sendiri hand sanitizer, since ada juga yang cakap memang susah nak dapatkan hand sanitizer dekat kedai. Lagi ada yang cakap harga hand sanitizer harga yahudi. Haha. No, aku serius setuju. Sebab nak cakap botol kecil but harga dia, Ya Allah. Tapi aku tak lah setuju yang amat-amat setuju, since at the end, aku kena beli juga kan. 

How To Make Hand Sanitizer


Oh by the way, i share ada satu artikel yang i found How To Make Hand Sanitizer Step by Step (LINK) boleh lah baca kat sana cara diy hand santizier.

Hand Sanitizer Melilea


Terjebak dengan my kawan rumah, terbeli juga hand sanitizer dari melilea ni. Harga RM5.00 sahaja. Wangi pun wangi. 

5 Jenis Wangian Hand Sanitizer Melilea


  • Lovely Aroma Lavender
  • Strawberry
  • Peach Apricot
  • Peppermint
  • Green Tea

Not to worried, sebab Hand Sanitizer Melilea mendapat KKM approved dan seperti berikut:-


  • Effective Instantly kills germs.
  • Convenient
  • Rinse-free formula.
  • No Rinse & Dry Fast
  • Travel Size
  • 30ml in a bottle

Ok ini bukan review berbayar, tapi review dari aku sendiri. Haha. Nak dapatkan the hand sanitizer, boleh kot cari dekat shopee, or maybe boleh PM i. Nanti kita deal dapatkan untuk korang :)

Semoga bermanfaat

Lots of Love here.
YatieOwner

18 comments

  1. hehe patut nak yang unicorn tu
    comeyyyy hahaha..

    ReplyDelete
  2. hehe patut nak yang unicorn tuu
    comeyyyy ahhaa..

    ReplyDelete
  3. Comelnya handsanitizer unicorn tu. Azwar pakai Watson punya. Brand Melilea ini macam best, packaging dia comel plak. Nak beli yang ada kat pasaran pun takut banyak orang amek kesempatan lepas tu jual harga yahudi. hahaha..

    ReplyDelete
  4. aida pun beli melilea ni, yatie.
    ada je image dlm phone. lom ada time nak buat entry pasal dia.
    now PKP, tak guna langsung hand sanitizer. sebab tak keluar byk kan.
    tapi time ke mydin. asben ada keluar ke kedai runcit. memang guna la dia.
    wangi. tak melekit. good.

    ReplyDelete
  5. Paling bagus kak sanitizer yg 70% alcohol.. sbb akak ipar sy buat sanitizer kat lab dorg guna 70% alcohol ja

    ReplyDelete
  6. comelnya botol sanitizer memang harus lah beli haha pasal diy sanitizer tu ada baca tak digalakkan buat sendiri, nanti ada spore. kira tak functional. melainkan kita orang lab dah biasa handle chemical

    ReplyDelete
  7. comel je hand sanitizer ni. saya kt rumah ada satu balang hand sanitizer,memang guna yg ada di rumah dulu

    ReplyDelete
  8. Suka yang hand sanitizer yang ada bag gantung gitu...Sis beli banyak yang BBW tu haaa...yang ni cantik plak sebab unicorn kann..sekarang pun tak kira, nampak je beli, simpan buat stok sesiap...

    ReplyDelete
  9. Comelnya botol2 dia... tapi kmid kat umah x da pun cantek2 semua besar2 gedabak...husband beli mana nak fikir cantik ke idak :))

    ReplyDelete
  10. This is so cute! My daughter must be loving it! Kalau beli satu, akan cepat habis dituang oleh anak Vee. Hehe..

    ReplyDelete
  11. Comel hand sanitizer dia. Nanti yang kat rumah punya ni dah abis, bolehla beli yang ni

    ReplyDelete
  12. Comellah hand sanitizer tu, bauannya sedap tak? hari tu ada try dekat farmasi bau dia macam tak sedap tak jadi nak beli.

    ReplyDelete
  13. Tak berani nak buat hand sanitizer sendiri. Takot ada implikasi lain ke. Okla RM5 je. Btw comel poket sanitizer unicorn tu.

    ReplyDelete
  14. heee mommy amalkan sentiasa bersihkan tangan dengan air, kalau keluar dan jumpa air. tapi dalam handbag tetap ada sanitizer. comel pulak unicorn tu

    ReplyDelete
  15. Comelnya tgk handsanitizerdia dan sng nak bwk kan? Apa2 pun kita medti basuh tgn yg tu pmg penting tp skrg xkuar umah pun

    ReplyDelete
  16. Banyak pulal dah hand sanitizer skrg ni kan, yg pandai buat mmg dah buat sendiri. Mcm sis beli je..kat umah ni pun dah byk dah sb anak angkat kerja farmasi

    ReplyDelete
  17. susah nak cari hand sanitizer yang wangi. btw comel je ilustrasi pakaging dia

    ReplyDelete

Hallo kamu ;)

For coming and comment, thank u ya ♥ ;)

Thanks for Droping By! ;)

© Yatie Owner