Cara Mohon Internet Percuma 1GB TM dan UMobile Sepanjang PKP

02 April 2020

Cara Mohon Internet 1GB Percuma Sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan

Assalamualaikum fellas, ya hari ni tak buat apa, then ni i nak kongsi cara bagaimana nak mohon nak dapat kan nak apply nak request kan internet percuma 1GB yang diberikan oleh beberapa syarikat telco kita seperti yang telah diumumkan oleh Kerajaan baru-baru ini.

Sebelum itu, sebagai rakyat Malaysia dan mewakili rakyat marhaen, pengguna tegar rangkaian internet Telekom Malaysia Berhad (TM) juga UMobile, i wanna say thank you so much for the kind of u, tampil, turut membantu memberikan bantuan sebegini. Hopely, RAKYAT TOLONGLAH SAMA DUDUK RUMAH.

CARA MOHON INTERNET PERCUMA 1GB TELEKOM MALAYSIA BERHAD (TM)


Tidak perlu penebusan. Pas percuba akan diberikan terus ke account. Ini yang i pakai, just check into ur account, and tara. Ada kat account TM i.

INTERNET PERCUMA TM SEPANJANG PKP

Sumber Laman Web TM:

  • Pakej ini termasuklah internet percuma kepada semua pelanggan perkhidmatan telekomunikasi bermula 1 April 2020 sehingga tempoh pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) tamat.
  • Sepanjang tempoh PKP berkuat kuasa, unifi memberikan pas LTE hotspot 999GB PERCUMA kepada semua pelanggan pelan pascabayar tanpa had unifi Mobile dan pas mingguan tanpa had PERCUMA untuk pelan prabayar unifi Mobile #BEBAS.
  • unifi TV pula menawarkan akses tanpa caj ke semua saluran, termasuklah saluran premium, serta 20% diskaun untuk pembelian video-on-demand (VOD) dalam usaha untuk terus menjadikan rakyat Malaysia #kekalberhubung.
  • Buat pelanggan perniagaan pula, pas LTE hotspot 999GB PERCUMA boleh dinikmati oleh pelanggan pelan pascabayar tanpa had unifi Mobile Biz.

CARA MOHON INTERNET PERCUMA 1GB UMOBILE


INTERNET PERCUMA UMOBILE SEPANJANG PKP

Bagi pelanggan UMobile, pengguna perlu melakukan sekali penebusan. Tiada transaksi automatik, dan ianya hanya dibenarkan sekali untuk setiap pelanggan. Cara tebus internet percuma umobile seperti berikut:-

  • Bagi pengguna prabayar : *118*6# dan pilih Special Offer
  • Bagi pengguna pascabayar : *118*7# dan pilih Special Offer

So, how? senang je kan. Bagi pengguna TM dan UMobile, kita geng okey.

Lots of Love here!
YatieOwner

9 comments

  1. tapi ramai cakap line slow ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ah'ah kemarin kan. umobile user. ada masalah teknikal kot ray. hopely sementara je lah slow tu.

      Delete
  2. kita pakai unifi mobile unlimited RM59 sebulan...

    #done follow Blog #532

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk kita sama! :)
      nasib ada LTE Hotspot free kan :)
      malam-malam boleh sharing dekat laptop.

      Delete
  3. If you are looking for the Finance Accounting Assignments help then in this case you can opt for our Finance Accounting Assignments help.we provide the best Online Assignment Help.We also provide Forensic Accounting Homework Help for students across the globe. for more information contact us +16692714848.

    ReplyDelete
  4. Untuk TM hanya untul Telco saja dapat percuma 1TB kan? Bell dah request juga utk Maxis tapi dai 8am to 6pm je. Sekarang ramai pakai internet slow la sikit.

    ReplyDelete

Hallo kamu ;)

For coming and comment, thank u ya ♥ ;)

Thanks for Droping By! ;)

© Yatie Owner