Resepi Sosej Telur Hancur Paling Simple Dan Mudah

23 March 2020

Resepi Sosej Telur Hancur Paling Simple Dan Mudah


Assalamualaikum fellas! Ok Alhamdulillah, stay at home sahaja kita ok. Tak payah nak keluar-keluar rumah kalau tiada urusan penting. Ahad kot kan. Rasanya barangan dapur pun dah settel beli awal-awal kan? Jangan sampai viral muka korang sebab tak dengar kata. Haha.

Ok! Lagi simple resepi nak kongsi dengan korang dihujung minggu ini. Kot-kotlah bosan tak tahu nak makan, nak masak apa kan. Selalunya mak-mak ni kadang ada juga mood yang malas nak masak. Haha. Syukur saja kalau para ayah-ayah nak tolong masak, ok lah kan. Haha. Ok, jom masuk dapur.

Resepi Sosej Telur Hancur Paling Simple Dan Mudah

Edisi kakak aku masak. Haha.

Resepi Sosej Telur Hancur


Bahan-bahan:

  1. Minyak masak (sedikit)
  2. Mentega
  3. Sosej
  4. Bawang merah (hiris)
  5. Cili padi
  6. Telur
  7. Sos cili

Cara Masak:

Masukkan minyak masak, mentega, hirisan bawang merah, cili padi, telur (pecahkan duluan ya), tumis sehingga nampak kekuningan dan akhir masukkan sosej dan sos cili. Jangan lupa perasa, garam, ajinomoto sedikit dan perencah maggie paling win. 

Selesai.

Moga bermanfaat ya ;) 

Resepi Sosej Telur Hancur Paling Simple Dan MudahResepi Sosej Telur Hancur Paling Simple Dan MudahResepi Sosej Telur Hancur Paling Simple Dan Mudah

Si Adeeb bilang sadap bah. hehe.

Lots of Love here!
YatieOwner

14 comments

  1. Wah sedapnye... menarik dan mudah yang pasti kenyangkan... Sy biters datang singgah tinggal jejak disini mohon follow dan letak link dibloglist yea terima kasih. Done follow sini 527

    ReplyDelete
  2. sedap kak.. boleh jadi salah 1 resepi fav dah nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. masak duluan baru rasa sedap. haha. ok save the resepi!

      Delete
  3. biasa jarang buat sarapan untuk anak2 sebelum g keje.. skrg dh kena buat...jadi resepi ni meg terbaiklah

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. paling mudah kan sis ;)
      cepat mudah segera :)

      Delete
  4. okey,boleh cuba ni..lama lagi kena kuarantin kat rumah..ketandusan idea nak masak apa hari2..haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. ok boleh cuba :)
      kita pun dah ketandusan betul ni nak masak apa ;)

      Delete
  5. ni mcm telur ancur ekk.
    Tapi standard tinggi skit, ada sosej.
    Sedap ni.
    Tq for sharing.
    If aida buat, nanti aida kasik kredit tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. asal nampak hancur tu :D
      most welcome dan selamat mencuba lah resepi paling simple tu. haha

      Delete

Hallo kamu ;)

For coming and comment, thank u ya ♥ ;)

Thanks for Droping By! ;)

© Yatie Owner