Jom Bercuti: KL ke Bangkok Dengan Traveloka!

| on
Tuesday, July 31, 2018
Assalamualaikum fellow! Nampak sangat i teruja kan. Almaklumlah baru balik dari bercuti ni, mood baik sikit. Ceria je pepagi ni. Hahaha. By the way, korang suka pergi travel tak? atau korang memang kerap travel sebab da kira jadi satu hobi? Thats good bercuti ni. Boleh rehatkan minda juga luaskan pemandangan kita di tempat orang. Kalau dapat bercuti dalam sebulan sekali pun da memadai. Kan? Dan, kalau nak bercuti, which is travel ke tempat lain, kena pula naik flight, i akan pastikan i akan google cari tiket paling murah. Ye lah, nak bercuti, travel ni kena juga pandai cari kesesuaian dengan bajet kita kan. Barulah happy je nak travel nanti. Hahaha. Oleh itu, meh! I nak share sikit pasal Easy Booking Online yang hanya dihujung jari sahaja. Click-click da dapat tiket murah. Bah jom apa lagi? Bercutilah kita! Hahaha.

Jom Bercuti: KL ke Bangkok Dengan Traveloka!

EASY BOOKING ONLINE

Siapa masih ingat zaman dulu-dulu, nak book tiket kena pergi cari agent? Angkat tangan kita geng! Hahaha. Kena pula pergi kaunter airport. Kena call sana sini pula dah, hanya sebab nak compare harga dengan agent lain. Pergh! Compare dengan sekarang, memang boleh dikatakan susahlah juga and sangat wasted time. Tau je lah zaman sekarang ni, zaman dunia teknologi canggih ni, semua orang quiet busy. Kalau nak apa-apa, kalau boleh nak je terus sampai kat tangan. Kan? So cara lama ni, if masih ada, i rasa da kurang relevant.
PERCUTIAN KL TO BANGKOK DENGAN TRAVELOKA

By the way, back to tajuk utama i, now if korang nak ke Bangkok, korang boleh je book tiket dari Kuala Lumpur ke Bangkok dekat browser kan?. Guna laptop ke, computer ke smartphone ke. Boleh je. Click-click and done. Settel masalah. Kan? But, apa yang penting ni i nak share kat sini tentang satu apps ni. TRAVELOKA. Murah and Easy Booking i cakap. Before i pergi bercuti berhoneymoon pun pakai apps Traveloka ni lah juga. Sangat-sangat easy going! Jimat masa. Hahaha. Senang cerita, klik sini macam ni je fly from Kuala Lumpur to Bangkok with Traveloka. Check this out tau.

Ni pengalaman i tau. If kita book ticket dengan Traveloka compare dengan tempahan online yang lain, dia sangat berbeza tau. Sangat simple, easy going as i say. Senang nak faham how to booking. Tau-tau je da siap booking. Juga, kita akan feel more comfortable dan lebih secure. Tu yang i sangat positif about booking ticket dengan Traveloka. Yang lagi best, kita boleh je terus buat comparison harga ticket between another airlines. Tak payah lagi nak click-click tercari-cari dekat mana-mana website. Thru Traveloka, kita da boleh buat perbandingan harga hanya pada satu paparan sahaja. Kita hanya perlu type apa kita nak, and then Traveloka akan automatically list down pelbagai airlines dengan harga yang berbeza. Bila dah dapat buat perbandingan harga, pastilah kita nak choose harga yang paling murah kan. See? Simple dan menarik kan? :)

Jom Bercuti: KL ke Bangkok Dengan Traveloka!

TRAVELOKA WEBSITE

If korang nak tahu lebih detail lagi bolehlah pergi ke website Traveloka ni. Jangan risau sebab ianya sangatlah friendly user. Untuk yang tak berapa mahir dengan teknologi ni pun takpe. Jangan risau. Sebab Traveloka ni memang sangat memudahkan para pelanggan yang nak book ticket flight. Korang hanya perlu type destination Bangkok dari Kuala Lumpur dan juga tarikh nak terbang. Then click search. Jangan lupa isi maklumat mengenai penumpang. Berapa orang yang nak travel, termasuk kanak-kanak dan dewasa. Sekiranya bawa anak-anak, isilah maklumat anak-anak. At the last, jangan lupa pilih class seat korang tau. Either nak Economy, Business, First Class ataupun Premium Economy. Ikut keselesaan dan juga ikut bajet korang. After that, click search and then Traveloka akan list out kan macam-macam flight dari KL to Bangkok. Contohnya Air Asia, Mas, Malindo, Thai Airways dan banyak lagi. Boleh choose flight murah mana yang nak. See? Senangkan? :D

TRAVELOKA SELAMAT?

Tiber pula kan. Alhamdulillah selamat. Tetiba curious pula kan. Jangan risau sebab Traveloka ni da well establish dan banyak tied up dengan variety company penerbangan. So jangan pening-pening ye. Booking dengan Traveloka ni dan korang akan rasa lebih selesa, selamat, jimat masa dan sangat mudah sebab Traveloka service 24 hours! dan sangat membantu bagi travellers yang sangat-sangat busy tu nak book online. Kiranya kat mana-mana, tak kira tempat dan masa, memang senanglah nak buat booking dengan Traveloka.

So! macam da panjang sangat ni. Hahaha. Cukuplah setakat disini sahaja perkongsian i how to book online ticket from KL to Bangkok thru apps Traveloka. InshaALLAH, i akan share banyak lagi story yang best-best dengan Traveloka dengan korang semua. Right now, have fun and save journey fellas!

Lots of Love,
YatieOwner
3 comments on "Jom Bercuti: KL ke Bangkok Dengan Traveloka!"

terima kasih komen ❤
komen anda sangat PG hargai! ;)

Custom Post Signature

Custom Post  Signature