My Nurul Homestay | Ada Apa Dengan My Nurul Homestay?

| on
Saturday, January 06, 2018
My Nurul Homestay, Papar Sabah | Assalamualaikum. Ya Allah. Lamanya tak update blog dengan perasaan berkobar-kobar macam ni. Sumpah rindu. Hahaha. Kononnya sibuk dengan tugasan pembantu khas. Pergh. Sibuklah sangat i kan. Pengarah boleh je cuti seminggu wei. I? Mereput. Wakakaka.

My Nurul Homestay

Ok. Mari pergi dekat tajuk utama. Berkesempatan bercuti-cuti Malaysia dengan keluarga baru-baru ini, konon-konon juga nak sambut new year 2018 serentak sambut birthday boy. Sepatutnya i akan pergi my nurul homestay dengan geng sabahan blogger i, namun my sista da plan nak bercuti kat my nurul pula. So i tak de pilihan, dan ya i da pergi My Nurul Homestay babe! Hahaha. (Jun, Eca, Liza, Nat jangan risau, i akan pergi juga dengan korang nanti tau. hehe).

So. We decide lama sebenarnya untuk ke my nurul homestay. Hampir juga membatalkan perancangan disaat akhir memandangkan cuaca tak berapa nak sedap on 31 disember hari tu. But, Alhamdulillah. We make it hapend. Memandangkan juga, the booking sudah settel bayar. Rumah done. Everything da settellah bah. Tinggal nak pergi bawa diri je lagi. Alhamdulillah. My Nurul sangat best!

Ada apa dengan My Nurul Homestay? Ok. Bagi yang sukakan suasana aman damai hutan, bertemankan suara suasana air sungai mengalir, ala-ala masuk spa bali tu kan, yang ni original sound. Spa punya sound tu pakai cd. Wakakaka. Juga bertemankan suara bunyi cengkerik, pure sejuk tak payah pasang kipas dah. Kira jauh daripada kesibukan kota, then datang bercuti just to bercuti with family and rileks ur mind, yup, my nurul adalah tempatnya. Oh lupa to mention, ada sungai yang best, rakit bambu, juga boleh terjun sungai dari atas pokok dengan suka hati. Itulah yang ada dekat My Nurul Homestay.

Untuk Tempahan My Nurul Homestay, bolehlah klik link dibawah ya


atau boleh direct Whatsapp


Kami terletak dikawasan PONOHUAN, Kambizaan. (Jalan kk-papar lama) Bagi yg rajin menggunakan applikasi Google maps, bolehlah tekan link ini 👉🏻 https://goo.gl/maps/dyaiHKZisgN2 👈🏻

Ada juga gambar-gambar yg menuju ke lokasi kami disertakan di post ini 👉🏻 https://www.facebook.com/mynurulhomestay/posts/546049595734266
Mention saja "My Nurul" 😊 Lokasi kami sebelum sungai dan ada rumah bamboo yg comel

Biar gambar berbicara ;)

 

i relakan jiwa. hahaha

 

khemah biru-biru tu tempat bbq

  

Homestay My Nurul belakang i tu RM100 untuk 1 malam


 View dari tepi My Nurul Homestay

Kiri - Rumah 2 Tingkat tu RM180 untuk 1 Malam
Kanan - Rumah setingkat RM100 untuk 1 Malam


Ni view dari atas rumah 2 tingkat tu tadi

 
View dari atas nak turun ke sungai

  

The view. 
Boleh je nak terjun macam mana skill sekalipun. 
Yang penting jangan lupa pakai life jacket. 


My familia sangat. Awal pagi lagi depa da turun sungai. I Macam biasa kena selfie dahulu.


Adek iwan atas baju biru bersedia untuk buat terjunan pertama beliau dekat My Nurul Homestay


The view familia


The view juga


mama dan abang-abang ipar juga my sista


The familia
Kurang kakak ipar dan Nurul not there

Maaf erk. Video i bagi keluarkan dari entri. Sebab tak dapat play. Hihi.   
entri da panjang ni. tadi macam nak buat karangan 100 patah perkataan je. hehe.

Selamat Merancang Percutian Semua!

YatieOwner
Be First to Post Comment !
Post a Comment

terima kasih komen ❤
komen anda sangat PG hargai! ;)

Custom Post Signature

Custom Post  Signature