09 June 2016

Pemberian Bantuan Khas RM500 Pada 13 Jun 2016 ini

Pemberian Bantuan Khas RM500 Pada 13 Jun 2016 ini

syukur alhamdulillah. tak banyak mana pun, tapi still boleh membantu kan? bersyukurlah. daripada tiada. semalam tengah masak kat dapur, bertubi-tubi pula whatsapp group adakah aku kesah tu masuk. erk. ni mesti ada hot gusip ni. haha. telah dijangka. rupanya nak habaq tentang bonus RM500 yang memang ditunggu-tunggulah oleh penjawat awam semua. jangan cakap PG je tunggu. korang yang blogger gomen ni pun, sure tunggu kan berita baik ni? hehe.

MAAF YA. GAMBAR TELAH DIPADAM :)

ok! katanya. pembayaran bagi bantuan khas ini akan dibuat pada 13 jun ini. melibatkan anggaran peruntukan kewangan RM1 billion. bukan sikit. banyak tu. dengan harapan dimana bantuan ini dapat meringankan beban penjawat awam dan pesara bagi persiapan hari raya aidilfitri nanti :)


juga disebut adalah mengenai satu kenaikan gaji tahunan (KGT) pada julai ini juga. sabah belum lagi T_T. so jangan lupa, ingatkan diri sendiri juga untuk berjimat cermat. gaji bulan 7 lama lagi kot nak sampai :D

terima kasih PM :D
xoxo

07 June 2016

Tips Ramadan

Tips Ramadan

untuk merehatkan fizikal dan mental anda secukupnya, pastikan anda tidur dalam 6-7 jam sehari. kerana tidur yang mencukupi akan membuatkan anda lebih produktif keesokannya ❤️

MAAF ERK. GAMBAR DA PADAM :)

betul. make sure korang dapatkan tidur yang mencukupi dan berkesan tau. berkesan maksud esok bangun pagi segar. minda pun sejuk je. fikir pun positive je. hidup pun lancar je. trylah. jom tidur awal starting malam ni.

tapi. tapi. masalah juga kalau jenis yang memang tak dapat tidur seawal jam kan? macam PG. uwargh! kadang tengahmalam, masuk awal subuh baru mata nak terlelap. memang tidur yang tak berkesanlah kan? T_T. masalah betul juga time puasa macam ni. kena bangun subuh, masak. bayangkan PG baru nak masuk tidur jam satu pagi. then kena bangun semula pukul tiga pagi. lepas tu memang tak boleh nak tidur la kan. sat lagi tidur semula lepas sahur, confirm ada yang terlajak sampai ke pagi. ar stressnya! oh tak. dugaannya kat situ. ty

by the way. korang ada tak, tips mudah tidur? please please share dengan PG pleaseeeee ;( 
da jom tidur :)

xoxo