Pink Colour Huawei Mate S Terlajak Mengoda!

16 February 2016

berbahagialah bagi kamu dan aku, wahai si pengemar tegar merah jambu. seperti merah jambu ala-ala rose gold gadget terkini keluaran Huawei Mate S yang rose gold nya amat-amat terlajak mengoda hati, mengacau jiwa dan raga. plan nak tukar fon baru, rasanya pilihan yang amat-amat tepat tika ini adalah rose gold huawei mate s! wow! jangan sampai terbeliak biji mata tengok tau.

Harga Huawei Mate S di Malaysia : RM2698.00
(kredit and thanks: mesramobile)

Pink Colour Huawei Mate S Terlajak Mengoda!
Pakcik google pinjam gambar!

selain warna rose gold, tiga lagi warna yang ada iaitu luxurious gold, titanium grey dan mystic champagne. totally ke empat-empat warna depa memang sangat-sangat menawan kan T_T. pssst huawei..nak 1 biji dengan free nya boleh? T_T

tengok size pun Ya Allah. tak boleh nak kata apa wei. Height:149.8mm, Width:75.3mm, Depth:7.2mm, Weight:About 156g (including the battery). pergh. still slim melim kan. sesedap rasa je pegang T_T

Operation System Android 5.1 + EMUI 3.1. of course boleh download apa sahaja korang dan aku nak. as korang tahu pun, Android, apa sahaja kita nak download, still mampu diterima pakai. huhu.

Memory. ROM:32GB/64GB/128GB (This is subject to specific version in different markets). oh? ok. 128GB kalau dapat, Ya Allah. boleh nanges tepi bucu meja sebab selfie bebanyak still mampu nak letak muka aku seribu satu gambar. muahahaha. RAM:3.0GB

Network la ni of course LTE. tq huawei! LTE ni paling menang sekarang ni. wajib dan kena ada. aku baru je tukar digi LTE. memang ngam la kalau huawei nak bagi free sebiji kat aku. sure aku sayang korang ketat-ketat. nak pink tau. hehe.

Connectivity Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11b/g/n, 2.4G USB2.0 high speed. that mean. engkorang pakai LTE then nak kongsi wifi dengan jiran belah rumah korang pun still mampu terangkatlah internet korang. memang sesungguhnya bersyukurlah jiran tetangga korang. muahahaha.

MAAF. GAMBAR TELAH DIPADAM :)

Camera, Main camera: 13MP OIS RGBW AF camera with dual - tone flash. Secondary camera: 8MP FF BSI Camera with soft light. camera jangan cakap. bagi korang yang memang hantu selfie. memang korang harus berasa bersyukur amat disitu. depan kamer je 13MP. tangkap selfie, sebijik sebijik nampak jerawat :D belakang kamera 8MP pun Ya Allah. memang korang tak patut mengeluh sama sekali! aku suka engko huaweiiiiiii. tolong bagi aku percuma satu weiiii :D

ok! itu saja nak cakap pasal ni. tak boleh nak kata apa lagi da. kalau dapat sebiji huawei ni, memang aku banyak cakaplah nanti. muahaha.

tq nuffnang!
tq huawei!
done :)

18 comments

  1. dah lama usha nie...
    pink lak tuh...tergoda abih nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak nieyl. kalau dapat sebiji, adui. sakitnya tu disini bah :D

      Delete
  2. menarik..tp dah ada anak kecik ni , semua dia buat bahan uji kaji. haha

    ReplyDelete
  3. menarik. Huawei sekarang ni dah best dah peranti diorang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan :) rasa nak kena cuba sendiri je kot. inshaAllah. tengok bajet juga ni :D

      Delete
  4. teringin try lak, huhuu..canggih and murohh~

    ReplyDelete
  5. Lya x pernh lgi try guna huawei tpi org kata bagus ni jenama

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah lya. kawan se office PG pakai huawei ni. tapi bukan yang model ni la. model lama. dia dapat pun sebab menang cabutan simkad dari digi. best kan :) dan dia kata, memang best huawei ni.

      Delete
  6. Replies
    1. kan. hehe. kalau dapat free, Ya Allah. berbahagialah hidup :D

      Delete
  7. Replies
    1. hehe. kalau dapat yui, sure sayang ketat-ketat punya :D

      Delete

For coming and comment, thank u ya ♥ ;)

Thanks for Droping By! ;)

© Yatie Owner