Dan Bila Gosip Tidak Akan Pernah Terhenti

11 February 2016

penat. bukan penat sebab dok sama melayan gosip. tapi penat sebab mendengar gosip yang ada, tapi tak tau bila nak berhenti. dari satu gosip, muncul pulak satu gosip. teruslah ke gosip yang seterusnya. rasanya gosip yang sedia ada pun, tak da kesudahan. apa lagi yang next punya gosip. penat wei. tak paham sapa yang memulakan dan siapakah yang akan menamatkan segala kegosipan yang ada.

Dan Bila Gosip Tidak Akan Pernah Terhenti
 Picture credit and thanks to Google

nak tahu bila masa gosip akan muncul. masa manusia-manusia sekalian alam duduk dalam kelompok dan sembang secara senyap atau tidak. hahaha. 
shhh. diam!
done.

14 comments

  1. manusia mmg tak kan berhenti gosip selagi boleh...

    ReplyDelete
  2. Kalau duk beramai-ramai memang pelbagai gosip la yang akan keluar sampai mengumpat jadinya

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. betul. sah-sahlah ada yang kata mengumpat. hahaha.

      Delete
  3. Replies
    1. huhu. betul. kena kuatkan iman. kalau tak, boleh terbawa-bawa. hahaha.

      Delete
  4. gosip benda yg baik je tau, yg buruk2 tu hindarkan
    lumrahnya manusia suka bila dgr org bergosip, dgn sukarela join sekali
    bergosip benda buruk sm mcm org mengumpat. kan kan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak dinafikan. hehe. riuh sekampung kan yumida :)

      Delete
  5. gosip ni kadang-kadang tu penambah perasa..kalau takde, jd semuanya krik krik je..tapi jgn la jaja keburukan org pulak :)

    ReplyDelete
  6. biasalah tu.

    gosip memang orang kita suka dengar dan baca.

    ReplyDelete
  7. bila kita start xamik port pasal mslh org lain itu bermulanya bila kita dah xkisah ape org nk cakap pasal kita.. kayu ukur kita hanyalah bila ia xmelanggar hukum syarak maka ia adalah benar. apa kata org just let it be.. gosip spekulasi expectation org perkara biasa we are just human anyway.. yang penting jaga diri kita sndri terlebih dahulu.. kan..

    ReplyDelete
  8. Kan..mmg rimas kalau tgk org yg bergosip lelagi yg byk negatif tu.

    ReplyDelete
  9. Kan..mmg rimas kalau tgk org yg bergosip lelagi yg byk negatif tu.

    ReplyDelete

Hi, Awak ;)

Yup. Thanks for coming by on my blog and comment on my article too ya.

And. Ya, sorry to say, i will deleted any comment yang tidak menjurus kepada article i kot.
For our safety and SPAM on my blog juga tau ;D

Thanks with ♥ ;)

Latest on Instagram

Thanks for Droping By! ;)

© Yatie Owner