Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

08 April 2020

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan.


Assalamualaikum fellas.

Tidak dinafikan, Vitamin Shaklee memang bagus untuk kesihatan. Bagi mereka yang mementingkan pengayaan hidup secara sihat, Vitamin Shaklee adalah satu makanan tambahan yang memang patut diambil dalam kehidupan seharian anda.


Kenali Shaklee


Shaklee adalah satu produk kesihatan, vitamin dan supplement (makanan tambahan) berasaskan bahan semula jadi, yang telah diperakui sendiri oleh Islamic Services of America (ISA), badan yang diiktiraf oleh JAKIM, dan diakui sama oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) bahawa produk Shaklee ini adalah produk yang selamat diambil tanpa was-was.

Untuk pengetahuan semua, produk Shaklee mempunyai rangkaian pengedar jualan terbesar di Malaysia.

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Vitamin Shaklee Makanan Tambahan


Selain mempunyai pakar-pakar sendiri dalam penyelidikan nutrisi yang sentiasa memastikan Produk Shaklee Sentiasa Selamat, Sentiasa Bekerja, dan Sentiasa Hijau, di Shaklee juga, mereka percaya alam semulajadi adalah jawapan kepada kehidupan yang lebih panjang, sihat dan produktif.

Maka, tidak salah jika i katakan disini, pengambilan Produk Shaklee sebagai makanan tambahan dalam kehidupan seharian kita, memang amat bertepatan.

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan


Sedikit latar belakang mengenai Shaklee. Telah berada dalam pasaran dunia selama tempoh lebih 5 dekad sebagai peneraju barangan dan produk kesihatan secara semulajadi. Ditubuhkan pada tahun 1956, oleh Dr. Forest C. Shaklee dengan mencari dan menggunakan bahan semulajadi yang tulen bagi menghasilkan vitamin dan beliau juga di antara yang terawal mencipta bahan pencuci rumah bersifat biodegradasi di dunia.

Cadangan Set-set Kesihatan Produk Shaklee


Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan. Berikut adalah di antara Cadangan Set-set Kesihatan yang i perolehi melalui bahan bacaan yang dikongsikan oleh rakan-rakan testimoni yang telah lama menggunakan Produk Shaklee sendiri yang sesuai diambil.

  • Set Kesihatan Lelaki | OmegaGuard, Vita-E dan Zinc Complex
  • Set Kesihatan Wanita | OmegaGuard, OsteMatrix dan GLA
  • Set Imunisasi | Garlic, Vita-C, Zinc dan NutriFeron
  • Set Peredaran Darah | OmegaGuard, Vita-E, Garlic, ESP, Lecithin dan Alfalfa Complex
  • Set Kesihatan Sendi | AHJT, OmegaGuard dan OsteMatrix
  • Set Nyah Toksin | Performance, OmegaGuard dan Alfalfa
  • Set Kawalan Alahan | Vita-C, B-Complex dan Alfalfa Complex
  • Set Kesihatan Penghadaman | Alfalfa, ESP, Herb-Lax dan Peppermint-Ginger
  • Set Tambah Tekanan Darah | Vita-Lea, Vita C dan B-Comp
  • Set Turun Tekanan Darah | OmegaGuard, Garlic dan Alfalfa Complex
  • Set Kawalan Gula | Vita-Lea, Vita-C, ESP, GLA, Zinc dan Alfalfa
  • Set Kesihatan Jantung | OmegaGuard, Vita-E, Garlic dan CoQHealth
dan macam-macam lagi :)
Dewasa ini, i pasti ramai diantara kita yang tidak menjaga atau erti kata lain, tidak peka dengan kesihatan tubuh badan sendiri kan? i akui, i juga tidak peka dengan kesihatan sendiri. Nampak sihat luaran, tapi dalaman. Bagi mereka yang bekerja, setiap hari menggunakan tenaga tubuh badan kita, apa yang pernah kita hargai dekat tubuh badan sendiri? Nothing.

Kenapa perlu ambil Produk Shaklee?


Sebenarnya untuk kita mengambil sesuatu produk sebagai pemakanan tambahan kita, kadang nak buat pilihan tu sukar, kan? Samada produk itu berkesan atau tidak, status halal atau tidak dan macam-macam lagi.

I tekankan bahawa Produk Shaklee disini adalah halal, dan di sini, i kongsikan sedikit tidak banyak kenapa kita perlu mengambil Produk Shaklee sebagai makanan tambahan seharian kita.

  • Kita sering terdedah terhadap pencemaran alam sekitar dan radikal bebas ini akan menjejaskan kesihatan tubuh badan tanpa kita sedar.
  • Mengamalkan gaya hidup tidak sihat seperti kurang bersenam atau bersukan dan merokok. (Ini diakui, memang i one of yang memang kurang bersenam :3)
  • Rutin pemakanan kebanyakan rakyat Malaysia yang tidak hiraukan diet yang seimbang.
  • Gangguan dalam penyerapan nutrien dari makanan, akibat dari pengambilan kafein, gula dan garam yang berlebihan tanpa kita sedar. (Ini boleh kita lihat sendiri, sekiranya kita makan di restoran-restoran, tanpa kita sedar, sebenarnya tiada pengawalan untuk 3 bahan utama dalam penyediaan makanan atau minuman.)

Dah baca kan kenapa kita perlu mengambil vitamin shaklee untuk kesihatan kita? Telah ramai yang menggunakannya dan merasai sendiri keberkesanan produk ini. Anda bila lagi? ;)

Dapatkan Sekarang Produk Shaklee berdekatan Anda


Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Pengedar Sah Shaklee di Kota Kinabalu Sabah


Ingin mendapatkan Produk Shaklee berdekatan kawasan anda tinggal, sekaligus ingin mendapatkan khidmat nasihat dari pengedar sah Shaklee? Jom, cari mereka :

YatiAdam (Perak), WinaWellness (Pulau Pinang), ElnaOmie (Johor Baharu), BondaSihat (Sabah), IzzyAdlina (Selangor), RanauHealthyVitamins (Sabah), ShanaSharafas (Selangor), VitaminSiCilik (Johor Baharu), IreneVitamin (Sabah), SihatVitamin (Seremban).

Untuk info, artikel ini adalah bagi tujuan Contest Bonus Akhir Tahun (maaf, link telah dikeluarkan kerana sudah tidak ada dalam carian) ini dianjurkan oleh Akma Omar dan ditaja oleh pengedar sah Shaklee serta ditaja oleh Bee Venom Malaysia, Vitamin Kesihatan, Blog Jawatan Kosong Kerja Kerajaan, Jawatan Kosong Kerajaan Terkini, Exam SPA Online, Kongsi Bersama Nora, Dunia Vitamin Resources, dan UmmiMama.

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan


Nota:

Jika anda berasakan ENTRI ini layak untuk dijadikan sebagai panduan bagi mereka yang ingin mendapatkan mana-mana produk keluaran Shaklee, bolehlah kongsikan entri ini ya. Anda boleh gunakan kotak Share Facebook dekat bawah ni atau pun klik sahaja button g+1 dibawah ini ya :) Terima kasih Semua! :D


Artikel telah dikemaskini semula 08042020
Artikel asal 31122014

Toodles.
YatieOwner

51 comments

  1. Lya da ambik juga yg vit b complex..tpi dah stop dlu wat mass ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. La ye ke lya. Tak pe, nanti boleh ambik lagi :)
      Lagipun ianya bagus sebab mengunakan bahan semulajadi kan.

      Delete
  2. Good Luck PG! Azwar nak join, tapi no idea..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih azwar. Doakan rezeki PG menang ya :)
      Idea? Ok, kena banyak membaca, sure akan ada idea nanti.
      Cuba tau.

      Delete
  3. Replies
    1. Terima kasih awak :)
      Good luck untuk awak juga ya :)

      Delete
  4. Salam PG. Artikel cikup menarik sekali. Moga berjaya berada di SERP top 1. Semoga berjaya PG.

    Jom baca entri berkaitan:
    Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

    ReplyDelete
    Replies
    1. wssalam bang kamil.
      inshaAllah. terima kasih ya bang kamil :)

      Delete
  5. cahayacinta
    macma best kalau buat diet harian bagus juga itukan

    ReplyDelete
    Replies
    1. cubalah awak. PG tak pernah cuba untuk diet harian pula :)

      Delete
  6. Banyaknya produk Shaklee ni. Vitaminnya juga banyak yang bagus-bagus. Semoga berjaya buat PG dalam Contest Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. Selain produk kesihatan, shaklee ada mengeluarkan produk untuk penjagaan rumah juga kalau tak silap PG tau bang kamil :) Terima kasih ya bang kamil.

      Delete
  7. entri yang sangat bagus. semoga berjaya dalam contest akmaomar yr.. kak doakan anda berjaya

    ReplyDelete
  8. semoga berjaya dalam contest ini :D

    ReplyDelete
  9. good luck PG ! all the best, we always behind you ;)

    ReplyDelete
  10. shaklee semakin mantap...good luck

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu jamian. Shaklee ni memang mantap! Hehe. Terima kasih ya.

      Delete
  11. semoga terus success bersama shaklee...

    ReplyDelete
  12. Penulisan yang sangat berinformasi mengenai Shaklee.
    Tak terlawan saya.Hehe
    Semoga berjaya insyaAllah :)

    ReplyDelete
  13. semoga sucsess dalam contest akma omar ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih en. yazid. inshaAllah, doakan saya berjaya ya.

      Delete
  14. saja nak mengintai tuan tanah malam2 ni....

    ReplyDelete
  15. vitamin shaklee memang terbaik.... macam ner nak buat duit dengan shaklee ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang terbaik cik ash. ok, boleh cuba hubungi kak akma, atau mungkin pengedar yang disebut dekat atas ya. moga membantu.

      Delete
  16. Replies
    1. betul. shaklee memang best kan ;)
      terima kasih awak!

      Delete
  17. teringin mo cuba juga nih... shaklee..
    shad baca dr awal smpai habis taw entry nih.. hehe,
    semoga mendapat tempat paling atas di SERP..:D

    ReplyDelete
  18. entri yang ringkas tetapi cukup untuk menerangkan bertapa shaklee bagus untuk semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga menjadi rujukan bersama untuk para pengguna shaklee yang lain kan kucha ;)

      Delete
  19. Salam dari hasrulhassan.com. Semoga berjaya dengan kontest SEO vitamin shaklee bagus untuk kesihatan ini. Tinggal beberapa hari lagi untuk tamat kontest, dan saingan dalam google malaysia juga semakin hari ada sahaja perubahan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wssalam uncle. InshaAllah. Moga ada rezeki untuk menang. Sekiranya tiada rezeki PG untuk menang, tidak mengapa. Adat pertandingan kan :)

      Delete
  20. Good luck PG! Vitamin shaklee ni memang bagus untuk kesihatan kan. Nampak semua peserta sedang bersaing bersungguh sungguh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih dear anys ;)
      Tak pe, menang kalah PG terima seadanya.
      Sebab niat sambil join segmen, sambil berkongsi info mengenai shaklee untuk rujukan pengguna shaklee sendiri.

      Delete
  21. Macam macam produk ya Shaklee ni ada. Patutlah ramai ejennya skg.

    ReplyDelete

For coming and comment, thank u ya ♥ ;)

Thanks for Droping By! ;)

© Yatie Owner