28 April 2016

Pashmina Premium by aL-Mi'a

Pashmina Premium by aL-Mi'a 

remember i told my en. bos cuti hari tu sebelum beliau nak pindah jabatan? hehe. itu dia. ole-ole for me. terima kasih en. bos. lepas ni sure tak de lagi bos nak bagi ole-ole macam ni punya baik. sob tetiba kan. oh tu. pashmina premium dari aL-Mi'a. buatan tangan indonesia. kat pelekat tu katalah. sejenis tudung ala-ala keknis bos kata. esok lusa aku pakai. tempek kat sini tuk korang tengok. ada pelbagai warna en. bos beli. tapi satu je harus pilih. hahaha. 

en. bos terima kasih. sayang ketat-ketat dekat hang. pindah nanti keep in touch tau! T_T

xoxo.

18 April 2016

Update Sepantas Kilat

Update Sepantas Kilat

assalamualaikum fellas!

Ya ALLAH. rindunya nak membebel kat sini. maap erk. nampak gaya nak jadi seorang blogger yang rajin mengupdatekan blog dari hari ke sehari ke seharian, memang nampak sangat tak nyata kerajinan kat situ. huhu. rasa nak lempang diri sendiri pula.

ok. meh nak update sekilat mana mungkin pasal PG. kot-kot ada yang rindu nak tahu pasal PG kan. perasanlah diri sendiri kot-kot juga ada peminat sendiri. muntah hijau.

ok!

masuk bulan april. till bos PG akan berpindah ke jabatan lain. sob. meh update pasal kerja.

satu. hari tu PG tukar bahagian. even masih sama jabatan. bos masih sama. alhamdulillah. ketika itu. konon-konon diri adalah yang terbaik sebab bos bawa sekali masuk bahagian baru. perasan nak mampus.

dua. gosip masih bertebaran. viral sana sini. lepas tukar bahagian. still banyak gosip berterbangan. cerita sana sini bos aku akan dipindahkan. minta simpang malaikat. janganlah masa tu. baru tukar bahagian kot. tak kan la nak dipindahkan pulaks kan. ketika itu. gosip yang ada macam rasa tak nak dengar je. tapi. melibatkan bos aku kot. tak kan tak nak tahu kan. hahaha.

tiga. masuk bahagian baru. fail pekeliling diserahkan dekat aku. tukar kulit fail baru. bos suruh. konon-konon tak nak nampak old fashion. ye la. saya yang menurut perintah dekat pejabat. nanti tak buat. susah diri sendiri kan. ketika itu. terus rasa. oh bahagianya sebab ada kerja baru. kerja lama tinggal sama sekali. masa pindah. diri rasa tenang. tapi agak sunyi sepi. sebab orang da biasa buat kerja. bila takde kerja. blur sepanjang masa. rasa diri tak berguna sama sekali. rasa pergi kerja makan gaji buta saja. ar ambik. statement memang tak fikir sapa-sapa. sebab memang kena dengan diri sendiri.

fail baru done. buat kerja baru lagi. fail permohonan kad kuasa untuk para pegawai kena settel cepat. ketika itu. sebab da tahu dan dah dengar yang bos aku dalam senarai yang akan dipindahkan. aku rasa diri kelabu. awan berarak mendung yang kelabu. ala-ala macam lagu awie tu kan. share kerja dengan cik cantik aka donna. cepatkan siap apa yang patut sebelum bos bla dari jabatan dan bahagian dasar. huhu.

last week. 15.04.2016. fail permohonan settel kemas. gambar settel edit. senarai data permohonan settel. tinggal hantar pi kedai je lagi. da pas dekat bos. pandai-pandailah bos urus. after that baru pas kat aku semula. huhu.

bos. dapat surat pindah jabatan. berkuatkuasa 09.05.2016. rasa macam tak berkaitan nak update dekat sini tentang bos. tapi. bos aku kot. sedih sat. later la aku talk pasal bos. apa pun. kerja tetap kerja. nak tak nak. kan?

ahad. kemarin. 17.04.2016. on duty. litter free city run. duty dekat check point air je. jangan kata tak penat. rasa penat sebab cecepat nak tuang air dalam gelas tu, rasa diri da macam join pelari sama berlari. hahaha.


bodyguard from kota kinabalu sabah saja bah :D
cik cantik aka donna. tq untuk gambar ni tau. cantik ko ambil. macam ko juga cantik. hehe
latest. la ni da settel few thing yang memang kena settel cepat sebelum bos pindah. and now i'm free! tunggulah arahan seterusnya. hahaha. bolehlah berjimba dengan blog ;) lama tak blogwalking. rindu nak buat tu semua. earning nuffnang pun tak cek lagi. harap-harap nuffy sudilah naikkan earning lagi. hehe.

dan also. thanks untuk korang yang sudi mai singgah blog PG tau. k bye! jumpa next entry sepantas kilat. muahaha.

xoxo