22 December 2015

Wow! Finally I'm Here ;)

Holla fellas! Berapa hari tak update blog ni? Hehe. Tak la sampai tak update pun kan. Kalau korang perasan pun, template blog ni pun bertukar juga. Nak kata aku tak de kat sini, tak boleh juga. Ada je bersepah-sepah. Cuma cumanya....a little bit busy few months ni. As korang tahu, aku busy pindah rumah. Tak lama juga lepas tu bos aka pengarah aku nak bersara. Oh. While i'm writing this entry, seriously aku kat dalam tandas. Muahahaha. Nope. Kiddinglah. Gurau je. Hehe. Oh back semula. Pengarah aku bersara. Oh nnti aku up entry pasal beloved pengarah aku tu ye. Later!!! And of course sangat-sangat busy dengan kerja-kerja yang tertangguh...sebab...sebab...my ketua bahagian da bising, even dia pergi lawatan sambil belajar dekat koreaaaa for two weeks hari tu, but still juga sound directly by email, pap pap pap kena siapkan sebelum i balik office semula. I'm just like 'wow' apakah en. Bos?! Hahaha. So yaaa. I'm seriously seriously busy! Oh no! That mean no blog untuk aku fokus siapkan kerja! Hurm. Ok tak la kejam sangatkan. 

But yeah horey! Finally finally finally all my kerja tertangguh done! Fuh. Lap peluh. Huhu. Mampu tersenyum. Mampu tarik nafas lega. Mampu segalanya sampai aku boleh da nak makeover bilik sewa aku. Muahahaha. 


One of job aku yang da selesai! Fuh lap peluh ;)

Oh. Macam da panjang pula entry aku ni kan. Oh tak lagi. Banyak benda nak strory dekat sini. Rindu nak membebel again. Rindu nak blog walking. Rindu nak balas komen yang bersepah-sepah. Amboi. Macam femes amos. Macam-macam lagi lah. Buttt. I'm gonna go first. Esok inshaAllah aku bebel lagi ye. Hehehe. Best je nak taip banyak idea lah ni, en. Suami da panggil masuk tido. Erk. Haruslah tido. Hehe. Good nite and yaaa. Belanja korang satu gambar! Muahciked. Gatai pula. Hahaha ;)


Oh maigad! It's not my husband either! haha. Good nite!

Toodles ;)

07 December 2015

9 Cara Orang Kaya Urus Kewangan Mereka

percaya atau tidak, rasanya semua orang nak jadi kaya. bedanya adalah bila engkau kaya, macam mana engkau nak handle kekayaan engkau nanti. engkau sendiri yang tahu. kalau aku, banyak benda aku nak buat. tapi jangan sampai lupa diri sudahlah.

ada tak korang kat sini tertanya-tanya kenapa mereka-mereka yang berada dalam golongan orang kaya, terus-terusan menjadi kaya raya? mesti tertanya kan? aku pun tertanya-tanya juga. hehe. kot-kotlah boleh join sama jadi orang kaya baru terus kan. hahaha. rezeki tu.

jumpa satu info dalam bentuk gambar, disharekan oleh oh! media facebook. tu dia. 9 cara orang kaya urus duit. nak jadi kaya, kena urus duit dengan betul. betul tak? tak semua orang tahu urus duit atau kewangan diri sendiri. PG la terutamanya. hahaha. by the way, jom baca 9 cara orang kaya urus duit mereka. boleh dijadikan panduan bagi kita yang berangan nak jadi kaya raya. erk? tak salah berangan-angan kan? mana tahu rezeki? inshaAllah, amin!

9 Cara Orang Kaya Urus Kewangan Mereka
  
9 Cara Orang Kaya Urus Kewangan Mereka

9 Cara Orang Kaya Urus Kewangan Mereka

9 Cara Orang Kaya Urus Kewangan Mereka

9 Cara Orang Kaya Urus Kewangan Mereka

9 Cara Orang Kaya Urus Kewangan Mereka

9 Cara Orang Kaya Urus Kewangan Mereka

9 Cara Orang Kaya Urus Kewangan Mereka

9 Cara Orang Kaya Urus Kewangan Mereka

9 Cara Orang Kaya Urus Kewangan Mereka

yang baik dikongsi bersama. lalala.
toodles.

Empat Tarikh Pembayaran BR1M 2016

Tarikh pembayaran BR1M 2016. Morning fellas. dah kemaskini BR1M 2016 korang belum? kalau belum, meh masuk link ni (KEMASKINI BR1M 2016). those yang tak tahu, pendaftaran atau pengemaskinian BR1M 2016 telah pun dibuka pada 05 Disember 2015 hari tu, dan akan berakhir pada 31 Disember 2015 ini. tak lama lagi tu. sekarang ni cepat sangat masa berlalu kan.

ok. kat sini, PG nak kongsikan dengan korang, risalah yang PG mengenai agihan pembayaran BR1M 2016. sebelum ini, as korang tahu, pembayaran dibuat dalam 3 kali sahaja kan. tapi, kali ini, pembayaran akan dibuat dalam 4 kali. iaitu dalam bulan januari, april, jun dan september.


Tarikh Pembayaran BR1M 2016

Kategori Individu (RM2,000 dan ke bawah):

28 Januari 2016 - RM400

Jumlah keseluruhan : RM400

Kategori Isi Rumah (RM3,000 dan ke bawah):

 
28 Januari 2016 - RM250
28 April 2016 - RM250
23 Jun 2016 - RM250
28 September 2016 - RM250

Jumlah keseluruhan : RM1,000 

Kategori Isi Rumah (RM3,001 - RM4,000):

28 Januari 2016 - RM200
28 April 2016 - RM200
23 Jun 2016 - RM200
28 September 2016 - RM200

Jumlah keseluruhan : RM800 

Kategori E-kasih (RM1,000  dan ke bawah):

28 Januari 2016 - RM250
28 April 2016 - RM250
23 Jun 2016 - RM350
28 September 2016 - RM250

Jumlah keseluruhan : RM1,050
 
so. apa tunggu lagi? jangan lupa kemaskini br1m korang sekarang.

Toodles!