Cara Renew Insurance dan Roadtax Kereta dengan BJAK.MY secara ONLINE. Compare First, Save More with BJAK.MY.

17 April 2020

Cara Renew Insurance Roadtax kereta dengan BJAK.MY. 


Assalamualaikum fellas. Tak pasti korang renew insuran roadtax kereta kat mana. Setahu kita, dekat JPJ lah kan? Nampak sangat i tak pakai kereta. Haha. But since kemarin my abang long padil minta renew insuran roadtax kereta secara online, so kita nak juga share dengan korang, betapa mudahnya nak renew insuran roadtax secara online menggunakan BJAK.MY. I share okey.

renew insuran roadtax dengan BJAK.MY

Apa itu BJAK.MY?


Ok soalan yang baik disitu. BJAK adalah satu laman web yang menyenangkan memudahkan untuk korang renew insuran roadtax kereta dengan cepat dan sure selamat. Yang bestnya adalah, ada perbandingan harga. Jadi korang boleh pilih nak yang murah ke apa ke. Depend dengan korang.

Dilindungi oleh Syarikat Insurans Terbaik di Malaysia - Tak perlu diragui lagi kan? :)

1. Klik Kereta dan SETERUSNYA

renew insuran roadtax dengan BJAK.MY

2. Syarikat Insurans manakah yang anda berminat?

- Klik Saya nak bandingkan harga dulu

renew insuran roadtax dengan BJAK.MY

3. Isi Maklumat Seperti yang tertera dalam Butiran Kenderaan dan Pemilik.

renew insuran roadtax dengan BJAK.MY

4. Isi Maklumat Seperti yang tertera dalam - Siap! Kami akan menghantar quotation kepada anda. 

Pastikan korang letak email yang aktif ya. Sebab tak sampai 5 minit, quotation perbandingan harga akan di hantar ke email korang. Untuk info, sebut harga perbandingan harga insuran roadtax hanya sah selama 48 Jam sahaja. Oleh itu, kena cepat pilih dan bayar. 

Serius sangat membantu. 

renew insuran roadtax dengan BJAK.MY

5. Sila check EMAIL korang. Akan ada satu link yang akan diberikan. Klik dan tarraaa. Korang dah boleh pilih mana satu sebut harga yang korang nak. Isi semua maklumat dan Klik Bayar Sekarang.

6. Here you go! Payment Succesful!

Masa Penghantaran RoadTax BJAK?


1. Semenanjung Malaysia 2 - 3 hari bekerja
2. Sabah dan Sarawak 5 hari bekerja

Okey, untuk testimoni BJAK, kemarin i dah mohon untuk my abang long padil, 16 April 2020, so i jangka akan roadtax BJAK akan sampai ke alamat rumah i pada 20 April 2020 atau mungkin dalam 21, 22, 23 April 2020. Once dapat, i update ya. Nak juga kenal siapa founder BJAK kan? Nanti kita selidik. Haha.

Ok itu sahaja cara nak renew insuran roadtax menggunakan BJAK.MY. Senang je kan? Semoga membantu para pengguna kenderaan atau motorsikal ya. Yang penting, guna kan sebaik mungkin perkhidmatan ini. Kekal duduk rumah itu yang penting. Biar BJAK yang buat kerja. Kita stay safe dekat rumah okey.

Semoga membantu.

Lots of Love here!
YatieOwner

25 comments

  1. ok wow. online pun boleh dah skrg

    ReplyDelete
  2. Mudah kalau boleh online..tak payah nak susah keluaq pi bayaq

    ReplyDelete
  3. Bagus juga cara ni. Boleh cuba buat sendiri bila road taz keta dah mati nanti. Tq sharing.

    ReplyDelete
  4. Mudah dan cepat yaa guna apps ni..Macam Sis, urusan ni semua serah kat anak Sis, sebab dia menjual kereta, so semua dia yang urus..ada macam senang bagi mereka yang bizi dan walk in tu kan...

    ReplyDelete
  5. saya selalu renew dengan myeg tapi kawan pun ada suggest bijak.com ni. nampak mudah je bolehla try nanti

    ReplyDelete
  6. Semua online je sekarang ni. Tapi mommy Takut jugak. Dah semua Boleh online, nanti ada tak pekerja yang akan kena buang kerja. Macam-macam lagi di fikirkannya

    ReplyDelete
  7. sesuai sangat sekarang PKP tak boleh pergi renew roadtax insurance macam biasa. buat online senang sikit..

    ReplyDelete
  8. Nampak iklan Bjak ni menari nari kat fb tapi sebenarnya saya takut scam. Rupanya boleh dipercayai. Hari tu mencari nak renew insurance dan road tax. Masa renew direct dengan agen Etiqa Takaful. Pulak tu lambat 2-3 hari jugak la sebab insurance dah expired. Nak dpt polisi dan road tax lama juga. Dekat seminggu katanya.

    ReplyDelete
  9. senang nya nak renew road tax. road tax dah nak expired tu boleh lah try bijak.my

    ReplyDelete
  10. next month roadtax viva aida bakal meninggal.
    tapi takpe, sekian lama, jiran akan terus renew roadtax & insurans.
    kami byr je :) kebetulan memang dia jual insurans kereta, yatie.
    meskipun kereta kurang berjalan, nak kena renew jugak kan. penting!
    pe pe emergency, mudah.

    ReplyDelete
  11. Tak pernah try renew roadtax pakai apps ni bjak ni..selalu husband upah runner je. Next time boleh pakai ni la..mudah je gayanya kan..

    ReplyDelete
  12. Dah baca tadi di fb. Apa pun boleh kurangkan pergerakan dalam tempoh Pkp dan tidak terdedah kepada wabak penyakit.

    ReplyDelete
  13. Thanks for sharing! This will be very useful for my parents!
    They need all these.

    ReplyDelete
  14. Terima kasih share ya.. Lepas ni senanglah nak renew roadtax. Tambah2 pulak musim covid ni.

    ReplyDelete
  15. Wow mudahnya sekarang.. semua di hujung jari je. Lagi2 time PKP ni memang terpaksa onlinekan segala urusan... good info!

    ReplyDelete
  16. Time renew roadtax mesti gelabah. Pernah guna myeg, agen dan baru2 ni pegi post office. Anyway mmg convenient buat online. Biasa lebih murah. Yg penting tgk quatation dulu ya.

    ReplyDelete
  17. Saya selalu guna myeg. Tapi skrg dah ada alternatif baru senanglah sikit

    ReplyDelete
  18. Yesss thanks for sharing this information 👍 za mmg perlukan info ni utk Renew roadtax end of month. Sgt membantu 💓

    ReplyDelete
  19. Haritu member ada tanya pasal renew roadtax ni.. Then member lain jawab, tak yah renew, sebb pkp. Tunjuk surt ape ntah, nanti polis atau jpj tau.. Kalau ada online ni, bgus juga. Nanti nad bgaitau member. .

    ReplyDelete
  20. Tq sharing fhm2 ajerlah skrg PKP xblh keluar mana2, eloklah sapa2 yg nak renew roadtax

    ReplyDelete
  21. sesuaila musim kita PKP ni. semua boleh buat online, mudah sangat

    ReplyDelete
  22. bagus jugak ni tapi dah bertahun guna agent so dia la yang bagi info semua...dah tua2 ni malas dia lain machiam sikit hahahaa

    ReplyDelete
  23. Thanks for sharing. This is really useful. Can do on my own in the future. :)

    ReplyDelete
  24. I can’t believe focusing long enough to research; much less write this kind of article. You’ve outdone yourself with this material without a doubt. It is one of the greatest contents. Car Insurance Comparison Website

    ReplyDelete

For coming and comment, thank u ya ♥ ;)

Thanks for Droping By! ;)

© Yatie Owner