Assalamualaikum food lover! presenting from Hilton Hotel Malaysia today, Now! 'Chup! Makan Dulu' a takeaway home ready to serve. A takehome menu to take guests on an exciting culinary journey in the comforts of their home. The menu comprises all-time favourite dishes across the hotels' restaurants.

Cara Mohon Bantuan Covid 19 Kerajaan Negeri Sabah

in , by YatieOwner, Monday, April 20, 2020
Assalamualaikum Sabahan. Berita baik untuk kita semua, kini Sabah lancar sistem permohonan bantuan baharu bagi memudahkan kita menyemak status permohonan bantuan daripada Kerajaan Negeri, bagi menggantikan sistem yang sedia ada iaitu wecare.sabah.gov.my sejak April lalu, kata Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Safar Untong.
Assalamualaikum fellas. Tak pasti korang renew insuran roadtax kereta kat mana. Setahu kita, dekat JPJ lah kan? Nampak sangat i tak pakai kereta. Haha. But since kemarin my abang long padil minta renew insuran roadtax kereta secara online, so kita nak juga share dengan korang, betapa mudahnya nak renew insuran roadtax secara online menggunakan BJAK.MY. I share okey.
Assalamualaikum, halo fellas. I nak share that NOW, Sutera Harbour Resort, starting from now their have their TAKEAWAY FOOD too. Glad to hear that, since MCO. It’s a hassle-free take away meal made easy just for you! Menus are prepared with fresh ingredients and quality assured by our Gourmet Chefs.
KUALA LUMPUR, 13 April 2020 - Kira-kira 70,000 perusahaan kecil dan sederhana (PKS) di negara ini dijangka menerima manfaat daripada Pakej Bantuan Peniaga Shopee bernilai RM15 juta. Platform e-dagang tersebut hari ini mengumumkan pakej bantuannya untuk membantu PKS dan perniagaan yang terjejas dengan ketara oleh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).
Assalamualaikum fellas. Syukur Alhamdulillah, berhubung dengan pengumuman Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat atau PRIHATIN oleh YAB Perdana Menteri pada 27 Mac 2020 lalu, Bantuan PRIHATIN Bantuan Khas Kewangan Tahun 2020 juga diberikan untuk pegawai Perkhidmatan Awam Persekutuan dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional serta Kumpulan Pelaksana. Alhamdulillah.

What Should i Do if Suddenly Maybank Say FORGOT PASSWORD?

in , by YatieOwner, Sunday, April 12, 2020
Assalamualaikum fellas. Hari tu, tak sure lah maybank2u i kena hakced ke apa kan. Awal pagi check maybank dekat phone, tiba-tiba maybank kata i Forgot Password. FORGOT PASSWORD! Then keluar paparan minta Username, Access Number dan ID Number maybank i. Juga ada nota berwarna merah seperti gambar kat bawah kata invalid username/password, and to reset password, got to "Forgot Login Details" (web) or select "Help" (app). Oh tidak. Something wrong.

Hand Sanitizer Eco Mind From Melilea

in , , by YatieOwner, Sunday, April 12, 2020
Assalamualaikum fellas. Sebelum pengumuman Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) for the first time hari tu, memang aku ronda habis watson sekitar Kota Kinabalu, Sabah, Center Point, Asia City gara-gara nak cari Watson Hand Sanitizer. Tapi, nak mencari tu yang sekali dengan pocket hat unicorn. Haa. Sapa hantu unicorn, tau lah sejenis apa aku sebut tu. Nak juga yang ada pocket hat tu. Tapi, alih-alih hand sanitizer yang ada dalam watson pun langsung tak de, apa lagi nak apa yang aku nak kan.

Segmen Bloglist Blogbabyshambles

in , , by YatieOwner, Saturday, April 11, 2020
Assalamualaikum fellas. Itu dia, since lama tak menjoinkan blog ni dengan mana-mana segmen bloglist ke giveaway or contest, ni nak join untuk kesekian kalinya. Haha. Moga rajinlah lepas ni nak join mana-mana bloglist kan.

Exclusive Breastfeeding ❤

in , , by YatieOwner, Friday, April 10, 2020
Assalamualaikum fellas. For sure mommies mesti dah tahu penyusuan ibu secara semulajadi adalah susu yang terbaik for babies kan. Macam i yang belum ada rezeki untuk timang cahaya mata sendiri, bukan tak tahu, tahu sebenarnya, tapi tak lah semua benda i tahu. Lah ni totally zero. But, maybe kena biasa kan diri lah kot dengan info-info penyusuan ni. Kot-kotlah one day, inshaAllah ada rezeki timang cahaya mata sendiri. InshaAllah. Tak lah kekok kan.

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

in , by YatieOwner, Wednesday, April 08, 2020
Assalamualaikum fellas. Tidak dinafikan, Vitamin Shaklee memang bagus untuk kesihatan. Bagi mereka yang mementingkan pengayaan hidup secara sihat, Vitamin Shaklee adalah satu makanan tambahan yang memang patut diambil dalam kehidupan seharian anda.

Tarikh Pembayaran Bantuan Prihatin Nasional (BPN) Fasa 1

in , , by YatieOwner, Sunday, April 05, 2020
Assalamualaikum fellas. Pasti ada yang sudah mengetahui bila tarikh pembayaran Bantuan Pembayaran BPN akan dibuat kan? Kiranya i orang paling lambat tahu lah kan. Ok, i kongsi kan lagi semula, berita baik untuk semua rakyat Malaysia, dimana tarikh pembayaran Bantuan Prihatin Nasional (BPN) Fasa 1 atau pertama secara berperingkat akan mula di bayar pada 06 April 2020 (Isnin). 

IPHONE USER: Do This To Make Your Battery Last Longer

in , by YatieOwner, Saturday, April 04, 2020
Assalamualaikum fellas. Wa, tajuk bukan main english london. Ok, ni nak share tips and tricks dari Switch, while i memang pengguna iphone ios since berpaling tadah dengan samsung, huawei, asus android. Nampak sangat tak stabil jiwa dan raga balik-balik tukar smartphone kan.

Cara Daftar i-Akaun KWSP (Ahli) Secara ONLINE (Email)

in , by YatieOwner, Friday, April 03, 2020
Assalamualaikum fellas. Ya Allah, hari ni stress betul. Terlampau banyak soalan, macam mana nak isi i-akaun kwsp yang tiada ID, USERNAME. Ya Allah, serius aku stress. Aku pun tak de jawapan kot, plus aku pun godek google kot. Haha.

Cara Mohon Internet Percuma 1GB TM dan UMobile Sepanjang PKP

in , by YatieOwner, Thursday, April 02, 2020
Assalamualaikum fellas, ya hari ni tak buat apa, then ni i nak kongsi cara bagaimana nak mohon nak dapat kan nak apply nak request kan internet percuma 1GB yang diberikan oleh beberapa syarikat telco kita seperti yang telah diumumkan oleh Kerajaan baru-baru ini.
© Yatie Owner · THEME BY WATDESIGNEXPRESS